Menu

Fotbal

Liga mistrů

FK Zenit Petrohrad – Borussia Dortmund

1:2

konec (1:0)

08.12.2020, 18:55 • Gazprom Arena • Skupina F • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 5.05 4.19 1.69 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Borussia Dortmund ve druhém poločasu otočila zápas proti Zenitu Petrohrad a vítězí 2:1, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:54:26)
Ve druhém souběžně hraném utkání sice Club Bruggy dvakrát smazal vedení Lazia, ale kýženou výhru na půdě Římanů nezískal. Belgičani byli blízko, ale v nastavení zachránilo Lazio břevno, takže dál jdou fotbalisté týmu z věčného města. Skupinu vyhrál Dortmund se 13 body, Lazio získalo bodů deset a tyto dva týmy se mohou těšit z jarní fáze Ligy mistrů. Osmibodové Bruggy jdou do Evropské ligy a pro jednobodový Zenit letošní pohárová Evropa končí.
Statistiky zápasu:
Góly: 1-2
Střely na branku: 5-6
Zásahy gólmanů: 4-4
Střely mimo: 3-8
Zblokované střely: 6-1
Tyče: 0-1
Rohy: 6-8
Ofsajdy: 5-1
Držení míče: 45% – 55%
Přihrávky: 415-532
Fauly: 8-13
Žluté karty: 1-0
Červené karty: 0-0.
Zenit ani potřetí doma v letošní Lize mistrů nevyhrál a podruhé v Gazprom Aréně neudržel vedení. Ačkoliv po poločase vedl nad již jistě postupujícím Dortmundem 1:0 zásluhou gólu Sebastiána Driussiho po hezké kombinaci, nakonec bere tři body Borussia.

Druhý poločas byl také poměrně koukatelný a hned na jeho začátku měli domácí dvě velké šance, ale bez gólového zužitkování. Když se neujala ani dobrá střela Douglase Santose těsně vedle, přišel trest. V 68. minutě totiž Michail Keržakov ještě stihl vyrazit střelu Hummelse zblízka, ale k míči se před Santose a Prochina dostal Łukasz Piszczek a pohodlně ho trkl do sítě. O deset minut později již hosté vedli. Axel Witsel naznačil, že bude přihrávat na pravou stranu, aby se bleskově opřel do míče a zamířil přesně k bližší tyči, kam překvapený Keržakov, čekající také přihrávku na pravou stranu, skočil o maličko později. V závěru zápasu měl Zenit přece jen více ze hry, ale na větší šanci než na střelu Karavajeva zpoza vápna se nezmohl – 1:2:

90+4

Konec zápasu.

90+4

Zenit v letošní Lize mistrů nevyhraje a nedává tak vzpomenout na loňské představení, kdy mu druhé místo v milionářské soutěži uteklo o bod.

90+3

Postupnou akci Zenitu zastavuje Alex Suťormin, jenž naběhl do Nica Schulze, jenž byl ve výskoku. To bylo pro hráče hostí velmi nepříjemné, ale po chvilce se zvedá z trávníku.

90+3

Reus přímo před zraky asistenta sudího fauluje Dejana Lovrena.

90+2

Giovanni Reyna podnikl dlouhé sólo prakticky až deset metrů před vápno Zenitu. Až tam se proti němu postavil protihráč a přišlo tak přetažení hry na Sancha, jenž posílá balon dozadu na obránce.

90+1

Nákop Nico Schulze byl do území nikoho, takže Michail Keržakov spěchá pro míč, aby mohl provést odkop od své branky.

90

Vjačeslav Karavajev zahrál před Giovanni Reynou rukou.

90

Krugovoj na levé straně nedostal míč přes poctivého Jude Bellinghama do sítě. Následný další centr v podání Danily Prochina končí bezpečně v rukavicích Marwina Hitze.

90

Ve druhém poločasu budou nastaveny čtyři minuty.

88

Opět přišel poměrně nedůsledný odkop hráčů ve žlutém. K míči se zhruba pětadvacet metrů od vápna dostal Vjačeslava Karavajev. Zpracoval si jej na prsou a vystřelil, ovšem na vzdálenější tyči byl připravený Marwin Hitz. Obránci Zenitu chybělo, aby míč šel trošku výše nad trávníkem.

88

Následný přetažený centr Karavajeva nebyl úspěšný, ale Borussia odkopla míč jen na půlku a útok domácích pokračuje.

87

Arťom Dzjuba to zkoušel znovu po pravé straně, ale na spoluhráče míč nedostal. Je z toho roh Zenitu.

85

Vjačeslav Karavajev ještě dokázal udržet míč proti napadajícímu hráči. Stejně tak jako následně, kdy po ostrém centru Suťormina vyboxoval míč před vápno gólman Marwin Hitz a přišel hodně nedůsledný odkop Reyny. Karavajev přiťukl balon pro Krugovoje, který napálil míč přes dva hráče na branku, ovšem Marwin Hitz byl znovu na místě!

84

Zenit nyní utahuje šrouby, ale ani třetí roh po sobe v podání Douglase Santose neznamenal pro Marwina Hitze žádnou velkou komplikaci.

FK Zenit Petrohrad – Borussia Dortmund

1:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 16. Driussi (Suťormin) – 68. Ł. Piszczek (Hummels), 78. Witsel (Sancho)

Karty:   11. Azmún (PET)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 8:1. Fauly: 8:13.

FK Zenit Petrohrad: M. Keržakov (C) – Suťormin, Prochin, Rakyckyj (67. Lovren), Santos – Kuzjajev (60. Wendel), Barrios, Ozdojev (79. Krugovoj), Driussi (60. Dzjuba) – Malcom (79. V. Karavajev), Azmún.
Náhradníci: Vasjutin, Luňov – Krugovoj, Lovren, V. Karavajev, Mostovoj, Žirkov, Wendel, Jerochin, Dzjuba, Leon Musajev, Šamkin.

Borussia Dortmund: Hitz – Ł. Piszczek (72. Zagadou), N. Schulz, Hummels (72. Sancho) – Passlack (58. Moukoko), Witsel, Can, Bellingham, Reus (C) – T. Hazard (83. Knauff), Brandt (58. Reyna).
Náhradníci: Bürki, Drljača – Zagadou, Sancho, Moukoko, Reyna, Knauff, Raschl.

Rozhodčí: István Kovács – Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Artene