Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Borussia Dortmund – Bayern Mnichov

2:3

konec (1:1)

07.11.2020, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • 7. kolo • Michal Raška

Tipsport: 3.16 4.09 2.16 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je dnes ode mě vše, děkuji vám za pozornost. (20:33:46)
Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 8:7. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:7.
Neskutečně fantastický a vyčerpávající zápas je u svého konce, kdy Bayern Mnichov dokázal zvítězit na půdě Borussie Dortmundu 3:2!
Už v 1. minutě se Robert Lewandowski ocitl v šanci, ale vystřelil pouze do boční sítě. Ve 14. minutě předvedl Roman Bürki parádní zákrok proti zakončení Leona Goretzky. Ve 22. minutě přišla první velká šance Erlinga Hälanda, ale ten minul. O dvě minuty později sice vstřelil gól Robert Lewandowski, ale ten nakonec nebyl uznán kvůli ofsajdu. O pár minut později se znovu dostal ke střele Leon Goretzka, ale Bürki byl rovněž připraven. Když už se zdálo, že se půjde do šaten za bezgólového stavu tak padly ještě dvě branky. Ve 45. minutě se po skvělé přihrávce Guerreira trefil Marco Reus. Těsně před koncem nastaveného času hosté získali standardní situaci, kterou rozehráli senzačně a David Alaba srovnal na 1:1.
Do druhé poloviny zápasu vlétli domácí velmi aktivně, ale už po dvou minutách se Hälandovi nepodařila přihrávka ve velké šanci. O minutu později svou šanci ale využil na druhé straně kanonýr Robert Lewandowski a poslal Mnichov do vedení 2:1. O tři minuty později mohli hosté zvýšit náskok, ale Comanova pumelice skončila na tyči. V 68. minutě byl Reus blízko srovnání, ovšem Neuer jej vychytal. Deset minut před koncem základní hrací doby parádně zakončil Leroy Sané a poslal Bayern do vedení 3:1. Žlutočerné vosy se ale nevzdávaly a o tři minuty později snížil Erling Häland. V 86. minutě to byl opět Reus, který se dostal ke střele, ale přestřelil. V nastaveném čase se sice trefil Lewandowski, ale podruhé v utkání mu branku zrušil videorozhodčí.

90+7

Konec zápasu.

90+6

Jude Bellingham si nakonec našel místo uvnitř vápna na centr z levé strany, ale nepovedlo se mu zakončit podle svých představ a Manuel Neuer pouze vzal míč ze vzduchu.

90+5

Borussia Dortmund se ale nemůže procpat do nějaké větší šance a Bayern horlivě brání svou bránu.

90+3

Podruhé v tomto utkání není Robertu Lewandowskému uznána branka, neboť i tentokrát se nacházel v těsném ofsajdu! Bayern tak stále vede těsně 3:2!

90+2

Domácím se nepodařila útočná akce a následuje tak protiútok Bayernu Mnichov.

90+1

Axel Witsel tentokrát uviděl od sudího žlutou za faul na Goretzku.

90

Rozhodčí nastavuje pět minut navíc.

89

Nyní získal Bayern autové vhazování na polovině svého soupeře a může tak něco vymyslet.

88

Míč skončil z kopačky Judeho Bellinghama pouze v zámezí a následuje tak autové vhazování pro Bayern.

86

Marco Reus se opřel do voleje po centru z levé strany, ale pouze přestřelil hostující svatyni!

85

Erling Häland se opět dostal svou obrovskou rychlostí za obranu Bayernu, konkrétně přesprintoval Alabu, ale nakonec se jednalo o ofsajd.

83

Dortmund právě vstřelil branku!
Tak nakonec nás ještě čeká velké drama, protože Borussia snižuje na 2:3! ERLING HÄLAND dostal fantastický lob za obranu z kopačky Raphaëla Guerreira, který si norský supertalent skvěle zpracoval, dostal se kolem Neuera a zakončil do poloprázdné brány. Asistence: Raphaël Guerreiro.

82

Nyní uviděl hostující útočník Robert Lewandowski žlutou kartu za svůj faul ve středu hrací plochy.

80

Bayern právě vstřelil branku!
Deset minut před koncem základní hrací doby jdou hosté do dvoubrankového vedení a jsou velmi blízko ke třem bodům! Potom co útok Dortmundu přišel o míč přišel smrtící brejk, kdy ve správný moment Robert Lewandowski posunul balón na LEROYE SANÉHO a ten exkluzivně zakončil k levé tyči. Asistence: Robert Lewandowski.

79

Nepovedený pas domácího hráče na levou stranu skončil jen v zámezí a Bayern má k dispozici autové vhazování.

78

Nyní tempo hry trochu opadlo a Bayern se už soustředí spíše a především na defenzivní hru.

76

Nyní se hraje nahoru dolů, ovšem přízemní centr Axela Witsela před bránu neměl nárok na úspěch, neboť byl opět připraven Manuel Neuer.

75

Julian Brandt se dostal k míči na levé straně vápna, ale jeho nebezpečný centr před bránu odvrátila obrana soupeře.

74

Po rohu hostů se sice do protiútoku dostal Dortmund, ale vyběhnutý Neuer si opět poradil. Po chvíli se na druhé straně dostal ke střele Serge Gnabry, ale svůj projektil poslal také nad svatyni Romana Bürkiho.

73

Tentokrát ale Bayern Mnichov vybojoval rohový kop z levé strany a může zvýšit svůj náskok na dvě branky.

72

Robert Lewandowski pálil z první zpoza vápna vnitřním nártem, ale jeho pokus skončil těsně nad bránou Dortmundu.

70

Julian Brandt se okamžitě po vstupu na hrací plochu dostal do zakončení, ale to nakonec nebylo příliš nebezpečné.

69

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Giovanni Reyna, přichází Thorgan Hazard.
Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Julian Brandt.
Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Kingsley Coman, přichází Leroy Sané.
Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Jérôme Boateng, přichází Javi Martínez.

68

Marco Reus mohl vstřelit druhou branku v tomto utkání a srovnat na 2:2, když se skvěle dostal uvnitř vápna přes obránce, ale jeho střelu levačkou vychytal Manuel Neuer!

67

Ovšem ani tentokrát se standardní situace Vestfálským vosám nepodařila a Bayern dostal míč do bezpečí.

66

Jérôme Boateng dokázal zblokovat pokus o centr z levé strany a Borussia Dortmund tak má k dispozici rohový kop.

65

Thomas Meunier dnes nepředvádí zrovna nejlepší výkon a s míčem se ocitl vlastní vinou pouze mimo hrací plochu.

64

Bouna Sarr se dopustil velké chyby, které mohl Giovanni Reyna využít, ale jeho střela neměla razanci ani přesnost a skončila v moci Manuela Neuera!

63

Rychlý protiútok mnichovského celku nakonec nepřinesl nic nebezpečného, neboť následný lob Serge Gnabryho skončil pouze u brankáře Romana Bürkiho.

62

Marco Reus se snažil svým centrem z pravé strany najít ve vápně Erlinga Hälanda, ale obrana Bayernu byla připravena a odhlavičkovala balón do zámezí.

61

V tuto chvíli má Dortmund na hrací ploše dva sedmnáctileté hráče, kterými jsou Giovanni Reyna a Jude Bellingham! Neskutečné.

60

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Thomas Delaney, přichází Jude Bellingham.

59

Mats Hummels byl opět připraven a poradil si s přihrávkou soupeře. Následně tak domácí získali autové vhazování.

58

Bayern se po ztrátě míče soupeře vydal do protiútoku, kdy Lewandowski posunul balón na Comana, ale jeho následný centr vyrazil Bürki a obrana žlutočerných dostala míč do bezpečí.

57

Thomas Müller se snažil projít po pravé straně s Kingsleym Comanem, ale Mats Hummels byl tentokrát bezchybný a alespoň trochu odčinil druhý obdržený gól, kdy neuhlídal polského kanonýra.

56

Ovšem ani standardní situace obhájce titulu nepřinesla nic nebezpečného a následně měl menší zdravotní problémy Thomas Delaney.

55

Nakonec se hostující celek vydal dopředu z levé strany a dokázal vybojovat rohový kop.

54

Standardní situace žlutočerných ale nepřinesla nic zajímavého a Bayern dostal míč na své kopačky.

53

Kingsley Coman z pravé strany poslal velice nebezpečný centr, který Roman Bürki tak tak dokázal vyboxovat. Následně přišel protiútok, kdy se Erling Häland opět dostal přes Boatenga, ale nakonec právě německý obránce jeho zakončení zblokoval a následuje rohový kop.

52

Erling Häland se dostal za Boatenga, který ho viditelně držel a následně domácí útočník vypálil vedle, ale vše bylo navíc, jelikož se jednalo o ofsajd.

51

Když nevíš tak vystřel, přesně to udělal Kingsley Coman, ale jeho rána z nějakých osmnácti metrů orazítkovala pravou tyč Bürkiho branky!

50

Lucas Hernández se už s míčem ocitl pouze v zámezí a následuje tak autové vhazování pro domácí mužstvo.

48

Bayern právě vstřelil branku!
Nedáš, dostaneš a Mnichov se ujímá vedení 2:1! Serge Gnabry posunul míč na levou stranu, odkud odcentroval do vápna Lucas Hernández a ROBERT LEWANDOWSKI si v souboji s Matsem Hummelsem poradil a fantasticky zakončil hlavou k pravé tyči. Asistence: Lucas Hernández.

47

Jadon Sancho nádherně dostal Erlinga Hälanda za obranu, ale norskému střelci se vůbec nepovedla přihrávka na volného Reuse před zcela prázdnou bránou! To byla velká šance Dortmundu!

46

O úvodní výkop druhého poločasu se postaral domácí tým, který ale směrem dopředu neprošel a míč získal Bayern, ovšem ani ten nic nevymyslel a balón tak skončil u gólmana Bürkiho.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:36.
Statistiky po prvním poločase:

Branky: 1:1
Držení míče: 48%:52%
Střely na branku: 1:5
Střely mimo: 7:4
Rohové kopy: 2:1
Ofsajdy: 0:3
Fauly: 8:4
První velice zajímavý a atraktivní poločas je u konce a Borussia Dortmund hraje s Bayernem Mnichov smírně 1:1. už v 1. minutě se Robert Lewandowski ocitl v šanci, ale vystřelil pouze do boční sítě. Ve 14. minutě předvedl Roman Bürki parádní zákrok proti zakončení Leona Goretzky. Ve 22. minutě přišla první velká šance Erlinga Hälanda, ale ten minul. O dvě minuty později sice vstřelil gól Robert Lewandowski, ale ten nakonec nebyl uznán kvůli ofsajdu. O pár minut později se znovu dostal ke střele Leon Goretzka, ale Bürki byl rovněž připraven. Když už se zdálo, že se půjde do šaten za bezgólového stavu tak padly ještě dvě branky. Ve 45. minutě se po skvělé přihrávce Guerreira trefil Marco Reus. Těsně před koncem nastaveného času hosté získali standardní situaci, kterou rozehráli senzačně a David Alaba srovnal na 1:1.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+4

První poločas skončil.

45+4

Bayern právě vstřelil branku!
Hostům se přece jenom podařilo srovnat těsně před přestávkou na 1:1! Bayern zahrál standardní situaci naprosto mistrovsky, když Serge Gnabry posunul míč, který zastavil Thomas Müller a následně excelentně vystřelil kolem zdi DAVID ALABA. Asistence: Thomas Müller.

45+3

Thomas Delaney poslal Serge Gnabryho k zemi na pomezí šestnáctky a uviděl žlutou kartu. Bayern Mnichov navíc získal přímý kop z naprosto skvělé pozice a tohle je šance na srovnání před odchodem do šaten.

45+1

Opět se Borussia snažila něco vymyslet nákopem za obranu, ale tentokrát míč skončil pouze v moci Neuera.

45

Rozhodčí nastavuje tři minuty navíc.

45

Dortmund právě vstřelil branku!
Těsně před poločasovou přestávkou jde domácí mužstvo do vedení! Jadon Sancho na levé straně posunul míč Raphaëlu Guerreirovi, který fantastickou přihrávkou pod sebe do vápna našel MARCA REUSE a ten z první zavěsil pod horní tyč. Asistence: Raphaël Guerreiro.

44

Další pokus o nákop a najití norského útočníka, což se sice nepovedlo, ale Dortmund přece jenom získal míč na polovině soupeře.

43

Erling Häland svým tělem ukořistil míč a snažil se dostat do šance teprve sedmnáctiletého Giovanniho Reynu, ale obrana Bayernu si poradila.

42

Tentokrát se Kingsley Coman provinil faulem na Thomase Meuniera, který se snažil projít po pravém křídle.

41

Nakonec byla celá akce zakončena střelou Axela Witsela, když jej Sancho z levé strany našel fantastickým centrem na zadní tyči, ale domácí záložník z voleje vypálil hodně mimo.

40

Leon Goretzka se snažil přesunout hru na pravou stranu, ale Borussia se dostala k míči a Häland už je opět rozeběhnutý směrem k bráně Neuera.

39

Kingsley Coman si na prsa snažil zpracovat míč na pomezí šestnáctky, ale míč mu následně odkopl domácí obránce a Bayern musí začít novou akci znovu ze své poloviny.

38

Kromě Erlinga Hälanda byli všichni hráči Borussie zatažení ve svém vápně, ale i přesto se Kingsley Coman prodral ke hlavičce, která ale neměla razanci a Roman Bürki si poradil.

37

Hummels skvělým pasem na levou stranu našel Raphaëla Guerreira, který posunul míč Sanchovi, ale jeho následný centr nic vážnějšího nepřinesl.

36

Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Joshua Kimmich, přichází Corentin Tolisso.

35

Nakonec jde Joshua Kimmich za pomoci lékařů přímo do kabin a v dnešním utkání dohrál.

34

Kimmichovi se vůbec nepovedlo zpracování ve středu hrací plochy, čehož využil Erling Häland, kterého německý hráč jednoznačně zfauloval, ovšem rozhodčí nechal akci dohrát. Posléze ale přerušil hru, neboť Joshua Kimmich se nemůže zvednout z trávníku a nevypadá to s ním vůbec dobře.

33

Exekuci přímého kopu si vzal na starost David Alaba, ale jeho rána byla zblokována zdí hostujících hráčů.

32

Domácí celek se dopustil dalšího faulu a tentokrát je z toho pro Bayern standardní situace z celkem dobré pozice.

31

S rohovým kopem si sice Bayern poradil, ale posléze se žlutočerní dostali zpět do vápna, kdy Sancho hledal někoho před bránou a nakonec se odrazil míč k nohám Reuse, který ale zpoza vápna vysoce přestřelil.

30

Erling Häland skvěle posunul míč na pravou stranu do vápna, kde si sběhl z druhé vlny Thomas Meunier, ale jeho pokus byl zblokován a následuje rohový kop.

29

Poté ale přišel faul Witsela a Bayern Mnichov je stále ve velkém tlaku a potvrzuje tak roli menšího favorita v tomto utkání.

28

Posléze se Borussia snažila prodrat do protiútoku, ale Erling Häland se nedokázal dostat k míči.

27

Standardní situace nic velkého nepřinesla, ale Bayern zůstal u míče a potom co si vytvořil velký tlak se ke střele dostal Leon Goretzka, ovšem Roman Bürki předvedl další skvělý zákrok!

26

Nyní přišel faul ze strany Dortmundu a Bayern Mnichov má k dispozici volný kop z pravé strany.

24

Branka Roberta Lewandowského není uznána! Serge Gnabry poslal z levé strany fantastickou přízemní přihrávku do vápna, kde zkušeně zakončil Robert Lewandowski, ale videorozhodčí nakonec tento gól zrušil!

23

Nyní se navíc Erling Häland dopustil faulu v souboji s Jérômem Boatengem a hlavní rozhodčí jej varoval, neboť hrál jasně loktem a příště by to mohla být žlutá karta.

22

Fantastický brejk Dortmundu nekončí gólem! Thomas Delaney vybojoval míč na své polovině a vyslal dopředu Giovanniho Reynu, který posunul míč na rozeběhnutého Erlinga Hälanda, před kterým byl už pouze Neuer, ale norský střelec se lehce zalekl a zakončil vedle brány!

21

Nadějná akce Dortmundu po pravém křídle nakonec nic nepřinesla a hrozil brejk soupeře, ovšem Sancho se dokázal skvěle vrátit a vybojoval balón zpět.

20

Útočný faul Bayernu hlavní rozhodčí Manuel Gräfe nepřehlédl a odpískal. Borussia tak může něco vymyslet s míčem ve středu hřiště.

19

V minulém zápase dvougólový Mats Hummels si nyní poradil ve hlavičkovém souboji s Robertem Lewandowskim.

18

Serge Gnabry se snažil zakončit po centru z levé strany, ale míč pouze líznul. Následně se k němu dostal Robert Lewandowski, ovšem ten byl z vápna vytlačen a celý Bayern se stáhl s balónem na svou polovinu.

17

Serge Gnabry tahal za dres Jadona Sancha a Borussia získala balón ve středu hřiště. Posléze byl dopředu opět vyslán Erling Häland, který z levé části vápna dával míč před bránu, kde ale nebyl nikdo ve žlutočerném.

16

Nyní se navíc Erling Häland ve středu hrací plochy dopustil hraní rukou a Mnichov bude pokračovat v nátlaku.

15

Bayern nyní zvýšil své tempo a nedává tak soupeři moc prostoru. Dortmund má problémy s rozehrávkou na své polovině.

14

Centr byl přetažený a skončil na druhé straně vápna, odkud poslal míč na zadní tyč Jérôme Boateng a Leon Goretzka se ocitl ve velké šanci, ovšem jeho zakončení hlavou fantasticky vyrazil Roman Bürki!

14

Mnichovští se vrhli do útočné akce a získali rohový kop z pravé strany, na který už se před bránou chystá Lewandowski.

13

Ovšem následný centr skončil na hlavě hostujícího hráče, který odhlavičkoval míč. Posléze se dostal ke střele z dálky Marco Reus, ale jeho sražený pokus nic nepřinesl.

12

Následně tak měl Dortmund autové vhazování, které proměnil po faulu soupeře ve standardní situaci z pravé strany.

12

Manuel Neuer jak je známo často vybíhává z brány, což se stalo i nyní a odhlavičkoval míč do zámezí před norským supertalentem Erlingem Hälandem.

11

Opět chtěl David Alaba najít svým nákopem za obranu spoluhráče, ale je z toho pouze odevzdaný míč.

10

Thomas Müller se směrem dopředu na nákop Davida Alaby vydal příliš brzo a ocitl se v ofsajdové pasti Vestfálských vos.

9

Znovu přišla ztráta míče Bayernu po přechodu přes polovinu hrací plochy a Dortmund se tak dostal do dalšího protiútoku, který sice Raphaël Guerreiro zbrzdil, ale vybojoval alespoň autové vhazování.

8

A další pas na Erlinga Hälanda, který posunul míč pod sebe Reynovi, ale ten byl těsně bráněn a nakonec přišel o balón.

7

Zatím se zkoušejí obě mužstva dostat do šancí nákopy za obranu, ovšem tentokrát byla myšlenka Müllera nepochopená a Roman Bürki tak bude odkopávat od své svatyně.

6

Následně byl k vidění skvělý protiútok Borussie, jenž byl zakončen střelou Axele Witsela, ale balón mu sjel z vnitřku kopačky a skončil několik metrů vedle levé tyče Neuerovy brány.

5

Opět se o centr hostů postaral německý hráč Thomas Müller, ale Roman Bürki byl opět připraven a vzal míč do rukou.

4

Bayern předvedl skvělou kombinaci na jeden dotek nějakých deset metrů od vápna soupeře a posléze Müller hledal na pravé straně Comama, ovšem obrana Borussie se dostala k míči.

3

Erling Häland dostal fantastickou přihrávku do běhu, ale byl těsně bráněn obráncem a místo zakončení tak zvolil míč pod sebe, který ale skončil jen v moci brankáře Manuela Neuera.

2

Nyní se něco snažili vymyslet hráči Dortmundu po levé straně, ovšem přihrávka na Reuse nebyla přesná a zavítala do zámezí.

1

Nejlepší útočník minulé sezóny Robert Lewandowski se už po čtyřiceti vteřinách dostal do obrovské šance, ale jeho pokus skončil pouze v boční síti!

1

Obrovská bitva právě začala, když se o úvodní výkop postaral hostující hráč Thomas Müller. Doufejme, že k vidění bude zajímavá podívaná.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Borussia Dortmund: Bürki – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Witsel, Delaney – Sancho, Reus (C), Reyna – Häland.
Náhradníci: Hitz – Bellingham, Brandt, Can, Dahoud, T. Hazard, Morey, Passlack, Ł. Piszczek.

Bayern Mnichov: Neuer (C) – B. Sarr, J. Boateng, Alaba, Lucas Hernández – Kimmich, T. Müller, Goretzka – Coman, Lewandowski, Gnabry.
Náhradníci: Nübel – Costa, Choupo-Moting, Javi Martínez, Musiala, Richards, Roca, Sané, Tolisso.

Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Sinn.
Posledních pět zápasů Bayernu Mnichov:

LM: Salcburk 2:6 Bayern
BUN: Kolín n. R. 1:2 Bayern
LM: Lok. Moskva 1:2 Bayern
BUN: Bayern 5:0 Frankfurt
LM: Bayern 4:0 Atl. Madrid
Bayern Mnichov

Jak již bylo zmíněno tak právě Bayern se nachází na 1. pozici Bundesligy s 15 body a skóre 24:9. V posledním zápase se představil na půdě Kolína nad Rýnem. V prvním poločase Mnichovští potvrdili roli favorita po gólech Müllera a Gnabryho. V samotném konci sice snížil Drexler, ale Bayern si výhru nenechal vzít a zvítězil 2:1.
Samozřejmě také Mnichovští mají za sebou 3. kola základní skupiny Ligy mistrů a zatím jsou bez ztráty kytičky na 1. pozici s 9 body a skóre 12:3. Naposled vyloupili Salcburk, kde vyhráli jednoznačně 6:2.
Kouč Hansi Flick se bude muset obejít bez Daviese, Feldhahna, Kouassiho, Süleho a Tillmana.

Předpokládaná sestava:

Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Hernandez – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Coman – Lewandowski
Posledních pět zápasů Borussie Dortmund:

LM: Bruggy 0:3 Dortmund
BUN: Bielefeld 0:2 Dortmund
LM: Dortmund 2:0 Zenit
BUN: Dortmund 3:0 Schalke
LM: Lazio 3:1 Dortmund
Borussia Dortmund

Vestfálské vosy se aktuálně nacházejí na samém vrchu tabulky s 15 body a skóre 13:2. Díky skóre je ale Borussia na 2. místě. V posledním utkání ligy zavítali žlutí na půdu Bielefeldu. V prvním poločase sice branka nepadla, ale ve druhé části řádil sváteční střelec a to stoper Hummels, který se trefil jak v 53. minutě tak o osmnáct minut později a zajistil Dortmundu výhru 2:0.
Borussia už má za sebou také 3. kolo základní skupiny Ligy mistrů, ve které se nachází na 1. místě se 6 body a skóre 6:3. Naposled vyhrála jasně na půdě Bruggy 3:0.
Trenéru Lucienu Favrenovi budou chybět hráči Schmelzer, Can a Zagadou.

Předpokládaná sestava:

Bürki – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Bellingham, Witsel – Sancho, Reus, Reyna – Häland
Posledních pět vzájemných zápasů:

SP: Dortmund 2:3 Bayern
BUN: Dortmund 0:1 Bayern
BUN: Bayern 4:0 Dortmund
SP: Dortmund 2:0 Bayern
BUN: Bayern 5:0 Dortmund
Máme tady šlágr podzimní sezóny Německé Bundesligy, neboť se v 7. kole proti sobě utkají velkokluby Borussia Dortmund a Bayern Mnichov. Naposled se spolu tato mužstva utkala v září a to v superfinále, které Bayern vyhrál těsně 3:2, když v 82. minutě rozhodl Kimmich. Dnes se bude bojovat v Signal Iduna Parku v Dortmundě. Úvodní výkop je naplánován na 18:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Borussia Dortmund – Bayern Mnichov

2:3

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 45. Reus (Guerreiro), 83. Häland (Guerreiro) – 45+4. Alaba (T. Müller), 48. Lewandowski (Lucas Hernández), 80. Sané (Lewandowski)

Karty:   45+3. Delaney (DOR), 90+1. Witsel (DOR) – 34. Kimmich (BAY), 82. Lewandowski (BAY)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 8:7. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:7.

Borussia Dortmund: Bürki – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Witsel, Delaney (60. Bellingham) – Sancho (69. Brandt), Reus (C), Reyna (69. T. Hazard) – Häland.
Náhradníci: Hitz – Bellingham, Brandt, Can, Dahoud, T. Hazard, Morey, Passlack, Ł. Piszczek.

Bayern Mnichov: Neuer (C) – B. Sarr, J. Boateng (69. Javi Martínez), Alaba, Lucas Hernández – Kimmich (36. Tolisso), T. Müller, Goretzka – Coman (69. Sané), Lewandowski, Gnabry.
Náhradníci: Nübel – Costa, Choupo-Moting, Javi Martínez, Musiala, Richards, Roca, Sané, Tolisso.

Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Sinn