Menu

Fotbal

Italská Serie A

Udinese Calcio – SSC Neapol

1:2

konec (1:1)

10.01.2021, 15:00 • Dacia Arena - Stadio Friuli, Udine • 17. kolo • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 4.3 3.56 1.95 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Neapol gólem v devadesáté minutě veze ze Stadio Friuli tři body po výhře 2:1, se s Vámi loučí a hezký nedělní večer přeje Tomáš Lysý. (16:59:36)
Statistiky zápasu:
Góly: 1-2
Střely na branku: 8-6
Zásahy gólmanů: 4-7
Střely mimo: 1-4
Rohy: 2-7
Držení míče: 37% – 63%
Ofsajdy: 0-1
Fauly: 19-6
Žluté karty: 3-1
Červené karty: 0-0.
Zápas končí zřejmě o něco více zaslouženým vítězstvím Neapole, než kdyby utkání skončilo výsledkem 1:1. Hosté byli v prvním poločase lepším týmem a v 15. minutě šli proměněným pokutovým kopem do vedení. Přesně pod horní tyčku se trefil Lorenzo Insigne. Udinese vyrovnalo po tom, co Rrahmani zahrál tragickou malou domů, míč vystihl Kevin Lasagna, těsně před gólmanem se jej ujal, pomohl si kličkou a zamířil do volné branky.

Ve druhém poločase měli nejprve zajímavé šance hosté, když Zieliński střelou z první z vápna nechal vyniknout Mussa a odražený míč neusměrnil mezi tři tyče Insigne. Po jeho další výzvě v podobě přímého volného kopu minul Maksimović branku z malého vápna. Udine zkoušelo zejména rychlé protiútoky a během pěti minut přišly hned tři takové. Dvakrát se dobrým zákrokem vyznamenal brankář hostí Meret, jenž měl i štěstí, že střela de Paula prosvištěla těsně vedle jeho tyče. Neapol byla v závěrečných minutách aktivnější a odměna přišla přesně v 90. minutě. Mário Rui posadil centrovaný míč přímo na hlavu Tiemoué Bakayoka a ofenzívní hráč hostí se trefil přesně na vzdálenější tyčku. Závěr zápasu si hosté zkušeně pohlídali a berou tři body, čímž tak stvrzují, že se jim dlouhodobě proti Udinese daří – 1:2.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Alex Meret samozřejmě nebude s odkopem od branky pospíchat.

90+4

Na roh si sice nejvýše naběhl Marvin Zeegelaar a opřel se hlavičkou do míče, ale mířil hodně vedle.

90+4

Až nyní se to povedlo útokem po levé straně a domácí budou rozehrávat rohový kop. Půjde zřejmě o jejich poslední zajímavou situaci zápasu.

90+3

Udine se prakticky nemůže dostat před branku soupeře, tedy ani do žádné střelecké pozice.

90+2

Taktické střídání Neapole. Z placu jde Piotr Zieliński, jenž dnes odvedl dobrý výkon, a na dvě minuty nastupuje Diego Demme.

90+1

První ze čtyř nastavených minut se právě rozbíhá!

90

90. Tiemoué BAKAYOKO - 1:2

90

Neapol právě vstřelila branku!
Pojďme si říct, že TIEMOUÉ BAKAYOKO nebyl celý zápas prakticky vidět. Nyní si ale naběhl na centrovaný míč Mário Ruie na pravou stranu a hlavičkou se trefil křížem naprosto přesně k tyči levé. Balon se ještě otřel o brankovou konstrukci a zapadl do sítě. Asistence: Mário Rui

89

A další faul, i když nyní už se to domácím tolik nelíbí. Jenže je pravda, že Wallace nohou odstavil nedovoleně Zieleńskiho a ještě jej zasáhl. Tohle musel sudí písknout.

88

Hysaj si dobře pohlídal míč proti napadajícímu soupeři a navíc byl faulován. Bleskově tak rozehrává dopředu na své spoluhráče.

88

Hráči v černém a bílém už jen ledabyle odkopávají míč za polovinu hřiště.

87

Vypadalo to, že přijde Insigneho centr do vápna, což všichni čekali. Stejně tak domácí gólman Juan Musso. Ale špílmachr hostí se rozhodl poslat balon přímo na branku. Kdyby mířil přesně, měl by gólman domácích asi trošku problémy, jenže balon šel hodně vedle tyče.

86

Marvin Zeegelaar mu vše vrátil i s úroky, což se ale nelíbilo hlavnímu sudímu. Holandskému plejerovi navrch ukazuje žlutou kartu a Neapol bude mít k dispozici standardku zhruba čtyřicet metrů od branky.

85

Lozano si počkal na Zeegelaara a může jít dopředu.

84

Ani velká bojovnost Rodriga Becaa nestačila na to, aby se Udine nějak výrazně udrželo na útočné polovině. Ani jedním ze dvou skluzů nezískal míč na své kopačky.

Udinese Calcio – SSC Neapol

1:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 27. Lasagna – 15. L. Insigne (pen.), 90. Bakayoko (Rui)

Karty:   67. Samir (UDI), 86. Zeegelaar (UDI) – 37. Di Lorenzo (NEA)

Držení míče: 37 % : 63 %.
Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 1:4. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 19:6.

Udinese Calcio: Musso – Becao, Bonifazi, Samir – Molina, de Paul (C), Arslan (72. Walace), Mandragora, Stryger Larsen (72. Zeegelaar) – Pereyra, Lasagna (81. Nestorovski).
Náhradníci: Scuffet, Gasparini – ter Avest, De Maio, Ouwejan, Zeegelaar, Rigo, Walace, Palumbo, Makengo, Nestorovski.

SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Manolas (16. Nikola Maksimović), Rrahmani (46. Rui), Hysaj – Ruiz (68. Elmas), Bakayoko – Lozano, P. Zieliński (90+2. Demme), L. Insigne – Petagna (68. F. Llorente).
Náhradníci: Ospina, Contini – Rui, Ghoulam, Nikola Maksimović, Koulibaly, Elmas, Lobotka, Demme, Cioffi, Politano, F. Llorente.

Rozhodčí: Fabrizio Pasqua