Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Manchester United – Liverpool FC

2:4

konec (1:2)

13.05.2021, 21:15 • Old Trafford, Manchester • 34. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

S konstatováním, že jsme sledovali kvalitní fotbal od obou celků, se loučím a přeji vám dobrou noc. (23:15:15)
Sledovali jsme perfektní dohrávku, kterou ovládl Liverpool, jenž se posunul před West Ham na pátou příčku Premier League! Hostující celek ta dál může myslet na Ligu Mistrů, ale k tomu ještě musí pomoci několik okolností. Pokud půjdeme po stopách zápasu, tak Manchester šel zaslouženě do vedení, ovšem Liverpool výsledek ještě do poločasu otočil. Po změně stran navíc odskočil na rozdíl dvou branek, jenomže United se povedlo snížit, a tak dal definitivní tečku výsledku Egypťan Mohamed Salah.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Ještě jedna velká šance na straně Manchesteru United! Za obranu si znovu naběhl Marcus Rashford, jenž chtěl obstřelit brankáře a zamířit k zadní tyči. Jenomže zakončení se jen těsně nevešlo do prostoru tří tyčí!

90+3

Domácí celek se pokoušel o další pas za obranu, který byl příliš dlouhý a zamířil mimo hrací plochu. Marcus Rashford byl v dobrém náběhu, ale proti němu vystartoval Alisson, jenž nechal proletět míč kolem sebe a bude kopat od branky.

90+2

Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Mohamed Salah, přichází Neco Williams.

90

90. Mohamed SALAH - 2:4

90

Liverpool právě vstřelil branku!
Je rozhodnuto! Manchester United kombinoval na útočné polovině, jenomže akci pokazil Nemanja Matić. Balonu se chopil Curtis Jones, jenž jej vysunul za obranu, kam mířil egyptský útočník. MOHAMED SALAH sprintoval od půlící čáry až do šestnáctky, kde zamířil kolem brankáře do levého spodního rohu branky. Asistence: Curtis Jones.

89

Perfektní střetnutí se blíží ke svému konci a Manchesteru United už moc času nezbývá. Trochu jsem očekával závěrečný tlak domácích, který ale zatím nepřichází.

88

Pěkný pas z pravé strany putoval do zadní části pokutového území, kde se nacházeli Bruno Fernandes a Marcus Rashford. Druhý jmenovaný se po míči natahoval marně a bude se jen rozehrávat od brány Liverpoolu.

86

Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Eric Bailly, přichází Nemanja Matić.

85

Edinson Cavani (Manchester Utd.) nezvládl zpracování a míč mu utekl od kopačky. Domácí útočník byl flustrovaný, a tak ve skluzu trefil Thiaga Alcântaru, za což viděl žlutou kartu.

85

U domácí střídačky už se do hry chystá Nemanja Matić. Ovšem také on sledoval ztrátu svých spoluhráčů, a tak se do akce hnal Liverpool. Ovšem Roberto Firmino tentokrát nemířil do prostoru tří tyčí.

83

Manchester United se s míčem nachází na útočné polovině, kde předvádí útočnou kombinaci. Jenomže po chvíli přišel pas, jenž mířil na levou stranu. Avšak situaci pohlídal Trent Alexander-Arnold, jenž jej hlavou přiťukl ke svému brankáři.

82

Marcus Rashford našel na hrotu Bruna Fernandese, před kterým byl míč odehrán za postranní lajnu. Navíc domácí kapitán inkasoval ránu do kotníku, ale jistě bude schopen pokračovat.

81

Liverpool dál drží těsné vedení a je pouze deset minut a nastavení od vítězství. Hostující hráči se aktuálně nacházejí na útočné polovině, což jim rozhodně stačí.

79

Scott McTominay (Manchester Utd.) byl pozdě v souboji a navíc došlápl na holeň soupeře. Hlavní rozhodčí neměl jinou možnost, než vytáhnout další žlutou kartu.

79

K rozehrání přímého kopu se postavil Bruno Fernandes, jehož technické zakončení zamířilo těsně nad horní tyčku. Manchester United dál utahuje šrouby a čeká na vyrovnávací trefu!

77

Marcus Rashford přihrál na střed hrací plochy, odkud ihned vypálil Bruno Fernandes, jenž trefil ruku bránícího hráče. Manchester United bude rozehrávat přímý kop z výborné pozice. Podaří se rudým ďáblům vyrovnat?

Manchester United – Liverpool FC

2:4

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 10. B. Fernandes (Wan-Bissaka), 68. Rashford (Cavani) – 34. Diogo Jota (N. Phillips), 45+3. Firmino (Alexander-Arnold), 47. Firmino, 90. M. Salah (Jones)

Karty:   49. Bailly (MAN), 79. McTominay (MAN), 85. Cavani (MAN)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:12.

Manchester United: D. Henderson – Wan-Bissaka, Bailly (86. N. Matić), Lindelöf, Shaw – McTominay, Fred (63. M. Greenwood) – Rashford, B. Fernandes (C), P. Pogba – Cavani.
Náhradníci: de Gea – A. Diallo, M. Greenwood, Mata, N. Matić, Telles, Tuanzebe, van de Beek, B. Williams.

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, N. Phillips, R. Williams, Robertson – Wijnaldum (C) (74. Jones), Fabinho, Th. Alcântara – M. Salah (90+2. N. Williams), Firmino, Diogo Jota (74. Mané).
Náhradníci: Adrián, Kelleher – Jones, Shaqiri, Tsimikas, Mané, Origi, N. Williams, Woodburn.

Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn