Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HC MONACObet Banská Bystrica – HC Slovan Bratislava

0:2

konec (0:1, 0:1, 0:0)

21.03.2021, 17:00 • Zimný štadión Zvolen • 50. kolo • Michal Sadlek sk

Tipsport: 3.54 4.71 1.72 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:28:18)
Tretia tretina prebiehala dlho pomerne ospalým tempom a až na výnimky sme nevideli žiadnu výraznejšiu gólovú príležitosť. Banskobystričania sa snažili zatlačiť Slovan do obrany, Bratislavčania však hrali v obrane veľmi disciplinovane a nepustili súpera prakticky k ničomu. Banskej Bystrici pomohlo až vylúčenie dvojice Meszároš – Sersen, kedy si vytvorila v presilovke veľký tlak, Slovan však výbornými zákrokmi podržal brankár Parks. Ten si v závere zápasu pri veľkom tlaku Banskobystričanov svoje čisté konto doslova vychytal a keďže Rapáč ani na dvakrát nedostal puk do prázdnej bránky Banskej Bystrice, tak sa zápas skončil vďaka dvom využitým presilovkám Slovana víťazstvom bratislavského klubu 2:0.

Slovan Bratislava končí na štvrtom mieste a vo štvrťfinále play-off sa stretne s piatou Nitrou. Banská Bystrica je po základnej časti na desiatom mieste a v predkole bude hrať so siedmym Trenčínom.

Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 14:13 (36:38)

Koniec zápasu.

59:52

Bratislavčania puk vyhodili z vlastnej tretiny a je teda rozhodnuté o ich dnešnej výhre.

59:21

Banská Bystrica je naspäť v útočnom pásme. Žiakovo nahodenie vyrazil brankár Parks do ľavého kruhu, kde Mlynarovičovi vypichol puk obranca Slovana.

58:56

Slovan Bratislava v plnom počte.

58:51

Rapáč strieľal na odkrytú bránku z vlastnej tretiny. Tú minul, puk ale dokorčuľoval a vracajúci sa obranca Banskej Bystrice musel jeho dorážku zablokovať.

58:40

Ďatelinkovu tvrdú strelu od modrej brankár Parks vyrazil a puk sa potom vrátil po rýchlej kombinácii naspäť k Ďatelinkovi. Jeho druhú strelu už gólman Parks chytiť dokázal.

58:12

Brankár Belányi odchádza na striedačku, Banská Bystrica tak bude hrať so šiestimi korčuliarmi.

57:42

Valach vystihol rozohrávku Banskej Bystrice a hrací predmet opäť odpálil za Belányiho bránku. Presilovka sa Banskobystričanom zatiaľ vôbec nedarí.

57:21

Banskobystričania vyhrali buly v útočnej tretine, sami sa ale vytlačili k mantinelu a nakoniec im Harris puk odpálil za Belányiho bránku.

56:56

Oddychový čas Banskej Bystrice.

56:56

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Michal Sersen – 2 min., napadnutie).

56:48

Valach sa dostal k puku po chybe obrancu Slovana medzi kruhmi, sám pred brankárom Parksom ale nedokázal zakončiť tak, aby ho prekonal.

56:37

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Andrej Meszároš – 2 min., sekanie).

56:08

Banská Bystrica sa snaží dostať Slovan pod tlak, v útočnej tretine sa jej ale stále nedarí prekombinovať sa do vyloženejších streleckých pozícií.

55:51

Slovan sa hneď po oslabení pokúsil o rýchly protiútok, Bortňák si ale puk spracoval v ofsajde a hra je tak prerušená.

55:31

Slovan Bratislava v plnom počte.

55:19

Sám D'Aoust nakoniec vypálil z ľavého kruhu, jeho pokus ale zrazil Maier hokejkou na ochrannú sieť.

54:51

Až teraz sa Banskobystričania vrátili do útočnej tretiny. D'Aoust hľadal krížnou prihrávkou z ľavého kruhu Žiaka, ten ale dostal puk na korčule.

54:30

Hrací predmet napokon vybojoval Bortňák, ktorý ho odpálil za Belányiho bránku. Banskobystričanom sa nedarí preniknúť naspäť do útočného pásma.

53:53

Banská Bystrica prehrala úvodné vhadzovanie v útočnom pásme, puk ale získala. Slovanisti vytlačili súpera do rohu.

53:31

Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Michal Sersen – 2 min., hrubosť).

53:31

Na ľade sa začínajú zvyšovať vášne po tom, čo Sersen čistým bodyčekom zrazil na ľad Lampera. Menšiu šarvátku musia riešiť rozhodcovia.

52:51

Banskobystričania vystihli rozohrávku Slovana a po prihrávke Faško-Rudáša sa dostal k strele Lamper. Ten z prvej namieril do pravého betónu brankára Parksa.

52:26

Melcherovu strelu z pravého kruhu potom opäť vyrazil brankár Parks a Ďatelinka tvrdou ranou od modrej následne doslova zostrelil Ziga. Ten našťastie odišiel na striedačku Slovana po vlastných.

51:58

Melcher sa dostal so spoluhráčom do prečíslenia 2 proti 1, jeho prihrávku ale zablokoval padajúci obranca Slovana. Puk sa potom dostal naspäť k Banskobystričanom.

51:33

Banskobystričania potom odpovedali svojím útokom, Slovan však hrá v obrane veľmi disciplinovane a nepúšťa súpera do nebezpečnejších streleckých pozícií.

50:50

Štajnochovu strelu od modrej vyrazil brankár Banskej Bystrice Belányi pred seba ku Kundríkovi, ktorý spomedzi kruhov tesne minul odkrytú Belányiho svätyňu.

50:10

Faško-Rudáš sa dostal po pravom krídle k bránkovej čiare a prihrávkou hľadal spoluhráča pred bránkoviskom. Ten sa k zakončeniu nedostal.

49:38

Banská Bystrica sa po vyhranom buly usadila v útočnom pásme, strela však prišla až takmer po polminúte. Zakončenie Crevier-Morina z vrcholu pravého kruhu opäť zlikvidoval brankár Parks.

49:03

Útok Slovana však k ničomu neviedol, naopak sa slovanisti museli brániť. Slobodovu strelu z pravého kruhu brankár Parks vyraziť a následne gólman Slovana zastavil Petrincovu strelu od útočnej modrej čiary.

48:34

Meszárošovu tvrdú strelu od modrej čiary vyrazil brankár Belányi, puk sa ale odrazil naspäť na hokejky hráčov Slovana, ktorí pokračujú vo svojej aktivite.

48:01

Mlynarovičova strela z ľavého kruhu brankárovi Parksovi vypadla, Lamper sa však kvôli teču obrancu Slovana k hraciemu predmetu pred bránkoviskom nedostal.

47:25

Faško-Rudáš nedokorčuľoval nahodenie z vlastnej tretiny a Banská Bystrica sa tak proti pravidlám previnila zakázaným uvoľnením.

46:57

Kriška urobil kľučku na útočnej modrej čiare, čím vystavil Gábora do ofsajdu. Nasleduje reklamná prestávka.

46:35

Oba tímy si teraz nepresnými rozohrávkami vystriedali kontrolu nad pukom, až sa nakoniec vrátil naspäť na hokejky Bratislavčanov. Tí sa vrátili do útočnej tretiny.

45:58

Žiaka obral pri rozohrávke o puk O'Donnell, ktorý si ho naviedol na strelu a spomedzi kruhov namieril priamo do hrude pripraveného brankára Belányiho.

45:21

Meszároš dostal z pravého krídla puk medzi kruhy, jeho strelu i dorážku ale dokázal brankár Banskej Bystrice Belányi zlikvidovať.

44:41

Kriška tečoval nahodenie Crevier-Morina od modrej čiary a puk sa po zákroku brankára Parksa odrazil priamo pred Melchera. Jeho dorážku skvelým zákrokom zastavil brankár Slovana.

44:13

Kriška pristavil puk pre voľného Petrinca, ktorý si naviedol puk do ľavého kruhu a jeho tvrdú strelu dokázal brankár Slovana Parks zastaviť vyrážačkou.

43:41

Mlynarovič potom dokorčuľoval vlastné nahodenie, od mantinelu sa ale nedokázal dostať k strele. Puk potom slovanisti vyhodili z vlastného obranného pásma.

43:14

Nahodenie od ľavého mantinelu z hokejky Kundríka chytil do lapačky brankár Banskej Bystrice Belányi.

42:46

Valach nahodil puk za bránku Banskej Bystrice, kde sa k nemu dostali hráči súpera. Tí následne pokazili rozohrávku a puk vrátili Bratislavčanom.

42:18

Útoky oboch tímov sa v treťom dejstve zatiaľ pravidelne striedajú, ani jeden z nich ale neviedol k nebezpečnému zakončeniu. Slovan teraz pokazil rozohrávku a vyhodil puk na zakázané uvoľnenie.

41:53

Maier potom nahodil puk na zadný mantinel, kde sa k nemu dostal brankár Banskej Bystrice Belányi. Jeho spoluhráči z obrany následne vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.

41:21

Kriška dostal prihrávku medzi obrancov Slovana, jeho pohotovú strelu ale vyrazil betónom do rohu vlastnej obrannej tretiny brankár Parks.

40:48

Mlynarovič si naviedol puk medzi kruhy, kde ho chcel pristaviť pre Faško-Rudáša. Ten sa cez obrancu Slovana k strele nedostal.

40:21

Prvý útok v tretej tretine patril Slovanu, ten sa však skončil po nepresnej prihrávke na krídlo. Domáci otáčajú hru na opačnú stranu.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 18:45.
Slovan začal druhú tretinu veľkým náporom, jeho tlak ale ku gólu napriek zaujímavým možnostiam neviedol. Bratislavčania svoj náskok vylepšili až v presilovke, keď prepálil všetko, čo mu stálo v ceste, O'Donnell. Domáci sa smerom dopredu presadzovali ťažšie, aj oni však hlavne z rýchlych protútokov mali zaujímavé príležitosti. Najväčšie mal Patrik Lamper, ktorý však ani jednu z nich premeniť nedokázal. Slovan tak vďaka dvom využitým presilovkám vedie pred tretím dejstvom o dva góly a uvidíme, či sa Banskobystričanom podarí zápas ešte zdramatizovať.

Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 7:12 (22:25)

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:53

Kriška buly po pravici Parksa vyhral, obrancovia Slovana ale vytlačili Banskobystričanov do rohu vlastného obranného pásma.

39:42

Slovan pokazil rozohrávku a Banská Bystrica získava vhadzovanie v útočnom pásme po zakázanom uvoľnení súpera.

39:27

Brankárovi Belányimu vypadlo nahodenie Štajnocha od modrej čiary priamo pred Gašpara, ktorý si naviedol puk do pravej strany a zblízka namieril do bránkovej konštrukcie.

38:51

Slovan udržal puk v útočnej tretine a kombinuje v nej. Banskobystričania zatiaľ vytláčajú hráčov Slovana do rohov vlastnej tretiny.

38:01

Lamper sa na opačnej strane pretlačil pred obrancu a dostal sa i k zakončeniu, pred bránkoviskom mu ale puk trochu odskočil a gólman Parks mu ho dokázal vyraziť.

37:20

Matoušek posunul prihrávkou spoza banskobystrickej bránky puk na voľného Maiera, ktorý však namieril len do brankára Belányiho. Ten potom zlikvidoval i dorážku Brodzinského z pravého kruhu.

36:54

Práve Jago hľadal prihrávkou medzi kruhy svojich spoluhráčov, ani jeden z nich ale puk nezasiahol. Slovan otáča hru na opačnú stranu.

36:15

Útok Banskej Bystrice prerušil ofsajd. Jago potom musel potiahnuť puk do útočnej tretiny individuálne.

35:51

Meszároš ďalšou okamžitou prihrávkou z vlastnej tretiny našiel v ľavom kruhu Jendeka, ktorý tiež pohotovo vystrelil na bránku Banskej Bystrice. Gólman Belányi znovu úspešne zasiahol.

35:13

Gašpar dostal výbornú prihrávku z vlastného pásma do pravého kruhu, jeho strelu ale vyrážačkou vyrazil na ochrannú sieť brankár Banskej Bystrice Belányi.

34:42

Banskobystričanom sa rozohrávka nevydarila a Slovan znovu zaútočil. Harrisovu strelu z pravého kruhu gólman Belányi vyrazil betónom.

34:00

Petrinec zastavil kolmicu na Harrisa, puk sa ale odrazil k Urbánkovi. Ten z prvej z ostrého uhla minul Belányiho bránku.

33:24

Bortňák sa po chybe obrancov Banskej Bystrice dostal do samostatného úniku, výborne sa s ním ale vrátil Jago, ktorý mu tesne pred vlastným bránkoviskom puk vypichol.

33:01

Faško-Rudáš vysunul na ľavom krídle Lampera, ktorý puk zatiahol za Parksovu bránku. Mlynarovič sa potom dostal k strele, ktorou namieril priamo do brankára Parksa.

32:39

Ďatelinka v súboji za bránkou Belányiho natlačil napádajúceho útočníka Slovana do svojej svätyne, ktorú tým posunul. Hra je prerušená.

32:15

Banská Bystrica v plnom počte.

31:52

Slovan rýchlo otočil hru naspäť do útočnej tretiny. Meszároš z prvej od útočnej modrej minul Belányiho bránku. Puk sa k nemu potom vrátil, nepresnou prihrávkou ho ale nedokázal posunúť ku Kytnárovi.

31:20

Brankár Belányi vyrazil tvrdú strelu Brodzinského od útočnej modrej čiary a potom i strelu z pravého kruhu. Banská Bystrica následne puk vyhodila zo svojej obrannej tretiny.

30:36

Slovan sa usadil hneď po vyhranom vhadzovaní v útočnom pásme a kombinuje okolo brániacich sa Banskobystričanov.

30:15

Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Martin Kriška – 2 min., podrazenie).

29:58

Gašpar sa pokúsil o sólový prienik, k strele sa ale nedostal. Je signalizované ďalšie vylúčenie na strane Banskej Bystrice.

29:29

D'Aoust dokorčuľoval nahodenie Ďatelinku v útočnej tretine, v súboji s Kytnárom ale o puk prišiel. Slovan zakladá svoj ďalší útok.

28:56

Tempo hry po druhom góle Slovana trochu opadlo a oba tímy sa teraz prezentujú skôr nepresnými rozohrávkami, ktorými si striedajú kontrolu nad pukom.

28:21

Slovan upokojuje hru a obrancovia bratislavského klubu si puk prihrávajú vo vlastnej tretine. Banskobystričania ich nijak výrazne v tejto chvíli nenapádajú.

27:49

Slovan prerušil tlak Banskej Bystrice len zakázaným uvoľnením. Buly potom vyhral a Bratislavčania môžu konečne vystriedať.

27:21

Banskobystričania odpovedajú svojím útokom, ktorým zatlačili Slovan do jeho tretiny. Strelu Faško-Rudáša z pravého kruhu musel brankár Parks vyraziť, hrací predmet sa ale vrátil na hokejky „Baranov".

26:30

Slovan Bratislava dal gól!
Slovan využíva druhú presilovku v zápase a odskakuje do dvojgólového náskoku! Brodzinski prihrávkou od útočnej modrej čiary pripravil ideálnu pozíciu na strelu z pravého kruhu BRENDANOVI O'DONNELLOVI, ktorý tvrdou strelou z prvej vymietol ľavý horný roh Belányiho bránky. Asistencia: Michael Allen Brodzinski, Rastislav Gašpar.

26:14

Slovanu sa úvod presilovky nevydaril, následne sa však už dokázal nasťahovať do útočnej tretiny. Banskobystričania sa sformovali do obranného postavenia.

25:35

Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Martin Kriška – 2 min., podrazenie).

25:30

Bdžoch nepresnou prihrávkou na spoluhráča vo vlastnom pásme posunul puk na O'Donnella, ktorého musel faulovať Kriška.

24:47

Banská Bystrica sa potom usadila v pásme Slovana. Nahodenie Žiaka od ľavého mantinelu vyrazil Parks betónom len pred seba a Faško-Rudáš ho tiesnený obrancom nedokázal zasiahnuť.

24:11

Lamper nabral na pravom krídle rýchlosť a pretlačil sa až pred bránkovisko Slovana, v rozhodujúcom momente mu ale puk odskočil.

23:30

Ališauskasovo nahodenie na zadný mantinel získali Banskobystričania. Ich pokus o rýchlu rozohrávku sa skončil už v strednej tretine.

23:10

Gábor vystihol prihrávku obrancov na útočnej modrej čiare, nabral rýchlosť a ušiel obrancom Slovana. Pred bránkoviskom si naviedol puk doľava na forhend, jeho zakončenie ale zrazil brankár Parks do výšky, odkiaľ si puk potom stiahol do lapačky.

22:38

O'Donnell sa z ľavého kruhu tlačil do bránkoviska, kde mu Belányi puk vykopol betónom. Puk potom medzi kruhmi netrafil úplne osamotený Maier.

22:04

Gašpar našiel prihrávkou z pravého krídla v ľavom kruhu úplne voľného Brodzinského, ktorý však namieril do gólmana Banskej Bystrice Belányiho.

21:36

Banskej Bystrici sa v tejto chvíli nedarí podržať puk na hokejkách a znovu ho získali hráči Slovana. Tí sa rýchlo vrátili do útočnej tretiny.

21:01

Mlynarovič puk vyhodil a jeho spoluhráči stihli aspoň prestriedať. Brankár Banskej Bystrice Belányi potom musel vyrážačkou zasiahnuť proti strele Urbánka od útočnej modrej čiary.

20:31

Slovan začal druhú tretinu veľkým náporom a hneď sa usadil v útočnom pásme. Sersen tvrdou strelou od modrej minul Belányiho bránku, puk sa však vrátil na hokejky Bratislavčanov.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 17:55.
Zápas začal veľmi opatrne, postupne sa však hra otvorila a videli sme dostatok zaujímavých gólových príležitostí na oboch stranách. Slovan síce mal i vďaka presilovej hre o niečo väčšiu aktivitu, Banská Bystrica však hrozila z neustálych rýchlych protiútokov. Keď už to vypadalo, že skvele chytajúci brankári Belányi a Parks pôjdu do šatní s čistým kontom, tak Banskobystričania odišli v závere striedať v najhorší možný okamih a po prihrávke Ziga z krídla to potrestal tri sekundy pred koncom prvej tretiny Gašpar. Uvidíme teda, ako zareagujú hráči Banskej Bystrice na tento gól „do šatne“ v druhej tretine.

Strely na bránku v 1. tretine: 15:13

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:57

Slovan Bratislava dal gól!
Banskobystričania urobili chybu pri striedaní a dostávajú gól „do šatne“! Rapáč posunul na pravej strane puk do útočnej tretiny na Ziga, ktorému sa otvoril priestor, pretože niektorí hráči Banskej Bystrice odchádzali striedať. Zigo puk prihrávkou na zadnú žŕďku ponad ležiaceho Crevier-Morina poslal na RASTISLAVA GAŠPARA, ktorý ho z prvej nasmeroval pod hornú žŕďku Belányiho bránky. Asistencie: Tomáš Zigo, Branislav Rapáč.

19:40

Slovanu sa táto presilovka vôbec nedarí a Banskobystričania mu medzitým dvakrát zabránili v prieniku do útočnej tretiny. Slovan znovu rozohráva z vlastnej obrannej tretiny.

19:15

Zigo buly síce vyhral, puk sa ale odrazil k Banskobystričanom, ktorí ho bez váhania odpálili za Parksovu bránku.

18:53

Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Patrik Lamper – 2 min., krosček).

18:41

Maier zastavil prihrávku na pravé krídlo na Lampera a potom ho doslova dotlačil do útočnej tretiny. Zigo sa potom pretlačil k strele, z ostrého uhla však trafil len oblúk Belányiho bránky.

18:20

Až teraz sa podarilo Banskobystričanom puk získať a keďže Slovan odišiel striedať, tak majú priestor a čas na rozohrávku.

17:45

Po prihrávke spoza bránky sa dostal k strele spomedzi kruhov Gašpar, puk si ale musel posunúť na forhend a jeho zakončenie skončilo mimo Belányiho bránky.

17:12

Matoušek zatiahol puk za bránku, kde ho prenechal Valachovi. Ten sa s ním dostal do ľavého kruhu, odkiaľ namieril priamo na pripraveného brankára Belányiho, ktorý bol pri svojej pravej žŕďke.

16:50

Brodzinski sa pokúsil o individuálny prienik do útočnej tretiny, puk mu ale odskočil. Ten sa odrazil k Bortňákovi, ktorého pohotovú strelu z otočky chytil brankár Banskej Bystrice Belányi.

16:33

Po dlhšej dobe sa Banskobystričania usadili v útočnom pásme, ich kombinácia ale strelou neskončila. Slovan potom otočil hru na opačnú stranu.

15:45

Banskobystričania potom pod tlakom odpálili puk na zakázané uvoľnenie.

15:16

Slovan však pokračuje vo svojej aktivite. Urbánkovu prihrávku na ľavé krídlo tečoval Harris, puk ale nasmeroval mimo Belányiho bránky.

14:56

Slovan sa následne usadil v útočnom pásme. Matoušek s pukom obkrúžil takmer celú tretinu, Banskobystričania ho ale nepustili ani k strele a ani k prihrávke.

14:25

Banskobystričania sa dostali pod tlak napádajúcich hráčov Slovana a Ďatelinka musel puk odpáliť z vlastného obranného pásma aspoň do strednej tretiny.

13:54

Banská Bystrica v plnom počte.

13:30

Slovanu sa vôbec nevydaril prechod do útočnej tretiny a Banskobystričania puk odpálili za Parksovu bránku.

13:01

Štajnochovu tvrdú strelu od modrej gólman Belányi vyrazil a jeho spoluhráči potom puk znovu vyhodili do útočnej tretiny. Tam sa k nemu dokonca dostal Lamper, ktorý donútil strelou z ostrého uhla k zákroku brankára Slovana Parksa.

12:39

Slovan sa však dokázal dostať do útočnej tretiny a po krížnej prihrávke sa dostal k strele z prvej z pravého kruhu O'Donnell. Brankár Belányi zastavil puk na vlastnej hrudi.

12:20

Banskobystričania začínajú oslabenie skvele a puk hneď po vhadzovaní pred Belányim vyhodili za bránku súpera.

11:54

Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Filip Vašaš – 2 min., hra zlomenou hokejkou).

11:31

Gašpar našiel prihrávkou od ľavého mantinelu medzi kruhmi Harrisa, ktorému sa však puk zamotal medzi korčuľami. Hráč Slovana sa nakoniec k strele dostal, z ostrého uhla už ale trafil len ľavý betón brankára Belányiho.

11:14

Rapáčov teč nahodenia spred vlastnej bránky v strednom pásme zastavili Banskobystričania. Puk sa ale potom i tak dostali k slovanistom a strelu Matouška z kruhu musel zlikvidovať gólman Belányi.

10:35

Mladík Rákoš zatiaľ srší aktivitou a teraz sa dostal i k strele, jeho zakončenie z pravého kruhu ale chytil pripravený gólman bratislavského tímu Parks.

10:26

Crevier-Morin tvrdou strelou od útočnej modrej čiary trafil prvého obrancu Slovana. Bratislavčania puk vyhodili z vlastnej obrannej tretiny a potom odišli striedať.

09:45

Jendekovu strelu z ľavého kruhu vyrazil brankár Belányi do rohu, kde sa k puku dostali jeho spoluhráči. Kabáč potom potiahol puk na opačnú stranu klziska.

08:58

Slovan v posledných minútach pridal a Banskobystričanom sa nedarí v tejto chvíli podržať puk pod svojou kontrolou. Puk preto rýchlo vyhadzujú aspoň z vlastného obranného pásma.

08:02

Gašpar sa nedostal k strele, obrancovia súpera mu ale vypichli puk tak, že sa odrazil priamo pred Harrisa. Ten svojím zakončením opäť nechal vyniknúť lapačku brankára Banskej Bystrice Belányiho.

07:49

Harris vyhral buly za seba na Štajnocha, ktorého nahodenie zrazili banskobystrickí obrancovia k Urbánkovi. Ten si puk naviedol do pravej strany, proti jeho strele ale skvele lapačkou zasiahol brankár Belányi.

07:37

Kriška zachytil rozohrávku Slovana, podobne ale dopadla i snaha Banskobystričanov o založenie ich útoku a nahodenie od modrej musel chytiť brankár Belányi.

07:13

Slovan následne vyhral vhadzovanie vo svojej útočnej tretine, prihrávku z krídla medzi kruhy ale vypichol Ďatelinka. Jendek potom tečoval nahodenie od modrej čiary mimo Belányiho bránky.

06:20

Ďatelinka nepresnou prihrávkou na Slobodu poslal puk na zakázané uvoľnenie.

06:10

Slovanu sa nepodarilo preniknúť do útočnej tretiny a D'Aoust potom svojím napádaním urobil obrovské problémy obrancom súpera. Tí nakoniec puk pod tlakom odohrali do stredného pásma.

05:15

Banskobystričania sa usadili v útočnom pásme a Kriška pomedzi nohy Štajnocha vystrelil na bránku. Parks opäť úspešne zasiahol.

04:21

Faško-Rudáš našiel prihrávkou spoza bránky pred bránkoviskom Slovana voľného Lampera, proti ktorému skvele zasiahol pravým betónom brankár Parks.

04:00

Rákoš tečoval nahodenie spoluhráča z vlastnej obrannej tretiny, puk ale za vlastnou bránkou zastavil Sersen. Úvod zápasu je zatiaľ z oboch strán veľmi opatrný.

03:20

Bratislavčania odpovedali svojím útokom, ktorý sa však skončil stratou puku v útočnom pásme. Na opačnú stranu potiahol puk Kriška, ktorého strelu z vrcholu ľavého kruhu znovu chytil brankár Parks.

02:33

Parks potom vyrazil i nahodenie Ďatelinku a Slovan vyhodil puk z vlastnej obrannej tretiny. Gólman Slovana potom vyrazil i ďalšie nahodenie Banskobystričanov zo stredného pásma.

01:50

Kriška hneď po prechode útočnej modrej čiary nahodil puk na bránku Slovana a gólman Parks musel prvýkrát zasiahnuť.

01:22

Puk sa zasekol v súboji pri mantineli, kde ho vybojovali hráči Slovana. Ališauskasovu pohotovú strelu Belányi vyrazil a potom sa mu podarilo i rozohrať na spoluhráčov.

00:58

Slovan sa po buly usadil v útočnej tretine. Bortňákovo nahodenie minul Matoušek, puk ale v rohu znovu vybojovali Bratislavčania.

00:08

Úvodné buly vyhrali Banskobystričania, hneď sa ale dopustili zakázaného uvoľnenia.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Banská Bystrica bude hrať v čiernych dresoch, Slovan v bielych.
Oba tímy už sú na ľadovej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

HC 05 Banská Bystrica: Belányi (Gajan) – Crevier-Morin, Jago, Ďatelinka, Žiak, Petrinec, Bdžoch, Hudec – Faško-Rudáš, Mlynarovič, Lamper – Vašaš, Kriška, Melcher – D'Aoust, Sloboda, Kabáč – Rákoš, Gábor

HC Slovan Bratislava: Parks (Gudlevskis) – Štajnoch, Meszároš, Ališauskas, Sersen, Brodzinski, Maier, Valach, Beňo – Urbánek, Harris, Gašpar – O'Donnell, Kytnár, Zigo – Matoušek, Bortňák, Rapáč – Lukošík, Jendek, Kundrík

Rozhodca: Lokšík, Hronský – Konc ml., Jurčiak.
HC 05 Banská Bystrica

„Barani“ v piatok prehrali na ľade Nitry 1:3, čo okrem toho, že nezískali body, znamenalo aj koniec ich fantastickej 30-zápasovej série bez prehry v riadnom hracom čase proti súperovi spod Zobora. Tá trvala od apríla 2017, pričom za takmer štyri roky len trikrát Banskobystričania prehrali. Každopádne, zverenci trénera Poikonena spadli po výhre Nových Zámkov v Bratislave na desiatu pozíciu, v prípade výhry môžu poskočiť vyššie, no to by Nové Zámky museli prehrať s Detvou. Uvidíme ako to dopadne. Najproduktívnejší hráč tímu Alex Breton nazbieral 40 bodov (11+29), Martin Faško-Rudáš nastrieľal 15 gólov.

HC Slovan Bratislava

Bratislavčania si sami komplikujú situáciu. Z posledných siedmich stretnutí vyhrali štyri, ale trikrát prehrali, a to v stretnutiach, kedy sa očakávali body pre „belasých“. Naposledy doma podľahli Novým Zámkom, takisto napríklad v Trenčíne a ešte počas februára prišla napríklad domáca prehra proti DVTK Jegesmedvék Miškolc. Slovan je na štvrtom mieste tabuľky so ziskom 91 bodov, vyššie už ísť nemôže a teoreticky ak by vo Zvolene proti Banskej Bystrici prehral a Nitra by vyhrala za tri body v Michalovciach, tak klesne na piatu priečku. Každopádne, jasné je, že vo štvrťfinále sa stretne Slovan práve s Nitrou. Najproduktívnejší hráč tímu Brendan O'Donnell nazbieral 40 bodov (21+19).
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu HC 05 Banská Bystrica – HC Slovan Bratislava. Stretnutie 50. kola Tipos Extraligy sa začne o 17:00.

HC MONACObet Banská Bystrica – HC Slovan Bratislava

0:2

konec (0:1, 0:1, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 20. Gašpar (Zigo, Rapáč), 27. O'Donnell (Brodzinski, Gašpar)

HC MONACObet Banská Bystrica: Belányi (Gajan) – Crevier-Morin, Jago, Ďatelinka, Žiak, Petrinec, Bdžoch, Hudec – Faško-Rudáš, Mlynarovič, Lamper – Vašaš, Kriška, Melcher – D'Aoust, Sloboda, Kabáč – Rákoš, Gábor

HC Slovan Bratislava: Parks (Gudlevskis) – Štajnoch, Meszároš, Ališauskas, Sersen, Brodzinski, Maier, Valach, Beňo – Urbánek, Harris, Gašpar – O'Donnell, Kytnár, Zigo – Matoušek, Bortňák, Rapáč – Lukošík, Jendek, Kundrík

Rozhodčí: Lokšík, Hronský – Konc ml., Jurčiak

Průběh zápasu
1. třetina
11:54 BBY 2 Vašaš, zlomená hůl / hraní
18:53 BBY 2 Lamper, krosček
19:57 SBA 0:1 Gašpar (Zigo, Rapáč)
Po 1. třetině
2. třetina
25:35 BBY 2 Kriška, podrážení
26:30 SBA 0:2 O'Donnell (Brodzinski, Gašpar)
30:15 BBY 2 Kriška, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
53:31 SBA 2 Sersen, hrubost
56:37 SBA 2 Meszároš, sekání
56:56 SBA 2 Sersen, napadení
Konec