Menu

Fotbal

Evropská liga

FK Zorja Luhansk – Leicester City

1:0

konec (0:0)

03.12.2020, 18:55 • Stadion Awanhard, Ługańsk (Ukrajina) • Skupina G • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

Tipsport: 5.63 4.28 1.59 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Zápas nám skončil a docela překvapivou výhru bere Zorja Luhansk. Tedy, překvapivou jen před zápasem, po zápase, ve kterém jsme viděli velmi vyrovnaný a docela atraktivní fotbal, to vlastně až takové překvapení není. Leicester se nikam nehnal a klíčové hráče nechal sedět, zato Zorja musela vyhrát, aby si zachovala naději na postup. Vzhledem k vývoji zápasu AEK – Braga (2:4) a výhře portugalců už ale stejně postoupit nemůže. (20:56:10)
Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 3:3.
Střely mimo: 9:8.
Rohy: 7:1.
Ofsajdy: 1:0.
Fauly: 14:11.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Střídání v týmu FK Zorja Luhansk: ze hřiště odchází Arťom Gromov, přichází Mihailo Perović.

90+2

Sudí nyní pravděpodobně poškodil Zorju! Vladislav Kabaev se dostal do vápna, kde ho stíhal soupeř, který ho nakonec poslal k zemi, ale Eskas neodpískal penaltu!

90+1

Zorja v nastavení drží míč na svých kopačkách a je zatažená. Snaží se logicky plýtvat časem a co nejvíce zdržovat hru.

90

Sudí nastavuje ještě tři minutky nad standardní hrací dobu.

89

Christian Fuchs si vzal míč za autovou čarou a poslal ho do hry. Jeho aut byl velmi dlouhý a doletěl až do šestnáctky, ale Leicester už s ním pak nic nevymyslel

88

Domácí měli k dispozici volný přímý kop z docela dobré vzdálenosti. Míč poslal ze značky do vápna Jurčenko, ovšem vykopla ho rychle domácí obrana.

87

Žlutou kartu dostává Wesley Fofana (Leicester City).

85

85. Allahjár SAJJÁDMANEŠ - 1:0

84

Zorja Luhansk právě vstřelila branku! Skvelá kombinace Zorji končí gólem a outsider se ujímá vedení! Favorov poslal parádní pozemní centr k vzdálenější tyčce pro ALLAHJÁRA SAJJÁDMANEŠE, který ve skluzu v obrovské rychlosti usměrnil míč do branky.. Asistence: Denys Favorov.

83

James Maddison poslal dlouhý pas, který mířil do vápna na Keleriho Iheanacha. Jenže do trajektori míče se vložil jeden z domácích a zablokoval ho.

82

Zorya Luhansk drží míč na své polovině a vyměňuje si ho v rámci své defenzivní linie. Občas se připojí i brankáč Vasilj.

81

Střídání v týmu FK Zorja Luhansk: ze hřiště odchází Oleksandr Hladkij, přichází Allahjár Sajjádmaneš.

79

79. Dvojitý zákrok Vasilje

79

Tak tohle byla obrovská dvojitá šance Leicesteru! Iheanacho získal míč a vypálil z velké dálky. brankář Vasilj skvělým tygřím skokem míč zneškodnil. Ten se odrazil k Jamesu Maddisonovi, který okamžitě dorážel, ale Vasilj vykopl míč nohou před brankovou čarou.

78

Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Dennis Praet, přichází James Maddison.

77

A ani tentokrát to Fofana nezvládl. I když byl v jiné roli. Jeho dlouhý centr na Iheanacha odskákal až do zámezí za brankovou čáru.

76

Fofana seneukázal v nejlepším světle. Dostal totiž skvělý centr k penaltovému puntíku a mohl hlavičkovat, ovšem jeho míč letěl hodně mimo branku.

74

Žlutou kartu dostává Jegor Nazaryna (FK Zorja Luhansk).

73

Hamza Choudbury nešetřil protihráče v souboji jeden na jendoho a poslal ho tvrdě k zemi. Sudí okamžitě píská a přisuzuje míč na kopačky domácího týmu.

71

Tentokrát se k míči dostal Barnes a velmi pohledným obloučkem ho dostal do vápna. No, oblouček byl sice pohledný, ale ne účelový. Míč získal jednoduše soupeř.

70

Ani tento útok se Leicesteru nepodaří. Iheanacho byl v dobrém postavení, ale nedostal se k němu pas, který vyslal Cengiz Under.

69

Hosté si naběhli do zajímavé šance, ovšem totálně zkazili finální přihrávku, po které by jeden z útočníků mohl běžet sám na bránu. Velká škoda pro Leicester.

67

Barnes se snažil projít přes obránce, ovšem technickou kličkou ho vůbec neuzmátl a o míč přišel. Zorja tak otočila hru na druhou polovinu.

66

Nazaryna si vzal přímý volný kop na starost, ovšem míč poslal centrem jen k soupeřově obraně, která okamžitě míří na druhou polovinu hřiště.

65

Fuchs šel dod souboje velmi ostře a poslal protihráče k zemi. Jeho počínáni moc dobře viděl sudí Eskas a okamžitě nařídil trestný kop.

64

Keleri Iheanacho si vzal míč a nacentroval ho do pokutového území. Myslel to dobře, ovšem jeho centr nebyl vůbec dobrý a snesl se na hlavu obránce Zorji.

62

Hra se nyní přesouvá ze strany na stranu, ale hráči jsou bez nápadů. O míč se nechají obrat ještě dřív, než se dostanou do nějaké šance a to platí pro oba týmy.

60

Oleksandr Hladkij si našel cestu do vápna, ovšem následně vypálil hodně nepovedenou střelu, která zaplachtila několik metrů od branky.

59

Ivaniseňa se postavil k míči na značce. Volný přímý kop ale asi není úplně jeho parketa, protože míč poslal úplně mimo.

58

Žlutou kartu dostává Nampalys Mendy (Leicester City).

56

Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Wes Morgan, přichází Christian Fuchs.
Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Wilfred Ndidi, přichází Nampalys Mendy.

55

Jurčenko si vzal na starost volný přímý kop. Napálil ho ale přímo do zdi soupeře. Míč se však odrazil na roh, který si kopne taktéž Jurčenko.

54

Hladkij vypálil ovšem jeho střela vůbec nemířila na branku. Následně Ward vykopl míč, ale Praet zahrál rukou a míč se opět stěhuje na kopačky Zorji Luhansk.

53

Kočergin se provinil menším faulem na Cengize Undera, který se ovšem taky bude pískat. Sudí Eskas dneska nemíní pouštět vůbec nic!.

52

Praet se dostal ke střele na druhé straně hřiště, ovšem míč se k brance nedostal. Pozorný Abu Hanna totiž vběhl do trajektorie míče a zablokoval ho.

51

Šance i na druhé straně! Vladlen Jurčenko se dostal do pokutového území a naběhl si na celmi dobrý centr. Míč nastřelil brankovou konstrukci, respektive břevno branky!

49

Thomas se chtěl ukázat již po pár minutách na hřišti. Míč si vzal nan sebe a vypálil dalekonosnou ránun, která však byla strašná a vůbec nemířila na branku.

48

Harvey Barnes si naběhl do vápna, ale centr, který jiný hráč Leicesteru namířil do vápna, rozhodně neletěl k němu, nýbrž na hlavu jednoho z obánců.

47

Tahle šance vypadala dost zajímavě! Hlavním aktérem byl opět dnes velmi aktivní Cengiz Under, který si "udělal" obránce a následně vypálil těsně vedle levé tyčky Vasiljovy branky.

46

Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Ricardo Pereira, přichází Luke Thomas.

46

Začal druhý poločas.
Skončíla nám první půle tohoto zápasu. Zatím máme bezbrankový sta, ovšem jisté šance jsme zde určitě viděli. Na straně Zorji byly dvě, které však pochytal skvělý Ward. Leicester se taky dostal k pár střelám, ale nikdy je neusměrnil na branku. Na góly si tedy snad budeme must počkat do druhého poločasu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Žlutou kartu dostává Kelechi Iheanacho (Leicester City).

45

Nastavovat se bude jen jedna minutka nad rámez základní hrací doby.

43

Gromov obdržel velmi dobrou přihrávku přesně na nohu a mohl jít do samostatného úniku, ovšem to se mu moc nepovedlo, protože ho v rámci pravidel na posledn íchvíli zastavil obránce.

42

Žlutou kartu dostává Ricardo Pereira (Leicester City).

41

Abu Hanna se tentokrát provinil faulem. Jeho zákrok byl rozhodně mimo hranici pravidel, čehož si byl dobře vědom i Eskas a okamžitě odpískal.

40

Barnes si velice parádně prošel přes dva hráče soupeře. Poté navíc vypálil z hranice šestnáctky, ovšem trajektori míč nemířila do branky, nýbrž vedle levé tyčky.

39

Kočergin si vyžádal míč na hranici pokutového území. Jeho rána ale nebyla vůbec dobrá. Míč se proletěl velký kus od pravé tyčky.

38

Jedna z lišek se provinila faulem, po kterém dostala Zorja míč na kopačky. Vybojovala další roh, jenž rozehrál Jehor Nazaryna, jenže míč nacentroval jen k soupeři.

37

Zorja rozehrála další rohový kop a opět se ho ujal Jurčenko. Tentokrát mířil míč na hlavu Denyse Favorova, kterz ale hlavičkoval míč mimo pravou tyčku.

36

36. Šance - Ciganiks

36

Ale tohle byla paráda! Ciganiks dostal míč pár metrů od pokutového území. Výbec se však nebál vypálit. Jeho dalekonosná rána měla velkou rychlost a dobrý směr, ale nakonec ji perfektním zákrokem zlikvidoval Ward.

35

Rohového kopu se ujal Vladlen Jurčenko, který ale míč nacentroval jen na hranici vápna, kde si míč přebrala soupeřova obrana.

34

Gromov se snažil poslat přihrávku skrze dva obránce lišek, ale nepovedlo se mu to. Vybojoval však alespoň rohový kop pro domácí tým.

33

Barnes vyslal dlouhý pas, kterým chtěl vyslat do úniku Iheanacha, jenže jeho přihrávka byla tak dlouhá, že ji útočník Leicesteru neměl šanci doběhnout.

32

Žlutou kartu dostává Andrejs Ciganiks (FK Zorja Luhansk).

31

Under se parádně zbavil soupeře a obdržel dlouhý pas na kraj pokutového území. Následně se odhodlal vypálit, jenže míč proletěl těsně vedle levé tyčky.

29

A nepodaří se to ani nyní. Cengiz Under centroval do vápna ve nsaze najít Iheanacha jenže míč letěl jen na hlavu jednoho z obránců Zorji.

28

Ve velkém vápně si míč přivlastnil Keleri Iheanacho, který vypálil, jenže míč zablokoval před ním stojící Abu Hanna. Leicesteru se tak opět nepodařilo ohrozit branku soupeře.

27

Tentokrát se nezdráhal vypálit Under. Jeho dalekonosná rána však taktéž nebyla z nejlepších a ani tato rána tak neohrozila branku Warda.

26

Justin dostal míč dopředu centrem z obranné linie. Následně si seběhl na hranici vápna, odkud pálil, ale jeho rána šla hodně vysoko nad břevno.

24

Jurčenko se provinil faulem na Choudhuryho a zavinil tak přímý volný kop proti své brance. Toho se ujal Ndidi, kterému se ale standardka příliš nepovedla.

23

Cengiz Under poslal dlouhý centr do vápna, se kterým však obrana Zorje neměla ubsolutně žádné starosti.

21

Dennis Praet se pustil do souboje jako utrhnutý ze řetězu. svého soupeře poslal tvrdě k zemi a to vše navíc před zrakem sudího Espena Eskase.

20

Kočergin si vyžádal balon na hranici pokutového území. Následně se rozhodl vypálit, ovšem jeho střela byla moc nepřesná, mířila vysoko nad branku.

19

Barnes vyslal centr do šestnáctky, který mířil na Keleriho Iheanacha. Na poslední chvíli se před něj ale dostal jeden z domácích obránců a míč odhlavičkoval.

18

Kočergin si naběhl do vápna, když viděl, že jeden z jeho spoluhráčů rychle centruje. K míči se ale nedostal, protože ten byl moc přetažený a přeletěl herní plochu.

17

Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Çağlar Söyüncü, přichází Wesley Fofana.

16

Hmm, tak to nevypadá dobře. Týmoví lékaři Leicesteru si vyžádali Soyuncovo stažení ze hry. Přesto zadák lišek odešel z trávníku sám.

15

Caglar Soyuncu si pravděpodobně přivodil nějako zranění. Po odkopu míče popošel několik kroků a následně si sedl na trávník. Sudí zatím nepřerušil hru.

13

Keleri Iheanacho se prezentoval velmi tvrdm zákrokem přímo před očima hlavního arbitra Eskana. Ten ani chvíli neváhal a míč přisoudil Zorji.

12

Harvey Barnes zkusil vyslat dlouhý pas do vápna, kde mu seběhl spoluhráče, ovšem jeho přihrávka skrze obranu Zorji neprošla.

11

Choudhury vybojoval míč a po chvíli vypálil. Jeho střela ale nebyla z nejlepších a nabrala směr mimo branku Vasilje.

10

Abu Hanna si vzal na starost volný přímý kop. Míč ale nasměroval hodně mimo branku, respektive nad branku.

8

Cengiz Under sprintoval podél pravé čáry, najednou rychle změnir směr do středu a před vápnem vypálil. Jeho střela ale šla po odrazu prudce mimo branku.

7

Volného kopu se ujal Jurčenko, který svj míč ale poslal přímo do zdi hráčů v modrých dresech.Ti nedokázali míč uklidit do bezpečí a následovat bude roh.

6

Ndidi se před svým vápnem provinil nehezkým faulem na Gromova. Toho poslal nehezkým zákrokem k zemi a sudí okamžitě nařídil přímý volný kop proti brance Leicesteru.

4

Keleri Iheanacho velmi tvrdě ramenem narazil do Abu Hanny. Ten se svalil na trávník, kde zatím leží. Sudí to ovšem vůbec nevyhodnotil, jako faul.

3

3. Šance - Kočergin

3

Kočergin si připsal první velmi dobrou šanci svého týmu. Nikým nehlídán se dostal před šestnáctku, odkud vypálil přízemní ránu. Ward ji musel skokem vyrazit.

2

Úvodní výkop si na starst vzal Leicester. Ten dnes nastupuje v modré variantě dresů. Zorya bude jako první vykopávat ve druhém poločase a dnes hraje v bílé.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Zorja Luhansk: Vasilj – Favorov, Ivaniseňa, Abu Hanna, Ciganiks – V. Jurčenko, Kočergin, Nazaryna – Gromov, Hladkij, Kabajev.
Náhradníci: Macapura, M. Ševčenko – Alefirenko, Gryn, Luňov, Perović, Piddubnyj, Sajjádmaneš, Agapov.

Leicester City: D. Ward – R. Pereira, Morgan, Söyüncü, Justin – Ndidi, Choudhury – Ünder, Praet, H. Barnes – Iheanacho.
Náhradníci: Jakupović, Stolarczyk – Fofana, Fuchs, Leshabela, Maddison, N. Mendy, Ayoze Pérez, Thomas, Albrighton, Flynn, Nelson.

Rozhodčí: E. Eskas (Norsko).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

LEICESTER CITY

Leicester je v úplně jiné pozici. Postup už má jistý, záleží jen natom, zda z prvního, nebo z druhého místa. Ve skupině ani jednou neprohrál, v posledním kole akorát zaváhal v přestřelce s Bragou v Portugalsku (3:3). Jinak má ale krásný průměr tří branek na zápas a pouze jedné inkasované branky na zápas. Proti Zorji hrál v historii pouze jedenkrát, a to v rámci prvního zápasu této skupiny, když doma vyhrál 3:0.

Forma (EL): R – V – V – V

Absence:
- D. Amartey (poranění stehna)

Možná si nezahrají:
- T. Castagne (poranění stehna)

Poslední zápasy (EL):
Braga – Leicester 3:3
Leicester – Braga 4:0
AEK – Leicester 1:2
FK ZORJA LUHANSK

Zorja je ve skupině poslední. Za čtyři zápasy dokázala pouze jednou vyhrát, třikrát svému soupeři podlehla. V posledním záapse se jí podařil trip do Řecka. Athénám nasázela tři fíky a odnesa si své první tři body. Teoretická šance na postup ještě je, ale pokud by Zorja opravdu chtěla postoupit, musela by porazil Leicester i Bragu ve zbývajícíh dvou zápasech a zároveň by Braga už nesměla získat více, než jeden bod. A taktéž by musela mít více bodů, než AEK. Postup už tedy spíše zůstává jen jako představa z fantasie. Zorja nastřílela za čtyři zápasy jen pět gólů, z toho tři v posledním zápase a naopak inkasovala jich devět.

Forma (EL): V – P – P – P

Absence:
- L. Cvek
- M. Grechkin
- D. Khomchenovsky (všichni nespecifikovaná zranění)
- Z. Makharadze (svalové zranění)
- V. Vernydub (žluté karty)

Možná si nezahrají:
- M. Kazakov (svalové zranění)

Poslední zápasy (EL):
AEK – Zorja 0:3
Zorja – AEK 1:4
Zorja – Braga 1:2
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.

FK Zorja Luhansk – Leicester City

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 84. Sajjádmaneš (Favorov)

Karty:   32. Ciganiks (ZOR), 74. Nazaryna (ZOR) – 42. R. Pereira (LEC), 45+1. Iheanacho (LEC), 58. N. Mendy (LEC), 87. Fofana (LEC)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:8. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:11.

FK Zorja Luhansk: Vasilj – Favorov, Ivaniseňa, Abu Hanna, Ciganiks – V. Jurčenko, Kočergin, Nazaryna – Gromov (90+4. Perović), Hladkij (81. Sajjádmaneš), Kabajev.
Náhradníci: Macapura, M. Ševčenko – Alefirenko, Gryn, Luňov, Perović, Piddubnyj, Sajjádmaneš, Agapov.

Leicester City: D. Ward – R. Pereira (46. Thomas), Morgan (56. Fuchs), Söyüncü (17. Fofana), Justin – Ndidi (56. N. Mendy), Choudhury – Ünder, Praet (78. Maddison), H. Barnes – Iheanacho.
Náhradníci: Jakupović, Stolarczyk – Fofana, Fuchs, Leshabela, Maddison, N. Mendy, Ayoze Pérez, Thomas, Albrighton, Flynn, Nelson.

Rozhodčí: E. Eskas (Norsko)