Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

DSC Arminia Bielefeld – Hertha BSC

1:0

konec (0:0)

10.01.2021, 18:00 • SchücoArena • 15. kolo • David Suchý

Tipsport: 4.22 3.63 1.95 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Bielefeldu, který svého soupeře porazil výsledkem 1:0. Domácí celek byl v úvodu druhého poločasu výrazně aktivnější, jenomže dlouhou dobu se mu nedařilo najít recept na brankáře Schwolowa. Nakonec se přesto o jedinou branku tohoto zápasu postaral Yabo, jehož rána zapadla přesně pod břevno. Hertha poté měla hodně času na případné vyrovnání, avšak hostující celek se nakonec nedočkal žádné vyložené šance. Arminia tak bere z tohoto zápasu všechny tři body, což je zároveň hodně překvapivé. (19:59:20)
Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 10:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 8:18.

90+6

Konec zápasu.

90+4

Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Ricu Doan, přichází Cebio Soukou.
Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Marcel Hartel, přichází Arne Maier.

90+4

Vypadá to, že domácí přeci jenom seberou všechny tři body. Hertha si ovšem tentokráte vypracovala nadějný nápor, domácí obrana se brání na jedničku.

90+3

Tento rohový kop nakonec nepřinesl nic nebezpečného a Hertha se tak dostala na útočnou polovinu, kde Piatek zakončoval pouze do nohy protihráče.

90+1

Následoval odkop od domácí branky, o který se pochopitelně postaral brankář Ortega. Ten přenášel hru na pravou stranu, kde Doan vybojoval rohový kop.

90

Druhý poločas bude nastaven pět minut.

88

Domácí tak utekli hrobníkovi z lopaty a stále tak vedou o jednu branku. Ortega si navíc přichystal odkop od své branky, který poslal daleko na druhou stranu.

87

Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Reinhold Yabo, přichází Christian Gebauer.

86

Hertha se sice radovala z vyrovnávací branky, avšak ta nakonec neplatí. Piatek totiž zahrál rukou a jeho následné zakončení se tak nepočítalo.

85

Poté jsme sledovali hodně vysoký nákop na opačnou stranu hrací plochy, kde se ovšem nedokázal ve vzduchu uplatnit Lukebakio, který prohrál další souboj.

84

Arminia bude zahrávat další rohový kop, od pravého praporku se ho ujme Doan.

83

Bielefeldu se v posledních minutách daří kouskovat hru, což mu pochopitelně maximálně vyhovuje. Nyní Doan rozehrával volný kop nebezpečným centrem.

82

Obrannou povinnost si poté dokázal splnit Netz, který u brankové čáry za sebe nepustil dotírajícího protihráče. Proto přijde na řadu další odkop od branky.

81

Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Arminia Bielefeld i nadále vede o jednu branku, před malým momentem Hertha málem inkasovala.

80

Znovu od své branky mohl nyní rozehrávat hostující brankář Schwolow, který na jistotu našel vedle stojícího Netze. Ten po otočce vracel zpět na Schwolowa.

79

Za domácí obranu si snad poprvé v tomto duelu dokázal seběhnout Lukebakio, který levačkou minul branku. Podle pomezního sudího se jednalo o ofsajd.

78

Nakonec se k míči postavil Lukebakio, který poslal do pokutového území poměrně vysoký centr. Po něm se natahoval Córdoba, avšak ten našel nohu soupeře.

77

Na opačné straně fauloval kousek od svého pokutového území Nilsson, který si počínal nedovoleně v souboji proti Córdobovi. Následovat bude přímý volný kop.

76

Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Sergio Córdova, přichází Sven Schipplock.
Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Jacob Barrett Laursen, přichází Anderson Lucoqui.

75

Za pokutovým územím si dokázal pracovat neposedný míč domácí Hartel, který to poté zkoušel zakončením pravačkou. To putovalo výrazně vedle branky.

74

Znovu bylo pískáno, i tentokráte ve prospěch domácích. Piatek byl totiž v souboji o míč příliš pozdě, z čehož se vyklubal nedovolený zákrok na Nilssona.

73

Hodně nebojácně šel do souboje o míč domácí Laursen, který zároveň hodně riskoval. Nakonec z toho byl nedovolený zákrok, na zemi skončil Lukebakio.

72

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Peter Pekarík, přichází Deyovaisio Zeefuik.
Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Vladimír Darida, přichází Luca Netz.

71

Co scházelo! Doan si seběhl blíže k pokutovému území, odkud zakončoval levačkou. Jeho technická rána nakonec dopadla pouze na levou tyč!

67

Nyní bylo přeci jenom pískáno, a sice ve prospěch Bielefeldu. Příliš agresivním způsobem šel totiž do souboje Mittelstädt, který místo míče trefil protihráče.

66

Hlavní sudí ještě projednával regulérnost této branky, ve hře totiž byl útočný faul zakončujícího Yaba. Nakonec tomu tak nebylo a domácí se dostávají do vedení.

65

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Jessic Ngankam, přichází Krzysztof Piątek.

64

Bielefeld právě vstřelil branku!
Domácí se naprosto zaslouženě dostávají do vedení! Bielefeld nejprve vhazoval od pravé autové lajny, načež jeden z hostujících hráčů prodloužil míč za sebe, kde se důrazem dokázal prosadit přes protihráče REINHOLD YABO. Domácí křídelník se poté do míče opřel levou nohou, přičemž ho dokázal poslat přesně pod břevno hostující branky.

64

Po rohovém kopu usedl na zem hostující Ngankam, který má zdravotní problémy. Znovu se na hrací plochu vydává lékařský personál, bude se tedy ošetřovat.

62

Máme za sebou více než hodinu hry, na první branku stále čekáme. Druhý poločas je ovšem v režii Bielefeldu, který neustále zaměstnává obranu soupeře.

61

Po rohovém kopu se po padajícím míči natahoval forvard Klos, který se sice dostal k hlavičkovému pokusu, avšak ten poslal výrazně vedle hostující svatyně.

60

Doan se navíc chopil dalšího rohového kopu, který poslal pouze ke Schwolowovi. Ten vyrážel pouze za sebe, což znamená další rohový kop pro Bielefeld.

59

Arminia Bielefeld zahrávala další rohový kop, jenomže ani z této šance nepřišlo žádné ohrožení branky soupeře.

58

Se štěstím se dokázal uvolnit křídelník Doan, který to nakonec zkoušel levačkou. Svůj pokus ovšem poslal přímo doprostřed, Schwolow tak zasahoval.

57

Tentokráte měl kolem sebe celkem dost prostoru domácí Doan, který ovšem svým centrem našel prvního protihráče. Tím byl znovu dobře hrající Alderete.

56

Hertha se znovu ubránila dobré akci soupeře, načež podnikla rychlý výpad směrem vpřed. Ten přinesl střílenou nabídku, na kterou Córdoba ale nedosáhl.

55

Standardní situace nakonec přinesla hodně vysoký centr, který se nakonec snesl přímo na hlavu obránce Aldereteho. Arminia Bielefeld je ale nyní aktivnější.

54

Na hrací plochu se vydal lékařský personál Bielefeldu, který si vzal zraněného hráče do péče. Chvíli se tedy hrát nebude, na vynucené střídání to nevypadá.

53

Do menších problémů se před malým momentem dostal hostující Guendouzi, kterému se nakonec povedlo oběhnout soupeře, načež přenášel hru.

52

Schwolow tak v tomto případě nemusel zasahovat, naopak jsme sledovali rozehrávku od hostující branky. Po odkopu si ovšem nedovoleně počínal Mittelstädt.

51

Žlutou kartu dostává Peter Pekarík (Hertha BSC).

50

Obránce Alderete nedokázal odpálit míč a málem to mělo fatální následky! Za ním se k němu totiž dostal Córdova, který z otočky poslal míč do tyče.

49

Míč se znovu snesl ven z hrací plochy, což v tomto případě znamenalo autové vhazování pro domácí. Brunnerovo dalekonosné vhazování ovšem nic nepřineslo.

48

V pokutovém území se povedlo ve vzduchu zakročit hostujícímu Alderetemu, který odvracel mimo šestnáctku, kde se ovšem míče chopil domácí Doan.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zprava doleva.

46

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Marvin Plattenhardt, přichází Jessic Ngankam.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou branku. Sledovali jsme hodně nezáživnou podívanou, jenž za celou dobu nepřinesla ani jednu vyloženou šanci. Oba celky se střídaly v držení míče, přičemž o něco aktivnější byl směrem dopředu domácí celek, který si dokonce vybojoval pokutový kop. Hlavní sudí se ovšem na celou situaci běžel ještě jednou podívat, načež svůj předchozí verdikt opravil a penaltu pro Bielefeld nenařídil.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Ortega předvedl další vysoký odkop, který dopadl přesně do míst, kam si sbíhal také Klos. Před domácím útočníkem se povedlo zasáhnout Alderetemu.

45+1

Hlavní sudí sice odpískal faul na Córdobu, jenomže hostující útočník se v době nahrávky nacházel v ofsajdu, proto bude volný kop rozehrávat domácí celek.

45

První poločas bude nastaven o tři minuty.

44

Brunner se ujal autového vhazování z pravé strany, který poslal přesně do míst, kde se nacházel obránce Plattenhardt. Ten dokázal odkopnout směrem vpřed.

42

Z hodně velké vzdálenosti to prudkým zakončením zkoušel hostující Tousart, který svůj pokus poslal k levé tyči. Brankář Ortega ovšem předvedl rutinní zákrok.

41

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Určitě se bude nastavovat, odhadovat se dají tři minutky.

40

Ven z branky se poté musel vydat brankář Schwolow, který vysokým odkopem zkoušel založit protiakci svého celku. Córdobu ale přetlačil obránce Pieper.

39

Penalta to nakonec nebude!

38

Hlavní rozhodčí se běží podívat k videu!

36

Sudí celou situaci ještě projednává s videorozhodčím, jednalo se o hodně podezřelý zákrok v podání Starka.

35

Je tu pokutový kop pro Bielefeld!

35

Do protiútoku se poté pokoušel dostat Hartel, který se nejprve dostal přes prvního protihráče. Roztažení hry na levou stranu ale zablokoval Guendouzi.

34

Arminia po delší době souvisleji kombinovala na polovině soupeře, jenomže k ničemu závratnému to zatím nevede. Hertha se snaží aktivně napadat rozehrávku.

33

Ukázkové zpracování neposedného míče předvedl Lukebakio, který si poté navedl míč na levou nohu. Následovalo zakončení směřující přímo doprostřed.

32

Přesto jsme sledovali další centr směrem do pokutového území domácích. Darida svým pasem zkoušel najít Córdobu, který si ale nepohlídal náběh, což znamenalo ofsajd.

31

Plattenhardt obstaral další autové vhazování, pro změnu z levé strany. Nakonec jsme sledovali dalekonosný aut, který ovšem dokázal odvrátit Laursen.

29

Do kombinace byl navíc zapojen také brankář Schwolow, který na jistotu po zemi rozehrál na kopačku Aldereteho, jenž mu několika vteřinách vracel zpět.

28

Hertha přenesla hru na pravou stranu, kde to centrem od praporku zkoušel Darida. Jeho nabídka sice nebyla špatná, avšak v šestnáctce si jí našel Pieper.

27

Tak přeci jenom jsme sledovali první žlutou kartu tohoto zápasu. Domácí Laursen totiž takticky přesekl rodící se akci soupeře, sudí tak neměl na vybranou.

26

Žlutou kartu dostává Jacob Barrett Laursen (DSC Arminia Bielefeld).

25

Další poměrně ostrý zákrok tentokráte předvedl hostující Tousart, který mohl klidně vyfasovat žlutou kartu. Následovat bude standardní situace Bielefeldu.

23

Schwolow mohl v krátkém časovém sledu znovu rozehrávat od své branky, přičemž na jistotu rozehrál po zemi na Starka, který to zkoušel prudkým pasem.

21

Je za námi úvodní dvacetiminutovka zápasu, na první branku a i šanci stále čekáme. Sledujeme taktickou bitvu, oba celky jsou zároveň hodně nepřesné.

20

Avšak jsme se ničeho nebezpečného nedočkali, nejvýše do vzduchu totiž dokázal vystoupat hostující obránce Alderete, který míč odhlavičkoval ven z vápna.

19

Také Arminia Bielefeld se chopí rozehrávky svého prvního rohového kopu.

18

Ortega tak mohl v krátkém časovém sledu znovu rozehrávat od své branky. Nyní to zkoušel rozehrávkou nakrátko, navíc úspěšně našel obránce Nilssona.

17

Na útočnou polovinu se poté jednoduše dostal Plattenhardt, který si navíc přichystal centr levou nohou. Ten ovšem putoval mimo dosah kolegy Guendouziho.

16

Ve vzdušném souboji poté exceloval domácí Pieper, který ve vzduchu nedal Córdobovi sebemenší šanci. Navíc z toho bude autové vhazování pro Bielefeld.

15

Na opačné straně se přes protihráče musel dostat Hartel, který zpětnou nahrávkou sice našel Nilssona, avšak jeho roztažení hry přineslo ztrátu balónu.

14

Na pořadu dne byl úvodní rohový kop, který měla na svědomí Hertha. Ještě před dopadem míče bylo pískáno, Plattenhardt totiž centr stočil mimo hrací plochu.

13

Rozehrávající obránce Nilsson zkoušel chytrým způsobem přenést hru k pravé autové lajně, kde se sice nacházel Brunner, avšak míči zavítal Plattenhardt.

12

Posléze se zády k brance povedlo pracovat Guendouzimu, který byl po odehrání hracího předmětu nepříjemně dohrán. Nakonec se to obejde bez karty.

11

Arminia Bielefeld nyní rovněž kombinovala na vlastní polovině, kde se do rozehrávky zapojila kompletní obrana. K míči navíc zavítal také brankář Ortega.

10

Posléze se Guendouzimu povedlo dostat míč ke středovému kruhu, kde se mu ke spolupráci nabídl Tousart, který přesto v tísni vyprodukoval zpětnou nahrávku.

9

Zpětná nahrávka putovala do míst, kam si naběhl hostující Córdoba. Ten se nakonec natlačil až do zakončení, jenomže to putovalo přímo do rukavic Ortegy.

8

Znovu se k míči dostal hostující brankář Schwolow, který výhozem do strany oslovil svého obranného kolegu Plattenhardta. Hertha to zkouší velice pomalu.

7

V souboji kousek od středového kruhu se nakonec dokázal prosadit hostující Lukebakio, který nahrával směrem na Córdobu, před kterým zakročil protihráč.

6

Hertha to pro změnu zkoušela přes levou stranu, kde se ovšem daleko s míčem nedokázal dostat levý obránce Plattenhardt, kterého včas zastavil Brunner.

5

Posléze se autového vhazování ujal hostující Pekarík, kterému se ke spolupráci nabídl Darida. Jeho zpětná nahrávka putovala do autu, vhazovat bude Laursen.

4

Arminia Bielefeld tak měla k dispozici první standardní situaci, kterou na jistotu rozehrála nakrátko po zemi. Nakonec jsme se ničeho vážnějšího nedočkali.

3

Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali nedovolený zákrok ze strany Daridy, který byl v souboji o míč příliš pozdě a poté nevybíravě přišlápl Brunnera.

2

Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Pieper, J. Nilsson, Laursen – Doan, Kunze, Hartel, Yabo – Klos (C), Córdova.
Náhradníci: Linnér – de Medina, Gebauer, Maier, Lucoqui, van der Hoorn, Soukou, Schipplock, Seufert.

Hertha BSC: Schwolow – Pekarík, Stark (C), Alderete, Plattenhardt – Darida, Tousart, Guendouzi – Lukebakio, J. Córdoba, Mittelstädt.
Náhradníci: Jarstein – Ascacibar, Zeefuik, Torunarigha, K. Piątek, Redan, Ngankam, Netz, Klünter.

Rozhodčí: Winkmann – Bandurski, Blos.
Hertha BSC

Na opačné straně stojí berlínská Hertha, která bude v tomto duelu v roli papírového favorita. Hertha totiž momentálně okupuje dvanáctou pozici tabulky, přičemž na svého dnešního soupeře má šestibodový náskok. Hostující tým tohoto zápasu z posledních pěti zápasů prohrál pouze jedinkrát, a sice na půdě Freiburgu, který se radoval z vítězství 4:1. Herthě se ovšem v minulém kole povedlo poosmé v letošním ročníku Bundesligy bodovat, na domácím stadionu se jí dokonce podařilo zvítězit nad předposledním Schalke poměrem 3:0. Hertha se bude pokoušet na tuto výhru navázat, proti ale bude Arminia.
DSC Arminia Bielefeld

Fotbalisté Bielefeldu se po čtrnácti kolech nacházejí na průběžné šestnácté pozici tabulky, což by v konečném důsledku znamenalo baráž o případné setrvání v Bundeslize. Arminia do této doba nasbírala deset bodů, od sestupového pásma jí dělí tři body, nicméně svůj zápas patnáctého kola má ještě k dobru. Bielefeldu se v minulém kole nepovedlo navázat na letošní třetí výhru, která se uskutečnila na půdě předposledního Schalke. Arminia totiž na domácím stadionu podesáté v sezoně pocítilo hořkost porážky, díky jediné brance si Mönchengladbach nakonec odvezl všechny tři body.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi DSC Arminia Bielefeld a Hertha BSC.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

DSC Arminia Bielefeld – Hertha BSC

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 64. Yabo

Karty:   26. Laursen (BIE) – 51. Pekarík (HER)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 10:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 8:18.

DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Pieper, J. Nilsson, Laursen (76. Lucoqui) – Doan (90+4. Soukou), Kunze, Hartel (90+4. Maier), Yabo (87. Gebauer) – Klos (C), Córdova (76. Schipplock).
Náhradníci: Linnér – de Medina, Gebauer, Maier, Lucoqui, van der Hoorn, Soukou, Schipplock, Seufert.

Hertha BSC: Schwolow – Pekarík (72. Zeefuik), Stark (C), Alderete, Plattenhardt (46. Ngankam, 65. K. Piątek) – Darida (72. Netz), Tousart, Guendouzi – Lukebakio, J. Córdoba, Mittelstädt.
Náhradníci: Jarstein – Ascacibar, Zeefuik, Torunarigha, K. Piątek, Redan, Ngankam, Netz, Klünter.

Rozhodčí: Winkmann – Bandurski, Blos