Menu

Hokej

Play-off Chance ligy

HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice

3:1

konec (1:0, 1:1, 1:0) Stav série: 4:3

30.03.2021, 17:00 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Čtvrtfinále • Tomáš Kalas (@tomascipy)

Tipsport: 2.0 4.2 3.07 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to tak dnes už vše. Mějte se krásně a budu se na vás někdy příště z Jihlavy těšit opět napočtenou! (19:35:00)
Litoměřickým tak cesta končí opět ve čtvrtfinále, za svoje výkony se ale stydět vůbec nemusí. Proti favoritovi podali parádní výkony, a to zejména na domácím ledě, Jihlava však dokázala v poslední možnou chvíli zapnout a strhnout sérii na svoji stranu.

Definitivně jsou tak jasné semifinálové dvojice. Zatímco Kladno půjde na Porubu, což bude ostře sledovaná série, tak Jihlava se postaví Vsetínu. I tohle slibuje velmi zajímavou podívanou.
Hotovo, vymalováno! Dukla zvládla ve třetí třetině dotáhnout zápas do vítězného konce a po gólu Tomáše Havránka v 51. minutě bere výhru 3:1, která tak vynáší obrat v sérii a postup do semifinále, ve kterém budou Jihlavští čelit v tradičním souboji Vsetínu.

Ačkoliv Stadion dělal všechno pro to, aby se na soupeře dotáhl, Dukla dokázala v poslední dvacce kontrolovat zápas a nepouštět až na pár výjimek soupeře do velkých šancí. Po brance Havránka z 51. minuty byli domácí již blizoučko postupu, jenže za výhrou vedla ještě dlouhá cesta. Nejprve šel na trestnou Bilčík za vysokou hůl a Stadion měl enormní tlak v útočném pásmu, navíc umocněn o šestého hráče v poli. Branky se však nedočkal, což platilo i o Dukle. Té to ale vadit vůbec nemuselo, neboť může slavit postup do semifinále!

Konec zápasu.

59:44

Souboj o kotouč hned několika plejerů z obou stran u trestné lavice už nic neřeší, Jihlava zvládla sedmé utkání a postupuje do semifinále, když vstala z mrtvých!

59:06

Zadražil vedl brejk 3 na 1 proti prázdné brance, celkem nepochopitelně to chtěl dotáhnout do branky sám, přitom měl před sebou stojícího Marcela. Toho také napálil do holenních chráničů!

58:40

Blízko čtvrté brance byl Fronk, trefil z úhlu ale boční síťku litoměřické branky! Litoměřice tak okamžitě otáčí hru a tlačí se zpátky do útočného pásma.

58:15

Bilčík zpátky ve hře a vyhazuje do útočného pásma Dukly. Začíná to pomalu vypadat, že to Jihlava zvládne.

57:42

Ohromný závar před hostující brankou, kdy vše nastartovala střela Miškáře, kterou dorážel Jícha. Na hranici brankoviště se navíc dostal Výtisk a dělal tam pořádný bordel, přičemž mohl ideálně dorazit střelu Svobody z levého kruhu, jenže stále je to 3:1! Žukov pár chvil poté navíc přišel o masku a došlo k přerušení.

57:12

Miškář po přistrčení na pravý kruh okamžitě posílal kotouč na branku, jenže jej až moc podebral a poslal napřímo do ochranné sítě. Hra se vykazuje do středního pásma a Litoměřice berou oddechový čas!

57:08

Minuta z přesilovky Severočechů pryč a hosté se teprve nyní usazují v útočném pásmu, stále v situaci 6 na 4.

56:32

Na útočné modré podklouzl jeden z hostujících hráčů a Skořepa mohl dát na postup domácích razítko, jenže mu puk uskočil a zatoulal se jenom do oblouku u branky Krále.

56:16

Strejček nakoupil tvrdou bombu Procházky od modré, zblokoval však střelecký pokus do ochranné sítě. Právě i to Jihlavě velmi pomáhá v samotném závěru.

56:07

Jihlava si cestu za postupem komplikuje! Vlastimil Bilčík (JIH) dostává za vysokou hůl dvě minuty a Litoměřice mohou snížit na jednu branku rozdílu, navíc ve variantě 6 na 4.

56:03

A hosté to zkouší v šesti hráčích, hrají tak nyní již absolutní vabank!

56:03

Poslední komerční přestávka utkání. V pauze ještě nastala menší postrkávaná, neboť Žukov přišel o svoji masku a Eliáš to chtěl vysvětlit Tomanovi, že blízko domácího brankáře nikdo jezdit nebude.

55:33

Marcel si sám nahodil kotouč a dostihl jej za brankou Žukova, kde i naložil jednomu z obránců Jihlavy. Stadion však nic nevzdává a nadále se tlačí dopředu.

54:48

Strejček dobře zafungoval i v obranné fázi, na mantinelu zavřel Urbana, čímž získal pro domácí puk, ti navíc otáčí hru směrem dopředu.

54:07

Dukla má poslední minuty pod kontrolou a pomalu směřuje k postupu dále. Strejček je při chuti a dostal se do dalšího střeleckého pokusu, zakončení ale zblokoval Výtisk pouze svým ramenem.

HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice

3:1

konec (1:0, 1:1, 1:0) Stav série: 4:3

Zpět na online

Branky a nahrávky: 14. T. Havránek (Lichanec, Mareš), 30. Skořepa (Čachotský), 51. T. Havránek (Skořepa) – 29. Miškář (J. Holý, Procházka)

HC Dukla Jihlava: Žukov (Jan Brož) – T. Černý, D. Kolář (A), Dundáček, Mareš, Bilčík, Strejček, Eliáš – Jiránek, Fronk, Illéš – Čachotský (A), Skořepa (C), Vítězslav Brož – T. Harkabus, M. Zadražil, Pekr – T. Havránek, Lichanec, Juda.

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (A. Beran) – Marcel, Baláž, Výtisk (C), J. Holý, Kremláček, Jebavý (A) – T. Svoboda, Miškář, Procházka – Berka, Toman, Válek – L. Stehlík, Urban, Konečný – Jindra, Jícha, Jánský – Soukup.

Rozhodčí: Pešina, Pražák – Kreuzer, Polonyi

Průběh zápasu
1. třetina
08:15 JIH 2 Eliáš, vysoká hůl
13:25 JIH 1:0 T. Havránek (Lichanec, Mareš)
16:35 LTM 2 Marcel, držení
Po 1. třetině
2. třetina
22:28 JIH 2 T. Havránek, hákování
27:56 JIH 2 M. Zadražil, faul loktem
28:27 LTM 1:1 Miškář (J. Holý, Procházka)
29:52 JIH 2:1 Skořepa (Čachotský)
31:18 LTM 2 J. Holý, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
50:15 JIH 3:1 T. Havránek (Skořepa)
56:07 JIH 2 Bilčík, vysoká hůl
Konec