Menu

Fotbal

Liga mistrů

FK Zenit Petrohrad – Borussia Dortmund

1:2

konec (1:0)

08.12.2020, 18:55 • Gazprom Arena • Skupina F • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 5.05 4.19 1.69 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

85

Vjačeslav Karavajev ještě dokázal udržet míč proti napadajícímu hráči. Stejně tak jako následně, kdy po ostrém centru Suťormina vyboxoval míč před vápno gólman Marwin Hitz a přišel hodně nedůsledný odkop Reyny. Karavajev přiťukl balon pro Krugovoje, který napálil míč přes dva hráče na branku, ovšem Marwin Hitz byl znovu na místě!

83

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Thorgan Hazard, přichází Ansgar Knauff.

79

Další střídání Zenitu. Dohrál Magomed Ozdojev, kterého střídá Danil Krugovoj. Na hřiště jde i ex-sparťanský bek Vjačeslav Karavajev, jenž střídá Malcoma.

78

78. Axel WITSEL - 1:2

78

Dortmund právě vstřelil branku!
Zenit měl dobrou šanci ke skórování, ovšem branku nedal. Na druhé straně tak udeřilo. AXEL WITSEL před vápnem naznačil, že nahraje na pravou stranu pro spoluhráče, kam se i díval. Pak se ale zničehonic opřel do míče a trefil se na přední tyč, kam skočil Michail Keržakov o malou chviličku déle, než by bylo zdrávo. Jednatřicetiletý Belgičan gól ale téměř neslaví, jelikož za Zenit dříve nastupoval.

72

Další dvě střídání Borussie. Přichází šikovný Jadon Sancho, jehož pouští na plac Mats Hummels a dohrál také střelec vyrovnávací branky Łukasz Piszczek, kterého střídá Dan-Alex Zagadou.

68

68. Łukasz PISZCZEK - 1:1

68

Dortmund právě vstřelil branku!
Dortmund vyrovnává zápas. Přetažený roh Hazarda zastavil na zadní tyči Marco Reus. Viděl před sebou volného Matse Hummelse, jenž jen tak ťukl do balonu a Keržakov výborně vytěsnil míč před sebe. Jenže tam na sebe vlastně jen koukali Douglas Santos a Danila Prochin, takže ŁUKASZ PISZCZEK měl mezi nimi volnou cestu, aby dokopl míč do sítě a vyrovnal.

67

Zkušený Jaroslav Rakyckyj jde ze hřiště a místo něj přichází neméně zkušený Dejan Lovren, jenž opět nastupuje po svém zranění.

63

A znovu přišel rychlý protiútok Zenitu po vybojovaném míči. Z pravé strany centroval do vápna Azmún, jenž tentokrát raději nezakončoval. Našel naprosto přesně Douglase Santose, jenž ale poslal míč těsně vedle pravé tyče.

63

Rakyckyj nejprve vyvezl míč a poté přihrál na Dzjubu, jenž ještě ve vápně našel Sardára Azmúna. Ale přichází další zblokovaná střela.

60

Sebastián Driussi, jenž zařídil zatím jedinou dnešní branku, střídá a na plac jde zkušený Arťom Dzjuba. Stejně tak jde ze hřiště Daler Kuzjajev, jenž také podal velmi dobrý výkon. Místo něj si zahraje Marcus Wendel.

58

Dnes poměrně neviditelný Felix Passlack přepouští místo na hřišti pro Youssoufu Moukoka a Juliand Brandt pustí na plac Giovanni Reynu.

47

47. Velkou šanci Kuzjajeva zlikvidoval Hitz

47

Ve vápně Dortmundu bylo pořádně rušno. Po rohu ještě nebezpečí nepřišlo, ale následný centr se odrazil na hranici penalty pro Kuzjajeva, jehož střelu výborně vytáhl Marwin Hitz. Následně zkusil z velkého úhlu po střílené přihrávce Prochina hokejově "tečovat" míč na branku i Sardár Azmún, ale balon byl Witselem sražen pro brankáře Hitze.

45

45. Marco Reus hezkou střelou trefil tyč

45

Jude Bellingham si trošku nerozuměl se spoluhráčem a srazili se, nicméně akce Dortmundu pokračuje. Míč dostal Witsel, jenž viděl na levé straně na hranici vápna zcela volného Marca Reuse, jenž výborně napřáhl na vzdálenější tyč, nicméně jeho radost zastavila tyč!

43

43. Jude Bellingham mířil těsně nad branku Keržakova

43

Jude Bellingham přijal na hranici malého vápna centrovaný míč na hlavičku. Teprve sedmnáctiletý Angličan se na malou chvíli odpoutal od zkušeného Jara Rakyckého, nicméně ve svém mladičkém věku gól zatím nedává, jelikož hlavičkuje těsně nad branku.

33

33. Branka Azmúna neplatí pro ofsajd

33

Felixi Passlackovi šel míč daleko od kopačky, čehož využil Rakyckyj, aby založil rychlý protiútok. Ve finále celé akce dostal Sardár Azmún míč za obranu od Malcoma a hnal se na branku, kde prostřelil Marwina Hitze. Jenže jeho radost byla jen na pár sekund, než István Kovács odpískal signalizovaný ofsajd.

19

19. Keržakov vyráží střelu Hazarda

19

A mohlo být rychle srovnáno. Thorgan Hazard se ve vápně krásně uvolnil a zkusil střelu na bližší tyč, kterou si ale výborně pohlídal Michail Keržakov a vytáhl míč na roh.

16

16. Sebastián DRIUSSI - 1:0

16

Petrohrad právě vstřelil branku!
Zenit teprve podruhé v letošní sezoně Ligy mistrů vede! Celou akci začal Driussi, jenž poslal míč na první pohled možná trošku dozadu na Suťormina. Ten si ale výborně narazil míč s Malcomem a z pravé strany vápna dal přízemní centr pod sebe na SEBASTIÁNA DRIUSSIHO, jenž i s pomocí teče Hummelse poslal míč přesně k tyči. Asistence: Alex Suťormin.

11

Po rohu Thorgana Hazarda se míč odrazil daleko za vápno Zenitu, kde šel Sardár Azmún hodně nebezpečně do souboje s Emre Canem. Sudí Kovács ale neměl pro ukázkový šlapák pochopení a ukazuje pětadvacetiletému Íránci žlutou kartu.

FK Zenit Petrohrad – Borussia Dortmund

1:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 16. Driussi (Suťormin) – 68. Ł. Piszczek (Hummels), 78. Witsel (Sancho)

Karty:   11. Azmún (PET)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 8:1. Fauly: 8:13.

FK Zenit Petrohrad: M. Keržakov (C) – Suťormin, Prochin, Rakyckyj (67. Lovren), Santos – Kuzjajev (60. Wendel), Barrios, Ozdojev (79. Krugovoj), Driussi (60. Dzjuba) – Malcom (79. V. Karavajev), Azmún.
Náhradníci: Vasjutin, Luňov – Krugovoj, Lovren, V. Karavajev, Mostovoj, Žirkov, Wendel, Jerochin, Dzjuba, Leon Musajev, Šamkin.

Borussia Dortmund: Hitz – Ł. Piszczek (72. Zagadou), N. Schulz, Hummels (72. Sancho) – Passlack (58. Moukoko), Witsel, Can, Bellingham, Reus (C) – T. Hazard (83. Knauff), Brandt (58. Reyna).
Náhradníci: Bürki, Drljača – Zagadou, Sancho, Moukoko, Reyna, Knauff, Raschl.

Rozhodčí: István Kovács – Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Artene