Menu

Hokej

KHL

Dynamo Moskva – Ak Bars Kazaň

2:7

konec (2:2, 0:4, 0:1)

24.12.2020, 17:30 • VTB Arena, Moskva • Tomáš Kalas (@tomascipy)

Tipsport: 2.51 4.17 2.34 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to dnes již vše. Užijte si ještě zbytek Štedrého dne a nezapomeňte na Pelíšky od 21:55 (nikoli však na Onlajnech, ale na ČT1). Přeji vám pohodové a krásné Vánoce, v novém roce se na vás budu opět u ruského hokeje těšit napočtenou! (20:09:54)
Československá stopa

Dmitrij Jaškin (DMS) 0+1, 4 střely na branku, čas na ledě 18:53
Michal Čajkovský (DMS) 0+0, 5 střel na branku, čas na ledě 17:45
Přesně dvě a půl hodiny zabral šlágr dnešního hracího dne KHL mezi moskevským Dynamem a Kazaní. Velká radost panuje na straně hostujícího týmu, který od půlky deváté minuty neinkasoval a naopak šest branek vstřelil, čímž uštědřil Dynamu doma debakl, jaký už modrobílí dlouho nezažili. Domácí byli přitom střelecky aktivnější, jenže dojeli na špatnou finální fázi, zatímco Bars s tím problém neměl.

Poslední třetina nabídla největší porci emocí, došlo na dvě bitky a tresty do konce zápasu po tvrdých faulech, to vše během úvodních třech minut a 46 sekund. Kvalita hry už pak byla o něco horší, přesto se ještě našel prostor pro jednu branku, kterou zařídil Nikita Dyňak na začátku 52. minuty. Nakonec jsme se tak dočkali devíti gólů a ve velmi solidním zápase Kazaň natáhla sérii výher na osm v řadě.

Konec zápasu.

59:42

Trestaným je Daniil Žuravljov (KZN), který přidržel rozjetého Jefremova. Na výsledku už to ale pravděpodobně vůbec nic nezmění.

59:28

Poslední půlminuta zápasu. Ještě přijde na straně Kazaně vyloučení, moskevský klub hraje v signalizované výhodě.

58:39

Domácí se i v úplném závěru snaží potěšit diváky alespoň třetím gólem, proti dobře postavené obraně Kazaně to však mají velmi náročné.

57:59

Alexejev se protáhl podél prken a tlačil kotouč do předbrankového prostoru, odkud si ho ale na dlouhou hůl stáhl Pedan a vyvezl až k brance Bočarova.

57:36

Jarullin naskakuje na led současně s momentem, kdy hostující brankář přikryl tečovanou střelu Jaškina od modré. Vhazovat se bude tak po levici Biljalova.

56:40

Kazaň opětovně vyhazuje a postupně směřuje za poklidným dohráním zápasu. Moskevskému týmu se zkrátka směrem dopředu vůbec nedaří.

55:59

55:59 Skvělý zákrok Biljalova

55:59

Parádní zákrok předvedl hostující brankář proti dorážce Kagarlického po střele od modré! Do puku mířícího přímo do vinglu šel celou rukou a v těžké pozici dokonce zahodil i hokejku, aby kotouč vytěsnil mimo tři tyče!

55:35

V závěru zápasu si může Dynamo ještě zvednout procenta využití přesilovky. Albert Jarullin (KZN) je vyloučen za držení a řízný obránce se dnes poprvé podívá na trestnou, která byla ve třetí třetině časově velmi vytížená.

54:58

Nahození Alanova od modré ještě tečoval na kruzích Šipov, Biljalov ale dobře zareagoval a změnu směru letu kotouče v pohodě vykryl.

54:05

Vladislav Jefremov dostal hodně prostoru na pravé straně a hledal v tom předbrankovém ideální moment na přihrávku. Ten přišel, když měl na druhé straně Alexejeva, k jeho spoluhráči z lajny se ale puk ani nedostal.

53:10

Sympatické počínání lze spatřovat i na straně domácích fanoušků, kteří i za takového stavu se snaží fandit a pozvednout alespoň nějakým způsobem velmi ponurou atmosféru na stadionu.

52:35

Mezi kruhy si sjel na přihrávku Fisenko, přihrávku na něj ale zablokoval Oleg Zajcev. Při následném přechodu dopředu se ale domácí dopustili ofsajdu.

51:37

Kazaň ale nepolevuje, snaží se přidat ještě další zásahy a druhý zápas v Moskvě si užít. Bars dnes předvedl velice efektivní výkon a ukazuje, že východní konferenci nevládne jenom tak.

51:09

Kazaň vstřelila branku!
A když dvě sekundy po znovuzahájení hry přidává Kazaň sedmou branku, je to pro Dynamo skutečně debakl! Po vyhraném buly získal puk kapitán Zaripov, který si všiml zcela volného NIKITY DYŇAKA na vrcholku levého kruhu. Z otočky mu přihrávku adresoval a Dyňak z první prostřelil přesunujícího se Bočarova – 2:7! Asistence: Danis Zaripov, Michail Gluchov.

51:07

Poslední komerční přestávka v dnešním utkání. O výsledku zápasu je prakticky rozhodnuto, Kazaň si své vedení hlídá a nevypadá to na velký domácí comeback.

50:56

Souhra první lajny Dynama na jeden dotek byla sehrávána na zcela volného Jaškina u pravé tyče, přihrávka od Kagarlického byla ale vzduchem a Jaškin si s ní již nedokázal nijak poradit.

50:17

Kirill Petrov využil mírného zaváhání při rozehrávce a táhl rychlý útok Kazaně, ve finále mu už ale nezbyly síly a slabou střelu na beton bez problémů Bočarov pokryl.

49:36

Dmitrij Raševskij dostal kotouč do jízdy a pustil jej na Čajkovského, který si vybruslil na modrou a přes hradbu těl střílel. Nezamířil však mimo tři tyče, puku se zmocnil Jemec a vyvezl jej až k Bočarovovi.

48:50

Oba týmy jsou již v plném počtu, doufejme, že to vydrží delší dobu než jenom pár minut, jako tomu bylo v předešlém případě.

48:15

Bars opět posílá kotouč až na druhou stranu ledové plochy a vypadá to, že i on se dokáže v dlouhé verzi početní výhody ubránit.

47:53

Z přesilové hry zbývá domácím minuta, nahození od levého mantinelu raději hostující brankář skryl ve výstroji.

47:13

Dynamo v současnosti hraje početní výhodu a nevede si vůbec špatně. Tlak na branku má, obrana v čele s brankářem Biljalovem ale stále odolává.

46:19

Bočarova pořádně překvapil odraz od mantinelu po prudkém nahození, neboť se puk odrazil zpět do brankoviště, kde si jej domácí brankář nezpracoval ze vzduchu na první dobrou. Druhý pokus mu vyšel a těsně před brankovou čárou přerušil hru!

45:47

Přichází komerční přestávka, vítané uklidnění emocí, které se napěchovaly do úvodní pětiminutovky této třetiny.

43:46

Po chvilce porady je jasno. Patrice Cormier (KZN) za nedovolené bránění dostává trest až do konce zápasu, k čemuž ještě naskočí pětiminutový trest za bitku. To samé (vyjma trestu do konce zápasu) potkalo i Arťoma Volkova, který dostává minutáž za bitku.

V současnosti se tak bude hrát dvě minuty 4 na 4, až poté dojde k tříminutové početní výhodě moskevského Dynama.

43:46

43:46 Zákrok Cormiera na Mironova

43:46

Téměř půlminutová bitka nepoznala vítěze, i když Cormier tvrdou bombou pravděpodobně zlomil Volkovovi nos. Nejlépe se necítí ani Andrej An. Mironov, po tvrdém (a zbytečném) úderu na hlavu odešel raději do kabin.

43:46

43:46 Potyčka mezi Cormierem a Mironovem

43:46

A máme tu další potyčku! Arťom Volkov skočil po Cormierovi, který tvrdým zákrokem poslal na led Mironova. Tentokrát je to skutečně férový souboj 1 na 1! Jaké budou tresty v tomto případě?

43:29

Zloba domácích hráčů tak byla zcela oprávněná, jako opravný prostředek je nařízeno buly přímo ve středovém kruhu.

43:05

Kazaň je již v plném počtu a začíná jejích 180 sekund početní výhody klasického formátu, tedy 5 na 4. I při této situaci však čárový rozhodčí zachyboval a vyhození Dynama až za branku hostí posoudil jako icing!

42:31

Kruglov se pokusil o rychlý výpad po levé straně, jeho střela šla však vysoko nad břevno a rozezněla pouze zadní plexi za brankou Biljalova.

42:16

Hrajeme tak ještě 45 sekund 4 na 4, poté začne tříminutová přesilovka Kazaně 5 na 4.

40:56

Sergej Bojkov (DMS) byl za tvrdý zákrok potrestán jedním z nejvyšších trestů, tedy pět minut a do konce zápasu, klasifikace naražení zezadu.

Přesilovka Kazaně však bude pokrácena o dvě minuty, neboť Dmitrij Voronkov (KZN) dostal menší trest za hrubost v potyčce. Pětiminutovku za Bojkova odpyká Dmitrij Raševskij.

40:56

40:56 Zákrok Bojkova na Dawese

40:56

Nevybíravý zákrok na Dawese od Bojkova rezultuje v hromadnou potyčku, kde byl nejaktivnější Voronkov právě s faulujícím Bojkovem! Na tváří Dawese se objevila krvavá stopa, jak rozhodčí budou tohle trestat?

40:32

Michail Fisenko z otočky na modré jenom nahodil puk na branku. Právě z tohoto prostoru ale přišla nahrávka pro Kagarlického, který se vydal do úniku, avšak napálil jenom střed branky, Timur Biljalov si na střelu velmi dobře počkal!

40:02

Začíná třetí třetina dnešního souboje, úvodní buly šlo pro hosty, kteří ale následně museli začít hrát z pásma obranného.

40:01

Začala třetí třetina.
Po čtyřgólové smršti jdou šťastnějši do kabin určitě hráči Kazaně. Dynamo přitom nehrálo takovým způsobem, aby muselo dostat čtyři branky. I tentokrát bylo střelecky aktivnější, zatímco z úvodního náporu ve třetině nevytěžilo nic, tak Kazani do branky létalo prakticky všechno a postupně to byly čtyři puky v síti domácího týmu. Dobře pracovalo především duo Nigel Dawes a Stéphane Da Costa, které bylo u posledních třech branek Barsu. Dá se říci, že je s tímto výsledkem po zápase, ale ještě zbývá 20 minut, kde se může stát cokoliv.

Střely na branku: 30 – 22 (15 – 12)

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:50

Pravděpodobně nikoliv. Kazaň vyhodila do středního pásma, což jí v kontextu toho, kolik zbývá do konce, stačí.

39:02

Poslední minutu druhé třetiny zahajuje Dynamo v útoku, stejné to bylo i v případě třetiny první. Ale gól tehdy nepřišel, povede se Dynamu ještě korigovat?

38:21

Dmitrij Kagarlickij si nabruslil před couvajícím obráncem až na levý kruh a střílel, Timur Biljalov s jeho zakončením neměl vůbec problémy.

37:35

Vladislav Jefremov zabojoval na modré a udržel puk tak, aby se nemusel pískat ofsajd domácích. Jenže z nastalé situace nic útočník Dynama nevymyslel a o puk přišel.

36:46

Kazaň je již v plném počtu a bude se snažit dohrát třetinu tak, aby minimálně neinkasovala.

36:13

Jaškin doloval puk v nepřehledné situaci, nakonec to byl ale Andrej Pedan, který jej dostal na svou hůl a poslal až za branku Bočarova.

35:36

V závaru před brankou přišel gólman Timur Biljalov o hokejku, dočasně tak chytá s hráčskou. Kazaň tak fakticky hraje ve třech lidech.

34:54

Dmitrij Jaškin se pokoušel přes tři hráče protlačit až do zakončení. Téměř se mu to povedlo, Žuravljov jako poslední plejer před ním ale odpravil puk do bezpečí.

34:35

Po komerční přestávce bude mít moskevský tým šanci na snížení alespoň na tři branky rozdílu. Patrice Cormier (KZN) je vyloučen za krosček a jako třetí hráč Kazaně už šturmuje na trestnou.

33:10

33:10 Stéphane Da Costa - 2:6

33:10

Kazaň vstřelila branku!
Dynamu se absolutně sesypala hra a v této třetině kasíruje už počtvrté! STÉPHANE DA COSTA totiž dostal v útočném pásmu příliš prostoru, zpoza branky podél mantinelu vyjel nikým nehlídán až na modrou, srovnal si střeleckou pozici a na přesný pokus k tyči už Bočarov nestihl reagovat. Da Costa se prosazuje dnes podruhé – 2:6! Asistence: Nigel Dawes, Daniil Žuravljov.

32:34

Příliš dlouhá přihrávka na Hietanena dala šanci hostům na přechod do útoku. Fisenko se to snažil přetlačit sám, ale bezúspěšně.

31:09

Kagarlickij dobrusloval nahození zprava na branku Biljalova, hostující brankář ale nechtěl zbytečně komplikovat situaci ve svém království a raději puk umrtvil. Bude se vhazovat po jeho levici.

30:56

Andrej Alexejev už startoval na levém křídle do útoku, v útočné třetině byl ale dříve než kotouč a přichází odpískání ofsajdu. Následuje komerční přestávka.

30:10

Kazaň se tak během necelých deseti minut dostala do komfortního tříbrankového náskoku a má to rozehrané velmi dobře. Dynamo absolutně vypadlo ze hry a na jeho branku se valí jeden útok za druhým.

28:44

Tohle bylo již pro brankáře Garipova příliš. Po pátém inkasovaném gólu odjíždí na střídačku a místo něj jde do branky Ivan Bočarov.

28:33

28:33 Stéphane Da Costa - 2:5

28:33

Kazaň vstřelila branku!
Sekundu před koncem návratu Kruglova na led ale Dynamo kasíruje popáté a situaci má již hodně složitou! Nigel Dawes měl hodně prostoru na levé straně a pustil puk na druhou stranu pro volného STÉPHANA DA COSTU, jehož střela zpoza pravého kruhu končí až v síti. Souhra mezi těmito dvěma hráči funguje, neboť během dvou minut zařídili druhý gól – 2:5! Asistence: Nigel Dawes, Mikael Wikstrand.

26:32

V témže čase tak kromě čtvrté branky Kazaně dochází i k vyloučení na domácí straně za nadměrný počet hráčů na ledě. Trest odsedí Ilja Kruglov.

26:32

26:32 Nigel DAWES - 2:4

26:32

Kazaň vstřelila branku!
Kazaň sice dosáhla branky, těsně před střelou Dawese ale došlo k hvizdu jednoho z rozhodčích. Ti se radí, bude branka nakonec platit? Důvodem, proč čárový rozhodčí zapískal, bylo to, že Dynamo špatně střídalo.

Ano, bude! Stéphane Da Costa přešel modrou čáru po pravém křídle a pustil puk na NIGELA DAWESE, naturalizovaný občan Kazachstánu si najel sám z druhé vlny až mezi kruhy a tvrdou střelou pod břevno překonal Garipova – 2:4! Asistence: Stéphane Da Costa, Patrice Cormier.

26:15

Další vyhození kotouče ze strany domácích, do hry se zapojuje i brankář Timur Biljalov.

25:29

Albert Jarullin neprostřelil blokující hráče mezi kruhy, Dynamo následně vyhazuje s mírnými peripetiemi kotouč do středního pásma. To zatím moskevskému týmu stačí.

24:53

Jegor Zajcev (DMS) si počínal v souboji u mantinelu velmi neomaleně, když krosčekem narval na mantinel jednoho z hráčů Barsu. Přichází tak vyloučení domácího obránce a první přesilovka pro Kazaň.

24:36

Odražený puk od zadního mantinelu našel před brankou Kazaně Raševskij a ihned střílel z druhé vlny, jeho střelu nicméně Biljalov vykryl.

24:04

Zatímco na domácí střídačce probíhá zručné šití nosu Alexejeva, na ledě Jarullin poslal puk do jízdy Gluchovovi rukou, tedy tím nepovoleným způsobem. Také je to odpískáno.

23:19

Danis Zaripov měl hodně prostoru na ose a dostal se bezproblémově až do předbrankového prostoru, jeho střelu nicméně podržel domácí brankář Emil Garipov.

22:56

Delší přerušení hry je logické poté, co Dawes v souboji sroloval Alexejeva a natlačil jej obličejem na mantinel. Alexejev musel led opustit s tržnou ránou na nose a vznikla tak krevní stopa, kterou bylo potřeba odstranit.

22:41

22:41 Michail FISENKO - 2:3

22:41

Kazaň vstřelila branku!
Z náporu se však Kazaň vymanila tím nejlepším možným způsobem a dostává se poprvé v zápase do vedení! Kirill Petrov na pravém křídle ujel a nastartoval i MICHAILA FISENKA, z čehož vzniklo přečíslení 2 na 1. Fisenko po přihrávce od Petrova prostřelil úspěšně brankáře Garipova a Dynamo poprvé v utkání ztrácí – 2:3! Asistence: Kirill Petrov, Patrice Cormier.

21:42

Ostřelování kazaňského gólmana pokračuje, po střele Olega Zajceva je tu další přerušení hry po zákroku Biljalova. Na vytížení si brankář vedoucího celku východní konference stěžovat nemůže.

21:37

Magnus Pääjärvi se snad poprvé v zápase nějak ukázal, tentokrát se odhodlal ke střele od modré, kterou ale brankář Kazaně bez potíží skryl pod betonem.

21:19

Kazaň vyhodila na zakázané uvolnění, Dynamo tak pokračuje na začátku druhé třetiny v tom tempu, jaké nastavilo na konci prvního.

21:00

Zasvištělo to však o pár chvil později, když se po levé straně prosmýkl do zakončení Ivan Muranov, jehož pokus z kruhu zastavila bližší tyč branky Biljalova!

20:21

Jaškin vracel puk na modrou pro Čajkovského, který si jej ještě vyměnil se Sergejevem. Čajkovský si poté chystal prostor na střelu, jenže se k němu kotouč už nedostal.

20:05

Patrice Cormier nahazoval po vyhraném buly do útočného pásma, kotouč ale vyletěl na střídačku k jeho spoluhráčům. Tím pádem se opět vhazuje přímo na středovém kruhu.

20:01

Začala druhá třetina.
Parádní první třetina se hrála sice 40 minut času, nabídla ale čtyři branky a královskou zábavu! Během necelých šesti minut se skóre měnilo hned čtyřikrát, nejprve se na začátku sedmé minuty dostalo Dynamo po úspěšně zakončeném brejku Kruglova do vedení, na což Bars sice reagoval skrze Voronkova, ale Kagarlickij na konci deváté minuty strhl vedení zpět k domácím.V čase 11:46 ale druhou branku týmu zapsal Gluchov. Od té doby se stav utkání nezměnil, sledujeme však ale hokej, který sluší v současnosti špičce KHL.

Střely na branku: 15 – 10

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:43

Jaškin mohl ještě před koncem periody poslat Dynamo do vedení! Čajkovského nikdo u pravého mantinelu nehlídal a vznikla možnost na přihrávku Jaškinovi mezi kruhy. Jeden z nejproduktivnějších hráčů svého týmu sice následně mířil na teploměr brankáře, Timur Biljalov ale předvedl skvělý zákrok a udržel puk před brankovou čárou!

19:32

Andrej An. Mironov dostal puk na modrou a okamžitě pálil přes volný prostor před sebou. Kazaňský gólman puk drží ve výstroji, bude se vhazovat.

19:00

Jsme v poslední minutě první třetiny a Kazaň se nemůže příliš vymanit z herní převahy, kterou si moskevský klub v závěru vytvořil.

18:35

Dmitrij Voronkov nestihl sebrat kotouč ještě před odpískáním zakázaného uvolnění Kazaně, 85 sekund před koncem třetiny se hra tak stěhuje před branku Biljalova.

17:38

Další povedená přihrávka do předbrankového prostoru, tentokrát ale nestihl zpracovat v rychlosti puk Oleg Zajcev, tudíž se nedostal ani ke střele. Dynamo ale v tlaku před brankou Kazaně pokračuje.

17:15

Dmitrij Kagarlickij dostal od mantinelu čistou přihrávku před branku, kde byl zcela volný. Jeho zakončení z bekhendu ale nadvakrát kryje Biljalov!

16:52

Hietanen podél mantinelu poslal přihrávku na Mironova, který mu však kotouč vrátil. Následná přihrávka po lajně na Alanova šla zpátky do středního pásma, těsný ofsajd nakonec lajnový správně posuzuje.

16:09

Tentokrát přichází menší uklidnění situace, Dynamo je v držení kotouče a Čajkovský stahuje hru za branku, aby mohli jeho spoluhráči prostřídat.

15:38

15:38 Jefremov napálil jenom břevno

15:38

Vladislav Jefremov dostal současně s nástupem Fisenkova na led od Jegora Zajceva nahrávku na pravý kruhu, střela z nápřahu ale končí na břevně hostující branky!

15:14

Zhruba 30 sekund do konce přesilovky, až tentokrát rozestavuje Dynamo šablonu. V tomto případě se ale unáhlil Muranov, který hned střílel na branku a připravil tým o možnost lepší kombinace. Hostující brankář kryje a bude se vhazovat po jeho levici.

14:31

Téměř polovinu oslabení ale Kazaň zvládla. Hraje se především za brankou Dynama, a to hostům velmi dobře vyhovuje.

13:43

Michail Fisenko (KZN) zřejmě pronesl k rozhodčímu pár nehezkých slov a dostal dvě minuty za nesportovní chování. Zcela zbytečné oslabení svého týmu a Dynamo může trhnout vedení zpátky.

13:43

Před branku Dynama vznikla po příliš nepřesvědčivém zákroku domácího brankáře menší kočkovaná, kterou rozhodčí rozehnali, bude to nakonec ale s nějakými tresty k tomu!

13:00

Ve strhujícím tempu pokračujeme dále, tentokrát to na sebe vzal na domácí straně Kruglov, brousil hranu tak, až se dostal do zakončení zblízka, Biljalova přes beton na bližší tyčce ale nepropálil.

11:46

11:46 Michail Gluchov (KZN) - 2:2

11:46

Kazaň vstřelila branku!
V momentě druhé branky Kazaně si nevybral nejlepší chvilku brankář Garipov. MICHAIL GLUCHOV dostal nahrávku od prken na levý kruh a chtěl střílet. Jenže jeho pokus mu vůbec nesedl a sklouzl po holi. Přesto ale puk nabral směr branka a zcela překvapivě obloučkem zapadl do vinglu, Garipov reagoval pozdě – 2:2! Asistence: Roman Ljubimov, Nikita Dyňak.

11:32

Komerční přestávka po střele Cormiera z pravého kruhu, kterou Garipov dokázal pokrýt, což platilo i o následné dorážce.

10:54

Kagarlickij si dojel prudké nahození do útočného pásma, jenže neměl v tomto momentě žádnou podporu a musel tak kotouč jenom nastřelit na branku. S tím neměl Timur Biljalov a hned rozehrával dopředu.

08:47

08:47 Dmitrij KAGARLICKIJ - 2:1

08:31

Dynamo právě vstřelilo branku!
Góly se rozhodně ve šlágru dnešního dne nešetří a Dynamo si po necelé minutě bere vedení zpátky! Jaškin posunul kotouč po modré na Sergejeva, který si počkal na lepší pozici a vyslal z úhlu střelu na hostujícího brankáře. Biljalov sice betonem vyrazil, ale přímo do pozice, kde stál DMITRIJ KAGARLICKIJ. Jeden z nejrychlejších hráčů KHL vůbec se nemýlil a pohotově zasunul z dorážky do prázdné! Asistence: Andrej Sergejev. Dmitrij Jaškin.

07:36

07:36 Dmitrij Voronkov (KZN) - 1:1

07:36

Kazaň vstřelila branku!
Početná skupina fanoušků Barsu slaví, neboť po minutě a půl je srovnáno! Většinový podíl na gólu má v tomto případě DMITRIJ VORONKOV, který zachytil nepřesnou přihrávku a ve volném prostoru si nabruslil až do zakončení, kdy nejprve naznačil zajetí za branku, následně však ale stáhl puk zpět za beton Garipova. Brankovou čáru sice puk nepřešel, ale v následné nepřehledné situaci v brankovišti si jeden z obránců Dynama srazil puk do vlastní kasy – 1:1! Bez asistence

06:53

Po krátké přestávce pokračujeme dále v zápase, Kazaň zvýšila svoji aktivitu a Fisenko po rychlém najetí si do pásma střílel, Garipov jeho pokus na bližší tyč ale dobře zavřel.

06:04

06:04 Ilja KRUGLOV - 1:0

06:04

Dynamo právě vstřelilo branku!
Dynamo se po šesti minutách hry ujímá vedení a dokonale využilo toho, že obrana Kazaně nebyla zkonsolidována. Na pravém křídle měl tak hodně prostoru Raševskij a vzniklo přečíslení 2 na 1. Hned při svém prvním startu v KHL Raševskij dobře našel ILJU KRUGLOVA, který si puk potáhl a prostřelil Biljalova mezi betony – 1:0! Asistence: Dmitrij Raševskij, Oleg Zajcev.

05:33

Arťom Galimov si zpracovával puk zády k soupeřově brance, dobře jej v tomto případě vykryl Raševskij, do nějž Galimov narazil a mladý útočník Dynama zvládl následně obrat Galimova o puk.

05:01

A je tomu skutečně tak, Judin naskakuje zpátky na led, zatímco hra je momentálně ve středním pásmu. Bars tak první nepříjemnost v zápase zvládl.

04:26

Až po signalizaci ofsajdu na domácí straně může Kazaň protočit hráče a poslat čerstvé síly na led. Moskevský tým zřejmě tuto přesilovku nevyužije.

04:19

Předbrankový závar branku nepřinesl a Kazaň je stále pod velkým tlakem, kotouč nevyhodila a ta stejná čtveřice, co nastupovala na led, stále brání.

03:35

Kazaň úspěšně čelí druhé nejlepší přesilovce v lize, tentokrát dostal puk k tyči Sergejev, nedokázal se však ale dobře uvolnit a přesně zakončit. Tlak Dynama ale pokračuje dále.

03:01

Dmitrij Judin (KZN) se jenom o chvíli později ale dopustil faulu právě na Jaškina. Za podrážení poblíž vlastní branky je obránce Judin vyloučen na dvě minuty a Dynamo má první přesilovku.

02:42

Jaškin zabojoval v předbrankovém prostoru soupeře o kotouč, byl ale dobruslen dalšími dvěma hráči, kteří mu jakýkoliv pokus na branku úspěšně znemožnili.

02:12

První přímou střelu na branku zapsala i Kazaň, Dawes se natlačil před obránce a z vrcholku levého kruhu poslal na Garipova jedovku, kterou nicméně brankář moskevského týmu má.

01:44

Veterán a kapitán Kazaně, Danis Zaripov, byl zezadu povalen na led Mironovem, rozhodčí však tuto situaci nechali bez trestu a dali domácím možnost útoku, jenže Zajcev přihrávku nenačasoval příliš dobře a byl z toho ofsajd.

00:49

Ztráta kotouče u vlastní branky dala chvíli šanci druhé útočné lajně Dynama, aby mohlo tvořit. Jenže z toho byl jenom rychlý výpad Gluchova středem, který nicméně vracející se obránci vykryli.

00:26

Na pravém křídle dostal prostor obránce Sergejev a najel si tak až na kruh. Brankáře Biljalova se pokusil prostřelit přes bližší tyč, kazaňský gólman ale toto nedopustil a následuje tak vhazování.

00:02

Štědrovečerní zápas v hlavním ruském městě začíná, úvodní buly vyhráli hostující hráči a ihned se vrhli do útočení po pravé straně kluziště. Jejich akci ale domácí ubránili.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Dynamo Moskva: Garipov (Bočarov) – Čajkovský, An. Sergejev, Volkov, Mironov (A), Bojkov, J. Zajcev, Hietanen, Alanov – Kagarlickij, Jaškin, Šipačov (C) – Šipov, Pääjärvi, Tarasov – Alexejev, Jefremov (A), Muranov – O. Zajcev, Kruglov, Raševskij.

Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Wikstrand, T. Murphy, Pedan, Jarullin (A), Judin, Ljamkin, Žuravljov – Dawes, Galijev, S. Da Costa – Voronkov, Zaripov (C), A. Galimov – M. Gluchov (A), Ljubimov, Dyňak – Jemec, Fisenko, K. Petrov – Cormier.

Rozhodčí: Gofman (RUS), Sidorenko (BLR) – Viljugin, Ponamarenko (oba RUS).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

DYNAMO MOSKVA

Dmitrij Jaškin (#23), útočník – 36 zápasů, 25+10
Michal Čajkovský (SVK, #67), obránce – 35 zápasů, 5+10

AK BARS KAZAŇ

za Kazaň nestartuje žádný Čech ani Slovák
DYNAMO MOSKVA
Tarasovova divize: 37 zápasů, 3. místo, 48 bodů, skóre 116:92, bilance 19-3-4-11

Po nepovedeném říjnu, kdy se Dynamo spíše herně trápilo po sérii šesti výher v řadě, se opět moskevský celek rozjel a ani on v posledním měsíci příliš neztrácí body. Pouze prohrál dvakrát s Magnitkou (2:6 a 1:3), k čemuž se přidala vysoká prohra ve Finsku, když Jokerit deklasoval soupeře poměrem 6:1. Jinak jsou ale v Moskvě v poslední době stoprocentní, papírově snažší los vyplnili převážně tříbodovými výhrami a pomaličku se dotahují na špičku západní konference, ačkoliv jejich rival CSKA je od druhého Petrohradu odskočen o sedm bodů. Právě v případě bodování s Kazaní, Petrohradem a Spartakem v následujících třech utkáních se teoreticky může Dynamo dostat na druhé místo konference, bude to mít ale těžké.
AK BARS KAZAŇ
Charlamovova divize: 40 zápasů, 1. místo, 62 bodů, skóre 128:82, bilance 23-6-4-7

Kazaň patří tradičně ke špičce KHL a letos má zhruba v půlce ročníku ve své divizi luxusní náskok o celých 14 bodů před druhým Čeljabinskem! Bars v poslední době ztrácí body velice sporadicky, za poslední měsíc jej dokázal zastavit jenom spolufavorit z Omsku, který vyhrál oba vzájemné zápasy (shodně 3:0). Jinak to Kazani šlape parádně, do čtvrtečního utkání se postaví sedmizápasovou sérii výher v řadě, kterou nepřerušil ani moskevský Spartak, ač měl na Kazaň určitě zálusk. Suma sumárum, proti Dynamu se postaví opravdu rozjetá mašina, povede se týmu okolo Dmitrije Jaškina ji zastavit?
Krásný vánoční večer při sledování ruského hokeje! Zatímco drtivá většina české a slovenské populace se bude dusit kostmi z kapra nebo si vychutnávat řízky, část té ruské se naopak podívá na hokej, respektive Kontinentální hokejovou ligu. A v tomto přenosu se zaměříme skutečně na šlágr hracího dne, neboť do hlavního ruského města přijede nadupaná Kazaň, která je brána jako velký favorit na Gagarinův pohár.

Ani moskevské Dynamo na tom však není špatně. Po malátném úvodu se rozjelo a v poslední době sbírá body opravdu pravidelně. Navíc bude moct využít domácího prostředí, a tak nás čeká rozhodně velice kvalitní zápas. Začátek je naplánován na 17:30, příjemnou zábavu!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Dynamo Moskva – Ak Bars Kazaň

2:7

konec (2:2, 0:4, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Kruglov (Raševskij, O. Zajcev), 9. Kagarlickij (An. Sergejev, Jaškin) – 8. Voronkov, 12. M. Gluchov (Ljubimov, Dyňak), 23. Fisenko (K. Petrov, Cormier), 27. Dawes (S. Da Costa, Cormier), 29. S. Da Costa (Dawes, Wikstrand), 34. S. Da Costa (Dawes, Žuravljov), 52. Dyňak (Zaripov, M. Gluchov)

Dynamo Moskva: Garipov (29. Bočarov) – Čajkovský, An. Sergejev, Volkov, Mironov (A), Bojkov, J. Zajcev, Hietanen, Alanov – Kagarlickij, Jaškin, Šipačov (C) – Šipov, Pääjärvi, Tarasov – Alexejev, Jefremov (A), Muranov – O. Zajcev, Kruglov, Raševskij.

Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Wikstrand, T. Murphy, Pedan, Jarullin (A), Judin, Ljamkin, Žuravljov – Dawes, Galijev, S. Da Costa – Voronkov, Zaripov (C), A. Galimov – M. Gluchov (A), Ljubimov, Dyňak – Jemec, Fisenko, K. Petrov – Cormier.

Rozhodčí: Gofman (RUS), Sidorenko (BLR) – Viljugin, Ponamarenko (oba RUS)

Diváci: 2 449

Průběh zápasu
1. třetina
03:01 KZN 2 Judin, podrážení
06:04 DMS 1:0 Kruglov (Raševskij, O. Zajcev)
07:36 KZN 1:1 Voronkov
08:31 DMS 2:1 Kagarlickij (An. Sergejev, Jaškin)
11:46 KZN 2:2 M. Gluchov (Ljubimov, Dyňak)
13:43 KZN 2 Fisenko, nesportovní chování
Po 1. třetině
2. třetina
22:41 KZN 2:3 Fisenko (K. Petrov, Cormier)
24:53 DMS 2 J. Zajcev, krosček
26:32 KZN 2:4 Dawes (S. Da Costa, Cormier)
26:32 DMS 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká Kruglov
28:33 KZN 2:5 S. Da Costa (Dawes, Wikstrand)
28:44 DMS -Garipov +Bočarov (Střídání)
33:10 KZN 2:6 S. Da Costa (Dawes, Žuravljov)
34:35 KZN 2 Cormier, krosček
Po 2. třetině
3. třetina
40:56 DMS 5+20 OK Bojkov, naražení zezadu, odpyká Raševskij
KZN 2 Voronkov, hrubost
43:46 KZN 5+20 OK Cormier, nedovolené bránění, odpyká S. Da Costa
DMS 5 Volkov, bitka
51:09 KZN 2:7 Dyňak (Zaripov, M. Gluchov)
55:35 KZN 2 Jarullin, držení
59:42 KZN 2 Žuravljov, držení
Konec