Menu

Fotbal

Evropská liga

Real Sociedad San Sebastian – HNK Rijeka

2:2

konec (0:1)

03.12.2020, 21:00 • Reale Arena (San Sebastián) • Skupina F • David Suchý

Tipsport: 1.09 11.2 31.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2, což je obrovské překvapení. Real Sociedad pokračoval ve druhém dějství v naprosto dominantním výkonu, který mu nakonec přinesl vyrovnávací branku. Rijeka se sice pouze bránila, přesto se ji povedlo skórovat po dalším rohovém kopu. Španělskému celku se i podruhé v tomto duelu povedlo srovnat krok, jenomže ani závěrečný nápor vedoucí branku nepřinesl. Oba celky si tak rozdělí po bodu, Real Sociedad to bude mít v případě postupu hodně složité. (22:53:41)
Držení míče: 75 % : 25 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 10:1. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 5:10.

90+6

Konec zápasu.

90+4

Hostující obrana si poradil s dalším centrem, který byl zablokován. Míčem do břicha inkasoval záložník Lončar, který se v bolestech svíjí na hrací ploše.

90+3

Již nám běží třetí minuta nastaveného času. Domácí celek stále pracuje s míčem na polovině soupeře, jenomže Rijeka v jedenácti brání u své šestnáctky.

90+1

Nehrálo se dobrou minutu. Hracím předmět totiž inkasoval do obličeje jeden z hostujících hráčů, který je ošetřován na hřišti. To se pochopitelně nelíbí domácím.

90

Druhý poločase je nastaven o pět minut.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácím se krátí čas na případnou vedoucí branku. Nesmíme ale zapomenout na nastavení.

88

Rijece se v posledních minutách celkem daří tahat čas, ten se ale jistě připočítá k nastavenému času. Real Sociedad se snaží dostat na druhou stranu.

86

Střídání v týmu HNK Rijeka: ze hřiště odchází Franko Andrijašević, přichází Sterling Yateke.
Střídání v týmu HNK Rijeka: ze hřiště odchází Darko Velkovski, přichází João Escoval.

84

Zdravotní problémy má hostující Galović, který se po chvíli postavil zpět na nohy. Nejednalo se o nic dramaticky vážného, možná šlo o sbíraní cenných vteřinek.

83

Merino se sice chytře pokoušel roztáhnout hru na pravou stranu, jenomže Portuovi přihrával na paty. Míč tak skončil za autovou lajnou, bude se vhazovat.

82

Nevistić ani v tomto případě neměl důvod spěchat se svým odkopem. Nakonec zkoušel hrací předmět poslat na levou stranu, kde se prosadil domácí hráč.

82

Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná desetiminutovka. Před malým momentem si Bautista našel prosto k hlavičce, tu trestuhodně poslal vedle branky.

81

Střídání v týmu HNK Rijeka: ze hřiště odchází Luka Menalo, přichází Armando Anastasio.

80

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Adnan Januzaj, přichází Cristian Portugués.
Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Mikel Oyarzabal, přichází Roberto López.

79

79. Nacho MONREAL - 2:2

79

Real Sociedad právě vstřelil branku!
Domácímu celku se i podruhé v tomto duelu povedlo srovnat krok! Januzaj posílal míč do pokutového území, kde se k němu jako první dokázal dostat Merino, který ho ihned sklepl na vedle stojícího NACHA MONREALA. Zkušený obránce s přispěním teče překonal brankáře Nevistiće.

78

Hostující brankář Nevistić s rozehrávkou od své branky nikam nespěchal, naopak se přesto dostal k dalekonosnému odkopu, za kterým se dostával Tomečak.

77

Směrem na vlastní obrannou polovinu se nyní musel vracet Zubeldia, který jednoduše zavezl míč na druhou stranu, kde jeho celek narazil do bloku protihráčů.

76

Domácí se znovu nadechli k náporu, který přinesl centr z levé strany. Monreal nakonec míč poslal do prvního protihráče, od kterého šel ven z hrací plochy.

75

Střídání v týmu HNK Rijeka: ze hřiště odchází Robert Murić, přichází Domagoj Pavičić.

74

Real Sociedad zažíná hodně peprný zápas. Celé utkání má jasně pod kontrolou, jenomže soupeř dnes hrozí skrze rohové kopy, které mu přinesly dvě branky.

73

73. Stjepan LONČAR - 1:2

73

Rijeka právě vstřelila branku!
To je naprosto neskutečné! Rijeka se snad poprvé ve druhém dějství dostala k opačnému pokutovému území a hned je z toho branka. Hosté totiž znovu rozehráli rohový kop, po kterém se jako první k odraženému míči dostal STJEPAN LONČAR, který ho placírkou poslal do odkryté branky.

72

Poměrně hodně prostoru měl kolem sebe Zubeldia, který zkoušel u pokutového území najít zatím nevýrazného Josého, jenž pouze vracel na nohu Gorosabela.

71

Najednou tu máme další zajímavou zápletku. Real Sociedad totiž konečně dokázal srovnat krok, navíc do konce tohoto zápasu zbývá ještě více než dvacet minut.

69

69. Jon BAUTISTA - 1:1

69

Real Sociedad právě vstřelil branku!
Domácí celek se konečně dostává k vyrovnávací brance! Španělský celek znovu kombinoval na útočné polovině, kde se Gorosabel dostal k prudkému centru do pokutového území. Ten si nakonec dokázal najít střídající JON BAUTISTA, který se otočil kolem své osy a poté zamířil mimo dosah brankáře.

68

Žlutou kartu dostává Tibor Halilović (HNK Rijeka).

68

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Joseba Zaldúa, přichází Andoni Gorosabel.
Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází David Silva, přichází Willian José.

65

Je za námi hodina hry. Rijeka stále vede nejtěsnějším možným způsobem, jenomže ve druhém dějství je hodně pasivní, což by se nemuselo zrovna vyplatit.

64

Januzaj to tentokráte vzal sám na sebe a nemyslel to vůbec špatně. Belgičan to zkoušel ke vzdálenější tyči, míč ovšem doputoval kousek vedle branky soupeře.

63

Tlak španělského celku každou minutou sílí. Real Sociedad pro změnu rozehrával rohový kop, který ovšem odvracel Velkovski. Hosté jsou delší dobu bez míče.

62

Januzaj si vzal na starost také další standardku. Po ní míč propadl k hostujícímu Lončarovi, jehož kostrbaté odvrácení nakonec skončilo na horní síti branky.

61

Januzaj se chopil rozehrávky standardní situace, nicméně sudí nedal pokyn k rozehrávce. Ta se tak musela opakovat, po chvíli se naopak ocitl na zemi Oyarzabal.

60

Januzaj se pohodlně dostal až do opačného pokutového území, kde si navedl míč na levou nohu. Jeho následnou nahrávku ale dokázal odvrátit protihráč.

59

Domácí měli k dispozici rohový kop, na který si naskočil Oyarzabal. Jeho hlavička se ovšem snesla pouze na břevno, brankář Nevistić tak nemusel zasahovat.

58

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Alexander Isak, přichází Jon Bautista.

57

Hodně prostoru měl kolem sebe zkušený Silva, který to zkoušel centrem levačkou. V pokutovém území ovšem zasahoval Galović, který úspěšně odvracel.

56

Real Sociedad tentokráte zkoušel přenést hru na pravou stranu, kde se nacházel naprosto osamocený Oyarzabal, který přesto vracel na kopačku Zubimendiho.

55

Po jednom ze vzdušných soubojů skončil na zemi hostující Lončar, který nakonec vybojoval volný kop pro svůj celek. Rijeka ho znovu rozehrála nakrátko.

54

Monrealovi se znovu povedlo najít Isaka, který se ve vzduchu vyhoupl přes Galoviće. Domácí útočník to měl přesto do záklonu a míč poslal výrazně vedle tyče.

53

Chorvatský celek se tentokráte s míčem na útočné polovině moc dlouho neohřál. Na druhou stranu ho zavezl Zubeldia, který spolupracoval s Le Normandem.

52

Zkušeně to provedl hostující Menalo, který u postranní lajny nechal míč dopadnout mimo hrací plochu. To znamená, že autové vhazování obstará Štefulj.

51

51. Remiro podržel svůj celek.

51

Mohl tu být druhý trest pro domácí! Sám na branku totiž uháněl hostující Murić, kterému se nepovedlo přehodit vyběhnuvšího Remira.

50

Poté z druhé vlny zkoušel své štěstí obránce Robin Le Normand, kterému rána pravou nohou sedla. Nevistić předvedl skvělý zákrok a míč vyrazil do strany.

49

Dnes velmi aktivně hrající Isak se uvnitř velkého vápna dostal zpět k míči, načež se pokoušel o zakončení levou nohou. To ovšem zablokoval pouze Galović.

48

Real Sociedad dokázal přenést hru na levé křídlo, kde se k centrované nabídce do pokutového území dostal obránce Monreal, který málem našel Januzaje.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou tentokráte hrát zleva doprava.

46

Začal druhý poločas.
Je za námi první poločas, který nám nabídl územní převahu Realu Sociedad, jenž se ovšem střelecky nedokázal prosadit. Španělský celek nakonec na nevyužité šance doplatil, inkasoval totiž po rohovém kopu, přičemž se dokázal prosadit hostující obránce Velkovski. Do té doby se jednalo o jedinou šanci Rijeky, která ovšem skončila v síti. Real Sociedad tak bude muset pořádně zabrat, stále do konce zápasu zbývá ještě celý druhý poločas.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Již nám běží první minuta nastaveného času. Domácí se s míčem drží na polovině soupeře, k žádným šancím to ale nevede.

45

První poločas bude nastaven o dvě minuty.

44

Po jednom ze soubojů skončil na zemi již zmiňovaný Andrijašević, který je v prvním dějství hodně vidět. Chvíli se nehrálo, byl z toho ale faul právě HNK Rijeky.

43

Nekompromisním způsobem to vyřešil hostující Menalo, který prudkým nákopem zkoušel najít svého kolegu Andrijaševiće, jenž prohrál rychlostní souboj.

42

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

41

Žlutou kartu dostává Franko Andrijašević (HNK Rijeka).

38

Máme tu tedy velice překvapivý scénář. Španělský celek musí mrzet nevyužité šance. Real Sociedad měl snad čtyři dobré příležitosti, ovšem se neprosadil.

38

38. Darko VELKOVSKI - 0:1

38

Rijeka právě vstřelila branku!
Tak pozor, Rijeka se dostává do velice překvapivého vedení! Na jedné straně totiž neuspěl ve vyložené šanci Isak, na té druhé si chorvatský celek vybojoval rohový kop. Na ten si na přední tyči naskočil Menalo, kterému se povedlo šikovně prodloužit za sebe, kde byl s hlavičkou úspěšný DARKO VELKOVSKI.

36

Domácí znovu pokračovali v kombinaci na polovině soupeře, kde to sám na sebe zkoušel vzít Merino, který byl s míčem vytlačen až ke středovému kruhu hřiště.

35

Ani další rohový kop španělského celku se dvakrát nepovedl. Januzaj svůj centr totiž přetáhl, poslal ho mimo hrací plochu. Odkopávat tak bude brankář HNK.

34

Po dalším centru do pokutového území se k volnému míči jako první dostal Januzaj, který si hledal prostor k nabídce vzduchem, kterou zablokoval Galović.

33

Máme za sebou něco málo přes třetinu hry, nicméně na první branku stále čekáme. Rijeka se dostává pod drtivý tlak, hostující obrana však stále odolává.

32

Na opačné straně musel bleskově vystartovat ze své branky brankář Remiro, který po míči skočil před napadajícím Murićem. Rulli navíc rozehrál výhozem.

31

V krátkém časovém sledu další zakončení v podání domácího Isaka. Švédovi se tentokráte branku trefit nepovedlo, následovat tak bude pouze odkop od branky.

30

Obrannou povinnost si před malým momentem splnil vracející se Galović, který úspěšným zákrokem zastavil rychlonohého Januzaje. Následovat bude roh.

29

Silva se místo zakončení rozhodl pro nečekanou nahrávku mezi domácí obránce, což nepochopil nikdo z jeho spoluhráč. Míč se tak snesl ven z hrací plochy.

28

Do pokutového území si seběhl Isak, který to zkoušel zakončením na přední tyč. Tam se ovšem nacházel brankář Nevistić, jenž předvedl rutinní zákrok.

27

Monreal si nevěřil na průnik podél levé autové lajny, místo toho nahrával zpět do středu na Zubimendiho. Real Sociedad se pokouší dostat mezi protihráče.

23

Žlutou kartu dostává Mikel Merino (Real Sociedad San Sebastian).

22

22. Domácí se dožadovali penalty, rukou ale zahrál domácí Isak.

22

Nakonec to pokutový kop nebude, hlavní sudí se totiž poradil s pomezním, který mu poradil penaltu nenařídit. Jednoznačné správné rozhodnutí, rukou totiž zahrál domácí Isak.

21

Je tu pokutový kop pro Real Sociedad!

21

Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, zatím na první branku čekáme. Real Sociedad je aktivnější, jenomže obrana soupeře je hodně pevná.

20

Rijeka to zkoušela nabídkou mezi domácí obránce, kde si o nahrávku řekl Andrijašević. Ani hostující útočník si nepohlídal své postavení, jednalo se o ofsajd.

19

Po autovém vhazování to přenesením hry zkoušel domácí Merino, kterému se sice velice přesně povedlo najít Januzaje. Toho ovšem dobře dostoupil protihráč.

18

Během necelých dvaceti minut je tu další ofsajdové postavení, znovu v podání Rijeky. Opakovaný záběr ale nabídl hodně těsnou záležitost, možná s opačným efektem.

17

Hostující brankář Nevistić tak znovu mohl odkopávat od své branky. Po jednom z odrazů se k míči dostal Capan, který neuspěl s nahrávkou na Tomečaka.

16

V pokutovém území se povedlo převzít nahrávku Merinovi, který se ovšem dostal do poměrně velkého úhlu. Před pokusem o centr míč skončil pouze za čárou.

15

Real Sociedad si vyzkoušel rohový kop zprava, který byl rozehrán hrůzostrašně. Januzaj to zkoušel nabídkou po čáře, jenomže míč skončil pouze za ní.

14

Na pravém křídle to na sebe vzal Januzaj, který se poté pokoušel průnikovou nahrávkou vybídnout Isaka. Před druhým jmenovaným ovšem zakročil Štefulj.

13

13. Isak v šanci selhal.

13

První velká šance zápasu! Hraniční zákrok domácích přinesl pro tutovku v podání Isaka, jehož přízemní zakončení dokázal Nevistić zneškodnit.

12

Le Normandovi se povedlo obelstít Muriće, jenomže přesto odvracel pouze k protihráči. Lončar to navíc zkoušel kolmicí na Tomečaka, který se nacházel v ofsajdu.

11

Také domácí celek si vyzkoušel svůj první rohový kop. Po rozehrávce se za pokutovým územím dostal k balónu Merino, jehož pokus vyletěl vysoko nad branku.

10

Brankář Nevistić tak znovu rozehrával od své branky. Tentokráte jeho odkop doletěl zhruba ke středovému kruhu, kde se ve vzdušném souboji prosadil Zubimendi.

9

Na pravém křídle si o nahrávku řekl domácí Zaldúa, po jehož nahrávce to kolmicí do pokutového území zkoušel Januzaj, kterému se nepovedlo zamířit přesně.

8

Chorvatský celek si v krátkém časovém sledu vyzkoušel i druhý rohový kop. Ten se nebezpečně kroutil směrem do domácí branky, kde míč odhlavičkoval Isak.

7

Po zablokované střele Muriće jsme sledovali úvodní rohový kop zápasu. Od levého praporku ho rozehrával Halilović, který rozehrál nakrátko na kopačku Capana.

6

Vypadalo to na nedovolený zákrok na domácího Zaldúuu, který spadl v pokutovém území. Sudí nechává pokračovat, brankář Nevistić tak může odkopávat.

5

Poprvé se k míči dostal také domácí brankář Remiro, který na jistotu rozehrál nakrátko po zemi na Zaldúu. Real Sociedad to zkouší postupnou kombinací.

4

Na opačné straně si to středem hrací plochy chtěl namířit Halilović, který ovšem narazil na smečku hladových protihráčů. Rijeka se ovšem drží na balónu.

3

Poprvé se k míči dostal domácí záložník Zubimendi, kterému se velice chytře povedlo roztáhnout hru na pravou stranu, kde nepřesně nahrával Januzaj.

2

Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zaldúa, Zubeldia, Le Normand, Monreal – Januzaj, Zubimendi, Merino, D. Silva – Oyarzabal (C), Isak.
Náhradníci: Moyà – Barrenetxea, Bautista, Guevara, Gorosabel, José, Sagnan, Portugués, Muñoz, Roberto López, Merquelanz.

HNK Rijeka: Nevistić – D. Velkovski, Galović, Štefulj – Capan – Tomečak, Halilović, Lončar, Menalo – Murić, Andrijašević (C).
Náhradníci: Nwolokor, Prskalo – Anastasio, Arsenić, Braut, Escoval, Yateke, Pavičić, Lepinjica.

Rozhodčí: Pedro – Costa, Riberio (všichni Portugalsko).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

HNK Rijeka

Soupeřem bude chorvatská Rijeka, která prožívá tak trochu odlišnou formu. Rijeka se totiž ve své domácí soutěži nachází až na páté pozici, přičemž na vedoucí Osijek ztrácí propastných jedenáct bodů. Rijeka má ovšem o dva zápasy méně, v případě výher se tak klidně může vyškrábat na třetí pozici před Goricu. Rijece se ve skupinové fázi Evropské ligy vůbec nedaří, během čtyř duelů nedokázala nasbírat ani jeden bod a už nyní můžeme říct, že je vyloučena její šance na postup do vyřazovacích bojů. Manko na druhé místo je sedmibodové, navíc do konce skupiny zbývají pouhé dva zápasy.
Real Sociedad San Sebastian

Na domácí straně stojí papírový favorit tohoto zápasu, kterým je Real Sociedad. Španělský celek prožívá nadmíru povedený vstup do sezony, ve své domácí soutěži dokonce okupuje první pozici. Real Sociedad má totiž na svém kontě čtyřiadvacet bodů, za sebou například drží Barcelonu, Real Madrid či Atlético Madrid. Real Sociedad letos v lize prohrál pouze jedinkrát, a sice na domácím stadionu proti trápící se Valencii. Španělskému celku v Evropské lize momentálně patří druhá pozice, na svém kontě má totiž sedm bodů. Stejný počet bodů ovšem má také třetí Alkmaar, který je na tom hůře z hlediska vzájemných zápasů.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Evropská liga má na programu další skupinové zápasy, my budeme společně sledovat souboji mezi Real Sociedad San Sebastian a HNK Rijeka.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Real Sociedad San Sebastian – HNK Rijeka

2:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 69. Bautista (Gorosabel), 79. Monreal (Merino) – 38. D. Velkovski (Menalo), 73. Lončar

Karty:   23. Merino (RSC) – 41. Andrijašević (HNK), 68. Halilović (HNK)

Držení míče: 75 % : 25 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 10:1. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 5:10.

Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zaldúa (68. Gorosabel), Zubeldia, Le Normand, Monreal – Januzaj (80. Portugués), Zubimendi, Merino, D. Silva (68. José) – Oyarzabal (C) (80. Roberto López), Isak (58. Bautista).
Náhradníci: Moyà – Barrenetxea, Bautista, Guevara, Gorosabel, José, Sagnan, Portugués, Muñoz, Roberto López, Merquelanz.

HNK Rijeka: Nevistić – D. Velkovski (86. Escoval), Galović, Štefulj – Capan – Tomečak, Halilović, Lončar, Menalo (81. Anastasio) – Murić (75. Pavičić), Andrijašević (C) (86. Yateke).
Náhradníci: Nwolokor, Prskalo – Anastasio, Arsenić, Braut, Escoval, Yateke, Pavičić, Lepinjica.

Rozhodčí: Pedro – Costa, Riberio (všichni Portugalsko)