Menu

Hokej

NHL

Carolina Hurricanes – Dallas Stars

2:3

konec (1:1, 1:1, 0:1)

04.04.2021, 01:07 • PNC Arena, Raleigh • Milan Huppert

Tipsport: 1.98 4.15 3.18 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:44:49)
Statistické okénko

Střely na bránu: 43 – 25 | Přesilová hra: 0/1 – 1/2 | Trestné minuty: 4 – 2

Kdo se postavil do brankoviště?

Alex Nedeljkovic (CAR) – 22 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,0%, odchytal 58:25
Jake Oettinger (DAL) – 41 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,3%, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa v utkání

Martin Nečas (CAR) – 0+0, 0 účast, 4 střely na branku, TM 0, čas na ledě 17:50
Andrej Sekera (DAL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 12:21
Radek Faksa (DAL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 18:16

Tři hvězdy utkání

1. Jamie Benn (BUF) – 1+0
2. Jake Oettinger (BUF) – 41 zákroků
3. Dougie Hamilton (CAR) – 1+0

Dnešnímu utkání přihlíželo 4 987 diváků.
Zatímco v prvních dvou třetinách oba týmy vstřelily po jednom gólu, tak ve třetí dvacetiminutovce rozvlnil síť pouze Dallas, který tak v Raleighu za vítězství 3:2 vybojoval cenné dva body do tabulky.

Hosty poslal ve 4. minutě do vedení úspěšnou tečí Andrew Cogliano, načež skóre v 10. minutě vrátil do vyrovnané podoby produktivní obránce Dougie Hamilton. Obrat dokonal ve 34. minutě svým premiérovým zásahem v sezóně Haydn Fleury, ale domácí dlouho nevedli, po faulu Svečnikova skóroval v poslední minutě druhé části kapitán Stars Jamie Benn. Rozhodující trefu zaznamenal člen čtvrté útočné formace Tanner Kero, který ve 43. minutě obdržel před branku nahrávku od Robertsona a odtud úspěšně propasíroval touš za krajana Nedeljkovice.

Svěřenci kouče Bownesse vybojovali důležitou výhru a přiblížili se pátému Nashvillu na rozdíl pěti bodů. Carolina zůstává třetí, manko na Floridu ovšem narostlo na tři body.

Konec zápasu.

59:36

S domácím mužstvem to nevypadá vůbec dobře. Jordan Staal zahrál vysokou holí, a protože jako další hrál Sebastian Aho, vykázal rozhodčí hru do středního pásma.

59:15

Kapitán Jordan Staal bekhendovou přihrávkou z jedné ruky hledal mezi kruhy najetého Warrena Foegeleho, tomu v klíčový okamžik vypíchl kotouč z pod hokejky Cogliano.

59:00

Probíhá poslední minuta třetí třetiny.

58:50

Hurikáni se usadili v útočném pásmu, což je jasný signál pro Nedeljkovice k opuštění brány. Domácí zkouší hru v šesti hráčích na ledě!

58:07

Americký gólman ve službách Caroliny Alex Nedeljkovic zprvu chtěl rozehrát, ale neměl komu a nebezpečně s přibližoval Jamie Benn. Proto raději touš podržel.

57:55

U nástřelu Dougieho Hamiltona byl nejrychleji Andrej Sekera. Slovenský zadák dlouho nerozmýšlel, po mantinelu zvládl propasírovat touš do středního pásma.

57:23

Martin Nečas našel na modré čáře Slavina, jehož nahození obětavým zákrokem zblokoval Lindell. Vzápětí Martinook z velkého úhlu minul bránu.

56:36

Příležitost rozhodnout měl Tanner Kero. Do otevřené obrany dostal nahrávku od Gardnera, ale bekhendem na Nedeljkovice nevyzrál.

56:08

Domácí udrželi útočnou třetinu a od modré čáry pálil Brett Pesce. Proti ráně kanadského beka Oettinger zasahovat nemusel, zamířila totiž mimo tři tyče.

55:44

Závar v předbrankovém prostoru Stars vyřešil gólman Jake Oettinger. Ten našel volný puk a tygřím skokem na něj skočil, přikryl jej lapačkou.

55:17

Brett Pesce odvážnou kličkou vyřadil ze hry forčekujícího Benna. Následně rozjel akci po mantinelu, Brock McGinn v souboji jeden na jednoho neuspěl proti Oleksiakovi.

54:45

Brejk Dallasu táhl Jamie Benn. Mezi kruhy našel osamoceného Mira Heiskanena, střelou mezi betony ale neuspěl, Nedeljkovic zasáhl.

54:17

Martin Nečas zkusil podobnou fintu jako proti Columbusu, tedy otočku kolem brány a v pádu zasunutí k bližší tyči. Chyběly centimetry, trefil konec brankářova pravého betonu.

53:48

Hodně prostoru na ledě dostává Sebastian Aho. Nyní ovšem příliš dlouho hrál s pukem na holi, nakonec o něj přišel na úkor Sekery.

53:22

Andrej Svečnikov si hodil puk podél Lindella a za brankou k němu dojel jako první. Zkusil obtočení a zasunutí k pravé tyči, narazil však na beton Oettingera.

52:49

Nahození Dougieho Hamiltona se postavil do cesty Mark Pysyk. Puk vyletěl do boxu trestoměřičů, hra zůstane ve středním pásmu.

52:13

Dva protihráče na sebe navázal Nino Niederreiter, načež středem uvolnil Warrena Foegeleho. Pokus zápěstím proletěl o pořádný kus nad břevnem.

51:45

Martin Nečas zaváhal při rozehrávce, ale Jamie Benn zaváhání českého mladíka potrestat nedokázal. Nahrávku po ledě zalehl Slavin.

51:12

Rozhodnout o vítězství Stars mohl Blake Comeau. Akci vzal na sebe a forhendem hledal mezeru mezi betony brankáře. Nenašel ji.

50:39

Haydn Fleury nahodil touš do útočné třetiny a sám zkusil puk dojet. Ale dobře zareagoval Esa Lindell, který byl rychlejší než soupeř a po mantinelu vyhodil do středního pásma.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Carolina prohrává nejtěsnějším možným rozdílem, ale v posledních chvílích je aktivnějším týmem. Dallas drží náskok zuby nehty.

49:36

Sebastian Aho vyhrál buly na Bradyho Skjeie, jenž neváhal a okamžitě střílel, Jake Oettinger zasahovat nemusel, spoluhráč Lindell pokus zblokoval do ochranné sítě.

49:19

Staňte se fanoušky NHL.cz!

49:19

Brady Skjei naznačil střelu, aby ve finále nahrál po mantinelu na Niederreitera. Švýcar z velkého úhlu otestoval tvrdost brankářova pravého betonu.

48:52

Hrací předmět vyletěl na domácí střídačku, rozhodčí musel střetnutí na pár okamžiků přerušit. Oblouček Pysyka vyhodil mezi vlastní spoluhráče Bean.

48:16

Zpoza brány nedokázal VIncent Trocheck vymyslet nic převratného. Američan bekhendem zkusil naslepo najít Svečnikova, ten však bruslil v úplně jiném prostoru.

47:47

Individuální akci zkusil Jaccob Slavin. Daleko kanadský defenzivně laděný hokejista nedojel, stopku mu čistým hitem vystavil Sekera.

47:20

A když už domácí vystřelí, je na svém místě Jake Oettinger. Jako v tomto případě, kdy ve výstroji udržel ne příliš dobře umístěné zakončení Martinooka.

46:55

Hurikáni bojují ze všech sil, ale hráči Stars zatím veškeré jejich útoky ve třetí části bez problémů ubránili. John Klingberg teď udržel na uzdě Foegela.

46:19

Fleury pro změnu v roli nahrávače, když mezi kruhy našel Andreje Svečnikovi. Rus se otočil kolem Lindella a forhendem trefil Oettingera do pravého betonu.

45:57

O druhý zásah usiloval kanadský zadák Haydn Fleury. Po levém mantinelu se probil před bránu, ale na amerického brankáře nevyzrál.

45:29

Na třetí pokus již elitní lajna Caroliny do útočného pásma pronikla. Střelu Hamiltona Oettinger vyrazil, dorážka McGinna proletěla vysoko nad.

44:48

Zaváhání si neodpustil ani Martin Nečas. Neporadil si se zpracováním nahrávky od Slavina, kotouč ideálně sklepl pro soka Oleksiaka.

44:07

Takhle to určitě nepůjde. Dlouhou nahrávku Dougieho Hamiltona rychlonohý Sebastian Aho nezachytil a výsledkem je zakázané uvolnění.

43:30

Domácí nyní musí vrhnout více sil do ofenzivy. Na odpověď mají ještě poměrně dost času, ale rozhodně by neměli zbytečně otálet.

42:52

42:52 Tanner KERO - 2:3

42:52

Dallas právě vstřelil branku!
Bownessona družina se třetím úspěšným zásahem přiblížila vítězství! Robertson nezištnou zadovkou uvolnil na hraně brankoviště nikým nehlídaného TANNERA KERA, a ten z bezprostřední blízkosti propasíroval touš do sítě. Asistence: Jason Robertson a Denis Gurjanov.

42:21

Andrej Svečnikov se příliš dlouhou kličkou dostal z dobré palebné pozice. Následně tak musel nahrávat, jeho pas vystihl Esa Lindell.

41:36

V akci opět český útočník Martin Nečas, tentokráte při plnění ofenzivních úkolů. Napříč pásmem našel McGinna, střela z voleje skončila ve výstroji gólmana.

41:21

Další útočnou akci Stars zastavil hvizd čárového rozhodčího. Bez puku jedoucí Jamie Benn byl příliš rychlý, do ofsajdu vystavil Klingberga.

40:44

Dobrou práci odvedl v defenzivě Martin Nečas. Heiskanenovu kličku výborně přečetl a touš poslal alespoň do středního pásma.

40:21

Jordan Staal na třetí pokus přetlačil Faksu a byl tak strůjcem útočné akce Hurikánů. Ta skončila u Foegela, jenž vypálil zápěstím nepřesně.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:01.
Stejně jako v první třetině, tak i v té druhé vstřelily oba celky po jednom gólu, nadále tak platí nerozhodný stav. Ve 34. minutě dokonal svým premiérovým zásahem v sezóně obrat Haydn Fleury, ale v poslední minutě druhé části byl za sekání vyloučen Svečnikov a Dallas početní převahu bleskově využil zásluhou svého kapitána Jamieho Benna. Oba celky nastoupí do závěrečné dvacetiminutovky ze stejné startovní čáry, můžeme se těšit na dramatické vyvrcholení.
Střely na bránu po 2. třetině: 29 – 19

40:00

Druhá třetina skončila.

39:31

39:31 Jamie BENN - 2:2

39:31

Dallas právě vstřelil branku!
Do kabin se opět půjde za nerozhodného stavu! Klingbergovu ránu od modré Nedeljkovic vyrazil pouze před sebe, kde číhal JAMIE BENN. Kanaďan si puk přetáhl do bekhendu a bez problémů umístil kotouč za záda gólmana. Asistence: John Klingberg a Miro Heiskanen.

39:14

V závěru prostředního dějství putuje na trestnou lavici ruský útočník Andrej Svečnikov, který při presinku přesekl hokejku Heiskanenovi.

39:02

Jakožto poslední hráč si Jaccob Slavin dovolil na útoční modré odvážnou, leč zdařilou kličku proti Gurjanovovi. Před branku hledal Svečnikova, ten přiložil hokejku k ledu pozdě.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:44

Domácí znovu ujeli do situace dvou na jednoho. Jordan Martinook najížděl na bránu z poměrně velkého úhlu, přesto volil zakončení. Trefil Oettingera do pravého betonu.

38:13

Opět o sobě dala vědět čtvrtá formace Hurikánů. Lorentz naznačil střelu, aby posléze nahrál na modrou Jakeu Beanovi, tvrdý projektil trefil do chráněných míst Benna. Dallas již hraje v plném počtu.

37:39

Martin Nečas si narazil s Jakem Beanem, aby posléze vypálil zápěstím. Hledal místečko na zadní tyči, ale kotouč poslal o pár čísel vedle brány.

37:14

Radek Faksa vyhrál buly na Andreje Sekeru a slovenský obránce využil více volného prostoru k úspěšnému vyhození o mantinel. Hraje Nedeljkovic.

36:44

Na modrou dostal nabito produktivní obránce Dougie Hamilton. Neváhal a pálil z první, avšak neumístěný projektil poslal přímo do gólmana.

36:03

Premiérovou početní převahu si vyzkouší Carolina. Na lavici hanby odjíždí střelec dosud jediného gólu Dallasu Mark Pysyk za hrubost.

35:44

John Klingberg místo riskantní rozehrávku volil nahrávku na jistotu parťákovi z obrany Lindellovi. Ten již zariskoval, Ty Dellandrea ale na jeho pas nedosáhl. Zakázané uvolnění.

35:20

Aktivita Canes pokračuje. Pálil od pravého mantinelu Jaccob Slavin, Jake Oettinger pravým ramenem vyrazil kotouč za branku.

34:39

Na ledě dostala prostor třetí lajna Canes. Warrenu Foegelovi střela nesedla, ale o to větší problémy gólmanovi paradoxně nadělala, poradil si až nadvakrát.

34:13

Mark Pysyk pod tlakem volil nejjednodušší možné řešení, vyhození přes všechny čáry. Rozhodčí odpískal zakázané uvolnění, hra se vrací před Oettingera.

33:32

Dvoubrankový náskok mohl Hurikánům okamžitě dát Vincent Trocheck. V přečíslení dvou na na jednoho volil zakončení, gólmana trefil do vyrážečky.

33:04

33:04 Haydn FLEURY - 2:1

33:04

Carolina právě vstřelila branku!
Obrat dokonán, Hurikáni vedou! Martinook po mantinelu našel na modré čáře HAYDNA FLEURYHO, jehož nepříliš prudká střela k překvapení všech propadla Oettingerovi mezi betony. Asistence: Jordan Martinook a Brett Pesce.

32:54

Aktivní Aho si hodil puk kolem Oleksiaka, jehož následně objel z druhé strany. Tváří v tvář gólmanovi volil pokus na lapačku, právě tou Oettinger zasáhl.

32:21

Hokejisté v bílých dresech hráli pár vteřin proti čtyřem, protože Brett Pesce po obětavém bloku zůstal v bolestech klečet na ledě. Této výhody Dallas nevyužil, Benn střílel nad bránu.

31:30

Třiadvacetiletý finský útočník Sebastian Aho dojel do útočné třetiny, kde však byl sám proti třem protihráčům. Podle očekávání o hrací předmět přišel.

31:12

Rozehrávajícího Dougieho Hamiltona napadal Denis Gurjanov. Autor vyrovnávací branky ale soka přetlačil a ještě po mantinelu našel hůl spoluhráče Aha.

30:20

Ne na dlouho. Alex Nedeljkovic levým betonem vykopl slabý pokus Jamieho Benna, aby vzápětí Slavin obloučkem přesunul dění do střední třetiny.

30:04

V momentě, kdy se utkání přehouplo do své druhé poloviny, naskakuje Brett Pesce zpátky na ledovou plochu. Sprintuje do defenzivy, hosté totiž drží útočnou třetinu.

29:33

Domácí se zatím ve čtyřech brání bez větších potíží. Po buly sebral kotouč Brady Skjei a po mantinelu černou gumu vyhodil přes všechny čáry.

29:05

Finský obránce Miro Heiskanen neudržel nahrávku na modré čáře, nedokázal touš ani zpomalit. Musel tak dojet až za vlastní bránu.

28:24

I v pádu dokázal Jordan Staal forhendem přihrát před bránu Niederreiterovi. Švýcarský útočník z vrcholku pravého kruhu trefil Oettingerův pravý beton.

28:04

První přesilovou hru v utkání si zahrají hosté z Dallasu. Vyloučeným hráčem je Brett Pesce, jenž u mantinelu podrazil Američana Pavelskiho.

27:32

Česko-slovenská spolupráce nebyla vůbec špatná. Faksa ujel do útoku společně se Sekerou, jemuž nakonec nahrál, zadák švihem poslal kotouč do jediného beka Beana.

27:14

Domácí hráči začínají kousat víc a víc, v průběhu druhé třetiny jsou zatím výrazně aktivnější než soupeř. Rána Skjeie od modré jen těsně minula prostor u levé tyčky.

26:52

S pukem jedoucího Klingberga obral Sebastian Aho, následovala nahrávka k pravému mantinelu na Nečase. Ten vypálil naprázdno, neboť mu zvládl vypíchnout touš z pod hole Oleksiak.

26:20

V souboji dvou třiadvacítek úspěšnější ta hostující. Esa Lindell se nenechal rozhodit forčekujícím McGinnem, soka udržel na zádech a přihrál osamocenému spoluhráči.

25:44

Svěřenci kouče Brind'Amoura vybojoval bleskově zpět pozici v útočné třetině. Nahození Beana zblokoval do ochranné sítě Andrej Sekera.

25:11

Dlouho se Hurikáni v útočné třetině neohřáli. Warren Foegele nezvládl zpracování těžké nahrávky Staala, s pukem vyjel za modrou čáru.

24:32

Přesně toho, čeho chtěl, dosáhl Cédric Paquette. Od levého mantinelu cíleně nahodil na Oettingera a spoluhráč Lorentz ho donutil přerušit hru.

24:00

Jaccob Slavin přecenil rychlostní schopnosti Martina Nečase. Za dlouhou nahrávkou natahoval český mladík hokejku marně, následně k puku jak první dojel Lindell.

23:47

Domácí kapitán Jordan Staal zvládl natlačit tělo před Andrewa Cogliana. Posléze se rozhlédl a po mantinelu přenesl hru do střední třetiny.

23:21

Svému osobnímu strážci ujel Jamie Oleksiak a před branku nabízel touš Bennovi. Ve změti hokejek před brankou zvítězil Haydn Fleury.

22:36

Alex Nedeljkovic dostal pukem do masky, načež mu praskly řemeny a helma mu z hlavy spadla. Rozhodčí pochopitelně bleskově přerušil hru.

22:08

Protiútok Canes založil Martin Nečas. Využil volnějšího prostoru po levém mantinelu k proniknutí do útočné třetiny, kde ho zdárně zpacifikoval Sekera.

21:46

Kanadský bek Brady Skjei trefil napadajícího Pavelskiho, volného pokuse následně chopil Dowling. Střelou z úhlu trefil blokujícího Martinooka.

21:07

Dougie Hamilton si bez větších problémů poradil s forčekujícím Radkem Faksou. Udělal mu kličku do protipohybu a nahrál volnému Slavinovi.

20:46

Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu Warren Foegele. V rychlosti ale zapomněl vystřelit a skončil za brankou v obležení dvou protihráčů.

20:10

Stejně jako v první třetině, i teď se proti sobě postavili na vhazování Staal a Faksa a i v tomto případě byl úspěšnější útočník z České republiky.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:00.
Po první třetině je skóre v utkání mezi Carolinou a Dallasem vyrovnané 1:1. Do vedení odskočili už ve 4. minutě hosté, kdy Pysykovo nahození ztečoval mimo dosah gólmana Blake Comeau, ale vedení až do konce úvodní dvacetiminutovky neudrželi. Současnému stavu dal podobu Dougie Hamilton, který si nejprve položil brankáře a pak jej forhendem přehodil, čímž zaznamenal jubilejní 100. gól v nejlepší hokejové lize světa.
Střely na branku po 1. třetině: 15 – 11

20:00

První třetina skončila.

19:45

Vincent Trocheck ve společnosti Jakea Beana dokázali ubránit dvojici útočníků. Kličku zkusil Denis Gurjanov, ale právě americký útočník jej obral čistým způsobem.

19:21

Ofenzivní složku týmu podpořil obránce Jamie Oleksiak. Objel bránu a sjel o levého kruhu, odkud pálil zápěstím křížem do horního rohu. Nedeljkovic zakročil lapačkou.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:38

Gólman Alex Nedeljkovic výjezdem za vlastní svatyni hodně riskoval, těsně za ním totiž bruslil Blake Comeau. Bekhendový pas po mantinelu vyšel, zachytil jej Hamilton.

18:17

V souboji dvou obránců Jake Bean obelstil Lindella a z velkého úhlu nahodil touš na bránu. Oettingera viditelně překvapil, ve spolupráci s obránci ale situaci přestál bez obdrženého gólu.

17:56

Hodně tvrdý hit předvedl Jordan Staal v útočném pásmu, na mantinel poslal překvapeného Heiskanena. Následně zkusil otočku kolem brány, jenže puk mu sjel z čepele hole.

17:21

Český útočník Radek Faksa udržel na zádech Slavina a natlačil se až před Nedejlkovice. Na gólmana si nepřišel, mezeru mezi betony včas skryl.

16:43

Andrew Cogliano našel napříč pásmem Jamieho Benna. Kapitána hostujícího týmu neotálel a pálil z vrcholku pravého kruhu nad břevno.

16:00

Výbornou práci odvedl Brady Skjei, který zareagoval na úprk Gardnera a v pádu mu zvládl kotouč vypíchnout čistým způsobem z pod hokejky.

15:33

Zasahovat musel strážce svatyně Stars Jake Oettinger. Američan si poradil výborně, když vyjel proti McGinnovi a pokus zastavil v rukavici.

15:13

Na druhý zásah si ještě musí Andrew Cogliano počkat. Zápěstím vypálil svižnou ránu, na níž Nedeljkovic reagoval pozdě, avšak projektil proletěl nad břevnem.

14:48

Hru otočil Jason Robertson. Do útočné třetiny pronikl po pravé straně, ale až k zakončení se neprobojoval a nahrávku na Cogliana zastavil jeden z obránců.

14:19

Kličkovaná Martina Nečas vyvrcholila ve střelu zápěstím po ledě. O teč se pokusil Sebastian Aho, ale ještě před ním zasáhl Oleksiak.

13:47

Jake Oettinger musel předvést další zákrok proti střele Dougieho Hamiltona. Kanadskému zadákovi druhý gól nepovolil, nahození podržel ve výstroji.

13:21

Šance pro Jordana Martinooka! Asistent kapitána z pravého křídla nabruslil před bránu, forhendovou kličkou roztáhl brankáře, ale následně nedokázal přehodit levý beton.

12:45

Esa Lindell zrušil nápřah a nahrál do lepší střelecké pozice Klingbergovi. Švédský bek vypálil příklepem o kousek vedle pravé tyčky.

12:36

Utkání probíhá v rychlém tempu, přerušuje se jen minimálně. Sekera si protáhl střídání, ale nyní už neměl dostatek sil, jen nahodil za bránu a odjel si odpočinout.

11:59

Slovák Andrej Sekera se nenechal rozhodit forčekujícím Nečasem. Dokonce mu udělal úspěšnou kličku po mantinelu a prodral se až do útočného pásma. Střelu schytal do chráněných míst Slavin.

11:26

Elitní centr Sebastian Aho viděl, že McGinnovi nahrát nemůže, proto vzal akci na sebe. Projel do útočného pásma a švihem prověřil tvrdost gólmanova pravého betonu.

10:57

Radek Faksa v rychlostním souboji nestačil na Jordana Staala. Kanadský kapitán Caroliny posléze zapojil od hry Foegela, jehož rána zápěstím nebyla přesná.

10:31

Začínáme tak prakticky od nuly. Psychická výhoda nyní bude na straně Caroliny, ale Dallas nemusí klesat na mysli, celky jsou na stejné startovní čáře.

09:33

09:33 Dougie HAMILTON - 1:1

09:33

Carolina právě vstřelila branku!
DOUGIE HAMILTON vyrovnává na 1:1 a střílí svůj 100. gól v NHL! Napříč pásmem obdržel nahrávku od Trochecka, načež nezazmatkoval, položil si Oettingera, a forhendem poslal puk do odkryté horní poloviny svatyně. Asistence: Vincent Trocheck.

08:44

Hosté zatím hrají velmi dobře. Jamie Benn ujel společně s Comeauem do přečíslení dvou na jednoho, střelu švihem poslal do boční sítě.

08:19

Střela zápěstím Ty Dellandreovi vůbec nesedla, o dorážku se následně přihlásil Esa Lindell. Finský bek vysoko přestřelil.

07:55

Velkou rychlost nabral už v obranném pásmu Jordan Staal. Zkusil projet až do útočné třetiny, ale na dobře postaveného Oleksiaka nevyzrál.

07:28

Alex Nedeljkovic váhal při rozehrávce, ale nemusel smutnit, vysvobodil jej hvizd muže v pruhovaném. Andrew Cogliano se nechal nachytat v ofsajdu.

06:57

Po buly nahodil Dougie Hamilton touš za branku, kde kotouč zastavil Jake Oettinger. Ten se rozhlédl a vyrážečkou našel Sekeru.

06:49

Domácím byla odpískána hra rukou. Andrej Svečnikov padal a pravou rukavicí posunul kotouč ke Slavinovi, což pozornosti rozhodčího neuniklo.

05:57

Martinu Nečasovi byla odpískána hra vysokou holí, rozhodčí vykázali hru do střední třetiny. Člen elitní lajny ani neprotestoval, vědom si svého přestupku.

05:27

Snaha Huikánů je jasná, v posledních vteřinách jsou jasně aktivnějším týmem. Brock McGinn se otočil kolem Benna, zápěstím vypálil těsně vedle.

04:30

Domácí se usadili v útočné třetině, ale vyrovnání se zatím nedočkali. Jaccob Slavin udržel touš na holi, slabé nahození bylo snadným soustem pro Oettingera.

03:41

03:41 Andrew COGLIANO - 0:1

03:41

Dallas právě vstřelil branku!
Skóre se poprvé mění ve čtvrté minutě, skórují hosté! Po buly okamžitě nahazoval od modré čáry Pysyk a byl to ANDREW COGLIANO, kdo tečoval touš mimo dosah bezmocného Nedeljkovice. Asistence: Mark Pysyk a Blake Comeau.

03:20

Ahovu nahrávku po mantinelu zastavil Martin Nečas. Český mladík hledal mezi kruhy najetého McGinna, jeho pas ovšem vystihl finský bek Lindell.

03:01

Švýcarský forvard Nino Niederreiter si na vrcholku levého kruhu vytvořil prostor pro zakončení, které mu nevyšlo podle představ, vysoko přestřelil.

02:47

Na druhou stranu vystartoval Andrew Cogliano. Ani on ale daleko nedojel, v souboji jeden na jednoho byl tím šťastnějším bránící Dougie Hamilton.

02:21

Individuální akce Andreje Svečnikova neměla dlouhého trvání. Ruský útočník po pravém mantinelu neuspěl, stopku mu vystavil Kero.

01:28

Premiérový zákrok pro Alexe Nedeljkovice. Americký strážce svatyně zmenšil střelecký úhel Gardnerovi, ránu do horních pater brány vykryl lapačkou.

01:09

Útok Canes zastavil hvizd čárového rozhodčího. Brady Skjei viděl volného a rozjetého McGinna, ale ten nahrávku převzal až za útočnou modrou.

00:44

První útok Stars zastavil gólman Ale Nedeljkovic. Americký brankář zastavil po mantinelu nahození Jamieho Benna, načež našel volného Slavina.

00:10

Zápas mezi Carolinou a Dalllasem právě začal, tak pojďme na něj! Úvodní buly opanoval český útočník Radek Faksa, který přetlačil Jordana Staala.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Aho, B. McGinn – Fast, Trocheck, Svečnikov – Foegele, J. Staal (C), Niederreiter – Martinook (A), Lorentz, Paquette.

Dallas Stars: Oettinger (Chudobin) – J. Klingberg, Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Pysyk – Pavelski, Dickinson, Robertson – Gurjanov, Faksa, Ja. Benn – Comeau, Dowling, Cogliano – Kero, Gardner, Dellandrea.

Rozhodčí: McCauley, L'Ecuyer.
Česká a slovenská stopa v utkání

Petr Mrázek (CAR)
Martin Nečas (CAR)
Andrej Sekera (DAL)
Radek Faksa (DAL)
Dallas Stars

Dallas bude mít ještě co dělat, jestli chce postoupit do vyřazovací fáze. Aktuálně se nachází v Centrální divizi na předposledním sedmém místě s odstupem sedmi bodů na čtvrté Predátory z Nashvillu. Momentální forma Bownessovy družiny nenaznačuje, že by výkony Stars měly jít v blízké době rapidně nahoru. V posledních sedmi utkáních zvítězila pouze dvakrát, a sice s Tampou (4:3) a Nashvillem (4:1), s nímž sehrála poslední zápas. Týmovou produktivitu vede se 34 body Joe Pavelski.
Carolina Hurricanes

Hokejisté Caroliny patří mezi nejlepší divize, která bodově brzy odskočila zbylým soupeřům. Momentálně jsou právě Hurikáni třetí o bod za Floridou a o tři body za Tampou, náskok na čtvrtý Nashville čítá deset bodů. Svěřenci kouče Brind'Amoura prožívají vydařené období, když v předešlých pěti zápasech prohráli jen jednou, 1:2 v Chicagu. Tomuto soupeři porážku okamžitě vrátili, vítězství 4:3 vystřelil v poslední minutě základní hrací doby Fast. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 33 body Sebastian Aho.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a Dallasem.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Carolina Hurricanes – Dallas Stars

2:3

konec (1:1, 1:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 10. D. Hamilton (Trocheck), 34. H. Fleury (Martinook, Pesce) – 4. Cogliano (Pysyk, Comeau), 40. Ja. Benn (J. Klingberg, Heiskanen), 43. Kero (Robertson, Gurjanov)

Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Aho, B. McGinn – Fast, Trocheck, Svečnikov – Foegele, J. Staal (C), Niederreiter – Martinook (A), Lorentz, Paquette.

Dallas Stars: Oettinger (Chudobin) – J. Klingberg, Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Pysyk – Pavelski, Dickinson, Robertson – Gurjanov, Faksa, Ja. Benn – Comeau, Dowling, Cogliano – Kero, Gardner, Dellandrea.

Rozhodčí: L'Ecuyer, McCauley – Alphonso, Sericolo

Diváci: 4 987

Průběh zápasu
1. třetina
03:41 DAL 0:1 Cogliano (Pysyk, Comeau)
09:33 CAR 1:1 D. Hamilton (Trocheck)
Po 1. třetině
2. třetina
28:04 CAR 2 Pesce, podrážení
33:04 CAR 2:1 H. Fleury (Martinook, Pesce)
36:03 DAL 2 Pysyk, hrubost
39:14 CAR 2 Svečnikov, sekání
39:31 DAL 1:2 Ja. Benn (J. Klingberg, Heiskanen)
Po 2. třetině
3. třetina
42:52 DAL 2:3 Kero (Robertson, Gurjanov)
Konec