Menu

Hokej

NHL

Colorado Avalanche – Anaheim Ducks

5:2

konec (1:1, 2:0, 2:1)

30.03.2021, 03:07 • Ball Arena, Denver • Milan Huppert

Tipsport: 1.36 5.62 6.76 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:54:02)
Statistické okénko

Střely na bránu: 48 – 15 | Přesilová hra: 1/6 – 0/2 | Trestné minuty: 13 – 31

Kdo se postavil do brankoviště?

Philipp Grubauer (COL) – 13 zákroků, 2 OG, úspěšnost 86,7%, odchytal 59:52
Ryan Miller (ANA) – 43 zákroků, 5 OG, úspěšnost 89,6%, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa v utkání

Bez české a slovenské účasti

Tři hvězdy utkání

Neuvedeno v zápise o utkání
Colorado na domácím stadiónu potvrdilo roli favorita a především zásluhou skvěle zvládnuté druhé poloviny utkání porazilo Kačery z Anaheimu 5:2.

Hokejisté Avalanche odskočili do brzkého vedení zásluhou gólu Mikka Rantanena, ale hosté dokázali odpovědět Dantem Heinenem. Důležitý krok k vítězství udělali domácí ve druhém dějství, v němž skórovali Tyson Jost a Gabriel Landeskog, zatímco Grubauer neinkasoval. V závěrečné dvacetiminutovce dostal Kačery na kontakt Troy Terry, ale J. T. Compher a Valerij Ničuškin svými góly nepřipustili dramatickou koncovku.

Svěřenci kouče Bednara zůstali díky vítězství v kontaktu s Vegas Golden Knights, tedy týmem, který vévodí Západní divizi. Manko zůstává jednobodové. Anaheim je poslední a sen o play-off se zase o něco vzdálil.

Konec zápasu.

59:45

Domácí vzdali možnost posledního útoku. Samuel Girard se rozhlédl, ale s kotoučem zůstal za vlastní brankou, kde počká až do závěrečné sirény.

59:21

Jani Hakanpää hrál hlavní roli pro změnu v útočné třetině. Najel si mezi kruhy na přihrávku Henriqueho, příklepem vypálil vysoko nad.

59:00

Probíhá poslední minuta třetí třetiny.

58:47

Nahození od modré čáry vyzkoušel Devon Toews. Trefil hned první blokujícího hráče, a sice Janiho Hakanpäu. Do středního pásma puk obloučkem poslal Fowler.

58:14

Obránce Ben Hutton viděl Andrewa Agozzina, ale nahrávka se mu vůbec nepovedla. Výsledkem je zakázané uvolnění, hra se vrací před Millera.

57:30

Ve hře už je i druhý potrestaný hokejista Derek Grant. Ten okamžitě zamířil na střídačku a pustil do hry kapitána Ryana Getzlafa. Hosté zkoušejí alespoň snížit a mírně tak zdramatizovat závěr střetnutí.

57:20

Troy Terry je zpátky na ledové ploše, Anaheim pokračuje v oslabení ve čtyřech. Právě Terry byl tím, kdo obral Makara a vyhodil přes všechny čáry.

56:44

Početní převaha od Colorada není ideální, ale to domácí hráče v této fázi hry určitě nemrzí, jejich vítězství je totiž na spadnutí.

56:12

Dva těžké zákroku musel Ryan Miller předvést v krátkém časovém sledu. Nejprve pravým betonem vykopl ránu MacKinnona, pravým ramenem pak vytěsnil pokus Landeskoga.

55:21

Na Colorado čeká dlouhá přesilovka pěti proti třem! Terryho, který odpykává dvě minuty za Deslaurierse, doplnil na lavici hanby Derek Grant, i ten se provinil proti Kadrimu, a sice krosčekem.

55:07

Frustrovaný Nicolas Deslauriers v utkání předčasně končí. Za atak na Kadriho dostal dvě minuty a proti výroku tak dlouho protestoval, až dostal i osobní desetiminutový trest. Kanadský křídelník míří do kabin.

54:31

Domácí hrají přesně to, co potřebují. Bez problémů brání tříbrankový náskok a dopředu se tolik neženou. Ryan Graves s přehledem poslal černou gumu do středního pásma po pravém mantinelu.

54:08

Za Kačery zahrozil Nicolas Deslauriers. Pěknou stahovačkou vyřadil ze hry Ničuškina, ale Makar již byl nad jeho síly, kanadský bek soka obral čistým způsobem.

53:50

Po buly pálil od modré čáry Devon Toews. Ryan Miller zasáhl levým ramenem, dorážka Tysona Josta proletěl vedle pravé tyče.

53:19

Dan Renouf si počíhal na Isaca Lundeströma, jehož čistým hitem poslal k ledu. Volný kotouč následně sebral pro sebe a vyjel s ním pryč z obranného pásma.

52:46

Hokejisté Anaheimu bojují, ale defenziva Avalanche pracuje velmi dobře. Cale Makar a Devon Toews nyní zdvojili Silfverberg, ten tak byl bez šance.

52:12

Do defenzivy zabojoval Joonas Donskoi. Ryana Getzlafa vystál do poslední chvíle a jeho pokus zápěstím navíc úspěšně zblokoval.

51:32

Zakázané uvolnění vrátí hru do blízkosti Ryana Millera. Cam Fowler pod tlakem vyhodil mimo dosah Agozzina, ten následně i přes velkou snahu nedohnal Girarda.

51:12

Logan O'Connor si vyměnil puk s MacKinnonem, aby vzápětí od pravého mantinelu hledal na hraně brankoviště Rantanena. Fina pohlídal Jani Hakanpää.

50:33

Dobrou práci odvedl Philipp Grubauer, který vybruslil s Henriquem a střelu zápěstím k pravé tyči podržel v lapačce. Na rozehrávku si podle očekávání netroufl.

50:10

Staňte se fanoušky NHL.cz!

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Colorado vede tříbrankovým rozdílem a je blízko vítězství, Kačeři naopak stojí před těžkou výzvou, bodový zisk by byl za současného stavu velkým překvapením.

49:33

49:33 Bitka mezi Bellemarem a Getzlafem

49:33

Po buly shodili rukavice Pierre-Édouard Bellemare a Ryan Getzlaf, kteří okořenili střetnutí bitkou! Oba hráči si rozdali několik ran, následně je rozhodčí od sebe oddělili.

49:30

49:30 Valerij NIČUŠKIN - 5:2

49:30

Colorado právě vstřelilo branku!
Je rozhodnuto? Hráči Avalanche vstřelili pátý gól a deset minut před koncem vedou o tři góly! Nejméně polovinu zásluh na gólu má Makar, jenž nabral velkou rychlost, objel bránu a před ní našel volného VALERIJE NIČUŠKINA, ruský útočník z bezprostřední blízkosti poslal kotouč za záda bezmocného Millera. Asistence: Cale Makar a Joonas Donskoi.

48:46

Za vlastní brankou hru uklidňuje Cam Fowler. Spoluhráčům umožnil vystřídat. Následně přenechal puk Agozzinovi a sám si odjel odpočinout.

48:27

Bednarova družina pokračuje v aktivním pojetí hry. Před branku se snažil natlačit Mikko Rantanen, ale bekhendový blafák se nesetkal s úspěchem.

47:26

47:26 J. T. Compher - 4:2

47:26

Colorado právě vstřelilo branku!
Domácí rozpoutali v útočné třetině peklo, obrana Anaheimu neodolala! Miller nejprve fantasticky zakročil vyrážečkou proti střele O'Connora, ale na zakončení J. T. COMPHERA z levého kruhu už nestačil, kotouč mu propadl mezi levou rukou a tělem. Asistence: Logan O'Connor a Cale Makar.

46:47

Pierre-Édouard Bellemare zaváhal, ale minelu francouzského útočníka ve středním pásmu okamžitě uhasil Dan Renouf pádem pod nohy Getzlafa.

46:21

Švédský forvard André Burakovsky našel po pravém mantinelu rozjetého Kadriho. Následovala nahrávka před branku, kterou Saad promáchl.

45:58

Jakob Silfverberg na sebe navázal dva protihráče, načež zadovkou uvolnil Nicolase Deslaurierse. Zakončení z velkého úhlu minulo cílové zařízení.

45:01

Další akci domácího mužstva zastavil hvizd čárového rozhodčího. Logan O'Connor udělal před modrou čárou kličku navíc, do ofsajdu jej následně vystavil Ničuškin.

44:45

Domácí byli blízko čtvrtému zásahu. Devon Toews od levého mantinelu našel hokejku Nathana MacKinnona, který usměrnil touš těsně vedle pravé tyčky.

44:02

Ryan Graves zachoval při rozehrávce chladnou hlavu. Po mantinelu přenesl hru na Toewse, který po přejeté středové čáry nahodil za bránu soupeře.

43:19

43:19 Troy TERRY - 3:2

43:19

Anaheim právě vstřelil branku!
Kačeři se dostávají na kontakt! TROY TERRY vystihl chybnou rozehrávku Girarda a rázem byl sám před gólmanem. Zakončení mu nevyšlo, ale Grubauer pravým betonem jen vyrazil puk před sebe, napodruhé již třiadvacetiletý Američan uspěl. Bez asistence.

42:49

Elitní formace Colorada vybojovala postavení v útočné třetině. Mikko Rantanen napříč pásmem našel Landeskoga, rána z levého kruhu minula cíl.

42:00

Za nahozením Comtoise po mantinelu sprintoval kapitán Ryan Getzlaf. Ztrátu na Girarda ale nesmazal, kanadský bek navíc zvládl rozehrát na MacKinnona.

41:36

Cale Makar sice neustál souboj s Henriquem, přesto soka udržel na zádech a na ledě ještě přisunul touš k Saadovi, jenž přenesl hru do středního pásma.

41:21

Ryan Graves po mantinelu vyhodil kotouč příliš prudce. Ben Hutton celou situaci s přehledem kontroloval, rozhodčí odpískal zakázané uvolnění.

40:36

Philipp Grubauer musel zasahovat brzy, když likvidoval slabé nahození Isaca Lundeströma. Černou gumu bez problémů podržel v lapačce.

40:10

Třetí třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Anaheim má oproti prostřednímu dějství co zlepšovat, s dvěma střeleckými pokusy na bránu by v závěrečné dvacetiminutovce jen těžko uspěl.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 5:01.
Domácí hokejisté udělali ve druhé třetině velký krok směrem k vítězství. Do kolonky vstřelených branek přidali dva zásahy a právě s dvoubrankovým vedením budou nastupovat do třetí části. Domácím vrátil vede na sklonku 24. minuty Tyson Jost, jenž do sítě uklidil vyraženou střelu Gravese. Současnou podobu výsledku dal ve 37. minutě Gabriel Landeskog, kapitán Avalanche v přesilové hře šikovně tečoval nahození Makara od modré čáry.
Střely na branku po 2. třetině: 34 – 9

40:00

Druhá třetina skončila.

39:56

Domácí hokejisté v závěru prostředního dějství ujeli do přečíslení dvou proti jednomu. Mikko Rantanen vzal zodpovědnost na sebe, střelu k bližší tyči Miller vytěsnil lapačkou.

39:21

Cale Makar nabral velkou rychlost ve středním pásmu, jeho pouť s pukem na holi ve finále skončila až za brankou soupeře. Zde h čistým způsobem obral mladičký Drysdale.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:32

Další zákrok pro Millera, který nezvládl udržet nahození Toewse. O dorážku se pokusil Logan O'Connor, ale pozdě, místo toho sekl přes lapačku brankáře. Domácímu útočníkovi následně vysvětlil Jani Hakanpää, že gólmana atakovat rozhodně nebude. Spoluhráče se zase vydal bránit Renouf. Rozhodčí vyřešili situaci tak, že Danu Renoufovi a Jani Hakanpäovi udělil dvouminutové tresty. Hra bude probíhat ve čtyřech na obou stranách.

38:22

Na druhé straně musel zasahovat Ryan Miller. Americký matador výborně zmenšil střelecký úhel Tysonu Jostovi, černou gumu podržel ve výstroji.

37:47

Jenže vyhození Girarda po mantinelu zachytil Maxime Comtois. Anaheim tak vybojoval útočné pásmo a i zvládl vystřelit na bránu. Konkrétně Andrew Agozzino, příklepem poslal puk těsně nad břevno.

37:27

Odvážná kličkovaná Samuela Girarda splnila svůj účel. Rozhozený Ryan Getzlaf nezachytil pohyb beka, ztrátu na něj již smazat nedokázal.

36:20

36:20 Gabriel LANDESKOG - 3:1

36:20

Colorado právě vstřelilo branku!
Přesilovka využita, svěřenci kouče Bednara odskakují do dvoubrankového náskoku! Cale Makar si vyměnil kotouč s MacKinnonem, aby vzápětí vystřelil zápěstím od modré čáry a byl to GABRIEL LANDESKOG, kdo na hraně brankoviště ztečoval puk mimo dosah Millera. Asistence: Cale Makar a Nathan MacKinnon.

35:47

Po krátké komerční přestávce si domácí zahrají čtvrtou početní převahu. Dvě minuty inkasuje obránce Josh Manson za krosček na Makara.

35:11

Dan Renouf si zahrával s ohněm, když za brankou dlouho otálel s rozehrávkou. Hitem jej atakoval Shattenkirk, bek těsně před tím zvládl nahrát Landeskogovi.

34:48

Obránce Ryan Graves schytal tvrdou ránu do nechráněných míst. Překonal bolest a vyhodil takovým způsobem, že se nepíská zakázané uvolnění. Výborná práce kanadského beka.

34:12

Kačeři si při zkrácené početní převaze žádnou příležitost nevytvořili, ani nezískali útočné pásmo. Rantanen je zpět na ledové ploše.

33:33

Joonas Donskoi byl hlavní postavou i u další útočné akce Avalanche. Před branku obdržel nahrávku od Ryana Gravese, ale z bezprostřední blízkosti trefil pouze Millerův pravý beton.

33:06

I ve druhém případě strávil Maxime Comtois na lavici hanby kompletní dvě minuty. Domácí si vypracovali několik zajímavých příležitostí, ale Miller změnu stavu nepřipustil.

32:14

Hra bude pokračovat ve čtyřech na obou stranách. Nedovoleného zákroku se totiž v útočném pásmu dopustil Mikko Rantanen, když zahákoval Huttona.

32:11

Těsně před střelou vyvedl Joonase Donskoie z míry Andrew Agozzino jenž do soka mírně strčil. Fin, vyvedený z míry, vystřelil o pořádný kus vedle pravé tyče.

31:06

Dnes podruhé usedá na trestnou lavici elitní křídelník Kačerů Maxime Comtois. Kanaďan přesekl hokejku Makarovi v době pokusu o zakončení.

31:01

Rychlostní schopnosti Nathana MacKinnona přecenil Cale Makar. Centrovi poslal příliš dlouhou nahrávku, výsledem je zakázané uvolnění.

30:10

Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Colorado zatím potvrzuje roli favorita, ale Anaheim nehraje vůbec špatně a hrozí z brejků.

29:35

S rozehrávkou vypomohl spoluhráčům Philipp Grubauer. německý gólman zachoval chladnou hlavu, po mantinelu našel Toewse.

29:14

Z vrcholku pravého kruhu Valerij Ničuškin mohl nahrávat mezi kruhy najíždějícímu Saadovi, ale překvapivě zvolil střelu. Miller zakročil lapačkou.

28:45

Obránce Gravese atakoval Max Jones, ale defenzivě laděný hokejista si poradil na jedničku. Vyhodil tak, aby se nepískal icing.

28:21

Maxime Comtois mohl k asistenci přidat i gól. Jako první dojel k volnému puku směřujícímu do obranné třetiny Colorado, ale forhendovou kličkou na Grubauera nevyzrál.

27:33

Tentokráte byl přechod Avalanche do útočné třetiny v pořádku. Logan O'Connor ustál střet s Henriquem a před brankou hledal Josta, jehož ubránil Manson.

27:00

Nathan MacKinnon vystihl rozehrávku Cama Fowlera. Najel do útočného pásma a chtěl vystřelit, když ho zastavil hvizd čárového sudího. Ofsajd.

26:47

Kačeři bojují, zápas nezabalili, a to je jedině dobře. Jani Hakanpää vybídl k zakončení Getzlafa, rána příklepem prosvištěla vysoko nad.

26:19

Zvoní tyč! Nicolas Deslauriers převzal nahrávku od Huttona a kličkou do protipohybu zmátl Renoufa. Následně vypálil ze zápěstí a trefil levou část brankové konstrukce.

25:58

Zakázané uvolnění vrací hru před svatyni Ryana Millera. Ryan Graves si pohlídal situaci a nenechal se dohnat sprintujícím Deslauriersem.

25:21

Švédský útočník André Burakovsky nabral velkou rychlost po pravém mantinelu, ale zapomněl zakončit. Skončil za brankou, kde proti dvojici obránců neměl šanci.

24:30

Hosté chtěl bleskově odpovědět, ale kapitánovi Ryanu Getzlafovi v poslední chvíli zabránil v zakončení Cale Makar úspěšným vypíchnutím kotouče.

23:59

23:59 Tyson JOST - 2:1

23:59

Colorado právě vstřelilo branku!
Hokejisté Avalanche si berou zpět ztracené vedení! Střelu Gravese ještě Miller vyrazil, ale obránci nedokázali odklidit odražený puk, který skončil u TYSONA JOSTA. Centr třetí lajny si touš zpracoval a poslal jej tam, kam patří. Asistence: Ryan Graves a Valerij Ničuškin.

23:09

Útočné pásmo tentokráte obsadila elitní formace Avalanche. Mikko Rantanen chtěl ke vstřelenému gólu přidat asistenci, ale MacKinnon střílel nepřesně.

22:35

Nadvakrát, ale přece zvládl Jamie Drysdale odklidit černou gumu alespoň do středního pásma. Unavená pětice Kačerů může vystřídat.

22:14

Jacob MacDonald naznačil střelu, aby následně přihrál po mantinelu Loganu O'Connorovi. Střela z velkého úhlu rozvlnila boční síť.

21:50

Velmi chytře zahrál Maxime Comtois, jenž okamžitě z buly odpálil kotouč do středního pásma. Překvapený obránce Renouf vůbec nereagoval.

21:09

Nazem Kadri na sebe natáhl dva hráče, načež zadovkou našel Devona Toewse. Na středu od modré čáry Miller dobře viděl, touš udržel ve výstroji.

20:43

Mladičký obránce Jamie Drysdale nahodil kotouč za branku Grubauera. Jako první byl u hracího předmětu Graves, po mantinelu ho poslal do střední třetiny.

20:10

Druhá třetina ukrajuje první třetiny. Přerušovalo se prakticky okamžitě, obránce Cale Makar špatnou rozehrávkou způsobil zakázané uvolnění.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 4:04.
Po první třetině je stav zápasu mezi Coloradem a Anaheimem vyrovnaný 1:1. Favorizovaní domácí hokejisté odskočili do vedení už ve 3. minutě, kdy se bekhendem trefil Mikko Rantanen. Kačeři dokázali odpovědět v 10. minutě, když po svém návratu z trestné lavice Comtois poslal puk před polooodkrytou bránu Dantonu Heinenovi, a ten nemohl minout. Sledujeme vyrovnanou bitvu, která mohla přinést daleko více branek, ale gólmani předvedl několik velmi pěkných zákroků.
Střely na branku po 1. třetině: 12 – 7

20:00

První třetina skončila.

19:38

V bráně skončil Brandon Saad, nikoliv puk. Kanadského útočníka rozhodil drobným háčkem Adam Henrique, následoval náraz do gólmana a pád do brány. Rozhodčí neshledali důvod k vyloučení.

19:17

Velká smůla pro Tysona Josta, který byl adresátem nahrávky do levého kruhu, ale odhozená hokejka Fowlera černou gumu zastavila. Obránce své náčiní odklidil velmi šikovně.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:36

Puk skončil na domácí střídačce poté, co nahození Ryana Getzlafa srazil mimo hru rukavicí Pierre-Édouard Bellemare. Dobrá práce francouzského útočníka.

18:01

S forčekujícím Nazemem Kadrim si Ben Hutton poradil s velkým přehledem. Zadovkou o mantinel nahrál spoluhráči z obrany Mansonovi, ten hru přesunul do střední třetiny.

17:44

Jani Hakanpää byl málem za svou pasivitu potrestán. Finský bek bez pohybu čekal na přihrávku a chyběl kousek, aby se Logan O'Connor natlačil před něj.

17:20

Na modré čáře dostal příliš volného prostoru Ryan Graves. Nahození přizvedl Jani Hakanpää do ochranné sítě, hra tak setrvá v pásmu Kačerů.

16:47

Sám proti třem měl Nathan MacKinnon malou šanci na úspěch. Přesto kanadský centr pokusil štěstí, o touš ho čistým způsobem obral Drysdale.

16:21

Ruský útočník Valerij Ničuškin v rychlostním souboji porazil Shattenkirka na plné čáře. Následně hledal před brankou Saada, ale našel jen Fowlera.

15:40

Jakob Silfverberg po návratu z trestné lavice zkusil počkat za obranou na dlouhou nahrávku. Adam Henrique jej zkusil oslovit, ale vysoký oblouček zachytil v rukavici Graves.

15:09

Elitní přesilovková lajna si prodloužila pobyt na ledové ploše. Získala útočné pásmo a pohlednou kombinaci zakončoval Rantanen, puk poslal o pár čísel vedle pravé tyče.

14:39

Dnes podruhé Anaheim zahrozil v oslabení, Colorado by si mělo dávat na brejky soupeře velký pozor. Bekhendové zakončení Agozzina Grubauer zpacifikoval.

14:00

Akci Avalanche rozjel Cale Makar. Našel napravo Rantanena, jenž napříč pásmem uvolnil Landeskoga, dělovka z voleje se mezi tři tyče nevešla.

13:36

Za prohřešek v útočném pásmu odjíždí pykat na trestnou lavici Jakob Silfverberg. Při snaze zabránit Renoufovi v rozehrávce soka podrazil.

13:12

Finský křídelník Joonas Donskoi obdržel ideální nahrávku do jízdy. Z pravého křídla se zkusil natlačit před bránu, Jani Hakanpää jej nepustil.

12:32

Obránce Devon Toews cíleně nahazoval na teč. Adresátem měl být Brandon Saad, ale Jamie Drysdale jeho hokejku zvládl zablokovat.

12:07

Ryan Getzlaf nahodil puk za branku a sám se jej pokusil dojet. proti byl Cale Makar, jenž soupeři překřížil cestu a v rychlostním souboji byl úspěšnější.

11:45

Přesilovka Ducks je minulostí a hráči Avalanche okamžitě rozjeli útočný výpad. Na jeho konci stál Nazem Kadri a neúspěšné zakončení mezi betony brankáře.

11:21

Do levého kruhu dostal nahrávku Maxime Comtois. Následovala střele z voleje, černá guma prosvištěla těsně vedle pravé části brankové konstrukce.

10:55

J. T. Compher vystihl rozehrávku a ujel do úniku, ale vedení Coloradu nevrátil! Střílel na vyrážečku Millera, zkušený americký gólman zapisuje úspěšný zákrok.

10:22

Závěr před brankou zvládli domácí bez inkasovaného gólu. Velkou měrou se o to zasloužil především Grubauer, jenž si našel puk ve změti hokejek.

09:42

Po přerušení hry došlo k potyčce mezi Pierre-Édouardem Bellemarem a Ryanem Getzlafem. Oba hráči jsou posláni na trestnou lavici, ale dvě minuty navíc dostává Francouz za vyprovokování šarvátky. Anaheim tak bude hrát první přesilovou hru.

09:14

09:14 Danton HEINEN - 1:1

09:14

Anaheim právě vstřelil branku!
Maxime Comtois odčinil vyloučení tím nejlepším možným způsobem! Po levém mantinelu ujel Bellemareovi a nahrávkou mezi bruslemi bránícího Toewse našel DANTONA HEINENA, tomu stačilo zamést puk do poloodkryté brány. Asistence: Maxime Comtois a Ben Hutton.

09:03

První přesilovou hru favorit nevyužil, Maxime Comtois je zpět ve hře. Centr elitní lajny strávil na lavici hanby poklidné dvě minuty, Miller moc práce neměl.

08:43

Málem bylo srovnáno! Domácí defenziva pozapomněla za Dantona Heinena, který dostal nahrávku od Mansona, s forhendovým blafákem si ale Grubauer poradil.

08:21

Až ve druhé minutě početní převahy přišla premiérová střela. Nathan MacKinnon prokličkoval mezi soupeři jako mezi kužely, mezi kruhy trefil pouze lapačku Millera.

07:30

Úvodní vteřiny početní převahy strávili hokejisté ve vínových dresech převážně v vlastním a střením pásmu. Po buly totiž vyhodil přes všechny čáry Jakob Silfverberg.

07:03

První přesilovou hru zápasu si zahraje domácí mužstvo, jehož aktivita v posledních okamžicích zase nabírá na síle. Potrestaným hráčem je Maxime Comtois, jenž hrál s rozbitou hokejkou, což není povoleno.

06:40

Jacob MacDonald vypíchl touš Agozzinovi a sám rozjel akci na opačnou stranu. Bekhendovou žabičkou vybídl ke střele Logana O'Connora, ten promáchl.

06:20

V tlaku pokračovala i druhá lajna Colorada. Jmenovitě Andre Burakovsky, jenž pálil nebezpečně k protější levé tyči, ale puk zamířil o pá centimetrů vedle ní.

05:54

Elitní lajna Avalanche spustila v útočném pásmu další kolotoč nahrávek. Nakonec pálil centr Nathan MacKinnon do vyrážečky Millera.

05:33

Dobrou práci odvedl Jamie Drysdale, který jako obránce vyslal do přečíslení Adama Henriqua. Nahrávka na Fowlera neprošla, dobře zaklekl Makar.

04:57

Valerij Ničuškin ukázal, v čem je jeho přednost. Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost a Hutton jej stíhal marně. Ruský forvard zkusil obtočit branku a zasunout k bližší tyči, ale narazil na beton gólmana.

04:21

Kačeři se udrželi v útočné třetině i po vhazování, ale další střelecký pokus mezi tři tyče prozatím nevyprodukovali, teč kapitána Getzlafa zamířila vedle.

03:34

Až ve čtvrté minutě musel být poprvé ve střehu Philipp Grubauer. Z vrcholku pravého kruhu střílel Jakob Silfverberg, Němec zasáhl lapačkou.

02:56

02:56 Mikko RANTANEN - 1:0

02:56

Colorado právě vstřelilo branku!
Za velkou aktivitu je Colorado odměněno brzkým gólem! MacKinnon po vyhraném vhazování našel před bránou MIKKA RANTANENA, jenž si šikovně potáhl mezi Mansonem a Comtoisem puk na bekhend, načež vsítil gól střelou k bližší tyči. Asistence: Nathan MacKinnon.

02:44

Nyní už hokejisté Avalanche dostali kotouč na bránu, ale Miller nemusel řešit žádnou extra složitou situaci. Nahození Bellemara schoval ve výstroji.

02:26

Těsně, ale přece zpracovával obránce Devon Toews puk až za modrou čárou. Čárový rozhodčí přerušuje hru. Důvodem je ofsajd.

01:47

Ani v tomto případě se zkušený Američan Ryan Miller nedočkal premiérového zásahu. Joonas Donskoi střílel v nadějné pozici bekhendem těsně vedle levé tyčky.

01:28

Zakázané uvolnění se nepíská, protože nahození Girarda zvládl protečovat Valerij Ničuškin. Jako první navíc dojel k puku právě ruský útočník, domácí tak jsou zase v pásmu.

00:41

Domácí se sice pobojovali do útočného pásma, ale první střela k vidění nebyla. Cale Makar nahazoval na teč, puk skončil za hostující svatyní.

00:10

Zápas mezi Coloradem a Anaheimem odstartoval. Na buly byl úspěšnější domácí centr Nathan MacKinnon, útočit tak může favorizované Colorado.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Colorado Avalanche: Grubauer (J. Johansson) – Makar, D. Toews, Girard, MacDonald, Renouf, Graves – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Jost, Ničuškin – Compher, Bellemare, O'Connor.

Anaheim Ducks: R. Miller (Stolarz) – Hakanpää, Fowler, Manson (A), B. Hutton, Shattenkirk, Welinski, Drysdale – Deslauriers, Lundeström, Comtois – Jones, Getzlaf (C), D. Grant – Silfverberg (A), Agozzino, Heinen – Terry, Henrique.

Rozhodčí: Chmielewski, Lambert – Flemington, MacPherson.
Vzájemné zápasy

17. 3. 2021 Colorado – Anaheim 8:4
7. 3. 2021 Colorado – Anaheim 4:5 v prodloužení
6. 3. 2021 Colorado – Anaheim 3:2 v prodloužení
25. 1. 2021 Anaheim – Colorado 3:1
23. 1. 2021 Anaheim – Colorado 2:3 v prodloužení
Colorado Avalanche

Domácí Colorado je na tom mnohem lépe. Ve třiceti třech odehraných zápasech získalo čtyřicet šest bodů a patří mu druhá pozice Západní divize za vedoucím Vegas, na které Colorado ztrácí pouze jediný bod. Doma navíc Colorado předvádí skvělé výkony. V březnu si ve své hale drželo sérii sedmi vyhraných zápasů v řadě. O tuto sérii přišlo až v posledním duelu, kdy v prodloužení prohrálo s Vegas. Nejproduktivnějším hráčem Colorada je s třiceti devíti body Rantanen.
Anaheim Ducks

Anaheim zatím neprožívá povedenou sezónu. V letošním ročníku NHL už Kačeři odehráli třicet šest zápasů, ve kterých získali dvacet osm bodů a patří jim osmá pozice Západní divize. Na čtvrté St. Louis už nyní ztrácí deset bodů. Další týmy navíc mnohdy odehrály o několik zápasů méně. Venku však Anaheim dokáže sbírat body, trápí se na svém ledě. Poslední dva duely na ledě St. Louis však Kačeři zvládli. Nejproduktivnějším hráčem Ducks je Rakell s dvaadvaceti body.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Dobrý den všem fanynkám a fanouškům NHL! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Coloradem a Anaheimem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

Colorado Avalanche – Anaheim Ducks

5:2

konec (1:1, 2:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. Rantanen (MacKinnon), 24. Jost (Graves, Ničuškin), 37. Landeskog (Makar, MacKinnon), 48. Compher (O'Connor, Makar), 50. Ničuškin (Makar, Donskoi) – 10. Heinen (Comtois, B. Hutton), 44. Terry

Colorado Avalanche: Grubauer (J. Johansson) – Makar, D. Toews, Girard, MacDonald, Renouf, Graves – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Jost, Ničuškin – Compher, Bellemare, O'Connor.

Anaheim Ducks: R. Miller (Stolarz) – Hakanpää, Fowler, Manson (A), B. Hutton, Shattenkirk, Welinski, Drysdale – Deslauriers, Lundeström, Comtois – Jones, Getzlaf (C), D. Grant – Silfverberg (A), Agozzino, Heinen – Terry, Henrique.

Rozhodčí: Chmielewski, Lambert – Flemington, MacPherson

Průběh zápasu
1. třetina
02:56 COL 1:0 Rantanen (MacKinnon)
07:03 ANA 2 Comtois, nebezpečná výstroj
09:14 ANA 1:1 Heinen (Comtois, B. Hutton)
09:42 COL 2+2 Bellemare, hrubost, odpyká Burakovsky
ANA 2 Getzlaf, hrubost
13:36 ANA 2 Silfverberg, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
23:59 COL 2:1 Jost (Graves, Ničuškin)
31:06 ANA 2 Comtois, sekání
32:14 COL 2 Rantanen, hákování
35:47 ANA 2 Manson, krosček
36:20 COL 3:1 Landeskog (Makar, MacKinnon)
38:32 COL 2 Renouf, hrubost
ANA 2 Hakanpää, hrubost
Po 2. třetině
3. třetina
43:19 ANA 3:2 Terry
47:26 COL 4:2 Compher (O'Connor, Makar)
49:30 COL 5:2 Ničuškin (Makar, Donskoi)
49:33 COL 5 Bellemare, bitka
ANA 5 Getzlaf, bitka
55:07 ANA 2+10 Deslauriers, hrubost+nesportovní chování, odpyká Terry
55:21 ANA 2 D. Grant, krosček
Konec