Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Celta de Vigo – Sevilla FC

3:4

konec (3:2)

12.04.2021, 21:00 • Abanca-Balaídos (Vigo) • 30. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 3.82 3.48 2.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:00:23)
Sevilla v dohrávce 30. kola španělské La Ligy potvrdila roli favorita, na půdě Celty Vigo zvítězila v gólově bohatém střetnutí 4:3.

Hosté vstoupili do utkání skvěle, když už v 7. minutě skóroval Jules Koundé, ale domácí dokonali obrat zásluhou dvou tref Iaga Aspase. Vyrovnání zařídil tečovanou střelou Fernando, přesto šla do kabin spokojenější Celta, a to díky úspěšnému lobu Braise Méndeze ze 43. minuty. Ve druhém dějství už stříleli pouze hosté. Vyrovnání zařídil v 60. minutě středopolař Ivan Rakitić a rozhodující zásah obstaral v 76. minutě střídající Argentinec Alejandro Gómez.

Svěřenci kouče Lopeteguiho si pojistili čtvrtou příčku, na Real Sociedad disponují již čtrnáctibodovým náskokem, na třetí Barcelony naopak ztrácí body čtyři. Celta zůstává desátá o skóre před Bilbaem.
Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 18:15.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Překvapivým zakončením zkusil gólmana překvapit Munir. Viděl, že Villar nestojí na brankové čáře, proto ho zkusil přelobovat téměř z poloviny hřiště. Neuspěl.

90+3

Po hlavičkovém souboji zůstal na trávníku ležet nizozemský útočník Luuk de Jong. Hugo Mallo si počínal čistě, hra pokračuje bez přerušení.

90+2

S útočnou agresivitou to přehnal Denis Suárez. Ve skluzu zasáhl balón, ale jako první vzal nohy Koundého. Arbitr Hernández odpískal útočný faul.

90+1

Autor zatím rozhodující trefy Alejandro Gómez hraje po svém nástupu na trávník s velkou chutí. V obležení tří protivníků zvládl nahrávku Ocamposovi, ten vrátil balón ke stoperům.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.

89

Velmi dobře si počínal Marcos Acuňa. Pravý bek si pohrál s dvojicí skluzujících protihráčů, zastavil ho až zatažením za dres Fran Beltrán.

88

Lucas Ocampos mohl střílet, ale zvolil nahrávku na střed, kde stál nikým neatakovaný Munir. Nově příchozí forvard pálil z druhého doteku nepřesně.

87

Akce Sevilly pokračovala rohovým kopem, ale do pokutového území se vytáhli pouze dva hráči v červeném. Hosté rozehráli na krátkou vzdálenost, cenné vteřinky podržel u lajny Gudelj.

86

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Ivan Rakitić, přichází Nemanja Gudelj.
Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Jesús Navas, přichází Munir.
Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Nolito, přichází Miguel Baeza.

85

Rojiblancos mohli rozhodnout slibným brejkem, kdy postupovali v pěti proti třem obráncům. Óliver Torres vzal situaci na sebe, Beltránem tečovaná střela proletěla vedle pravé části brankové konstrukce.

84

Zkušený Španěl Nolito si zleva navedl balón do palebné pozice, pravačkou mířil na zadní tyč. Těžko říct, zda by Bunú na míč dosáhl, obětavým blokem ho zastoupil obránce Koundé.

83

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Facundo Ferreyra, přichází Fran Beltrán.

82

Proti centru na přední tyč vystartoval brankář Jasín Bunú. Poradil si na jedničku s hvězdičkou, kulatý nesmysl vyboxoval mimo velké vápno.

81

Ale domácí určitě nedají body zadarmo. Dobře si počínal Iago Aspas, který pod tlakem nastřelil Diega Carlose a vybojoval rohový kop.

80

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Sevilla ve druhé půli převrátila skóre ve svůj prospěch, momentálně má blíže vítězství.

79

Presující Facundo Ferreyra přiběhl do pokutového území hodně dobře a na zem dopadajícímu Fernandovi naletěl nosem do levého lokte. Brazilcovi se pustila krev, musí být ošetřen za postranní čárou.

78

Fernando podpořil defenzivní složku týmu. Po centru z levé strany hlavičkoval mimo šestnáctku, bezprostřední nebezpečí je zažehnáno.

76

Sevilla právě vstřelila branku!
Kouč Lopetegui měl při střídání šťastnou ruku, Sevillu posílá do vedení ALEJANDRO GÓMEZ! Argentinec využil nepovedeného odkopu Aidooa. Akci zakončil střelou levou nohou, balón poslal do horních pater brány mimo dosah gólmana.

75

Adresátem dlouhého Villarova odkopu měl být Facundo Ferreyra. Toho ovšem míč výrazně přeletěl, zpracoval si ho Koundé. Francouz vzápětí rozvinul akci přihrávkou k levé lajně.

74

Pátým hráčem potrestaným žlutou kartou je střelec třetího domácího gólu Brais Méndez. Z frustrace mimo dění hry podrazil Rakitiće, nebylo co řešit.

73

Hráči ve světle modrých dresech často hrají akce přes Iaga Aspase. To platilo i teď, kdy jej hledal obloučkem za obranu Suárez, nebezpečí zažehnal gólman včasným vyběhnutím.

72

Z jedničky Acuňa vyslal po lajně Alejandra Gómeze. Argentinský reprezentant si troufl na Aspase, kličku do protipohybu však neprovedl ideálně.

71

Nolito poslal balón na hranici penalty. V tomto prostoru naskakoval Joseph Aidoo, ale ještě výše vyšplhal Jules Koundé. Hraje Sevilla.

70

Na hattrick si Iago Aspas ještě musí počkat. V obležení dvou protihráčů zamířil pouze do vyběhnuvšího gólmana Bunúa, na Celtu čeká standardka v podobě rohu.

69

Středem prosvištěl skrze dvěma protihráči Aaron Caricol. V plném běhu nakonec i zkusil vystřelit, technický pokus poslal o kus vedle pravé tyčky.

68

Brais Méndez si na prsa zpracoval míč do lajny. Bránící Diego Carlos soka vystál na jedničku, kličku na střed vystihl a získal míč pro sebe.

67

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Suso, přichází Alejandro Gómez.

66

Rozhodčí má plné ruce práce. Nyní zase přerušil hru poté, co Facundo Ferreyra při vytváření prostoru pro Suáreze trefil loktem do obličeje Susa.

65

Marcos Acuňa přetáhl centr na Jesúse Navase. Kapitán si nechal balón spadnou a pálil z halfvoleje o několik metrů nad cílové zařízení.

64

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Júsuf Nasjrí, přichází Luuk de Jong.
Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Joan Jordán, přichází Óliver Torres.

63

Hosté mají v posledních minutách více ze hry. Ivan Rakitić si ve středu narazil s Ocamposem, aby vzápětí vypálil z dvaceti metrů těsně vedle levé tyčky.

62

Hráči Celty chtěli druhu penaltu v utkání poté, co Noita údajně atakoval Koundé. Arbitr Hernández situaci dobře viděl, domácímu fotbalistovi odpískal simulování.

60

Sevilla právě vstřelila branku!
Skóre potřetí ukazuje nerozhodný výsledek! Zleva centroval Nasjrí. Fontán ubránil Susa, ale posunul balón pouze na penaltu k úplně volnému IVANU RAKITIČOVI, chorvatský středopolař uklidil míč nekompromisně k pravé tyči.

59

Ani v jednom případě snad nebude nutné střídání. Aktéři střetu si po návratu na nohy sportovně plácli a rozběhli se na svůj post.

58

Nolito chtěl vypálit, ale trefil pouze kopačku Jesúse Navase. Dva bývalí spoluhráči z Manchesteru City momentálně leží v bolestech na trávníků.

57

Žlutou kartu inkasoval rovněž druhý stoper hostujícího mužstva Diego Carlos. Po lajně zatáhl střelce zatím rozhodujícího gólu Mendéze, čímž mu zabránil v rozvíjení protiútoku.

56

Polovysoký pas Iaga Aspase zamířil za paty Renata Tapii. Defenzivní záložník zkusil "škorpióna," tedy zakončení nohou přes hlavu čelem k bráně. Vysoko přestřelil.

55

Středopolař Fernando využil k udržení míče nedovolených prostředků, když rukama strčil do pronikajícího Aspase. Standardka pro Celtu.

54

Fotbalisté hostujícího mužstva drží kulatý nesmysl na kopačkách, ale domácí defenziva si s jejich útoky zatím ví rady. Nyní má chvilku oddechu, protože soupeř kombinuje na vlastní obranné polovině.

53

Dalekonosný projektil vyprodukoval z dvaceti metrů Suso. Balón před Ivánem Villarem nepříjemně skočil, zřejmě i proto gólman míč vyrazil jenom před sebe, naštěstí ke kopačkám spoluhráče.

52

Nejlepší střelec Sevilly v sezóně Júsuf Nasjrí dnes není příliš vidět. Nyní obdržel nahrávku po levé lajně, střílený centr na Susa odkopl do bezpečí Suárez.

51

Do domácích řad směřuje druhá žlutá karta. Zblízka si ji prohlédl Hugo Mallo, který na polovině hřiště nesmyslně zajel do kotníků Marcose Acuni.

50

Přetažený centr Ivana Rakitiće přeletěl všechny hráče přítomné v pokutovém území Celty. Balón doskákal až mimo hrací plochu, domácí budou vhazovat.

49

Standardní situaci vybojoval Suso. Dokázal si prohodit míč mezi nohama Huga Malla a právě domácí kapitán byl tím faulujícím hráčem.

48

Jules Koundé z pozice stopera navštívil pokutové území soupeře. Naskočil si na centr Navase z pravé strany, z mírného záklonu střílel nad bránu.

47

Ani jeden z trenérů neudělal žádnou změnu v sestavě. Jediným střídáním tak zůstává stažení zraněného Miny po penaltovém faulu Koundého.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 22:04.
Už po prvním poločase je jasné, že sledujeme nejgólovější utkání celého 30. kola španělské La Ligy. Mírně navrch má Celta Vigo, která do druhé půle půjde ve vedení 3:2. Do náskoku přitom šli hosté, ti skórovali v 7. minutě, po rohovém kopu vstřelil gól hlavou Jules Koundé. Obrat dokonal mezi 20. a 23. minutou Iago Aspas, jenž nejprve proměnil penaltu, načež se nemýlil ani při samostatném úniku. Do vyrovnané podoby vrátil stav tečovaným projektilem Fernando, ale poslední slovo měla Celta, povedeným obloučkem vsítil třetí gól domácího mužstva Brais Méndez.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Poslední útok úvodního dějství patřil hostům. Pravou stranou vyvinul velkou rychlost Suso, po hře tělem v podání Malla však neudržel stabilitu a skončil na zemi.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.

43

Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
BRAIS MENDÉZ střílí branku do šatny, Celta je znovu ve výhodě! Čtyřiadvacetiletý záložník nejprve na polovině hřiště obral čistým způsobem Jordána, načež zabojoval a zapojil se do útočné akce. Vyměnil si balón se Suárezem, aby si posléze posunul míč mezi dvěma obránci a tváří v tvář padajícího Bunúa chladnokrevně přeloboval.

42

Nejenže Suso po lajně utekl osobnímu strážci v podobě Huga Malla, on navíc dokázal odcentrovat do vnitra pokutového území. Júsuf Nasjrí však vyskočil příliš brzy, míč mu proletěl nad hlavou.

41

Iago Aspas teď chtěl ke dvěma gólům přidat i asistenci. Průnikovou nahrávku na Mendéze zamýšlel dobře, ale ve skluzu skvěle zakročil Diego Carlos.

40

Brankář Iván Villar si řekl Tapiovi o nahrávku, také ji dostal. Prvním dotekem balón bez problémů zpracoval, druhým jej poslal na útočnou polovinu.

39

V akci zase kapitán Navas. Španěl si vytvořil na pravé lajně prostor ke střele, Joseph Aidoo přehlavičkoval Nasjrího, nejlepšího střelce Sevilly v sezóně.

38

Bránící Renato Tapia zažehnal nebezpečí jen za cenu dlouhého odkopu mimo hrací plochu. Učinil tak před dotírajícím Rakitićem.

37

Psychický výhoda je nyní na straně hostujícího celku. Kapitán Jesús Navas posunul míč po lajně, Hugo Mallo ve skluzu poslal míč do zámezí.

35

Sevilla právě vstřelila branku!
Gólové hody pokračují! FERNANDO si ve středu hřiště narazil se Susem a vypálil kousek za velkým vápnem. Smolařem okamžiku byl stoper Aidoo, jenž kulatý nesmysl tečoval do protipohybu Villara.

35

Sprinterský souboj Koundé proti Aspasovi zvládl. Španělského forvarda udržel na zádech, z poloviny hřiště volil na jistotu malou domů.

34

Marcos Acuňa dal svému centru přílišnou výšku. Ivan Rakitić v těžké pozici zvládl balón zpracovat až nadvakrát, mezitím se k němu sběhla hned dvojice protihráčů.

33

Podruhé v krátkém časovém sledu výborně zapracoval Joseph Aidoo. Tentokráte do poslední chvíle vystál Jordána, ve finále mu vypíchl míč z pod kopačky.

32

Doposud jediný střelec Sevilly Jules Koundé v plné rychlosti sestřelil Nolita, ale fauloval paradoxně domácí hráč, který se Francouzovi postavil do cesty.

31

Stoper Joseph Aidoo si pokryl balón a počkal na kontakt s Lucasem Ocamposem. Posléze spadl na zem, rozhodčí odpískal útočný faul.

30

Na polovin hřiště zůstal na trávníku sedět Brais Méndez. Pro trenéra Coudeta by určitě nebylo příjemné, pokud by musel střídat podruhé během první půle.

29

Hráči v červených dresech dokázali přenést sérii přihrávek na útočnou polovinu. Cesta do pokutového území soka ale nadále zůstává uzavřená.

28

Napadající Iago Aspas způsobil velké potíže Marcosovi Acuňovi. Bek v nouzi dokázal přenést hru na Carlose, poradil si tak nakonec velmi dobře.

27

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Santiago Mina, přichází Facundo Ferreyra.

26

Opaření fotbalisté Sevilly kombinují na obranné polovině, dále je konkurent nepustil. Jules Koundé dokonce musel hrát na gólmana.

23

Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
Svěřenci kouče Coudeta během tří minut dokonali obrat a rázem jsou oni o krok napřed! Suárez vyslal středem do samostatného úniku IAGA ASPASE a španělský ostrostřelec uspěl přízemním pokusem k levé tyčce.

23

Domácí defenziva si poradila na jedničku. Hugo Mallo v hlavičkovém souboji porazil Ivana Rakitiće, Chorvat marně usiloval o odpískání pokutového kopu.

23

Těsně za polovinou hřiště fauloval Renato Tapia sprintujícího Lucase Ocampose. Hosté mají příležitost vrátit vedení do své moci ze standardky.

22

Utkání tak začíná prakticky od začátku. Gólem povzbuzená Celta okamžitě vystartovala napadat rozehrávku soupeře, Sevilla přesto přesáhla s míčem na kopačkách středovou čáru.

20

Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
Exekuce penalty se chopil IAGO ASPAS. Zkušený španělský fotbalista zvolil střelu na střed, doufal, že gólman Bunú spadne na některou ze stran. Stalo se, Maročan si vybral ze svého pohledu levou stranu.

19

Domácí mají obrovskou šanci ke srovnání stavu, budou totiž zahrávat pokutový kop! Santiago Mina mířil do šance, ale zezadu jej podrazil Jules Koundé, který za svůj počin navrch vyfasoval kartu žluté barvy.

19

Středopolař Denis Suárez viděl na pravé straně volného Nolita. Adresoval mu příliš pomalý nákop, mezitím se k útočícímu hráči stáhl Ivan Rakitić, Chorvat ovládl hlavičkový souboj.

18

Jules Koundé potvrdil, že rád podporuje ofenzivní složku týmu. K vstřelené brance chtěl přidat asistenci, jenže vysoký balón poslal mimo dosah Nasjrího.

17

Akce domácích pokračovala rohovým kopem. Rozehrávka na krátko se neukázala býti dobrým řešením, po přihrávce Suáreze centroval Aspas jen do blokujícího soka.

16

Dopředu dnes již poněkolikáté vystartoval Jasín Bunú, v tomto případě ale neodvedl příliš dobrou práci. Míč vyboxoval pouze do za sebe do zámezí.

15

Pár metrů za vlastním pokutovým územím poslal Joan Jordán nedovoleným způsobem k zemi Tapiu. Celta disponuje zajímavou standardní situací.

14

Technické dovednosti ukázal Iago Aspas, který ze vzduchu zvládl patičkou sklepnout za sebe na Braise Méndeze. Centr z levé lajny skončil v moci Bunúa.

13

Chyběl kousek, aby Ivan Rakitić vybojoval kulatý nesmysl zpátky do držení Sevilly. V osobním souboji přetlačil Nolita, ale podle arbitra si pomohl faulem.

12

Hráči Celty zkoušejí kombinovat, avšak míč si zatím vyměňují převážně na obranné polovině. Dále je vysoko presující soupeř nepustil.

11

Domácí zapojili do hry nohama Ivána Villara. Gólman měl dostatek času i prostoru na rozehrávku, obloučkem našel na levé straně osamoceného Malla.

10

První žlutou kartu střetnutí obdržel domácí fotbalista Iago Aspas. Tomu se nelíbil atak spoluhráče Suáreze jedním z protihráčů, což dal hlavnímu rozhodčímu hlasitě najevo. Výsledkem byl právě trest v podobě žlutého kartónku.

9

Iago Aspas nahrál Nolitovi za paty, ale Španěl nakonec zvládl míč zpracovat, ačkoli ztratil rychlost. Následný oblouček poslal nad hlavu spoluhráče Suáreze.

7

Sevilla právě vstřelila branku!
Favorit se ujímá vedení už v úvodní desetiminutovce! Acuňa zakroutil centr od rohového praporku na hlavu JULESE KOUNDÉHO, jehož nedokázal pokrýt Mallo. Francouzský stoper hlavičkoval k levé tyči, Villar nedokázal míč vyškrábnout z brány.

6

Marocký gólman rychlým výhozem rozjel protiútok. Suso přenesl hru na Marcose Acuňu, ten v souboji jeden na jednoho neuspěl proti Tapiovi.

5

Z brankové čáry vystartoval Jasín Bunú, jenž si počíhal na vysoký centr Aspase a bez větších problémů balón zachytil do rukavic.

4

O střelecký pokus se přihlásil Denis Suárez. Rána směřovala mezi tři tyče, ale blokující Jules Koundé odvrátil míč na rohový kop.

3

Dlouhé vhazování kapitána Huga Malla nebylo úspěšné. Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Joan Jordán, hlavou poslal balón mimo nebezpečí.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních světle modrých dresech. Favorizovaná Sevilla pro dnešní střetnutí navlékla dresy červené barvy.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Real Club Celta de Vigo: Villar – Mallo (C), Aidoo, Fontán, Caricol – Tapia – Méndez, Denis Suárez, Nolito – S. Mina, Aspas.
Náhradníci: Sequeira – N. Araujo, Baeza, Beltrán, Ferreyra, Juncà, K. Vázquez.

Sevilla FC: Bunú – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Acuňa – Jordán, Fernando, Rakitić – Suso, Nasjrí, Ocampos.
Náhradníci: Díaz, Vaclík – L. de Jong, Munir, A. Gómez, Sergi Gómez, Gudelj, Óscar Rodríguez, Rekik, Ó. Torres, F. Vázquez, Aleix Vidal.

Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Villate.
Sevilla FC

Sevilla má skvěle nakročeno ke kvalifikaci do příštího ročníku Ligy mistrů. Momentálně se nachází na čtvrtém místě s odstupem na elitní trojku (ztráta sedmi bodů na Barcelonu), ale i solidním náskokem na konkurenty za sebou (devět bodů náskok na Real Sociedad). Lopeteguiho družina nemá vůbec špatnou formu. Po vypadnutí z osmifinále Ligy mistrů na úkor Dortmundu ještě neprohrála, třikrát vyhrála a jednou remizovala. Gólovou produktivitu celku vede s jednadvaceti trefami Júsuf Nasjrí.
Real Club Celta de Vigo

Fotbalisté Celty Vigo letos prožívají velmi dobrou sezónu. Po devětadvaceti odehraných zápasech okupují devátou příčku, nachází se tedy v horní polovině tabulky. Se svým aktuálním postavením sice mohou být spokojení, ale ještě ani zdaleka nemají jistou záchranu, náskok na osmnácté Elche totiž čítá jedenáct bodů. Svěřenci kouče Coudeta v posledních pěti ligových střetnutích prohráli jedinkrát, a sice doma s Realem Madrid. Jinak dvakrát zvítězili i remizovali. Nejlepším střelcem týmu je s deseti góly Iago Aspas.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný pondělní večer! Vítám vás při sledování 30. kola španělské La Ligy, u zápasu mezi Celtou Vigo a Sevillou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Celta de Vigo – Sevilla FC

3:4

konec (3:2)

Zpět na online

Branky: 20. Aspas (pen.), 23. Aspas (Denis Suárez), 43. Méndez (Denis Suárez) – 7. Koundé (Acuňa), 35. Fernando (Suso), 60. Rakitić, 76. A. Gómez

Karty:   10. Aspas (CVG), 51. Mallo (CVG), 74. Méndez (CVG) – 19. Koundé (SEV), 57. Diego Carlos (SEV)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 18:15.

Celta de Vigo: Villar – Mallo (C), Aidoo, Fontán, Caricol – Tapia – Méndez, Denis Suárez, Nolito (86. Baeza) – S. Mina (27. Ferreyra, 83. Beltrán), Aspas.
Náhradníci: Sequeira – N. Araujo, Baeza, Beltrán, Ferreyra, Juncà, K. Vázquez.

Sevilla FC: Bunú – Navas (C) (86. Munir), Koundé, Diego Carlos, Acuňa – Jordán (64. Ó. Torres), Fernando, Rakitić (86. Gudelj) – Suso (67. A. Gómez), Nasjrí (64. L. de Jong), Ocampos.
Náhradníci: Díaz, Vaclík – L. de Jong, Munir, A. Gómez, Sergi Gómez, Gudelj, Óscar Rodríguez, Rekik, Ó. Torres, F. Vázquez, Aleix Vidal.

Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Villate