Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HK Poprad – HC´ 05 Banská Bystrica

7:1

konec (0:0, 5:1, 2:0)

09.10.2020, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • 3. kolo • Lukáš Rastislav Ovšonka sk

Tipsport: 1.6 4.7 4.01 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

V poslednej tretine Bystričania nepredviedli žiadne prekvapenie, Poprad svoje vedenie zvýšil gólmi Skokana a Svitanu a zvíťazil nad Banskou Bystricou vysoko 7:1. (20:20:54)

Koniec zápasu.

59:28

Matúš Paločko prehodil na Bjalončíka, toho však vytláčal k mantinelu Welsh.

58:39

Domáci rozohrávajú z obranného pásma, rozhodne sa nemajú kam ponáhľať.

58:01

Z pravého kruhu zakončoval Tamáši, jeho strelecký pokus skončil v lapačke gólmana Vošvrdu.

57:40

Popradčania získali pásmo, Erving to nahadzoval od modrej čiary, Adam Vay použil svoju vyrážačku.

57:08

Winquist nemal výraznú podporu od spoluhráčov, a tak zo stredného pásma iba nahadzoval na bránu, Vošvrda betónom pokryl.

56:18

Do zápasu sa v priebehu tretej tretiny zapojili už mladíci Faško-Rudáš a Jevoš. Domáci Jevoš teraz strieľal z pravého kruhu, Vay mierne blokovanú strelu dokázal pokryť.

55:28

Vybíral nahodením puku hľadal Luntera, ktorý bojoval o puk pri mantineli proti domácim hráčom.

54:53

Individuálne to chcel skúsiť Vandas, ktorý prenikal po pravom krídle, pretlačil sa pred Vaya, zakončil však iba na jeho betón.

54:09

Poprad dal gól!
Poprad už sa viac-menej zabáva na tomto zápase. Skokan posunul na pravý kruh PATRIKOVI SVITANOVI, ktorý ideálne zamieril a trafil to strelou do vinkla.
Asistencie: Dávid Skokan, Daniel Brejčák.

53:53

Skokan v útočnom pásme vracial na modrú čiaru Brejčákovi, ktorý si chcel kľučkou vytvoriť lepšiu pozíciu, no veľmi mu to nevyšlo.

53:01

Brejčák s Mistelem sú už na ľade, hrá sa teda v plnom počte na oboch stranách.

52:26

Marek Biro prenikol cez celé ihrisko, dostal sa medzi kruhy a strieľal. Jeho zakončenie bolo blokované a skončilo na zadnom mantineli.

51:46

Vašaš jemne chcel prehadzovať na Kabáča v útočnom pásme, nenašiel ho však plánovanou prihrávkou.

50:57

Sledujeme obojstranné vylúčenie. Matthew Mistele dostáva dve minúty za podrazenie a Daniel Brejčák menší trest za nedovolené bránenie.

50:51

Bystričania ešte napadli domácu rozohrávku, Patrik Lamper sa dostal do streleckej pozície spomedzi kruhov, mieril to však mimo.

50:35

Mistele dostal prenechaný puk na ľavom kruhu od Lampera, prakticky po pár sekundách však oň prišiel a získali ho na hokejky domáci.

49:52

Sojka spätne na ľavom kruhu hľadal Luntera, ktorý však prihrávku zasiahol len korčuľou a puk získali znovu domáci.

48:43

Popradčania už vymýšľajú rôzne prihrávky. Teraz to servíroval Matúš Paločko Zagrapanovi, jeho strela z pravého kruhu však našla iba gólmana Vaya.

48:14

Vandas si spracoval puk na pravom krídle, nemal však potrebnú rýchlosť, a tak to iba dával po mantineli do rohu klziska.

47:12

Poprad dal gól!
Domáci bleskurýchlo využívajú presilovku po krásnej kombinácii. Haščák krížnou prihrávkou posunul na pravý kruh Svitanovi, ktorý sa neulakomil a do výbornej pozície dával pred bránku DÁVIDOVI SKOKANOVI a ten len z prvej priťukol do brány.
Asistencie: Patrik Svitana, Marcel Haščák.

46:57

Poprad bude hrať presilovú hru. Za podrazenie si dve minúty odsedí Nicholas Welsh.

45:33

Vandas zachytil nahodený puk popri mantineli a rozhodol sa jemnou strelou pripomenúť Vayovi, gólman Bystrice úspešne zasiahol.

44:48

Mistele z rohu klziska našiel prihrávkou medzi kruhy Miloša Fafráka, ktorý okamžite švihom strieľal. Vošvrda zachytil puk na hrudi lapačkou.

44:22

Haščák mal myšlienku, aby prenechal na ľavý kruh Skokanovi, obranca Ďatelinka však úmysel popradských hráčov prečítal.

43:16

Na pravom kruhu sa s pukom ocitol Patrik Lamper, ktorý to skúšal strelou, netrafil však priestor brány.

42:28

Drgoňovi do cesty vošiel padajúci Hudec pri zadnom mantineli, popradská obranná dvojica však nestratila puk.

41:36

Marek Biro nahadzoval puk spoza ľavého kruhu. Pred bránku korčuľoval jeden hráč z Banskej Bystrice, nestihol však tečovať ani dorážať.

41:02

Preisinger sa snažil spätnou prihrávkou medzi kruhy nabíjať Handlovskému, ktorý si však ponúknutý pas nespracoval práve najlepšie.

40:26

Drgoň pálil od modrej čiary, gólman Vay použil na elimináciu strely ľavý betón.

40:01

Boli udelené desaťminútové tresty, hodilo sa už buly a pokračuje tretia tretina vo formáte 5 proti 5.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Pästná výmena medzi Ulrychom a Drewom začali zrejme kvôli tomu, že Ulrych pred začiatkom tretiny sa šiel korčuľovať na súperovu polovicu a okamžite sa z toho zrodila roztržka.
Ešte sa ani nezačala tretia tretina, Drew s Ulrychom sa pochytili a bola z toho pästná výmena. Na ľad prišli ďalší hráči a situácia sa rieši.
V prostrednej tretine sa roztrhlo vrece s gólmi. Padali najmä do banskobystrickej bránky. Za Poprad sa postupne presadili Handlovský, Lušňák, Svitana a dvakrát Haščák. Za hostí skóroval Verbeek. Poprad teda po 40 minútach vedie nad Bystricou 5:1.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:41

Drew vypálil od modrej. Vošvrda vyrážal betónom, videli sme dorážku od Misteleho, mieri lto však mimo brány.

38:56

Domáci si museli dať pozor na Fafráka, ktorý sa natlačil z rohu klziska pred bránku, obrancovia Popradu puk upratali.

37:49

Zagrapan zo stredného pásma iba nahodil puk do útočnej tretiny, Vay zachytával a ihneď po mantineli odpaľoval preč.

37:03

Poprad dal gól!
Domáci hráči si už zrejme užívajú zápas a strieľajú aj piaty gól. V strednom pásme sa zrazili dvaja hráči, Erving získal puk, posunul ho na modrú čiaru MARCELOVI HAŠČÁKOVI, ktorý mal spoluhráča na pomoc, no rozhodol sa z ľavého kruhu zakončiť sám a trafil to parádne ponad rameno Vaya.
Asistencia: Joona Erving.

36:24

Vybíralovi prišiel na pomoc do rohu klziska Lunter, barani potom však sami nechtiac odstránili puk preč z útočného pásma.

35:42

Z rohu klziska sa pred bránku predieral Alex Tamáši. Mal to však ťažké proti dvojici domácich, puk mu vypichli pred bránkou.

34:22

Na brankárskom poste Bystrice nastala po štvrtom inkasovanom góle zmena. Matej Gajan odchádza z brány, na jeho miesto prichádza Adam Vay.

34:22

Poprad dal gól!
Popradčania si prinavrátili trojgólové vedenie. Vynikajúco rozohral z obranného pásma brankár Vošvrda, ktorý na útočnej modrej dlhou prihrávkou našiel Svitanu. Ten posunul do krídla MARCELOVI HAŠČÁKOVI, ktorý švihom prestrelil Gajana, ktorému prepadol puk popod lapačku.
Asistencie: Patrik Svitana, Tomáš Vošvrda.

33:52

Hunter Drew si vypýtal prihrávku do dobrej pozície medzi kruhmi. Pálil okamžite z prvej, Vošvrda mierne vyšiel z bránky a betónom zasiahol.

33:22

Na chvíľu vznikol zmätok pri bystrickej striedačke počas striedania. Hostia to však zvládli a hneď si dobrú šancu vypracoval Joshua Winquist. Pálil švihom z ľavého kruhu, mieril to na bližšiu žrď.

32:39

Vandas smeroval dopredu po ľavom krídle, nahadzoval to na zadný mantinel a domáci sa pokúšali korčuľovať za pukom.

31:46

Banská Bystrica dala gól!
Hostia znižujú vedenie Popradu a po prvýkrát v zápase sa radujú. Ďatelinka si spracoval prihrávku na modrej a vypálil. Vošvrda vyrážal, nemal puk pod kontrolou, ujal sa ho HAYDEN VERBEEK a zblízka po ľade zakončil.
Asistencie: Ivan Ďatelinka, Vladimír Vybíral.

31:32

Ďatelinka sa po Fafrákovej prihrávke odhodlal k strele od modrej. Delovku nasmeroval do betónu Vošvrdu.

30:42

Úvodná minúta presilovej hry baranov je za nami. Zatiaľ sa hostia k výraznejšej šanci neprepracovali.

30:03

Welsh dával Winquistovi na pravý kruh prihrávku na strelu z prvej. Winquist pálil z prvej, mieril však iba do popradského hráča.

29:41

Banská Bystrica si zahrá presilovku. Mešár si odsedí trest pre hráčsku lavicu za príliš veľa hráčov na ľade.

29:23

Fafrák si pripravoval pozíciu medzi kruhmi, obišiel Brejčáka, Popradčania však boli pred Vošvrdom v početnom zložení a zablokovali mu strelu.

28:24

Útočník baranov Filip Vašaš to skúšal po uvoľnení sa na ľavom kruhu. Jeho priamočiaru strelu Vošvrda videl a stihol úspešne použiť lapačku.

27:51

Haščák smeroval po pravom krídle a vyskúšal to spoza kruhu. Mieril to vedľa brány.

27:16

Zdalo sa, že Winquist zachytí nepresnú Svitanovu prihrávku ešte v pásme, bolo to však pre jeho hokejku priďaleké.

26:41

Zaujímavo to urobil Vošvrda, ktorý zachytil nahodený puk a ihneď ho "centrom" posielal na útočnú modrú Skokanovi. Bol by z toho dokonalý únik, no Skokan bol v ofsajde.

25:50

Streal z ľavého kruhu z hokejky Luntera prefrčala popri bráne a Bystričania prišli už o útočné pásmo.

25:06

Po vyhratom buly poslal skrytú strelu z pravého kruhu bekhendom Fafrák. Kabáč šiel dorážať, nadvihol to však na ochrannú sieť.

24:44

Lamper bol blízko pred bránkou a ocitol sa už v dobrej šanci, no zakončenie mu úplne nevyšlo a Vošvrda bol dobre pripravený.

23:50

Poprad dal gól!
Domáci hráči strieľajú gól vo vlastnom oslabení. Popradčania využili situáciu na prienik, Skokan si vzal prehodený puk na pravé krídlo, naviazal na seba hráčov, prešiel medzi kruhy a do dobrej pozície dal na ľavý kruh PATRIKOVI SVITANOVI a ten z prvej prekonal Gajana.
Asistencia: Dávid Skokan.

23:28

Banskobystričania dobre rozbehli presilovku, sú usadení v pásme. Prihrávali si, Mistele to skúšal dávať krížnou prihrávkou popred bránu. Vošvrda zasiahol hokejkou a odtečoval puk mimo hracej plochy.

22:36

Na kontakt sa môžu dostať hostia. Lukáš Handlovský si sadá na trestnú lavicu za seknutie.

22:24

Popradčania sú po dvoch strelených góloch zjavne pri chuti. Brejčák si spracoval prihrávku a strieľal spoza pravého kruhu. Gajan stihol zasiahnuť a puk prikryť. Zrodila sa menšia strkanica, no bez vážnejších následkov.

21:03

Poprad dal gól!
Domáci hokejisti ihneď využívajú presilovku a idú do dvojgólového vedenia. Puk na modrej čiare po vyhratom buly zachytil Dalhuisen, posielal ho švihom na bránku a PATRIK LUŠŇÁK úspešne tečoval.
Asistencia: Mike Dalhuisen.

20:58

Po strelenom góle majú domáci ďalšiu dobrú možnosť. Marek Sloboda je na dve minúty vylúčený za nedovolenú hru vysokou hokejkou.

20:52

Poprad dal gól!
Kamzíci idú prostredníctvom prekvapivého gólu do vedenia. Po vyhratom buly Preisingera sa puk dostal na hokejku LUKÁŠA HANDLOVSKÉHO, ktorý strieľal z hranice ľavého kruhu a zrejme hosťujúci Biro si to nechtiac zrazil do brány.
Asistencia: Miroslav Preisinger.

20:46

Banskobystrická rozohrávka nebola vôbec presná, končí sa to zakázaným uvoľnením.

20:17

Svitana nahodil puk poza bránku, Skokan zachytil jeho puk na opačnej strane klziska a domáci obsadili pásmo.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Úvodná dvadsaťminútovka zbehla pomerne rýchlo. Videli sme viac úsekov hry bez prerušení, ale za to z môjho pohľadu veľmi málo striel. Gólu sme sa teda nedočkali, a tak je stav po 20 minútach bezgólový.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:49

V záverečných sekundách Kramár pálil od modrej. Gajanovi prepadol puk, zamieril však mimo žrde.

19:04

Popradská presilovka sa už skončila a zaútočili opäť hostia. Hayden Verbeek dobre korčuľoval s pukom, prešiel medzi kruhy a zakončil. Vošvrdovi najprv vypadol puk, ihneď ho pokryl.

17:58

Po prihrávke Drgoňa to Haščák skúšal zo svojej pozície znova. Bystričania jeho strelu prečítali a zblokovali.

17:22

Popradčania sa už usadili v pásme po novom založení útoku. Haščák to skúšal zo svojej typickej pozície z ľavého kruhu, mieril na hruď Gajana.

16:53

Prvá presilovke v zápase a má ju Poprad. Joshua Winquist si na trestnú lavicu sadá za seknutie.

16:21

Po ľavom krídle smeroval dopredu Marek Sloboda, zakončoval spoza kruhu, mieril to však len priamo do gólmana Vošvrda.

15:51

Jedna z mála popradských striel na bránku Mateja Gajana. Poslal ju tesne spoza pravého kruhu Filip Mešár, gólman Bystrice bol pripravený.

15:38

Hra sa prelieva zo strany na stranu bez výraznejších zakončení a skúšal to teraz po ľavom krídle Fafrák. Jeho pokus bol nepresný.

14:22

Matúš Paločko chcel potiahnuť krídelnú akciu po ľavej strane, ďaleko sa však nedostal, bol zastavený na modrej čiare.

13:26

Dalhuisen potiahol puk po pravom krídle, mal aj podporu od spoluhráčov, Popradčanom sa však nepodarilo zakončiť.

12:31

Banskobystričania boli opäť v pásme. Na modrej čiare bol s pukom Welsh, jeho strelecký pokus bol zblokovaný.

11:28

Teraz boli ku gólu pomerne blízko aj kamzíci. Petr Ulrych zachytil puk na modrej čiare a nahadzoval. Jeho strela zazvonila na pravej žŕdke.

10:52

Zajímavo sa pretlačil od zadného mantinelu Sojka. Potom bol natlačený do bránky Mešárom. Bránka sa posunula, gólovo zakončil Lukáš Lunter, ale hra už bola kvôli posunutiu brány prerušená.

10:27

Barani sa znovu dostali do pásma a aktívny bol opäť Vybíral. Spoza pravého kruhu nahadzoval puk, mieril to však nepresne.

09:51

Popradský gólman ostal chvíľu bez hokejky, Banskobystričania však nevybojovali puk do svojej moci.

09:11

Po takmer päťminútovom úseku bez prerušenia je hra kvôli popradskému ofsajdu prerušená, vhadzuje sa v strednom pásme.

08:43

Filip Vašaš vykorčuľoval po ľavom krídle a nahadzoval to spoza kruhu pred bránku. Bol tam už nakorčuľovaný Sloboda, nestihol už trafiť puk.

08:06

Po trochu nevýrazných situáciách teraz nastreľoval spoza ľavého kruhu puk Vybíral. Pred bránkou sa ukazoval Lunter, popradský obranca ho už k dorážke nepustil.

06:49

Sojka si poradil s Mešárom a po ľavom krídle šprintoval s pukom Vybíral. Dostal sa k strele z kruhu, no mieril iba do Vošvrdovho betónu.

05:58

Bjalončík sa po zisku puku na modrej čiare chcel uvoľniť, potom pred ľavým kruhom narazil na banskobystrického obrancu Welsha, ktorý ho odzbrojil dovoleným spôsobom.

04:58

Verbeek vyšiel s pukom z rohu klziska až k modrej čiare, odtiaľ ho nahadzoval späť popri mantineli.

04:18

Do dobrej pozície sa dostával Joshua Winquist, ktorý sa chcel vysunúť do samostatného úniku. Neustriehol si však pohyb a bolo z toho ofsajdové postavenie.

04:00

Haščák si prebral za pravým kruhom prenechaný puk a ihneď pálil, strieľal to však iba do plexiskla.

03:18

Popradskí hráči už potrebovali striedať, Lušňák to zo stredného pásma odpálil iba za gólmana Bystrice. Hostia taktiež prestriedali.

02:50

Vybíral vystihol popradskú rozohrávku a pokračoval s pukom do pásma. Manévroval, potom nabíjal na modrú čiaru Ďatelinkovi, ktorého príklep Vošvrda hokejkou vyrážal.

02:14

Kabáč s Fafrákom nezakončili po svojej spolupráci. Hru ihneď otočil Zagrapan, ktorý chcel kombinovať s Bjalončíkom, tiež to nevyšlo.

01:36

Popradská bránka bola posunutá, chvíľu boli problémy s jej osadením, čiaroví rozhodcovia si museli pomôcť vŕtačkou.

01:11

Vandas ponúkol dobrú prihrávku Preisingerovi pomedzi obrancov. Spomedzi kruhov si to už žiadalo zakončenie, popradský útočník správny moment však premárnil.

00:44

Winquist iba zo stredného pásma nahadzoval puk do útočnej tretiny, jeho spoluhráči a aj on sám potrebovali striedať.

00:30

Drgoň zakladal akciu po ľavom krídle, posunul puk Skokanovi, jemu však priestor na útok zmaril Marek Sloboda.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK Poprad: Vošvrda (Valluš) – Drgoň, Hudec, Brejčák, Dalhuisen, Ulrych, Erving, Kramár – Svitana, Skokan, Haščák – Vandas, Preisinger, Handlovský – Matúš Paločko, Zagrapan, Bjalončík – Mešár, Lušňák, Matej Paločko – Jevoš

HC 05 Banská Bystrica: Vay (Gajan) – Biro, Drew, Ďatelinka, Welsh, Demo, Petrinec, Roman, Faško-Rudáš – Mistele, Winquist, Lamper – Sloboda, Verbeek, Vašaš – Kabáč, Tamáši, Fafrák – Vybíral, Sojka, Lunter

Rozhodca: Hronský, Baluška – Synek, Kacej.
Prajem vám príjemný piatkový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 3. kola Tipos Extraligy, v ktorom spomedzi štyroch stretnutí uvidíme aj duel medzi HK Poprad a HC 05 Banská Bystrica. Zápas sa začína o 18:00.

Popradčania síce vstúpili do nového ročníka našej najvyššej hokejovej súťaže prehrou s Nitrou 2:3, no zápas bol pomerne vyrovnaný a kamzíci aj viedli 2:1, ale vedenie si neustrážili. V druhom kole Podtatranci cestovali do hlavného mesta, kde ozbíjali Slovan Bratislava o všetky body. Belasých porazili tesne 1:2 a získali prvé tri body. Zatiaľ je Poprad na 5. mieste s tromi bodmi a skóre 4:4.

Banskobystričania majú taktiež za sebou dva zápasy. V úvode nového ročníka ligy odohrali regionálne derby so Zvolenom, ktorému podľahli 4:1. V druhom zápase sa Bystrica predstavila na domácom štadióne proti ambicióznym Michalovciam. Hokejisti spod Urpína mali zápas do polovice druhej tretiny pod kontrolou, viedli 4:1 a zdalo sa, že dokráčajú za prvými tromi bodmi. Situáciu však domáci podcenili, inkasovali hetrik z hokejky Lalancettea a gól Šoltésa. Z pôvodných 4:1 zrazu bolo po 60 minútach 4:5 a Bystrica žiadne body teda nezískala. S 0 bodmi a skóre 5:9 je Bystrica na predposlednom 11. mieste.

Posledný vzájomný zápas medzi kamzíkmi a baranmi sa odohral 1. marca 2020. Banská Bystrica vtedy na domácom ľade zdolala Poprad 5:3.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HK Poprad – HC´ 05 Banská Bystrica

7:1

konec (0:0, 5:1, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 21. Handlovský (Preisinger), 22. Lušňák (Dalhuisen), 24. Svitana (Skokan), 35. Haščák (Svitana, Vošvrda), 38. Haščák (Erving), 48. Skokan (Svitana, Haščák), 55. Svitana (Skokan, Brejčák) – 32. Verbeek (Ďatelinka, Vybíral)

HK Poprad: Vošvrda (Valluš) – Drgoň, Hudec, Brejčák, Dalhuisen, Ulrych, Erving, Kramár – Svitana, Skokan, Haščák – Vandas, Preisinger, Handlovský – Matúš Paločko, Zagrapan, Bjalončík – Mešár, Lušňák, Matej Paločko – Jevoš

HC´ 05 Banská Bystrica: Gajan (35. Vay) – Biro, Drew, Ďatelinka, Welsh, Demo, Petrinec, Roman, Faško-Rudáš – Mistele, Winquist, Lamper – Sloboda, Verbeek, Vašaš – Kabáč, Tamáši, Fafrák – Vybíral, Sojka, Lunter

Rozhodčí: Hronský, Baluška – Synek, Kacej

Průběh zápasu
1. třetina
16:53 BBY 2 Winquist, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
20:52 POP 1:0 Handlovský (Preisinger)
20:58 BBY 2 Sloboda, vysoká hůl
21:03 POP 2:0 Lušňák (Dalhuisen)
22:36 POP 2 Handlovský, sekání
23:50 POP 3:0 Svitana (Skokan)
29:41 POP 2 HL Mešár, příliš mnoho hráčů
31:46 BBY 3:1 Verbeek (Ďatelinka, Vybíral)
34:22 POP 4:1 Haščák (Svitana, Vošvrda)
34:22 BBY -Gajan +Vay (Střídání)
37:03 POP 5:1 Haščák (Erving)
Po 2. třetině
3. třetina
46:57 BBY 2 Welsh, podrážení
47:12 POP 6:1 Skokan (Svitana, Haščák)
50:57 BBY 2 Mistele, podrážení
POP 2 Brejčák, nedovolené bránění
54:09 POP 7:1 Svitana (Skokan, Brejčák)
Konec