Menu

Hokej

NHL

Colorado Avalanche – St. Louis Blues

2:1

konec (1:1, 0:0, 1:0)

04.04.2021, 03:00 • Ball Arena, Denver • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.59 4.95 4.37 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:53:39)
Tři hvězdy utkání
1. Philipp Grubauer (COL)
27 zák., 1 gól, 96,4%
2. Cale Makar (COL) 1+0
3. Nathan MacKinnon (COL) 1+0.
Česká a slovenská stopa
Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
Kdo se postavil do brankoviště?
Philipp Grubauer (COL)
– 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,4%, odchytal 60:00
Ville Husso (STL) – 32 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,1%, odchytal 59:42.
Statistiky
Střely na branku: 34 – 28 (14:14, 12.6, 8:8)
Zablokované střely soupeře: 7 – 14
Trestné minuty: 11 – 13
Využité přesilové hry: 0/4 – 0/3
Vyhraná vhazování: 52 % – 48 %
Bodyčky: 6 – 18.
Colorado prodlužuje bodovou sérii na čtrnáct zápasů v řadě! V odvetě proti Blues se docela nadřelo, protože si až na jednu výjimku dlouho nevědělo rady s výborně chytajícím Hussem. Po gólech MacKinnona a O´Reillyho z první třetiny platil nerozhodný stav až do šedesáté minuty, kdy dal hostům smrtící úder Cale Makar. Blues tak prohrávají šestý zápas za sebou a v tabulce Západní divize definitivně padají pod Arizonu na nepostupové páté místo.

Konec zápasu.

59:54

Ryan O´Reilly nezvládl přihrát ze zadního mantinelu, protože mu pod nohy obětavě padl Landeskog. S tímto už Blues nic nezmůžou!

59:46

Mikko Rantanen nezacílil přesně do branky, kterou Husso chvíli předtím opustil. Na obranné modré čáře tak způsobil icing.

59:19

59:19 Cale MAKAR - 2:1

59:19

Colorado právě vstřelilo branku!
Těžká rána pro Blues, kteří necelých 41 vteřin před třetí sirénou inkasují pravděpodobně rozhodující gól! O´Reilly nevyhodil puk o mantinel ven z obranného pásma. U modré čáry jej zastavil CALE MAKAR a zprvu nenápadná střela proletěla přes velké množství clonících hráčů až za pravý beton brankáře Hussa. Nejblíže teči byl Rantanen, nicméně to vypadá čistý průstřel. Bez asistence.

59:00

Poslední minuta třetí třetiny.

58:21

Po delší době zahrozilo také mužstvo ze státu Missouri! Barbašev rozehrál doprava na Sanforda, který otočil hru do vzdálenějšího kruhu. Bozak minul zařízení jen o malý kousek!

57:51

Už několik minut se Blues musí vypořádávat s domácím tlakem. Žádná přehlídka gólových šancí se však nekoná.

57:34

MacKinnon kroužil v útočné třetině až do chvíle, kdy posunul puk na modrou čáru Girardovi. Tarasenko mu neuhnul z cesty a srazil střelu příklepem do zámezí.

56:24

Makarova rychlá střela švihem zpoza pravého kruhu byla nepřesná. Kyrou zkusil otočit hru, ale hráči Colorada ho daleko nepustili.

55:40

Bellemare dezorientovaně kroužil nad kotoučem, který měl celou dobu pod sebou. Nakonec ho nahodil do útočného pásma, kde se ho ostatní členové čtvrté formace snaží ukořistit.

55:19

Celá situace se bude opakovat, protože bílí po vyhraném buly Braydena Schenna nad Compherem zahodili kotouč na icing.

55:12

Krug zasáhl kotouč vysokou holí, což znamená přerušení hry a vhazování po levici finského gólmana St. Louis.

54:31

Bozak nahodil ze středu hřiště do betonu Grubauera, který si musel dávat pozor na možný odraz puku. poté vyrazil ránu Scandelly i s dorážkou O´Reillyho!

54:05

Toews neměl přesně seřízená mířidla. Domácí to v těchto okamžicích zkouší ze všech možných pozic, nyní je to ale stálo útočné pásmo.

53:37

Kadriho střelecké plány zhatil Robert Bortuzzo, od kterého vyletěl puk mimo hrací plochu. Čekání na první gól od času 18:03 nekončí.

53:03

Rychlý brejk Lavin v hlavní roli s Ničuškinem. Střela švihem se nevešla mezi tři Hussovy tyče doslova o pár centimetrů.

52:45

Schwartz dojel O´Reillyho nahození. Přes modrou se pak hosté přestěhovali do levého kruhu, jenže Scandella pouze nahrával do zahuštěného prostoru mezi kruhy.

52:02

Sanford krátce po reklamní pauza vypomohl rozchytanému Hussovi, když nohou zastavil zakončení Nathana MacKinonna.

51:34

Nazem Kadri mohl nabrat rychlost na levé straně, jenže z kruhu vypálil jen k hrudníku Hussa, který těžil z ideálního postavení.

51:02

Mike Hoffman ztratil kotouč u obranné modré čáry. Využít toho mohl Liam O´Brian, ale Husso znovu nedopustil žádnou změnu stavu.

50:46

Makar od modré nezaskočil Hussa, který nebyl v ideálním postavení. Stejná konfrontace byla k vidění i o pár vteřin později, ale výsledek byl stejný.

50:05

Ještě jedna střela z hole Kyroua. Grubauer ji opět zneškodnil v době, kdy už běží poslední desetiminutovka základní hrací doby.

49:52

Thomas vymyslel na krátkém mantinelu přihrávku pro Clifforda. Grubauer zasáhl a pak měl vleže co dělat s důrazem Jordana Kyroua.

49:18

Staňte se fanoušky NHL.cz!

49:18

Rantanen byl trochu zahákován Faulkem, ale u obou hlavních rozhodčích to prošlo bez odezvy. Pokračuje vcelku klidnější třetí třetina.

48:43

Ničuškin se neprosadil u pravého mantinelu. Scandella na závěr střídání puk víceméně odevzdal, ale Bozak o něj ještě srdnatě zabojoval.

48:08

Další icing už se nepíská, takže Blues museli zakládat z vlastní třetiny. Nahozený puk jako první odehrál Jacob MacDonald.

47:56

Perronův bekhendový pas před bránu letěl mimo dosah Schenna. Laviny pak zkazily rozehrávku a icingem darovaly hostům buly u Grubauera.

47:27

Obě mužstva ve třetí třetině dobře brání. Girard se zmohl jen na nahození ze středu hřiště, po kterém Ville Husso raději přerušil hru.

46:36

Domácí v plném počtu.

46:32

Thomas na ose hřiště pouštěl puk za sebe, jenže si nevšiml, že v daném prostoru nemá žádného spoluhráče. Je to nepovedená přesilovka.

45:59

Krug se dostal až do rohu, odkud přihrával po prknech na druhou stranu. Tu však nikdo nezavíral a puk odcestoval do středního pásma.

45:30

Další neúspěch Blues na vhazování. Zpátky do pásma zavezl puk Krug, ale dlouho hostující akce netrvala.

45:06

Perron přihrával k O´Reillymu, ale Graves ztečoval puk do ochranné sítě. Čtveřice v modrém může vklidu vystřídat.

44:53

Už tradiční jev v tomto duelu. První buly vyhrává tým hrající oslabení. Graves tak mohl vyhodit přes celé hřiště.

44:36

Nazem Kadri se pěkným manévrem dostal přes Faulka, ale pak už v rychlosti nestihl provést zakončení. Navíc vjel do Hussa a dostal trest za nedovolené bránění brankáři.

44:12

Hoffman chtěl přenést puk k volnému Perronovi, ale do cesty se mu postavila hokejka jednoho z domácích. Důležitý obranný zákrok.

43:41

Robert Bortuzzo pokryl Rantanena a nenechal rozvinout další akci Colorada. To se každopádně na puk rychle vrací.

43:20

Mikko Rantanen nejprve trefil Dunna a pak už byl z ideálního střeleckého úhlu. Zleva vyslal jen propagační střelu na Hussa.

42:57

Hosté zase museli vypustit svou snahu kvůli hrozícímu postavení mimo hru. Na tahu jsou Laviny a jejich nejúdernější formace.

42:55

Dnešní utkání sleduje 4 035 diváků.

42:35

Jordan Kyrou nahodil do brankoviště, ze kterého Grubauer rychle rozehrál. Jeho spoluhráči se tentokrát s pukem daleko nedostali.

41:41

Husso vyrazil dalekonosný pokus Jacoba MacDonalda. Později vychytal i Ničuškina, který byl u levého mantinelu.

41:08

Perron na zadním mantinelu vyhrál souboj s Girardem. Poté nahrál před levý kruh a zařídil palebnou pozici pro Jakea Walmana. Grubauer si však věděl rady.

40:53

Devon Toews vypálil tahem od modré čáry. Puk za celou dobu nikdo netečoval a Husso jej s přehledem schoval ve své výstroji.

40:18

Poslední dvacka začíná zakázaným uvolněním Colorada, u kterého byl první útok s MacKinnonem.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po 2. třetině:
Střely na branku: 26 – 20 (14:14, 12:6)
Zablokované střely soupeře: 6 – 9
Trestné minuty: 9 – 13
Využité přesilové hry: 0/4 – 0/2
Vyhraná vhazování: 48 % – 52 %
Bodyčky: 5 – 9.
Ve druhé třetině to bylo hlavně o souboji domácích střelců s brankářem Hussem, který držel Blues nejen v dlouhém dvojnásobném oslabení. Šestadvacetiletý rodák z Helsinek pochytal všech dvanáct střel a především díky jeho představení se mezi 21. a 40. minutou skóre 1:1 ani jednou neposunulo.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:18

Dunn přenesl puk napravo a Bortuzzo zase za branku, kde byl Schenn. Ten připravil pozici Perronovi, ale na pokoření Grubauera to nestačilo.

39:00

Poslední minuta druhé třetiny.

38:41

Rantanen vyhrál buly dozadu. Rantanen posunul kotouč k Toewsovi, který neprostřelil ideálně stojícího obránce Kruga.

38:20

Hosté nedostali kotouč pod kontrolu v obranném pásmu. Resultoval z toho Kadriho pokus z levé strany, který Husso na první tyči zkontroloval.

37:31

Marco Scandella udržel na uzdě MacKinnona. Dal si přitom pozor, aby mu nebylo odpískáno nedovolené bránění.

36:50

Gabriel Landeskog si všiml, že Donskoi stojí za posledním obráncem St. Louis. Husso svůj tým opět podržel, ve druhé třetině je rozhodně nejlepším hráčem v bílém dresu.

36:31

Ryan Graves drží u mantinelu Schwarze. Ostatní jenom přihlíží a tempo hry tak po dlouhé době trochu upadá.

35:40

Čtvrtý útok Colorada je usazený poblíž Hussa, ale dlouho se jednalo jen o boje u hrazení. Změnilo to až nahození od modré s náročným zásahem Hussa.

34:15

Burakovsky byl natlačen na mantinel Walmanem. Následoval velký souboj o puk s vítězným koncem pro hosty. Do bezpečí vyváží puk Clifford.

33:35

Kadri mohl strhnout vedení zpátky na stranu denverského klubu. Makar ho po ose krásně vysunul do úniku, ale bekhendem si na finského gólmana Blues nepřišel.

33:22

Torey Krug poslal křižnou přihrávku na Faulka, který se zdržel na pozici pravého křídla. Grubauer nemusel předvést žádný těžký zákrok.

32:51

Rantanen prohrál buly s Bozakem. Avs se pokusili do útočného pásma okamžitě vrátit, ale čárový jim odpískal postavení mimo hru.

32:44

Rantanenovo zakončení ale skončilo v ochranné síti, protože se mu dobře postavil do cesty Brayden Schenn.

32:22

Schwartzovu zadovku překazil vracející se hráč Colorada, které se tak znovu stěhuje na útočnou polovinu.

31:34

Nazem Kadri nahrál zpoza branky na Burakovského stojícího na úrovni brankové čáry. Střela zleva se od Hussa do sítě neodrazila.

31:03

Kyrou posunul puk o kousíček doprava na Clifforda, který pálil z jedné. Německý gólman ve službách Avalanche byl opět úspěšný.

30:37

Robert Thomas se prohnal okolo Gravese a už měl před sebou jenom Grubauera, který zastavil puk levým betonem. Málem mu ale prošel mezi nohama.

30:28

Až teď je St. Louis vysvobozeno. Po Rantanenově střele z levého kruhu se puk dostal do ochranné sítě. Následuje reklamní přestávka.

30:11

Schenn neměl síly, aby dostihl poblíž jedoucí puk. Celá pětka v bílém už je hodně unavená, domácí reagují nasazením elitní formace.

29:38

Blues se vysvobodili vyhozením, jakoby ještě byli v oslabení. Teď už se ale píská zakázané uvolnění a hosté nemohou střídat.

29:04

Nazem Kadri nebyl ve stabilním postavení po nahrávce od Burakovského. Krkolomné zakončení šlo vedle Hussovy levé tyče.

28:43

Hosté v plném počtu.

28:17

Devon Toews bolestivě napálil spoluhráče Saada, který se nedokázal postavit na nohy, takže rozhodčí logicky přerušili hru. Ve výskoku to dostal někam na koleno.

28:03

Donskoi se nedostal k dorážce tvrdé střely MacKinnona. Další pokus Rantanena přišel již ve chvíli, kdy byli hosté ve čtyřech.

27:36

Marco Scandella odpaluje kotouč přes všechny čáry. Z dvojnásobného oslabený Blues zbývá posledních dvacet vteřin.

27:24

Po Makarově nepřesné střele z levého kruhu minul puk na zadní tyči Rantanen. Mezitím branku posunul Donskoi.

27:01

Jake Walman ztratil stabilitu, když se u něj po puku natahoval Donskoi. Rozhodčí nejprve pískli faul, ale pak si to po vzájemné poradě rozmysleli.

26:59

Gabriel Landeskog tentokrát vyhrál buly. Rantanen nabil do levého kruhu, ale Husso Makarovu ránu vyrazil.

26:43

Blues jdou na dlouhou dobu do tří! Cale Makar byl na levém křídle faulován Justinem Faulkem.

26:06

Znovu se bránícímu týmu povedlo vyhodit hned po vhazování. Postaral se o to s šestkou hrající Marco Scandella.

25:56

Hlavní rozhodčí nezapomněli ani na původní kontakt Jadena Schwartze s brankářem Grubauerem, proti kterému hosté hodně protestují, neboť to celé zavinil Girard.

25:56

O´Brien si to na férovku rozdal s těžkou váhou Bortuzzem. Oba schytali pár dobrých ran a ve finále navzájem padli k zemi. Nemohou chybět pětiminutové tresty.

25:55

Během O´Reillyho střely byl zbourán brankář Grubauer. Sudí ihned signalizuje trest, zatímco ve středním pásmu dochází k jiné velké šarvátce!

25:35

Rantanen diagonálně vrátil puk z rohu na modrou čáru. Girard podélně nahrál Makarovi a ten poměrně slabě nahodil na připraveného Hussa.

25:08

Krugovo nahození od modré prosvištělo vedle Grubauerovy pravé tyče, kterou vzápětí posunul postrčený David Perron.

24:44

Makarův pokus z nulového úhlu neměl moc velkou šanci na úspěch. Scandella ho navíc srazil do ochranné sítě.

24:02

Toews vypálil jen do Schwartze, který stál poblíž. Blues vyhodili, ale zakázané uvolnění se nepíská. To nemile překvapilo Gravese, jenž ztratil puk u vlastní brány.

23:53

Barbašev neudržel kotouč před pravým kruhem. Nathan MacKinnon vyrazil do protiakce po levém křídle a alespoň propagačně vyprášil výstroj Hussa.

23:26

Ofsajd Colorada.

23:17

Blues se sami vyhnali z útočného pásma. Reagovat musel Husso, který vyjel až do mezikruží proti spěchajícímu Toewsovi.

23:08

Domácí v plném počtu.

22:46

Mike Hoffman znovu sestřelil Gravese. Dunnova rána už prošla, ale stejně neměla dostatek přesnosti.

22:21

Torey Krug a jeho útočné dobrodružství. Překazil ho až Graves, který srazil vypálený puk mimo bránu.

21:48

Perronova střela tahem se stala snadnou kořistí pro Grubauera, kterému nikdo nevadil ve výhledu.

21:23

Hráči v modrém rychle dostali puk ven z vlastní třetiny.

21:08

Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Devon Toews – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hřiště).

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po 1. třetině:
Střely na branku: 14 – 14
Zablokované střely soupeře 3 – 2
Trestné minuty: 2 – 4
Využité přesilové hry: 0/2 – 0/1
Vyhraná vhazování: 47 % – 53 %
Bodyčky: 5 – 2.
Byla to zajímavá první třetina, ve které statistici napočítali dohromady osmadvacet střel na branku. St. Louis začalo mnohem aktivněji, jenže svou převahu nepřetavilo v gól a ve dvanácté minutě tak poprvé lovil puk ze sítě Husso, kterého pokořil Nathan MacKinnon. Avs poté nevyužili ani svou druhou přesilovku, kvůli zákroku Landeskoga šli sami do čtyř a výsledkem byl třináctý gól v sezóně od kapitána Ryana O´Reillyho.

20:00

První třetina skončila.

19:50

Gabriel Landeskog zleva minul bližší tyč. Colorado ještě setrvalo v útočném pásmu, ale Husso si s bekhendem Rantanena poradil.

19:00

Poslední minuta první třetiny.

18:03

18:03 Ryan O'REILLY - 1:1

18:03

St. Louis právě vstřelilo branku!
Velký nápor Blues přece jenom končí gólem na 1:1! RYAN O´REILLY vše začal dalším zakončením z levého kruhu. To se snažil dorážet Schenn, ale puk do sítě nakonec dostal právě hostující kapitán, který si musel poradit i s Krugem, jenž po krosčeku zezadu zalehl brankovou čáru. Asistence: Brayden Schenn, David Perron.

17:53

Domácí v plném počtu.

17:40

Solidní tlak od mužstva z Missouri. O´Reilyho střelu z levého křídla vyrazil Grubauer za pomoci své hokejky.

17:12

Po nabídce od Kruga už Perron zakončoval. Od Grubauera se puk odrazil do vzduchu, ale do brány ve finále nezapadl.

16:55

Perron jen naznačil střelu a ještě přihrál vedle branky Schennovi. Ten hledal před brankovištěm Tarasenka, jenž nedotlačil puk do sítě.

16:21

Compher obtěžoval Faulka, který si ale zvládl pokrýt puk u zadního mantinelu. Začíná zkrácená přesilovka St. Louis.

16:11

Hosté v plném počtu.

15:53

Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Gabriel Landeskog – 2 min., hrubost).

15:50

Saad byl po nahrávce MacKinnona dlouho volný v levém kruhu. Husso u první tyče zasáhl a zneškodnil i bezprostřední dorážku Donskoie.

15:21

Přišla až teď. Makar od modré nabil do pravého kruhu a Rantanen vystrašil Hussa příklepem z prvního doteku.

14:56

Makar se zase musí vracet kvůli zásahu Barbaševa. Avs stále čekají an první přesilovkovou střelu na branku.

14:33

Start druhé početní výhody Coloradu moc nevyšel. Dvakrát za sebou mu puk zmizel z útočného pásma.

14:11

Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Brayden Schenn – 2 min., sekání).

13:25

Jordan Kyrou po trochu hlušším období tečoval Krugovu ránu od modré čáry, ale mezi tři tyče ji nenasměroval.

12:13

Vladimir Tarasenko už byl na konci střídání, tudíž o mantinel poslal puk dopředu a sám odjel na hráčskou lavici.

11:27

11:27 Nathan MACKINNON - 1:0

11:27

Colorado právě vstřelilo branku!
Úderná první letka posílá Laviny do vedení! Toews rozehrál z obranného pásma na Landeskoga, který ještě před modrou čarou rozdal puk doprava a NATHAM MACKINNON z kruhu pro vhazování nachytal Hussa střelou na přední tyč. Asistence: Gabriel Landeskog, Devon Toews.

10:18

Jacob MacDonald to zkusil od modré, ale Jostem tečovaný kotouč rozvlnil pouze ochrannou síť nad bránou.

09:58

Hosté v plném počtu.

09:33

Ryan O´Reilly vystihl jednu z přihrávek a Clifford s dalšími hráči v bílém ukrojil z oslabení spoustu cenných vteřin.

09:02

Schwartzův bekhend Grubauera hodně potrápil. Puk jen vyrazil před sebe a proto se ještě snažil dorážet Schenn.

08:40

Gabriel Landeskog nepředal puk na Donskoie, takže ho Brayden Schenn mohl dostat ven z obranné třetiny.

08:10

Blues na úvod oslabení vyhodili. Rantanen puk do útočného okamžitě vrátil a zleva trefil dobře postaveného Hussa.

07:58

Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Tyler Bozak – 2 min., podrážení).

07:45

Nathan MacKinnon fantasticky vysunul Rantanena, který jel sám na Hussa, ale bránu nečekaně vůbec netrefil!

07:33

Oba týmy vyslaly pozdravy od modré čáry. MacDOnald branku minul, kdežto Dunnův pokus musel řešit Grubauer.

07:04

Ofsajd Blues. Na konto Hussa se během předchozího střídání připsalo hned šest zákroků.

06:45

Obrovský boj na brankovišti poté, co Ničuškin nachystal pozici pro Burakovského. Rozhodčí měl stále puk v dohledu a domácí se tak mohli snažit dorážet. Husso nakonec kotouč zalehl.

06:05

Ville Husso se poprvé dotkl puku až kvůli aktivitě Ničuškina, který se ho snažil překvapit z ostrého úhlu.

05:20

Cale Makar srazil Krugův švih z vrcholku levého kruhu nad zadní mantinely. Bleus toho času vedou na střely 7:0.

04:51

Tarasenko si to namířil k levému kruhu, ale ztečovaný puk na branku tentokrát neletěl. Poté Toews dobře vytlačil Clifforda na krátký mantinel.

04:03

Marco Scandella vyhrál sprinterský souboj se Saadem a zařídil tím odpískání domácího zakázaného uvolnění.

03:38

Další šanci měl Schenn, který však bekhendem nezvedl kotouč za beton domácího gólmana. Ten později vychytal i Kruga.

03:09

Krug po vyhraném buly Bozaka přisunul puk na Faulka, jehož vyraženou ránu dorážel aktivní Sanford, ale Grubauer i v této situaci obstál.

03:00

Bozak vystartoval za volným pukem, jenž klouzal ke Grubauerovi. Německého gólmana donutil přerušit hru.

02:52

Coloradu byla odpískána hra vysokou holí. Chvíli předtím Dunn zablokoval pokus Comphera.

02:22

Kyrou kličkoval na levém křídle, kde nakonec přenechal kotouč Cliffordovi. Jeho golfák letěl mimo domácí bránu.

01:19

Grubauer už má za sebou zahřívací zákrok, kterým vyrazil ránu z hole Mikea Hoffmana. St. Louis začalo aktivněji.

00:14

První útočnou akci Blues zastavilo postavení mimo hru. Vhazovat se bude před modrou čarou mezi hole Landeskoga a Bozaka.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Colorado Avalanche: Grubauer (J. Johansson) – Girard, D. Toews, Makar, Graves, Renouf, MacDonald – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Jost, Ničuškin – O'Brien, Bellemare, Compher.

St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Faulk, Krug, Dunn, Scandella, Bortuzzo, Walman – Tarasenko (A), R. O'Reilly (C), Schwartz – Perron, B. Schenn (A), Hoffman – Kyrou, Thomas, Sanford – Barbašev, Bozak, Clifford.

Rozhodčí: Dwyer, Kozari – Gawryletz, Pancich.
Vzájemné zápasy

03.04.2021 Colorado – St. Louis 3:2
16.01.2021 Colorado – St. Louis 8:0
14.01.2021 Colorado – St. Louis 1:4
03.08.2020 Colorado – St. Louis 2:1
18.01.2020 Colorado – St. Louis 5:3.
Česká a slovenská stopa

Do zápasu nezasáhne žádný český ani slovenský hokejista.
Colorado Avalanche

Laviny potvrzují roli jednoho z největších favoritů na celkové prvenství. V úvodu sezóny se rozjížděly pomaleji, ale teď už trůní na úplném čele Západní divize, kde mají dvoubodový náskok před druhými Golden Knights. Colorado disponuje úchvatnou sérií třinácti zápasů s bodovým ziskem. Jen za předchozí tři utkání nastříleli Avalanche sedmnáct branek, z nichž rovnou devět schytala Arizona. Včerejší měření sil s Blues dopadlo mnohem těsnější výhrou 3:2, kterou řídil Nathan MacKinnon. Kromě českého brankáře Pavla Francouze řeší zdravotní neduhy obránci Bowen Byram s Erikem Johnsonem a útočník Matt Calvert.

Nejproduktivnější hráči:
• M. Rantanen – 43 bodů (21+22)
• N. MacKinnon – 42 bodů (12+30)
• G. Landeskog – 35 bodů (14+21).
St. Louis Blues

V Západní divizi byly tři týmy, které měly papírově hladce postoupit do play-off. Jedním z nich byli i Blues, kteří ale začínají mít velké problémy. Z posledních dvanácti zápasů hned desetkrát prohráli a kvůli aktuální sérii pěti nezdarů dokonce vypadli z postupových příček. St. Louis je páté s bodovou ztrátou na čtvrtou Arizonu, oproti které má alespoň jeden zápas k dobru. Navíc se zezadu nebezpečně blíží Žraloci ze San Jose. Blues dvakrát za sebou nestačili na poslední Anaheim. Včera zase padli v Denveru 2:3. Zdravotní potíže mají beci Gunnarsson, Parayko a Dunn s útočníky MacEachernem, Sundqvistem a Barbaševem.

Nejproduktivnější hráči:
• D. Perron – 36 bodů (13+23)
• R. O´Reilly – 33 bodů (12+21)
• B. Schenn – 25 bodů (12+13).

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od tří hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Coloradem Avalanche a St. Louis Blues!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

Colorado Avalanche – St. Louis Blues

2:1

konec (1:1, 0:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. MacKinnon (Landeskog, D. Toews), 60. Makar – 19. R. O'Reilly (B. Schenn, Perron)

Colorado Avalanche: Grubauer (J. Johansson) – Girard, D. Toews, Makar, Graves, Renouf, MacDonald – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Jost, Ničuškin – O'Brien, Bellemare, Compher.

St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Faulk, Krug, Dunn, Scandella, Bortuzzo, Walman – Tarasenko (A), R. O'Reilly (C), Schwartz – Perron, B. Schenn (A), Hoffman – Kyrou, Thomas, Sanford – Barbašev, Bozak, Clifford.

Rozhodčí: Dwyer, Kozari – Gawryletz, Pancich

Diváci: 4 035

Průběh zápasu
1. třetina
07:58 STL 2 Bozak, podrážení
11:27 COL 1:0 MacKinnon (Landeskog, D. Toews)
14:11 STL 2 B. Schenn, sekání
15:53 COL 2 Landeskog, hrubost
18:03 STL 1:1 R. O'Reilly (B. Schenn, Perron)
Po 1. třetině
2. třetina
21:08 COL 2 D. Toews, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
25:56 COL 5 O'Brien, bitka
STL 5 Bortuzzo, bitka
25:56 STL 2 Schwartz, nedovolené bránění brankáři
26:43 STL 2 Faulk, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
44:36 COL 2 Kadri, nedovolené bránění brankáři
59:19 COL 2:1 Makar
Konec