Menu

Fotbal

Italská Serie A

Udinese Calcio – SSC Neapol

1:2

konec (1:1)

10.01.2021, 15:00 • Dacia Arena - Stadio Friuli, Udine • 17. kolo • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 4.3 3.56 1.95 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+2

Taktické střídání Neapole. Z placu jde Piotr Zieliński, jenž dnes odvedl dobrý výkon, a na dvě minuty nastupuje Diego Demme.

90

90. Tiemoué BAKAYOKO - 1:2

90

Neapol právě vstřelila branku!
Pojďme si říct, že TIEMOUÉ BAKAYOKO nebyl celý zápas prakticky vidět. Nyní si ale naběhl na centrovaný míč Mário Ruie na pravou stranu a hlavičkou se trefil křížem naprosto přesně k tyči levé. Balon se ještě otřel o brankovou konstrukci a zapadl do sítě. Asistence: Mário Rui

86

Marvin Zeegelaar mu vše vrátil i s úroky, což se ale nelíbilo hlavnímu sudímu. Holandskému plejerovi navrch ukazuje žlutou kartu a Neapol bude mít k dispozici standardku zhruba čtyřicet metrů od branky.

81

Kevin Lasagna dnes druhou branku nepřidá, na závěr zápasu místo něj nastupuje Ilja Nestorovski.

79

Po rohovém kopu byl míč sražen domácími hráči za vápno. A přesně v tomto prostoru byl připravený Lorenzo Insigne, který na nic nečekal a opřel se z první do balonu. Tahle střela už Juana Mussa protáhla a ten tak musel skočit ke své pravé tyči, kde míč lapil.

72

Také nyní přichází před navázáním hry střídání. Faulovaný Tolgay Ali Arslan střídá a spolu s ním jde dolů také Jens Stryger Larsen. Místo nich se pokusí zvrátit remízový stav záložník Walace a Marvin Zeegelaar, jenž spíše vyztuží obranu.

68

Hosté budou před standardkou ještě střídat. Z placu jde Andrea Petagna a Fabián Ruiz, naopak na zelený pažit míří Fernando Llorente a Eljif Elmas.

67

Konečně byl také využit na pravé straně hrající Hirving Lozano. Rychlonožka hostí se dostal přes brazilského beka Samira, jenž jej musel faulovat, jinak by měl Mexičan volnou cestu do vápna. A je to za žlutý trest.

59

A tentokrát brankář Neapole jen sledoval, jak střela Rodrigo de Paula z pětadvaceti metrů prosvištěla vedle jeho pravé tyče!

58

58. Lasagna po výzvě de Paula druhou branku nepřidává

58

Nyní se opakovala prakticky totožná situace. Protiútok středem hřiště vedl Rodrigo de Paul, který si výtečně narazil míč s Pereyrou. Udělal několik rychlých kroků a z jeho kopačky poté následovala přihrávka na levou stranu do vápna. Na ní si naběhl Kevin Lasagna, ale Alex Meret byl pozorný a znovu výborně vyrazil míč.

56

Domácí se do útoku moc neženou, ale když na to přijde, jsou poměrně nebezpeční. Lasagna rozjel protiútok a na ose hřiště vysunul přihrávkou na levou stranu vápna do zakončení Strygera Larsena. Ten zkusil střelu křížem na vzdálenější tyčku. Meret vyrazil míč před sebe, kde se do něj opřel Lasagna, jenže poslal balon zcela mimo.

54

54. Maksinmović se zblízka netrefil přesně

54

Insigne se rozhodl centrovat na bližší tyč, kam si naběhl Nikola Maksimović a usměrnil míč lehkou tečí těsně vedle branky. Dobrá šance Neapole volala po gólu a kapitán Insigne se drží za hlavu na znamení zmaru z jejího nevyužití.

52

Trenér Neapole Gennaro Gattuso dostává za protesty směrem k rozhodčímu žlutou kartu.

49

49. Zielińského ránu z první likviduje Musso

49

Velká šance hostí vyznívá do ztracena. Odvrácený centr do vápna si našel Piotr Zieliński a z první se hezky opřel do míče. Jeho ránu dokázal neméně dobrým zákrokem vytěsnit Juan Musso do strany, kde si balon našel kapitán Insigne. Ten si připravil míč ke střele a snažil se obstřelit brankáře na vzdálenější tyčku, jenže mířil vedle.

46

Gennaro Gattuso se rozhodl o půlce pro jedno střídání. Nešťastník Amir Rrahmani, který špatnou malou domů zavinil vyrovnání, zůstal v kabině. Místo něj nastupuje Mário Rui.

45

Hned z toho byl protiútok Udinese. Ačkoliv to vypadalo, že hosté v pohodě přihrají míč na svého brankáře, po zmatcích v defenzívní činnosti dostal ve vápnu míč Kevin Lasagna. Neměl moc času, tak ihned vystřelil a protože nedal střele potřebnou razanci, Meret dokázal i v těžší pozici zasáhnout.

37

Následoval tak rychlý protiútok, ve kterém Giovanni Di Lorenzovi nezbylo nic jiného, než sáhnout po soupeři a takticky ho na půlce poslat na zem. Samozřejmě také vidí žlutou kartu.

27

27. Kevin LASAGNA - 1:1

27

Udinese právě vstřelilo branku!
Na tuhle malou domů rozhodně nebude mít Amir Rrahmani dobré vzpomínky. Kosovský stoper si zřejmě vůbec nevšiml, že za jeho zády sprintuje KEVIN LASAGNA, který byl u míče dříve než brankář. Alex Meret v brance Neapole ještě zkoušel napřáhnout k odkopu, ale to by mělo význam pramalý, neboť by soupeře fauloval, byla by nařízena penalta a ještě by mohl dostat červenou. Osmadvacetiletý útočník si povodil kličkou gólmana a zamířil do volné branky.

22

Tohle nebyla špatná akce z dílny domácího týmu. Krásnou uličkou našel Pereyra na pravé straně vápna Kevina Lasagnu, který se rozhodl zakončit z první, jenže znovu mířil těsně nad branku.

16

Družina Gennara Gattusa ale musí ihned po vstřelené brance řešit problém. Zřejmě zdravotní problémy stojí za střídáním Konstantina Manolase, kterého nahradí Nikola Maksimović.

15

15. Lorenzo INSIGNE - 0:1

15

Neapol právě vstřelila branku!
Ačkoliv brankář Musso vystihl směr střely, LORENZO INSIGNE si počínal výborně. Poslal míč pod horní tyčku a do tohoto prostoru nemohl gólman domácích dosáhnout. Asi takhle nějak by měla vypadat jistě proměněná penalta.

14

Penalta byla skutečně nařízena, staví se k ní Lorenzo Insigne.

13

13. Penaltový zákrok Bonifaziho na Lozana

13

Tady se není o čem bavit, i z videa musí být jasné, že šlo o penaltový zákrok.

13

Kevin Bonifazi ve vápně nalétl do Hirvinga Lozana, avšak píšťalka sudího zatím zůstává němá. Hráči Neapole se hodně zlobí a zdá se mi, že se sudí půjde podívat na video.

7

Larsen byl na útočném výletě, ale přes obránce se nedostal. Odražený míč ale převzal na hranici vápna kapitán Rodrigo de Paul, který zamířil metr nad šibenici. I domácí tak poprvé vážněji zahrozili.

2

Již ve druhé minutě byla k vidění zajímavá šance. Lorenzo Insigne jako kapitán Neapole dostal spoustu volného prostoru a zejména záložník de Paul k němu nepřistoupil. Tak se hráč hostí odhodlal ke střele, která prolétla jen těsně vedle pravé tyčky branky Mussy.

Udinese Calcio – SSC Neapol

1:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 27. Lasagna – 15. L. Insigne (pen.), 90. Bakayoko (Rui)

Karty:   67. Samir (UDI), 86. Zeegelaar (UDI) – 37. Di Lorenzo (NEA)

Držení míče: 37 % : 63 %.
Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 1:4. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 19:6.

Udinese Calcio: Musso – Becao, Bonifazi, Samir – Molina, de Paul (C), Arslan (72. Walace), Mandragora, Stryger Larsen (72. Zeegelaar) – Pereyra, Lasagna (81. Nestorovski).
Náhradníci: Scuffet, Gasparini – ter Avest, De Maio, Ouwejan, Zeegelaar, Rigo, Walace, Palumbo, Makengo, Nestorovski.

SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Manolas (16. Nikola Maksimović), Rrahmani (46. Rui), Hysaj – Ruiz (68. Elmas), Bakayoko – Lozano, P. Zieliński (90+2. Demme), L. Insigne – Petagna (68. F. Llorente).
Náhradníci: Ospina, Contini – Rui, Ghoulam, Nikola Maksimović, Koulibaly, Elmas, Lobotka, Demme, Cioffi, Politano, F. Llorente.

Rozhodčí: Fabrizio Pasqua