Menu

Hokej

NHL

Winnipeg Jets – Montreal Canadiens

2:4

konec (0:1, 1:2, 1:1)

16.03.2021, 01:00 • Bell MTS Place, Winnipeg • Ondřej Krásný (@krasny_ondrej)

Tipsport: 2.57 4.06 2.33 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Statistické okénko
Střely na bránu: 36 – 31 | Přesilová hra: 2/3 – 1/2 | Trestné minuty: 8 – 10

Kdo se postavil do brankoviště?
Connor Hellebuyck (WPG) – 27 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90%, odchytal 59:06
Carey Price (MTL) – 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,4%, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa
Tomáš Tatar (MTL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 14:11

Tři hvězdy utkání:
Tyler Toffoli (MTL) 2+1
Kyle Connor (WPG) 2+0
Carey Price (MTL) 34 zákroků (03:44:55)
K vidění byl vyrovnaný zápas, v němž měl Winnipeg možná více ze hry, více střel, ale daleko nebezpečnější šance si vytvářel Montreal a také jich hlavně více proměnil. Jets měli v závěru místy velký tlak, ale obrana Habs v čele se skvělým Pricem odolala.Canadiens si tak připisují dva důležité body, odveta je na programu ve čtvrtek.

Konec zápasu.

59:47

Tohle už si obrana Canadiens pohlídá. Je jasno, že Montreal bere z ledu Winnipegu dva body.

59:13

59:13 Tyler TOFFOLI - 2:4

59:13

Montreal právě vstřelil branku!
Tlak Winnipegu byl sice místy drtivý, ale obrana Canadiens dostala kotouč z vlastního pásma a na útočné polovině si s ním už poradil TYLER TOFFOLI. Měl jednoduchý úkol, dovézt puk do odkryté branky. Asistence: Joel Edmundson.

58:29

Toffoli získal kotouč a zkusil trefit odkrytou klec z vlastního pásma. Nakonec netrefil a to znamená zakázané uvolnění.

58:17

Jets nahodili puk do útočného pásma a Hellebuyck míří na střídačku. Winnipeg hraje v šesti!

57:29

Toffoli využil volného prostoru po pravém křídle a dostal se až do zakončení. Střelu ke vzdálenější tyči Hellebuyck pokryl a přerušil hru.

57:02

Montreal se dostal do přečíslení čtyři na dva, nakonec Byron přenechal puk Weberovi do druhé vlny. Tvrdou dělovku z první ale schytal jeden z obránců Jets a puk skončil v rohu.

56:25

Lowry objel branku Canadiens a poté vyslal přesnou přihrávku k vrcholku kruhů do jízdy Morrisseymu. Ten se opřel do puku a vyslal dělovku z první, Price ale i tentokrát zasáhl a nepustil puk z výstroje.

55:49

Petry dlouho váhal za vlastní brankou s rozehrávkou, až málem o kotouč přišel. Nakonec to pro Habs dopadlo dobře a vyvezli puk z vlastního pásma.

55:07

Na brankáře Montrealu míří sprška střel. Z mezikruží střílel Wheeler, ale rána se mu úplně nepovedla a tak i tento zákrok patří k těm jednodušším.

54:56

Po vhazování se dlouho nerozpakoval s dalším nahozením na Price Morrissey. Tohle bylo ale velmi jednoduché pro kanadského brankáře, bude se znovu vhazovat.

54:50

Domácí obránce Stanley je dnes střelecky aktivní, vyslal další ránu od modré čáry. S tímto pokusem ale Price problém neměl a přerušil hru.

54:20

Staňte se fanoušky NHL.cz!

54:20

Nepřesná přihrávka Ehlerse připravila Winnipeg o útočné pásmo. Canadiens tak mají chvilku klidu.

53:38

Jets nahodili do útočného pásma, ale Canadiens se podařilo vyvézt puk. Dá se předpokládat, že takový obrázek budeme sledovat častěji.

52:51

Price po několika hektických střídání raději přerušil hru. Nahození z půlky Appletona schoval do lapačky a nechá vhazovat.

52:29

Canadiens jsou poslední střídání pod tlakem. Teď měl obrovskou šanci k vyrovnání Ehlers, který zakončoval z mezikruží ale Price znovu vytáhl beton a vyrazil.

51:50

Tatar vyvezl kotouč z vlastního pásma a nastřelil ho na Hellebuycka, který vyrazil a přenechal puk obraně.

51:23

Jets se usadili v útočném pásmu. Dvakrát poslal puk na branku Canadiens Stanley a po té druhé vznikl před Pricem trochu zmatek. Nakonec vše obrana Montrealu uhasila.

50:14

Formace Canadiens byla na ledě už dlouho, hostům se však už podařilo vyhodit puk, aby mohli dojet vystřídat.

49:43

Prozatím to hattrick pro Connora není. Ehlers mu přenechal puk u pravého kruhu. Price jeho střelu vyrazil betonem zpět do hry.

49:18

Za brankou Winnipegu měl dost času vyčkat na správný moment pro přihrávku Gallagher, nakonec si vybral Toffoli, jehož ránu z první zblokovala obrana Jets.

48:37

Danault hledal přihrávkou z rohu hřiště před brankovištěm Tatara, ale nepřihrával přesně a tak puk jen proletěl před brankou Jets.

48:13

Střela Armii až k domácímu brankáři nedoletěla. DeMelo ji zblokoval do ochranné sítě a bude se vhazovat před Hellebuyckem.

47:40

Od levého mantinelu se přiblížil k brance Jets Drouin a zkusil vypálit k bližší tyči. Helleybuck ale nenechal žádné místečko a vyrazil puk.

47:16

Suzuki se blýskl krásnou individuální akcí, kdy si pohrál s obráncem DeMelem, čímž se dostal až před Helleybucka. Toho ovšem prostřelit v dobré šanci nedokázal.

46:48

Branka Canadiens po jednom ze soubojů posunutá, hra se tedy přerušuje.

45:47

45:47 Kyle CONNOR - 2:3

45:47

Winnipeg právě vstřelil branku!
S touto ránou už ale nemohl Carey Price dělat vůbec nic. Josh Morrissey nabil na pravý kruh, kde byl připravený KYLE CONNOR a ten tvrdou a hlavně přesnou ránou z první krásně vymetl horní část hostující branky! Asistence: Josh Morrissey, Mark Scheifele.

44:53

Nastřelení Ehlerse ke vzdálenější tyči se odrazilo Priceovi do jeho protipohybu, ale brankář Montrealu dokázal natáhnout beton a vyrazit. Dokonce si v leže poradil i s nebezpečnou dorážkou Scheifeleho!

44:23

Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Joel Edmundson – 2 min., podrážení).

43:42

Romanov nabral rychlost a z vlastního pásma se vydal na útočný výlet. Nahodil puk na Helleybucka, jenž vyrážečkou vyrazil puk do rohu.

43:07

Jets vybojovali puk v útočném pásmu, ale mají problémy dostat se na dostřel Price. Canadiens se ubránili.

42:09

V dobrém postavení byl Morrissey, jenž už se chystal pálit z mezikruží. V poslední moment ho ale o kotouč obral pohotovým zákrokem Gallagher.

41:24

Kotkaniemi dobře napadal rozehrávku Jets a ti se zmohli pouze na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude v obranném pásmu Winnipegu.

40:40

Canadiens začali třetí třetinu aktivně a odehráli střídání v útočném pásmu, ačkoliv Helleybucka nijak neprověřili.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina nám nabídla mnohem více než ta první. Montreal se osmělil a předvedl v tomto dějství velmi dobrý výkon, měl několik šancí a rozhodně mohl vést o více branek. Například Petry dnes nastřelil už dvakrát tyč, Gallagher neproměnil trestné střílení. Nelze říct, že by Jets byli ze hry i oni měli pár slušných příležitostí.

Střely na branku – 23:23
Střely na branku ve 2. třetině – 10:17

40:00

Druhá třetina skončila.

39:45

Jets jen nahodili puk do útočného pásma, ale vypadá to, že do kabin půjdou s dvoubrankovou ztrátou.

39:14

39:14 Tyler TOFFOLI - 1:3

39:14

Montreal právě vstřelil branku!
To byla obrovská chyba domácí obrany, jmenovitě to byl Neal Pionk, který ukázkově namazal. TYLER TOFFOLI měl spoustu možností, jak s šancí naložit. Potvrdil roli střelce, položil si Helleybucka a trefil nad jeho beton. Bez asistence.

38:52

Jets drželi hosty v jejich vlastním pásmu, až Perry dokázal vyvézt kotouč do bezpečí.

38:12

To ale přerušila akce Connora! Ten dostal střílenou přihrávku před Price, kde byl úplně sám a nebezpečně zakončoval s hokejkou mezi nohy. Hostující brankář, ale jeho úmysl vystihl a vyrazil.

37:45

Nepřesné rozehrávky na obou stranách, poslední sekundy nám nenabízí nic zajímavého.

36:52

Znovu byl v akci Suzuki, jenž přesnou přihrávkou našel před brankovištěm Gallaghera. Ten byl ale blízko Helleybuckovi a trefil pouze jeho betony.

36:37

Suzuki jen nahodil puk na Helleybucka, jenž betonem vyrazil a Montreal pokračuje v útočném tlaku.

35:25

První útočná formace Jets nahodila puk do útočného pásma, ale tentokrát nikterak neohrozila obranu Canadiens.

34:49

Petry nastřelil puk na branku od modré čáry a podruhé v této třetině trefuje tyčku branky Jets! To je velká smůla pro zadáka Canadiens.

34:10

Z otočky zkoušel vystřelit Toffoli, jeho nahození z mezikruží se ale až před Helleybucka nedostalo. Canadiens ale pokračují v útočném pásmu.

33:32

Přihrávku mezi kruhy směřoval Copp na hůl Appletona, jenž se opřel do puku, ale rána z první mu vůbec nevyšla a tak mohl Price zůstat v klidu.

32:47

Rychlý protiútok Canadiens zakončil střelou z vrcholku pravého kruhu Evans. Domácí brankář ale puk viděl a bez problému schoval puk do lapačky.

32:11

32:11 Neproměněný nájezd Gallaghera

32:11

K trestnému střílení vyjel sám faulovaný Gallagher. Mířil na vyrážečku, ale Helleybuck jeho úmysl vystihl a dokázal vyrazit.

32:11

Gallagher dostal přihrávku za obranu a byl faulovaný, to je trestné střílení pro Canadiens!

31:35

Po pravém křídle se pokusil prosadit Anderson, ale skrz obranu Jets neprošel. Canadiens však zůstávají u puku.

30:37

Edmundson nezahrál nic složitého a poté co míjel modrou čáru nastřelil puk na Helleybucka, jenž vyrazil a nechal hru pokračovat.

30:18

Pěknou individuální akcí se předvedl Ehlers, jenž si získal prostor pro zakončení z pravého kruhu, ovšem jeho střela neměla dostatečnou razanci. S tímto pokusem Price neměl problém.

29:50

Zakázané uvolnění Canadiens, hra se vrátí před branku Price.

28:59

Překvapivě vysoko teď hrál Kulak, jenž se dostal až k zakončení z levého kruhu. Donutil Helleybucka k zákroku, ten vyrazil a hra pokračuje.

28:38

Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Andrew Copp – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Mason Appleton – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Brendan Gallagher – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Xavier Ouellet – 2 min., hrubost).

28:08

28:08 Kyle CONNOR - 1:2

28:08

Winnipeg právě vstřelil branku!
I Jets využívají přesilovou hru! Výborně před Pricem clonil Wheeler, čehož dokázal využít KYLE CONNOR, když jednoduchou střelou z pravého kruhu našel místečko mezi betony hostujícího brankáře. Asistence: Josh Morrissey, Paul Stastny.

27:47

Danault získal kotouč ve vlastním pásmu a vyhodil ho až za branku Jets. Domácí zakládají nový útok.

27:25

Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jesperi Kotkaniemi – 2 min., držení).

27:05

Ofsajd na útočné modré čáře Canadiens, bude se vhazovat ve středním pásmu.

26:33

Toffoli se snažil schovat svoje zakončení za brusle obránce, to se mu částečně povedlo, ale trefil právě pouze nohy obránce Jets.

26:08

Do útočného pásma zavezl puk Armia a z vrcholku kruhů ho vyslal na Helleybucka. Ten schoval puk v lapačce a přerušil hru.

25:57

Dost prostoru přiblížit se brance Canadiens měl na modré čáře Stanley. Proti jeho dělovce si Price vyjel a dokázal vyrazit kotouč.

25:33

25:33 Josh ANDERSON - 0:2

25:33

Montreal právě vstřelil branku!
Přece jen se hosté po několika šancích dočkali. Suzuki nastřelil puk na branku Jets, čímž vytvořil mírný zmatek před brankovištěm Helleybucka. Ten nejlépe přečetl JOSH ANDERSON, jenž poslal z úhlu puk za záda domácího brankáře a využívá tak přesilovou hru Canadiens. Asistence: Tyler Toffoli, Nick Suzuki.

24:39

Canadiens byli znovu blízko brance! Petry střílel z vrcholku levého kruhu a za Helleybuckem zazvonila tyčka.

24:09

Byl ovšem faulován. Nebude to trestné střílení ale přesilovka. Za hákování je vyloučen Pionk.

24:09

Drouin získal na útočné modré čáře kotouč a dostal se do samostatného úniku. Položil si Helleybucka, ale nedokázal poslat puk nad jeho beton.

23:58

Dobrou přihrávku naservíroval Copp zpoza branky Appletonovi, jenž zakončoval z první z pravého kruhu. Price se ale přesunul a zastavil puk bez možnosti případné dorážky.

23:04

Nahození i na druhé straně. Od modré čáry poslal puk na Helleybucka Edmundson, ale i domácí brankář neměl problém zasáhnout.

22:46

Od modré čáry nahodil puk na Price Stanley, kanadský brankář ale viděl a neměl problém zastavit puk a přerušit hru.

22:34

Puk si užije i Price. Stanley poslal střílenou přihrávku před jeho brankoviště a na hostující branku puk usměrnil Stastny.

21:45

Znovu to byl Perry, kdo po vhazovaní zakončoval. Z mezikruží nadělal Helleybuckovi problémy, puk mu proklouzl mezi betony, ale stačil ho ještě usměrnit mimo branku.

21:37

Perry si stáhl kotouč od pravého mantinelu více ke středu a zkusil ho umístit k bližší tyči. Helleybuck si ale připsal další úspěšný zákrok.

20:52

Drouinovu ránu dorážel nebezpečně Anderson se Suzukim, ale Helleybuck i s potížem dokázal udržet puk před brankovou čárou, to byla dobrá příležitost pro hosty.

20:23

Canadiens začali druhou třetinu v početní výhodě a kombinují s pukem v útočném pásmu.

20:01

Začala druhá třetina.
Prvních dvacet minut bylo poměrně vyrovnaných. O něco více ze hry měli Jets, kteří mají na kontě i více střel. Na druhou stranu Canadiens měli zajímavější šance ke skórování a mohli vést i větším rozdílem. Montreal si do druhé třetiny přenese drtivou část přesilové hry po vyloučení Stastnyho.

Střely na branku: 13 – 6

20:00

První třetina skončila.

19:47

Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Paul Stastny – 2 min., podrážení).

18:59

Vypadalo to na dobrý brejk pro hosty, nakonec nepřesná přihrávka vše zhatila a Montreal jen nahodil puk za domácí branku.

18:11

Z vrcholku levého kruhu vyslal puk Connor, ale branku Price minul. Hra se ale nadále odvíjí v útočném pásmu Jets.

17:42

Puk se odrazil vhodně do jízdy Scheifelemu, jenž pelášil do přečíslení dva na jednoho. Skvěle se však vrátil Kulak, jenž znemožnil Scheifelemu jak vystřelit, tak i přihrát.

16:57

Price podržel hosty! Scheifele našel střílenou přihrávkou od pravého mantinelu volnou hůl Stastnyho u vzdálenější tyče, ovšem brankář Canadiens se rychle přesunul a zastavil puk!

16:50

Hra se znovu vrátí před Price, kde se bude po zakázaném uvolnění Canadiens vhazovat.

16:07

Střela Appletona mířila mimo branku, navíc puk po odrazu od mantinelu skončil v ochranné síti a hra se tak přerušuje.

15:45

Podobná situace, Kotkaniemi obral domácího obránce o kotouč a poté zakončoval zcela sám před Helleybuckem! Jeho zakončení pod horní tyč ale neusměrnil dobře a branku přestřelil.

14:48

Tatar obral před Helleybuckem obranu Jets o kotouč a potom se pokusil efektně zakončit s hokejkou mezi bruslemi. Nakonec neúspěšně.

14:14

Forbortovu nahození vyrazil Price vyrážečkou jen před sebe, tam už byl nachystaný na dorážku Stastny, ale byl trochu rozhozen obráncem a tak nebyl úspěšný.

14:05

Price znovu přerušuje hru po svém zákroku. Tentokrát střelu Poolmana viděl a bez problému schoval kotouč ve výstroji.

13:25

Puk z druhé vlny vyzvedl v útočném pásmu Lewis a po rychlé kličce zakončoval z mezikruží. Backhandem ale nedokázal usměrnit puk na branku.

12:45

Do útočného pásma zavezl puk Ehlers a zkusil překvapit Price střelou přes obránce, tomu ale pomohl Romanov, jenž zblokoval střelu.

11:46

Na levém kruhu se s ničím nerozmýšlel Danault a vyslal puk na domácího brankáře, který puk vyrazil a hra pokračuje.

11:09

Velmi dobrá šance pro hosty! Suzuki našel šikovnou přihrávkou zpoza branky před brankovištěm Gallaghera, jenž zakončil z první a jen skvělý zákrok Helleybucka zachránil Jets od inkasování.

10:58

Finský mladíček je dnes aktivní, další střela Kotkaniemiho ale Helleybucka nezaměstnala, neboť byla tečovaná do ochranné sítě.

10:32

A platí to i po střele Coppa, jenž měl napřaženo na levém kruhu. Price vyrazil a obrana Canadiens poslala puk do bezpečí.

10:09

Další úspěšné vyhození pro Habs, tohle oslabení zatím hosté brání velmi úspěšně.

09:19

Morrissey nevěděl moc co s kotoučem a tak ho vyslal na Price. Ten jeho střelu z levého kruhu viděl a bez problému vyrazil, načež se Montreal osvobodil.

08:58

Montrealu se podařilo vyhodit puk a Jets tak začínají svůj útok zpoza vlastní branky.

08:28

Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Nick Suzuki – 2 min., držení).

08:13

Před brankou Jets byl úplně volný Suzuki, jenž také měl dostat kotouč od Gallaghera. Puk bohužel pro hosty hodně skákal a tak ho mladičký útočník nedokázal zakončit.

07:29

Puk znovu u Price. Ten schoval střelu Coppa z vrcholku levého kruhu s poklidem do lapačky a nechal přerušit hru.

07:18

A tam se pokusil o střelu jak Anderson, tak i Weber. Nakonec Helleybuck zasahovat nemusel, neboť obě rány letěli mimo.

07:05

První útočná formace Jets se usadila v útočném pásmu, ale dobře zapracoval Kotkaniemi, jenž zavezl kotouč na druhou stranu hřiště.

06:40

Kotouč skončil v hledišti a hra je tak na malou chvilku přerušena. Vhazovat se bude v útočném pásmu Canadiens.

05:58

Nebezpečná situace před hostující brankou. Perreault se tam uvolnil a po krátké stahovačce střílel těsně nad ledem, Price ovšem vyrazil kotouč betonem.

05:15

Další pobyt Canadiens v útočném pásmu, ale tentokrát Helleybuck zasahovat nemusel.

04:01

04:01 Jesperi KOTKANIEMI - 0:1

04:01

Montreal právě vstřelil branku!
Hosté skvěle napadali a získali u modré čáry kotouč. Anderson skvělou rybičkou dostal do šance Drouina, který pak měl dvě možnosti a zvolil správně přihrávku. Našel totiž u vzdálenější tyče volného JESPERI KOTKANIEMIHO a ten neměl problém dostat puk za záda Helleybucka. Asistence: Jonathan Drouin, Josh Anderson.

03:15

Puk do útočného pásma zavezl úspěšně Kotkaniemi, pokusil se o střelu z vrcholku kruhů, ale puk mu na poslední chvíli sjel z hole.

02:28

Gallagher neměl dostatečnou rychlost a tak jen nastřelil puk do útočného pásma, odkud si ho vzal na hůl Stanley.

01:58

Pokus Canadiens o založení útoku se nesetkal s úspěchem a pokračují Jets s kotoučem na holi.

01:23

To už se ale změnilo, Stastny totiž dorážel střelu od pravého mantinelu a nebyl daleko od gólové radost. Jen těsně minul pravou tyč Priceovi branky.

00:45

První útočná formace strávila první sekundy v útočném pásmu. Zatím ale Price zasahovat nemusel.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey, DeMelo, Forbort, Pionk, Stanley, Poolman – Stastny, Scheifele, Wheeler – Connor, Dubois, Ehlers – Copp, Lowry, Appleton – Perreault, N. Thompson, Lewis.

Montreal Canadiens: Price (Allen) – A. Romanov, S. Weber, Edmundson, Petry, Kulak, Ouellet – Drouin, Suzuki, J. Anderson – Toffoli, Kotkaniemi, Gallagher – Tatar, Danault, Armia – Byron, Evans, Perry.

Rozhodčí: Nicholson, Pollock – Brisebois, Shewchyk.
Vzájemné zápasy letošní sezony:

07.3.2021: Montreal Canadiens – Winnipeg Jets 7:1

05.3.2021: Montreal Canadiens – Winnipeg Jets 3:4pp

28.2.2021: Winnipeg Jets – Montreal Canadiens 2:1pp

26.2.2021: Winnipeg Jets – Montreal Canadiens 6:3

WINNIPEG JETS (6) – MONTREAL CANADIENS (4) 13:14

• 2. P, 27 Z, 17 – 8 – 2, Skóre: 91:78, 36 bodů
--------------------------------------------------------------------
WINNIPEG JETS

Tým z kanadské Manitoby prožívá prozatím velmi úspěšnou sezonu. Už před začátkem patřili Jets k favoritům na postup do play-off a nyní atakují první místo v divizi. Pravda, na Toronto ztrácí 4 body, ale k dispozici mají tři zápasy k dobru a právě v posledním zápase si Jets s Maple Leafs poradili poměrem 5:2.

Winnipeg táhne útočník Mark Scheifele, jenž si za 27 utkání připsal už 36 kanadských bodů (12+24). Bod na zápas, nebo téměř bod na zápas pak mají útočníci Ehlers (14+15), Connor (12+13) a Wheeler (7+18). Naopak poněkud zaostává diskutovaná posila Pierre Luc Dubois, jenž ve dvanácti zápasech za Jets nasbíral 7 bodů (4+3).

Lídrem brankoviště Jest je jednoznačně Connor Helleybuck, jenž naskočil do 21 zápasů a na kontě má 12 vítězství s úspěšností zásahů 91,1%. Velmi dobře mu však kryje záda i Laurent Brossoit, který sice naskočil jen do sedmi utkání, za to v nich stihl zapsat pět výher.

• 4. P, 27 Z, 12 – 8 – 7, Skóre: 86:74, 31 bodů
--------------------------------------------------------------------
MONTREAL CANADIENS

Po dvou sezonách bez play-off má letos Montreal naději, že se do vyřazovacích bojů podívá. V posledních týdnech ale výrazně strádá a svůj tvrdě vybudovaný náskok ze začátku sezony ztrácí. Z posledních dvanácti zápasů Canadiens vyhráli jen tři, na bedrech jim navíc leží dvě porážky v řadě bez zisku bodu na ledě Calgary, tedy současně největším konkurentem v boji o play-off.

Při pohledu na týmové statistiky můžeme narazit na zajímavost, protože nejproduktivnějším hráčem je totiž obránce Jeff Petry s 25 body (11+14). Co se týče útočníků, tak nejvíce bodů ale i gólů má na svědomí posila Tyler Toffoli (15+8). Jinak jsou ale síly týmu Dominiquea Ducharmeho až pozoruhodně rozložené, už 12 hráčů překročilo desetibodovou hranici, což je při počtu 27 zápasů velmi dobrá vizitka.

Montreal se znovu může spolehnout na brankáře, tak jako bývá zvykem zejména díky Carey Priceovi, který sice zažívá na svoje poměry spíše průměrnou sezonu. Za to má ale více než spolehlivou dvojku, kterou mu dělá Jake Allen, jenž úspěšnost zásahů vytáhl nad 92%.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Winnipeg Jets – Montreal Canadiens

2:4

konec (0:1, 1:2, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 29. Connor (Morrissey, Stastny), 46. Connor (Morrissey, Scheifele) – 5. Kotkaniemi (Drouin, J. Anderson), 26. J. Anderson (Toffoli, Suzuki), 40. Toffoli, 60. Toffoli (Edmundson)

Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey, DeMelo, Forbort, Pionk, Stanley, Poolman – Stastny, Scheifele, Wheeler – Connor, Dubois, Ehlers – Copp, Lowry, Appleton – Perreault, N. Thompson, Lewis.

Montreal Canadiens: Price (Allen) – A. Romanov, S. Weber, Edmundson, Petry, Kulak, Ouellet – Drouin, Suzuki, J. Anderson – Toffoli, Kotkaniemi, Gallagher – Tatar, Danault, Armia – Byron, Evans, Perry.

Rozhodčí: Nicholson, Pollock – Brisebois, Shewchyk

Průběh zápasu
1. třetina
04:01 MTL 0:1 Kotkaniemi (Drouin, J. Anderson)
08:28 MTL 2 Suzuki, držení
19:47 WPG 2 Stastny, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
24:09 WPG 2 Pionk, hákování
25:33 MTL 0:2 J. Anderson (Toffoli, Suzuki)
27:25 MTL 2 Kotkaniemi, držení
28:08 WPG 1:2 Connor (Morrissey, Stastny)
28:38 WPG 2 Copp, hrubost
WPG 2 Appleton, hrubost
MTL 2 Gallagher, hrubost
MTL 2 Ouellet, hrubost
39:14 MTL 1:3 Toffoli
Po 2. třetině
3. třetina
44:23 MTL 2 Edmundson, podrážení
45:47 WPG 2:3 Connor (Morrissey, Scheifele)
59:13 MTL 2:4 Toffoli (Edmundson)
Konec