Menu

Fotbal

Liga mistrů

RB Lipsko – Manchester United

3:2

konec (2:0)

08.12.2020, 21:00 • Red Bull Arena, Lipsko • Skupina H • Tomáš Kubečka

Tipsport: 2.38 3.74 2.97 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc!
Pro Manchester je nepostup do jarní fáze krutý i kvůli tomu, že během skupinové fáze vstřelil patnáct branek a prakticky od začátku soutěže vévodil skupině H. (23:00:55)
Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 18:7.
Lipsko si dnešním triumfem zajistilo postup do jarní fáze Ligy mistrů. Naopak Manchester United se musí spokojit jen s Evropskou ligou. V případě porážky PSG s Basaksehirem zůstane anglický celek třetí kvůli horšímu vzájemnému zápasu s PSG.
Je konec! Domácí Lipsko nakonec zvládlo duel s Manchesterem United a vítězí 3:2. Německý celek se do vedení dostal už ve druhé minutě, kdy se parádně trefil Angeliňo. Za hosty mohl vyrovnat Greenwood, jenže jeho slabý pokus Gulácsi lapil. Na druhé straně navíc krásně rozvlnil síť Amadou Haidara. Lipsko mohlo přidat i třetí branku, ale Forsberg ze skvělé pozice minul branku.

Do druhého poločasu vlétl hostující celek mnohem aktivněji, ale dlouho se nemohl dostat do šancí. V 66. minutě Gulácsi skvěle vyrazil ránu Fernandese. Portugalský hráč o dvě minuty později z přímého kopu orazítkoval břevno. V 69. minutě přišla chyba v komunikaci v zadních řadách hostujícího celku a Justin Kluivert si připsal snadný zásah. Deset minut před koncem fauloval ve vápně Konaté a Bruno Fernandes z penalty snížil. O dvě minuty později se navíc po rohovém kopu prosadil Paul Pogba. V samotném závěru nastavení ještě Pogba odcentroval na malé vápno a Mukiele si jen se štěstím nevsítil vlastní branku.

90+4

Konec zápasu.

90+4

90+4. Závěrečná možnost Manchesteru United

90+4

Paul Pogba ještě na konci nastavení odcentroval z pravé strany do pokutového území. Na malém vápně zasahoval Mukiele, který míč ve skluzu se štěstím srazil přímo do míst, kde byl Gulácsi!

90+3

Maguire nakopl míč na hranici velkého vápna, ale důrazný Orban uspěl v hlavičkovém souboji a pomohl domácímu celku. Manchester United už nemá moc času.

90+2

Maguire hlavou prodloužil míč do pokutového území, kam ještě dobíhal Marcus Rashford, ale obrana Lipska si dokázala v těžké situaci poradit.

90+1

Domácí vhazovali na pravé straně a získali další cenné sekundy k dobru. Za míčem se poté řítil Poulsen, ale zadáci Manchesteru United rychle balón vybojovali.

90

Nastavují se čtyři minuty!

90

Nkunku má v závěru utkání fyzické problémy. Domácí hráč nejspíše bojuje s bolestí lýtkových svalů. Je to opravdu boj o postup v totálním nasazení.

89

Yussuf Poulsen si v pokutovém území brousil zuby na centr z pravé strany, ale sám si naskočil na záda hostujícího obránce a upadl. Sudí nechává pokračovat ve hře.

88

Hosté dostali prostor na pravé straně. Rashford nakonec sklepl míč na hranici velkého vápna, odkud zakončoval Scott McTominay, jenže jeho pokus skončil vedle branky.

87

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Angeliño, přichází Marcel Halstenberg.

86

Maguire uspěl ve vzdušném souboji na polovině hřiště a rozehrál na levou stranu. Důrazný Amadou Haidara však nakonec získal míč pro Lipsko.

RB Lipsko – Manchester United

3:2

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 2. Angeliño (Sabitzer), 13. Haidara (Angeliño), 69. Kluivert (Haidara) – 80. B. Fernandes (pen.), 82. Konaté (Maguire) (vla.)

Karty:   32. Mukiele (RBL), 35. Sabitzer (RBL), 62. Kluivert (RBL), 82. Adams (RBL) – 5. B. Fernandes (MAN), 43. Shaw (MAN), 63. Maguire (MAN), 68. Williams (MAN), 77. Lindelöf (MAN)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 18:7.

RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Konaté, Orban, Angeliño (87. Halstenberg) – Sabitzer (C), Haidara, Kampl (75. Adams) – Nkunku, Olmo (56. Kluivert) – Forsberg (56. Y. Poulsen).
Náhradníci: Martínez, Tschauner – Adams, Halstenberg, Kluivert, Martel, Y. Poulsen, Sörloth, Wosz.

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka (78. Fosu-Mensah), Lindelöf (78. Tuanzebe), Maguire (C), Shaw (61. Williams) – McTominay, N. Matić (61. P. Pogba) – Greenwood, B. Fernandes, Telles (46. van de Beek) – Rashford.
Náhradníci: Grant, D. Henderson – Bailly, Fosu-Mensah, Ighalo, D. James, Lingard, Mata, P. Pogba, Tuanzebe, Williams, van de Beek.

Rozhodčí: Mateu – Cebrián, Díaz