Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Real Valladolid – Villarreal CF

0:2

konec (0:0)

13.05.2021, 19:00 • Estadio Municipal José Zorrilla (Valladolid) • 36. kolo • Filip Lefenda

Tipsport: 4.34 3.74 1.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto utkání už je to všechno. Děkujeme za pozornost a užijte si zbytek čtvrtečního večera. Na viděnou. (21:05:07)
V příštím kole přivítá Villarreal v atraktivním souboji čtvrtou Sevillu. Valladolid bude o záchranářské body bojovat na trávníku Realu Sociedad.
Villarreal si po výhře polepšil v neúplné tabulce na šestou pozici, odkud aktuálně ztrácí jediný bod na pátý Real Sociedad. Valladolid zůstal osmnáctý. Na první sestupové pozici je Real o dva body za sedmnáctou Huescou.
Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:14.
Po ne moc záživném prvním poločasu, který nenabídl kromě gólů ani jedinou střelu na branku, se po změně stran přeci jen začal hrát ofenzivnější fotbal. Na konci zápasu jsou spokojenější hosté, kteří si domů povezou tři body. Skóre otevřel v 68. minutě kanonýr Gerard Moreno. Na pravé straně vápna si zpracoval dlouhý pas Torrese, obtočil se kolem Martíneze a umístil křižnou přízemní ránu levačkou ke vzdálenější tyči. Valladolid nebyl v závěru daleko od vyrovnání. Po standardce střílel v 90. minutě Maranhão před malým vápnem jen těsně nad břevno. Skóre se měnilo až o pár desítek vteřin později na druhé straně. Razítko dal na vítězství favoritů Étienne Capoue, jenž pálil z hranice šestnáctky bez přípravy po zemi k levé tyči.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Fotbalisté Villarrealu zkušeně drží balon na vlastní polovině. Valladolid se ještě snaží sympaticky napadat, na body už to ovšem nebude.

90+2

Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Manu Trigueros, přichází Álex Baena.

90+2

Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Moisés Gómez, přichází Alberto Moreno.

90+1

Villarreal právě vstřelil branku!
Je rozhodnuto. Balon se dostal po ose Gerard Moreno – Manu Trigueros až k ÉTIENNU CAPOUEOVI, který po krátké přihrávce z pravé strany zakroutil míč z první po zemi k levé tyči. Roberto na střelu vyslanou zhruba z hranice šestnáctky nedosáhl.

90+1

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

90

Míchelův centr byl sražen kousek před malé vápno, odkud střílel Maranhão bez přípravy kousek nad břevno!

89

Valladolid má jednu z posledních možností na ohrožení branky. Real bude zahrávat standardku z téměř levého okraje pokutového území.

88

Vzápětí vyfasoval žlutou kartu rovněž Étienne Capoue.

88

Rovněž třetí žluté napomenutí tohoto utkání míří na stranu Valladolidu. Sudí De Burgos rázně utnul protesty, zvýšený pozor si bude muset dávat Sergi Guardiola.

87

Maranhão si po souboji s Étiennem Capouem žádal rohový kop. Rozhodčí byli ale toho názoru, že posledním, kdo se dotkl míče, byl právě domácí útočník.

86

Valladolid kombinoval s míčem na útočné polovině a postupně se přibližoval brance. Pak ale Saidy Janko nezpracoval přenesení hry na pravé křídlo, míč mu utekl za autovou čáru. Není divu, že se domácí kouč Sergio zlobí.

85

Sergi Guardiola si postupně navedl balon až kousek před hranici šestnáctky, odkud zkusil odvážnou střelu levačkou. Levou horní šibenici netrefil.

84

Z levé strany se snažil procpat míč do pokutového území Nacho Martínez. Obrana Villarrealu odvrátila balon na roh.

83

Hodně nepovedený nákop Valladolidu, po němž bude rozehrávat od vlastní svatyně Sergio Asenjo.

81

Saidy Janko se prezentoval aktivním napadáním na pravém křídle. Balon si ale nevykoledoval. Po odrazu od jeho osoby bude Villarreal vhazovat.

80

Sergio Asenjo ukryl do rukavic vzdušný pas, který do jeho malého vápna přiletěl z levé strany hřiště. Cenné vteřinky pro Villarreal.

78

Hra se v těchto chvílích přesouvá ze strany na stranu. Rozhodně se nedá říci, že by bylo rozhodnuto. Real je po inkasované brance aktivnějším týmem.

76

Nově příchozí Kiko Olivas se uvedl bleskovou žlutou kartou. Tu si vysloužil po úderu loktem, kterým počastoval ve výskoku Gerarda Morena.

75

Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Óscar Plano, přichází Míchel.

74

Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Toni Villa, přichází Maranhão.

74

Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Fede, přichází Kiko Olivas.

74

Teď přeci jen jakési vzrušení, neboť se pruhovaní dostali s míčem až do šestnáctky. Z její pravé části nejprve střílel Óscar Plano, jehož pokus byl zblokován. Do dorážky se pak opřel Rubén Alcaraz. Míč poslal vysoko nad branku.

73

Valladolid se snaží hrát s balonem. Hosté zatím v pohodě odolávají a plní si defenzivní povinnosti na výbornou.

72

Se standardní situací naložil Real prachbídně. Přetažený centr doletěl nikým neatakován až do zámezí. Následovat bude odkop od branky Sergia Asenja. A ten spěchat rozhodně nebude.

71

Manu Trigueros se po míči reflexivně ohnal rukou. Valladolid bude rozehrávat standardku od levé postranní čáry.

70

Valladolid má na reakci dvacet minut plus nějaké to nastavení. Uvidíme, kterak se domácí mužstvo s nelehkým úkolem popasuje. Branka by nicméně mohla obrazu zápasu prospět.

68

Villarreal právě vstřelil branku!
Hosté jdou do vedení! Pau Francisco Torres poslal dlouhatánský pas na pravou stranu šestnáctky, kde si míč zpracoval GERARD MORENO. Kanonýr Villarrealu se obtočil kolem bránícího Nacha Martíneze a křižnou přízemní střelou levačkou ke vzdálenější tyči otevřel skóre.

67

Že by se hrálo v rukavičkách, to tedy rozhodně ne. Dani Parejo atakoval Fedeho a domácí si žádali odpískání faulu. Rozhodčí ale nenasadil přísný metr, o čemž svědčí zatím jediná žlutá karta.

66

Valladolidu se chvíli rýsovala možnost nadějného přečíslení. Celá akce ale byla nakonec zbrzděna, a tak z ní nic nebylo.

64

Tentokrát kontakt dvou čtrnáctek. Rubén Alcaraz poslal na trávník u postranní čáry Manua Triguerose. Hra je teď, jak vidno, hodně rozkouskovaná.

63

Rubén Peña v souboji dvou hráčů s dvacítkou na dresu přišlápl kopačku Fedemu, který se bolestivě skácel k zemi. Míč pro Valladolid.

61

Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Paco Alcácer, přichází Yeremi Pino.

61

Na dlouhatánský centr si nabíhal Džávád Aljámik. Na míč přes veškerou snahu na pravé straně šestnáctky nedosáhl. Jeho sprint poté zastavil až reklamní panel.

60

Domácí roh rozehrál centrem z pravé strany Óscar Plano. O chvíli později byl stejný hráč faulován, a tak bude Valladolid kopat standardku.

59

Raúl Albiol chyboval v rozehrávce a Valladolid se dostal do dobré šance. Džávád Aljámik si posunul míč na pravou stranu pokutového území. Jeho střelu vyběhnuvší Sergio Asenjo fantasticky vytěsnil rukou na roh!

58

Opět jsme svědky méně záživné pasáže utkání. Roberto bude rozehrávat od své branky.

57

Manu Trigueros faulován Fedem, který ze souboje paradoxně vyšel s větší bolístkou. Už je ovšem na nohou.

55

Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Roque Mesa, přichází Sergi Guardiola.

55

Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Joaquin Fernández, přichází Rubén Alcaraz.

53

Nenápadná akce Villarrealu málem skončila prvním gólem! Paco Alcácer vyrazil za delším nákopem a navázal na sebe na levé straně vápna hned tři protihráče, aby oslovil zpětnou přihrávkou úplně volného Alfonsa Pedrazu. Jeho dělovku na bližší tyč ale pohotově vyrazil Roberto!

51

Teď se sice domácí tým vydal dopředu, Saidy Janko ale stál v době přihrávky na pravé křídlo v ofsajdu.

50

Villarreal na soupeře opět vlétl. Real se v úvodu druhého poločasu musí především bránit.

49

Oba celky nastoupily do druhého poločasu beze změn v sestavách. Uvidíme, kdy se "kolotoč" střídání roztočí. Za postranní čárou dochází na obou stranách k intenzivnímu rozcvičování.

48

Dobrý obranný skluz Toniho Villy, kterého je dnes plné hřiště. Přerušil jím akci Villarrealu vedenou po pravé straně hřiště.

47

Toni Villa si snažil u postranní čáry obhodit Rubéna Peñu. To se mu nepovedlo a navíc ještě přišlápl protihráči nárt.

46

Sergio Asenjo má za sebou po změně stran první kontakt s míčem, když si stáhl do rukavic kroucený centr z levé strany.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 20:01.
Nakonec nic, a tak je úvodní poločas u konce. Góly jsme zatím v souboji osmnáctého celku se sedmým neviděli. Úvod jasně patřil Villarrealu, který byl pevně usazen na útočné polovině. Po Pedrazově zadovce střílel Gómez po zemi vedle pravé tyčky. Vidět byl hodně i Moreno, pověst kanonýra ale střelou z hranice šestnáctky nepotvrdil – balon prosvištěl po zemi zhruba půl metru vedle levé tyče. S blížící se pauzou předvedl útočné choutky i Valladolid, Sergio Asenjo ale zasahovat nemusel. Statistika střel na branku je ostatně stejná jako skóre – 0:0. Snad se to po přestávce změní.

45

První poločas skončil.

45

Žlutá ponorka zakládá novou útočnou akci z prostoru půlící čáry. Uvidíme, kolik se sudí rozhodl nastavit.

44

Roque Mesa šel tvrdým šlapákem do Manua Triguerose. Standardka pro Villarreal, na přímou střelu to ale není.

43

Hra se přeci jen přesunula na protější konec hrací plochy. Na levé straně dostal prostor Moisés Gómez. Jeho přízemní balon na střed vápna odvrátili domácí za autovou čáru.

42

Valladolid bezprostředně po rohovém kopu nezahrozil, pruhovaní ale nadále zůstávají u balonu.

41

Shon Zalman Weissman si v pokutovém území navedl balon na střelu z otočky. Ta byla tečována Pauem Franciscem Torresem na rohový kop.

40

Saidy Janko odcentroval z pravé strany před malé vápno. K hodně nepřesnému zakončení hlavou se dostal Roque Mesa. Nutno konstatovat, že Valladolid je v závěru poločasu aktivnějším týmem.

39

Toni Villa se kličkami šikovně zbavil Rubéna Peñi a poslal zleva před branku střílenou přihrávku. Ta byla odvrácena do zámezí. Real si žádal roh, rozhodčí byl ale jiného názoru.

37

Shon Zalman Weissman vyhrál po nákopu z hloubi pole souboj jeden na jednoho a našel nalevo Toniho Villu. Ten se ale ke střele nedostal a vracel míč prvně jmenovanému. Ten zkoušel zprava vypálit na bližší tyč, balon ale skončil hodně mimo.

35

Zadáci Valladolidu vyřešili hostující napadání zpětnou přihrávkou na svého brankáře. Už znovu platí, že se Real musí především bránit.

34

Real dal o sobě po delší době vědět vepředu. Po Villově centru z levé strany ale zakončoval Shon Zalman Weissman hlavou výrazně vedle pravé tyčky.

34

Dokonale o této skutečnosti vypovídá ostatně statistika držení míče. Ta vyznívá jednoznačně pro Villarreal, který dosud hrál s balonem 73 procent hracího času.

33

Ve střední části hrací plochy se proti pravidlům provinil Fede. Valladolid není schopen souvisleji podržet balon.

32

Morenova přihrávka byla příliš prudká, a tak se jí zmocnil jen brankář Roberto Jímenez.

31

Hlavní arbitr ještě na dálku komunikoval s kolegou u videa, zda nešlo náhodou o zákrok na červenou kartu. Vylučovat se ale nebude.

30

Sudí De Burgos poprvé sáhl do kapsičky a vytasil žlutou kartu. Vysloužil si ji Džávád Aljámik, který při pokusu zasáhnout balon nakopl do lýtka Gerarda Morena.

29

Óscar Plano byl přižduchnut k zemi Alfonsem Pedrazou, který je "smutným hrdinou" posledních okamžiků. Žádná pohroma z toho pro Villarreal ale není.

28

Alfonso Pedraza obdržel míč na levou stranu. Pak ale klopýtl a merunu ztratil. Villarreal se musí vracet.

27

Prudký centr z levé strany propadl až k zadní tyči, kde si na něj nabíhal Shon Zalman Weissman. Balon si ale v rychlosti nezvládl ideálně zpracovat, a tak z toho ohrožení Asenjovy klece zase nebylo.

26

Za dlouhým nákopem směrem vpřed se hnal Rubén Peña. U míče byl o něco dříve Toni Villa. Prvně jmenovaný skončil na zemi, o faul se ale nejednalo.

25

Aktuálně není absolutně o čem referovat. K vidění je naprosto "hluchá" pasáž utkání.

24

Sledujeme stále stejný obrázek. Žlutá ponorka drží balon. Do hry nyní zapojila i vlastního brankáře Sergia Asenja. Ten se v těchto chvílích musí hodně nudit.

23

Balon se pohybuje ve střední části hrací plochy, kde s ním operují na kopačkách fotbalisté Villarrealu.

22

Obrana Valladolidu pozorně brání vlastní šestnáctku. Nejprve byl odvrácen přízemní centr, následně zblokována přihrávka Gerarda Morena. Bude se vhazovat.

20

Je za námi úvodní dvacetiminutovka. Více ze hry má rozhodně Villarreal, který platí za papírového favorita. Skóre se ale zatím na Estadio Municipal José Zorrilla neměnilo.

19

Villarreal operuje s míčem na domácí půlce a snaží se hru roztahovat co nejvíce do stran.

18

Po nedovoleném zákroku na Moisése Gómeze zůstanou u balonu letošní finalisté Evropské ligy.

16

Hosté rozehráli roh nakrátko. Následoval Parejův centr zleva někam před malé vápno, odkud zakroutil Gerard Moreno balon hlavou nad pravý horní růžek.

15

Villarreal zůstává usazen na útočné polovině, kde bude zahrávat rohový kop z levé strany.

14

Hosté teď reklamovali Aljámikovo hraní rukou v pokutovém území. Marocký bek upadl na balon, penalta se ale nepíská.

13

Po přihrávce z pravé strany si zpracoval míč na hranici šestnáctky Gerard Moreno a z otočky vypálil. Přízemní ranou minul levou tyč přibližně o půl metru.

11

Roque Mesa poslal dopředu dlouhý nákop, proti kterému vyběhl z vlastního vápna Sergio Asenjo. Míč odehrál na poslední chvíli před dotírajícím protihráčem do bezpečí.

10

Poprvé zahrozil i Real. Roque Mesa si zhruba na hranici šestnáctky navedl balon na střelu, mířil ale mimo pravý horní růžek branky.

8

Následoval rohový kop, který rozehrával Villarreal z pravé strany. Celá situace po chvíli rezultovala dalším rohem, vážnější nebezpečí se ale před brankou Valladolidu nezrodilo.

7

Až teď! Balon potáhl z levé strany do šestnáctky Alfonso Pedraza, jenž se kličkou zbavil protihráče a vybídl zpětnou zadovkou ke skórování Moisése Gómeze. Jeho křižná přízemní tečovaná rána skončila kousek vedle pravé tyče.

6

Favorizovaný Villarreal má v úvodu míč více na kopačkách. Žlutí kombinují na polovině soupeře, na dostřel branky se ale nedostávají.

4

Manu Trigueros šel hodně tělem do Toniho Villy. Nedovolený zákrok tentokrát na druhé straně.

3

Úvod je zatím hodně opatrný. Poté, co skončil na trávníku Gerard Moreno, budou rozehrávat hosté.

2

Praporek pomezního signalizoval ofsajd. V tom byl přistižen velmi brzy Gerard Moreno.

1

Fotbalisté Valladolidu hrají v pruhovaných bílo-fialových dresech. Hosté z Villarrealu ve žlutých.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Real Valladolid: Roberto – Aljámik, Fernández, Bruno González – Janko, Mesa, T. Villa, Fede, Nacho Martínez (C) – Plano, Weissman.
Náhradníci: Masip – Alcaraz, Guardiola, Hervías, Jota, K. Pérez, Olivas, Kodro, Maranhão, Míchel, Olaza, L. Pérez.

Villarreal CF: Asenjo – Peña, Albiol (C), P. Torres, Pedraza – Moisés Gómez, Parejo, Capoue, Trigueros – G. Moreno, Alcácer.
Náhradníci: Álvarez – Bacca, Baena, J. Costa, Estupiñán, A. Moreno, Ra. Funes Mori, Niño, Pino, Raba.

Rozhodčí: R. De Burgos – I. Iglesias, I. De Francisco.
Villarreal neprohrál s Valladolidem už čtyřikrát v řadě. Doma dvakrát zvítězil 2:0, venku pak remizoval 1:1, resp. 0:0.
Villarreal se v pořadí nejvyšší španělské soutěže nachází na sedmé příčce. Žlutá ponorka si za dva týdny zahraje finále Evropské ligy proti Manchesteru United. Ještě před tím odehraje tři poslední zápasy v rámci letošního ročníku La Ligy. V minulém kole přepustil Villarreal doma všechny body Celtě Vigo, s níž prohrál 2:4. Tým táhne svými góly třetí nejlepší kanonýr celé soutěže – devětadvacetiletý španělský útočník Gerard Moreno, jenž se v aktuální sezóně prosadil celkem jednadvacetkrát.
Valladolid se v tabulce nachází na osmnácté pozici, která je zároveň první sestupovou. Tým má na svém kontě vůbec nejméně výher ze všech účastníků (5), zároveň platí s šestnácti nerozhodnými výsledky za remízového krále. Na sedmnáctou Huescu ztrácí Real dva body. Po sérii čtyř remíz v řadě prohrál Valladolid v minulém kole 0:3 na hřišti Valencie. Nejlepšími střelci jsou dva šestigóloví útočníci – pětadvacetiletý Izraelec Shon Weissman a o deset let starší Chilan Fabian Orellana, jenž je ale momentálně na listině zraněných hráčů.
Příjemný čtvrteční podvečer. 36. kolo španělské La Ligy dnes bude završeno třemi zápasy. V jednom z nich se spolu utkají týmy Real Valladolid a Villarreal CF. Mírnými papírovými favority budou fotbalisté hostujícího celku.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Real Valladolid – Villarreal CF

0:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 68. G. Moreno (P. Torres), 90+1. Capoue (Trigueros)

Karty:   30. Aljámik (RVL), 76. Olivas (RVL), 88. Guardiola (RVL) – 88. Capoue (VLR)

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:14.

Real Valladolid: Roberto – Aljámik, Fernández (55. Alcaraz), Bruno González – Janko, Mesa (55. Guardiola), T. Villa (74. Maranhão), Fede (74. Olivas), Nacho Martínez (C) – Plano (75. Míchel), Weissman.
Náhradníci: Masip – Alcaraz, Guardiola, Hervías, Jota, K. Pérez, Olivas, Kodro, Maranhão, Míchel, Olaza, L. Pérez.

Villarreal CF: Asenjo – Peña, Albiol (C), P. Torres, Pedraza – Moisés Gómez (90+2. A. Moreno), Parejo, Capoue, Trigueros (90+2. Baena) – G. Moreno, Alcácer (61. Pino).
Náhradníci: Álvarez – Bacca, Baena, J. Costa, Estupiñán, A. Moreno, Ra. Funes Mori, Niño, Pino, Raba.

Rozhodčí: R. De Burgos – I. Iglesias, I. De Francisco