Menu

Další

UFC

Andrej Arlovskij - Tom Aspinall

Aspinall

konec

21.02.2021, 02:14 • UFC APEX, Las Vegas • Aleš Pur (@PurAles)

První zápas je tedy za námi, za chvíli ale pokračujeme. (02:27:37)
Tak první zápas hlavní karty netrval moc dlouho. Tom Aspinall byl blízko výhry už v prvním kole, Arlovskij se ale ze smršti úderů dokázal dostat, nicméně v úvodu druhého kola nasadil Aspinall rear naked choke a na to už soupeř odpověď nenašel. Pro anglického bojovníka se jednalo o vůbec první zápas, ve kterém na výhru čekal až do druhého kola, nicméně zklamaný určitě nebude, získal skalp opravdu velkého jména.

1:09

Aspinall utáhl rear-naked choke a připsal si cennou výhru

1:09

A je konec! Aspinall přenesl u pletiva zápas na zem, dostal se Arlovskimu do zad, nasadil rear naked choke a veterán UFC byl donucen odklepat!

0:31

Arlovskij sice inkasoval jako první, sám pak ale přešel do protiútoku a byl úspěšný.

Začalo druhé kolo.

První kolo skončilo.

4:47

Sám předvedl náznak highkicku a poté trefil direkt ze zadní!

4:20

Arlovskij je definitivně zpátky.

3:14

Sám dokonce zaútočil a Aspinall musel rychle dozadu. Povedlo se mu soupeřův výpad zastavit u pletiva.

2:42

Jsme uprostřed oktagonu, Arlovskij lehce krvácí, snaží se ale předcházející chvíle vyskákat.

1:51

Arlovskij ve velkých problémech, u pletiva schytal salvu úderů na hlavu i na žebra, byl zabalený a jen okamžiky od ukončení. Nějakým způsobem se ale z toho dokázal vyhrabat!

1:22

Dobrá Aspinallova trefa z ústupu.

0:54

Oboustranný low kick, zatím sledujeme akční úvod zápasu.

0:30

Aspinall začal aktivně, vyslal na soupeřovu hlavu první údery.

Začalo první kolo.
Oba borci jsou již v oktagonu, první zápas hlavní karty může začít.
Zápas se uskuteční v UFC Apex v Las Vegas a začátek je naplánován na 2:10. Každopádně si jej nenechte ujít, jste k němu všichni zváni.
Úvodní zápas večera, který se hned z poloviny ponese v těžké váze, která bude v nejbližších týdnech hodně v pohybu, obstará Andrej „The Pitbull“ Arlovskij (bilance 30-19, 2 NC, v UFC 19-13, 1 NC), veterán nejen UFC, ale celého tohoto odvětví. Arlovskij se v UFC objevil už v roce 2000 na akci UFC 28 a v roce 2005 dokonce vybojoval pás šampiona. V současné době už sice nepředvádí takové výkony, jako v minulosti, přesto je stále zárukou, že nudit nebude. V současné době je na vlně dvou výher, obě vybojoval v roce 2020 a na body zdolal nejprve Philipeho Linse a poté i Tannera Bosera. Dnes favoritem nebude, určitě se ale pokusí zaznamenat vítězný hattrick.

Soupeřem mu bude Tom Aspinall (bilance 9-2, v UFC 2-0), mladý prospekt, který má za sebou dva zápasy v největší organizaci světa a oba vítězné. Zatím předvádí skvělé výkony a všech svých devět výher získal hned v prvním kole! Osmkrát svého soka ukončil na KO/TKO a jednou na submisi. Naposledy se o jeho síle přesvědčil Alan Baudot, ten šel k zemi už 95 vteřinách. Dnešní výhra by Aspinalla mohla posunout zase do vyšších pater těžké váhy, skalp legendy by měl opravdu zvuk.
Dobré ráno u další akce UFC, tentokrát pod názvem UFC Fight Night: Blaydes vs. Lewis. Společně se podíváme na zápas v těžké váze, ve kterém se střetnou Andrej Arlovskij a Tom Aspinall.

Andrej Arlovskij - Tom Aspinall

Aspinall

konec


Rozhodčí: Mark Smith