Menu

Hokej

KHL

HC Dinamo Minsk – Red Star Kunlun

2:0

konec (0:0, 1:0, 1:0)

09.10.2020, 18:30 • Minsk Arena, Minsk • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 1.8 4.5 3.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že HC Dinamo Minsk doma skolilo Red Star Kunlun výsledkem 2:0 a nadále tak potvrzuje dobrý start do sezony, se s Vámi loučí a hezký pátek přeje Tomáš Lysý. (20:56:38)
Československá stopa v týmech:
Dominik Furch (MIN): nechytal
Šimon Hrubec (KUN): nechytal
Statistiky zápasu:
Góly: 2-0
Střely na branku: 38-24
Zásahy gólmanů: 24-36
Zblokované střely: 11-10
Vyloučení: 2-3
Vyšší tresty: 1-1
Využití: 0-0
V oslabení: 0-0
Vyhraná buly: 28-27
Hity: 17-12.
Dinamo Minsk bere z dnešního zápasu zaslouženou výhru, když bylo prakticky po celý zápas lepší. V první třetině se ještě domácím nepodařilo i díky výbornému Šikinovi v brance Kunlunu vstřelit gól. Ve druhé části se ale už hráči v tmavě modrém prosadili, když Vladislav Jerjomenko vyslal z pravého kruhu střílenou přihrávku, kterou si Starikov srazil do sítě.

Třetí třetina byla hodně zajímavá. Již po 41 sekundách hry bylo nařízeno trestné střílení po tom, co Šikin vyjel z branky a podrazil Lodniu, ovšem velkou příležitost domácích na zvýšení stavu nevyužil Alexandr Kogaljov. Ten sice gólmana rozhýbal, ale puk do sítě nezasunul, jelikož se mu kus gumy postavil na hranu. V čase 47:43 se domácí radovali z druhé trefy, ale sudí branku zřejmě správně neuznali, protože Šarangovič puk do sítě kopl. Minutu a půl před koncem zápasu zkusili hosté hru bez gólmana a obránce Sam Lofquist měl blízko k vyrovnání, jenže ránou od modré trefil jen tyč. Čtyřicet sekund před finišem třetí části ujel po levé straně Jegor Martynov, jenž by se radoval z branky, jenže před volnou klecí ho fauloval Lofquist a kvůli faulu mu puk před volnou klecí sebral Nikolišin, takže sudí ukázal na branku a naprosto jasně vyřkl konečný verdikt v podobě technického gólu – 2:0.

Konec zápasu.
Dmitrij Šikin se vrací do své klece.

59:20

59:20 Igor MARTYNOV - 2:0

59:20

Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
Technický gól Dinama jistí výhru běloruského týmu. JEGOR MARTYNOV po špatném buly hostí ujel po levé straně do útočného pásma. Kousek za modrou ho podrazil hokejkou Sam Lofqvist, čímž znemožnil jeho zakončení. Domácí forvard sice padl na kolena, ale napůl vleže ještě zkusil zakončit do volné klece, kde kotouč vyhodil pryč Ivan Nikolišin. Rozhodčí ale jasně ukázal paží směrem k brance a vše je tak jasné!

59:07

Nepřesná střela na volnou klec Kunlunu znamená zakázané uvolnění domácích.

58:59

Domácí vyvezli kotouč do středního pásma, ale volnou branku neohrozili.

58:49

Zápas se protahuje, hra je opět přerušena a buly bude po pravici Taylora.

58:40

Po vyhraném buly hostí šel puk na modrou pro Sama Lofquista, který tvrdou ránou z první orazítkoval tyčku!

58:34

Dmitrij Šikin je již na střídačce v hovoru se Šimonem Hrubcem. Hosté to zkusí se šesti hráči v poli bez gólmana. Do konce zápasu chybí 86 sekund.

58:33

Hosté si berou oddechový čas. Dmitrij Šikin ještě před odchodem na střídačku řádně pokropil své brankoviště vodou z lahve. Zřejmě proto, aby se případně pomalu se loudající puk zastavil v brankovišti v kaluži vody.

58:33

Dmitrij Šikin je stále ve své brance a opravdu nevím, na co nyní hostující ekipa čeká. Následovat bude další buly před Taylorem.

58:13

Tak možná nyní. Hosté pozdrželi hru před svojí brankou, zformovali se a jdou do útoku.

58:00

Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:19

Sice to chvíli vypadalo, že se Kunlun ke hře bez gólmana odhodlá, ale je to stále pět na pět.

57:19

Hosté díky Ethanu Werekovi vybojovali buly před brankou Taylora a tohle je možná pravá chvíle na to odvolat Dmitrije Šikina.

56:13

Parker Foo vyvezl kotouč po levé straně do útočného pásma a na kruhu ho přenechal pro Caseyho Wellmana, který tlačil kotouč na vzdálenější tyč, kam by asi Taylor nedosáhl. Jenže branku těsně minul.

55:50

Bude jistě zajímavé sledovat, kdy se hosté odhodlají ke hře bez gólmana. Moc času už jim nezbývá.

55:25

Sudí po Pedanově zákroku v útočném pásmu vykazují vhazování do středního pásma.

55:17

Hosté tlačí na pilu a před brankou Taylora je jich nyní plný led.
Následuje reklamní pauza.

54:48

Alexej Protas zblízka nedokázal usměrnit puk do sítě po pobídce spoluhráče. Na druhé straně se Ethan Werek výbornou zasekávačkou zbavil na pravém kruhu Jerjomenka a vypálil. Taylor jeho střelu vyrazil a puk ještě rychle pokryl, takže se Hunter Shinkaruk z druhé vlny k dorážce nedostal.

54:20

Hráči Minsku stihli vystřídat a ještě zamezit akci soupeře. A už se opět pouští do útočení.

54:00

Utkání nabírá na obrátkách, oba celky se nyní rozehrály k parádnímu hokeji!

53:20

Nahoru a dolu. Nejprve předvedli útočnou akci hráči Kunlunu, se kterou si ale poradil Taylor. Na druhé straně Šikin v brance hostí zblízka po dobré práci hokejkou nedovolil zakončit Usovovi.

52:37

Dobré napadání Alexandera Kogaljova. Ten jako by chtěl napravit neproměněné trestné střílení a nyní se snaží, co to dá, aby spoluhráčům v útočném pásmu připravil dobrou pozici ke střele.

51:23

Hala nyní trošku bouří, jelikož dva zákroky hráčů Kunlunu na domácí plejery byly hodně na hraně. Hraje se ale dále.

50:49

Hned po vyhraném buly se k puku dostal na modré čáře Ilja Usov, jehož dělovka minula tři tyče.

50:00

Kunlunu k vyrovnání zbývá ještě deset minut, což je především v hokeji dostatek času na to udělat něco s průběžným výsledkem zápasu.

48:47

Utkání je tak stále otevřené, i když Dinamo zřejmě zaslouženě vede.

47:43

Tak nikoliv postavení útočícího Jegora Šarangoviče v branovišti. Sudí naznali, že forvard Dinama puk do sítě úmyslně kopl a proto není jeho branka uznána.

47:43

Ještě se však ověřuje, zda Šarangovič neměl postavení v brankovišti.

47:43

Nyní už byl Dmitrij Šikin na domácí hráče krátký a Minsk jde do dvoubrankového vedení. Velký podíl na brance má Ivan Drozdov, jenž na pravé straně u mantinelu vymotal dva obránce a najel si mezi kruhy. Jeho tvrdou střelu ještě Šikin pokryl, ale na dorážku Jegora Šarangoviče už byl krátký.

46:53

Protas přenechal puk na levém kruhu pro Dmitrije Bujnického, jehož tvrdá rána šla přímo do Šikina.

46:15

Hráči Kunlunu se neúspěšně snaží rozhodit domácího brankáře, který se před malou chvílí rozchytal do výborné formy. Nyní do něj zkusili trošku najet, ale Taylor zůstal ledově klidný.

45:56

Šikin také zastavil hru a bude se vhazovat před jeho brankou.

45:29

Domácí se s vypětím sil ubránili a hrají v pěti.

45:09

Domácí se dvakrát po sobě osvobozují, poté Taylor chytá puk a přerušuje hru.

44:25

Obrovská šance hostí na srovnání stavu. Lockhartova střela z levé strany zblízka minula branku Taylora. Od zadního mantinelu se ale puk odrazil k Cory Kanemu, který měl na holi svůj premiérový gól za Kunlun. Byla před ním už jen volná branka, avšak Danny Taylor tygřím skokem vyrazil puk těsně před brankovou čárou.

44:04

Kunlun hraje přesilovku výtečně. Z pravého kruhu vypálil Shinkaruk a Taylor nyní ramenem vytěsnil puk mimo tři tyče.

43:43

Taylor si připisuje při oslabení první dobrý zákrok, když v nepřehledné situaci před brankou vyrazil puk mezi kruhy.

43:29

Dmitrij Archipov byl za brankou podražen Vladislavem Jerjomenkem a střelec zatím jediné dnešní branky jde na dvě minuty ven.

42:57

Ilja Usov dostal puk mezi kruhy, kde byl připraven na střelu z první. Ale Dmitrij Šikin stále drží šance Kunlunu na body.

42:41

Hosté hrají v plném počtu.

41:52

Přesilovka domácích je nyní hodně statická, bez nápadu.

41:15

Přesilová hra se zatím domácím nedaří využít. Jsou usazení před brankou Šikina a kombinují.

40:41

Hunter Shinkaruk jde na dvě minuty ven za hákování Ivana Lodniy, které přišlo na úplném začátku akce. Tedy ještě před tím, než brankář Šikin najíždějícího hráče Dinama podrazil za trestné střílení. Seknutí Pedana na Lodniu, jenž tak nemohl zakončovat do prázdné branky, již rozhodčí nechávají bez trestu.

40:41

40:41 Neproměněný nájezd Kogaljova

40:41

K nájezdu se rozjel Alexandr Kogaljov, jenž rozhýbal gólmana Dmitrije Šikina, ale nedokázal puk zvednout nad jeho beton. Kotouč se mu postavil na hranu a Kogaljov poslal puk vedle.

40:41

40:41 Nařízení trestného střílení

40:41

Za podrážení gólmana Dmitrije Šikina je nařízeno trestné střílení pro domácí.

40:41

Do samostatného úniku ujel Ivan Lodnia, který si ho dnes zasloužil. Proti němu se vrhl gólman Šikin, jenž ale soupeře podrazil. Po tom byl navíc útočník domácích seknut Ruslanem Pedanem, jenž mu znemožnil zakončit do volné klece. A bude zajímavé, jak sudí celou situaci posoudí, protože ještě před kontaktem Lodniy s brankářem Šikinem zahákoval domácího útočníka Hunter Shinkaruk.

40:09

Třetí třetinu začínají domácí zakázaným uvolněním.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 20:09.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.
Statistiky po druhé třetině:
Góly: 1-0
Střely na branku: 24-16
Zásahy gólmanů: 16-23
Zblokované střely: 6-9
Vyloučení: 1-2
Vyšší tresty: 1-1
Využití: 0-0
V oslabení: 0-0
Vyhraná buly: 16-14
Hity: 12-8.
Druhá třetina je u konce a nutně říct, že Dinamo v ní bylo opět výrazně lepším týmem. Běloruský tým měl více šancí a paradoxem je, že vedení 1:0 zajistil domácím sražený puk. Klinkhammer poslal kotouč na pravý kruh pro Vladislava Jerjomenka, jehož střílená přirhávka se odrazila od brusle Starikova do sítě. Minsk poté mohl ještě navýšit své vedení. Střelu Martynova schoval Šikin do lapačky, Protas pak tváří v tvář brankáři Kunlunu zakončit pod jeho betony nedokázal a v závěru třetiny si Šikin při nepřehledné situaci i vleže zapsal úspěšné zákroky při předbrankové mlýnici – 1:0.

39:17

Šarangovič hledal přihrávkou z druhé vlny najíždějícího Šinkeviče, který ale dostal kotouč za sebe a domácí přichází o útočné pásmo.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:39

Cory Kane zachytil ve středním pásmu sražený puk a rychle s ním vjel před branku Taylora ve snaze trošku přibrzdit nápor domácích.

37:41

Nyní tedy Dmitrij Šikin vůbec nevěděl, kde mu hlava stojí a kde má kotouč. Před jeho brankou vznikla obrovská skrumáž, během které někteří fanoušci Dinama dokonce třikrát zvedali ruce nad hlavu. Ale domácím plejerům se kotouč nepodařilo dostat nad ležícím brankářem do sítě.

37:20

Ilja Solovjov se nyní opřel do puku od modré pří ráně z první a jeden z hráčů Kunlunu pocítil tvrdost jeho rány.

37:05

Naopak Casey Wellman se trefil mezi tři tyče, ale jeho pokus Taylora jen polechtal a forvard Kunlunu si na svojí první branku v sezoně musí nechat zajít chuť.

36:43

Z levého kruhu zkusil tvrdou střelu Ethan Werek. Úmysl nebyl špatný, jenže mířil metr nad horní tyčku.

36:15

Ten nyní řešil nepřehlednou situaci před svojí klecí, po které raději puk schoval ve výstroji a přerušil hru.

36:05

Branka za zády Taylora byla posunutá, takže se přerušuje a konstrukce se díky sudím dostává do správné pozice. Celou situaci kontroluje ze střídačky dnešní náhradník Minsku Dominik Furch, který ale zatím odchytal výrazně více zápasů než jeho protějšek.
Poměr střel 22:11 ve prospěch Dinama jasně ukazuje, kdo je dnes zatím lepším týmem.

35:48

Parého rána z pravého kruhu byla ztečována těsně vedle branky Šikina.

35:13

Šikin raději po dalším nahození podržel puk a vzápětí se do útočného pásma dostali také hráči v červenobílém. Taylor ale zasahovat nemusel.

34:40

Domácí nyní motají pětici hráčů Kunlunu před brankou Šikina. Jedna kombinace střídá druhou, ale Minsku chybí přesnost v zakončení. Jako nyní, když puk mezi kruhy dostal Martynov, jenže střelou z první netrefil puk.

32:18

Druhou branku měl na holi Alexej Protas, ke kterému na levém kruhu propadl volný puk. Najel si před branku a snažil se Šikina rozhýbat, leč puk pod jeho betony do sítě nezasunul.

31:41

Paré si na pravém kruhu počkal, až se mu v útočném pásmu zformují spoluhráči. Poté dal puk na obránce, ale Šinkevič byl od modré svým nahozením hodně nepřesný.

31:04

Po dalším dobrém vyvezení puku se na levém kruhu nejlépe zorientoval Šarangovič a zkusil střelu přes obránce, na kterou ale Šikin viděl a puk vyráží.

30:19

Dinamo nyní dobře brání obrannou modrou a nepouští soupeře ke své brance. Když už puk propadne do obranného pásma před Taylora, domácí lehce vyhodí kotouč ven z pásma.

29:15

Ba naopak. Z protiútoku se po pravé straně prosmýkl na kruh Igor Martynov a zkoušel nebezpečnou střelu do horní části branky. Šikin ale na přední tyči zasáhl lapačkou.

28:58

Kunlun se po inkasované brance na okamžik usadil před Šikinem, ale žádné vážné ohrožení pro branku domácích z toho nevzniklo.

26:28

26:28 Vladislav JERJOMENKO - 1:0

26:28

Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
Tlak Dinama je zaslouženě zužitkován! Domácí po zisku kotouče ve středním pásmu podnikli rychlý protiútok do rozhozené obrany Kunlunu, na jejímž konci byl přesně zakončující VLADISLAV JERJOMENKO. Ale zakončující přesně s velkým štěstím. Klinkhammer z pravého kruhu dal puk za sebe právě na Jerjomenka, jenž vyslal střílenou přihrávku před branku, kterou si do sítě bruslí srazil Lev Starikov. Bez asistence.

26:03

Po pravé straně si k brance najel Dmitrij Znacharenko, jenže při střele z první se mu puk svezl z hole a mířil tak vedle.

25:26

Kogaljov dostal nabito mezi kruhy a opřel se z této pozice do puku, ale ani on svojí ranou nepřekonal Šikina.

25:09

Protas dokázal vybojovat puk u mantinelu útočného pásma a postrčit na spoluhráče.

24:50

Vypadá to, že hosté po bitce trošku ožili. Zakázané uvolnění Dinama Minsk.

24:29

Střela Lva Starikova od modré nevykazovala přesnost a Taylor tak zasahovat nemusel.
Hrát se ještě nebude, uklízí se plocha po tom, co Znacharenko potřísnil led pár kapkami krve.
Atmosféru v hale nyní udržují i místní roztleskávačky, na které je velice hezký pohled.

23:50

Oba hráči jdou na pět minut ven a bude se pokrčovat v pěti na obou stranách.

23:45

Znacharenko si nyní pěstně cosi vysvětluje s Viktorem Baldajevem. Oba kohouti se do sebe pustili, ale ani jednomu se nepodařilo soupeře dostat na led. Vítězem bitky je ale Baldajev, který trefil Znacharenka na levé ucho, ze kterého nyní domácí obránce značně krvácí.
Domácí bek Znacharenko za brankou žďuchl do napadajícího Zyrjanova, který vzápětí poslal na zem nechtíc gólmana Taylora. Pokračuje se dále.

23:30

Hned po buly to zkusil také Rob Klinkhammer, ovšem i on zatím nevykazuje přesnost.

23:15

Francis Paré našel z pravé strany mezi kruhy Dmitrije Bujnického. Ten se opřel do kotouče a vyslal puk do horní části branky. Dmitrij Šikin si opět připisuje výborný zákrok a ramenem vyráží puk.

22:40

Kogaljov sice dostal puk do útočného pásma, ale poté už byl pokryt.

21:20

Domácí začali druhou třetinu tak, jak první skončili. Hýří aktivitou.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:18.
Statistiky první třetiny:
Góly: 0-0
Střely na branku: 9-6
Zásahy gólmanů: 6-9
Zblokované střely: 3-6
Vyloučení: 1-2
Využití: 0-0
V oslabení: 0-0
Vyhraná buly: 5-8
Hity: 5-7.
První třetina je u konce a domácí v ní byli lepším týmem. Již ve druhé minutě přebruslil obránce Šarangovič, který ale tváří v tvář Šikinovi nemířil přesně. A právě gólman hostí byl hlavní překážkou radosti Dinama v první části. Další věcí bylo, že domácí v dobrých pozicích minuli branku, třeba jako Znacharenko při střele od modré nebo Lodnia pokusem z mezikruží.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:31

Na pravé straně dostal kotouč do jízdy Luke Lockhart, který si najel až na pravý kruh. Zkusil střelu na bližší tyč a byla z toho zřejmě nejvážnější šance Red Staru v první třetině. Ovšem bez zužitkování, Taylor dobře zasáhl.

19:06

Dobré napadání Dinama pokračuje, hosté měli co dělat, aby nyní vyvezli puk ze svého obranného pásma.

19:00

První třetina rychle utekla, probíhá z ní posledních 60 sekund.

18:30

Hráči hostí střídají, za brankou má kotouč Gimajev a čeká, komu nahrát.

18:10

První útok se hostům zakončit nepodařilo a stejně skončila i následná snaha při dalším zavezení puku do pásma.

17:47

Lodnia se prezentoval ve středním pásmu dobrým napadáním, ovšem nakonec hráči v bíločerveném získali puk a jdou s ním před branku Taylora.

17:30

Reklamní přestávka opět na chvíli přerušuje první třetinu, ve které je Dinamo Minsk jednoznačně lepším týmem. Jenže zatím naráží na výborného Dmitrije Šikina v brance Kunlunu. Navíc se ani nezdá, že střely na branku jsou 5:4 ve prospěch hostí, ale věřme oficiálním statistikám...

16:38

Alexandr Kogaljov ve středním pásmu zrychlil hru a nabruslil si do útočného pásma. Ze střídačky ale proti němu vystartoval jeden z obránců. Útočník Dinama dával puk za sebe, ale přihrál spoluhráčům na paty.

15:43

A další zákrok na hraně. Tentokrát Sam Lofquist poslal u mantinelu na zem Ivana Drozdova. Sudí ale po vylučovacím mariáši z konce osmé minuty nyní zatím žádného hokejistu za katr neposílají.

15:01

Pronikajícího Parého zastavil mezi kruhy na hranici faulu Pedan, hraje se ale dále, pískáno není.

14:43

Už ale také přichází o puk. Jenže vzápětí se před Taylora přesunou znovu. S touto rozehrávkou asi nebude bývalý výborný hokejista Běloruska a dnes trenér Dinama, Konstantin Kolcov, příliš spokojen.

14:06

Za brankou inkasoval jeden z hráčů Kunlunu pořádný hit a byl zbaven puku. Hosté se ale stále drží v útočném pásmu, což je asi jejich nejdelší pobyt před Šikinem v dosavadním průběhu utkání.

13:42

Domácí stále hrají prim a mají více z utkání, ovšem gólová efektivita je zatím míjí.

13:08

Hosté ztratili v útočném pásmu puk, čehož využil Ivan Lodnia, jenž je dnes velmi aktivní. Na levé straně modré si povodil obránce Starikova a namířil si to mezi kruhy. Pálil na levou stranu, kterou přesouvající se Šikin neměl pokrytou, ale těsně minul branku.

12:31

Dobrá rána Znacharenka od modré prošla těsně vedle pravé tyče Šikina.

11:23

A domácí se museli rychle vracet při přečíslení dva na jednoho. Odpovědnost na sebe vzal Ethan Werek, který sice vylákal Taylora trošku z branky, ale při zakončení bekhendem mu puk sjel z hokejky.

11:03

Oba týmy hrají v plném počtu. Mezitím čekal ještě Lodnia u levé tyče, zda mu spoluhráč přistrčí přes obránce puk, jelikož na něj kývala zcela volná branka. Nestalo se.

10:21

Domácí hrají v pěti a začíná jejich zkrácená přesilovka pět na čtyři.

09:58

Hosté jsou ve čtyřech.

09:55

Šarangovič z pravého kruhu prvně minul, poté byla jeho výzva na teč nevyslyšena spoluhráči. Následně špatně přihrál, ale dobrým reflexem ještě soupeři zabránil ve vyhození puku.

09:03

Je zde domácí přesilovka čtyři na tři, jelikož hráčů Kunlunu bylo na ledě opravdu pět. Což je obvykle v pořádku, nikoliv však, když hrajete s jedním vyloučeným plejerem. Dvě minuty si odsedí Sam Lofquist.
Pokud se nemýlím, tak hosté nyní hráli v pěti.

08:50

Ivan Drozdov zkoušel z levého kruhu střelu přes obránce. Šikin na ní moc neviděl, ale nakonec zasahovat po dobrém bloku svého spoluhráče nemusel.

08:21

Domácí ztratili puk na útočné modré a hosté šli ihned rychle dopředu. Francis Paré na obranné modré přidržel soupeře a zamezil tak přečíslení Kunlunu dva na dva. Jde také na dvě minuty ven.

07:58

Špatná rozehrávka navíc stojí hosty první oslabení. Dvě minuty za podrážení dostává ex-třinecký forvard Ethan Werek, který zcela jasně podsekl Lodniu.

07:41

Viktor Baldajev nerozehrál od svojí branky nejlépe a domácí jsou zase s pukem v útočném pásmu.
Následuje komerční přestávka.

07:31

Po delším čase se zahřál také Danny Taylor, který před brankou pozdržel puk po nahození soupeře.

07:04

Śinkevič projel přes útočnou modrou a jen nahodil puk za branku Šikina, ale domácí byli u puku znovu dříve.

06:28

Vladislav Koljačonok si sjel před branku, kde čekal přihrávku. K puku se ale těsně nedostal. Dinamo svírá svého soupeře čím dál více a z hlediště se ozývá typické "šajbu" – tedy přání vstřelit branku.

06:05

Bujnického napadání mělo dobrý efekt v tom, že domácí získali ze ztracené situace puk v útočném pásmu.

05:30

Ilja Usov získal ve středním pásmu puk a ihned si to namířil před branku. Ale tentokrát se přes pozornou obranu soupeře do zakončení nedostal.

04:09

Zakázané uvolnění hostí.

03:46

Gólman hostí raději nyní po zakončení Drozdova zblízka kryje puk a přerušuje hru.

03:01

Další velká šance domácích. Po přečíslení tří proti dvěma dával Klinkhammer výborný pas před branku na Drozdova. Obránce Lofquist do přihrávky sáhnul, ale Drozdov se ještě lehce dostal k puku, který usměrnil těsně vedle.

02:51

Dinamo je jednoznačně aktivnějším týmem, ale zatím bez gólového efektu.

01:30

Obrovská šance domácích! Kolem obránce Sidorova si to namířil Jegor Šarangovič, jenž dostal puk do jízdy. Blafákem do bekhendu ale na gólmana Šikina nevyzrál.

01:04

Kotouče se nyní chopil Sam Lofquist a čeká, až mu spoluhráči vystřídají.

00:14

První buly vyhráli hosté, kteří rozjíždí útočnou akci s pukem za svojí klecí.

00:01

Utkání právě začalo.
Představeni jsou také čtyři sudí dnešního zápasu. Za malý okamžik začneme.
Oba týmy už jsou na ledě a minským stadionem zní státní hymny.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Oba týmy se dnes vinou zranění musí obejít bez svých opor. Za Dinamo nehraje druhý nejproduktivnější hráč Ryan Spooner a mimo hru jsou také Shane Prince, Brandon Kozun a Arťom Děmkov, jenž jsou za Robem Klinkhammerem nejlepší střelci týmu. Všichni tři mají na svém kontě 6 brenek. Dohromady má Dinamo v těchto čtyřech hráčích mimo hru 19 branek a 21 asistencí...

Za Kunlun nenastoupí slovenský forvard Dávid Bondra (syn slavného Petera Bondry) a Jake Chelios, jehož otcem je neméně slavný bek Chris Chelios.
Na souboj českých gólmanů od začátku nedojde, jelikož Dominik Furch i Šimon Hrubec dnes začínají jako dvojky svých týmů.
Úvodní sestavy:

HC Dinamo Minsk: D. Taylor (Furch) – Koljačonok, Znacharenko, Šinkevič (A), Jerjomenko, Solovjov, Bogolejša, Denisov – Klinkhammer (C), Paré, Bujnickij – Lodnia, Drozdov, Šarangovič (A) – Martynov, Protas, Kogaljov – Usov, Anosov, Pavlenko.

Red Star Kunlun: Šikin (Hrubec) – Fram, Pedan, Lofquist, Baldajev, Starikov, Sidorov, Gimajev – Shinkaruk, Wellman, Werek – Nikolišin, Monachov, Kručinin – Foo, Lockhart, Foo – Kane, Archipov, Bakanov – Zyrjanov.

Rozhodčí: Gamalej, Judakov – Šalagn, Strelcov.
Československá stopa v týmech:
Dominik Furch (MIN): 10 zápasů, 2,97 průměr, 89,9% úspěšnost
Šimon Hrubec (KUN): 4 zápasy, 4,55 průměr, 89,6% úspěšnost
Andrej Šustr (KUN): 5 zápasů, 1 bod (0+1)
Dávid Bondra (KUN): 3 zápasy, 0 bodů

HC Dinamo Minsk:
Dinamo po neúspěšných sezónách posílilo tým a vyhlásilo útok na play off. To se zatím daří. Běloruský tým odehrál 12 zápasů, nasbíral 17 bodů a v tabulce Západní konference mu patří třetí příčka. V posledních dvou zápasech ale hráči Minsku padli. Nejprve prohráli 3:4 na nájezdy na ledě Rigy, naposledy pak podlehli na domácí půdě 1:2 Soči.

Nejproduktivnější hráči:
Rob Klinkhammer – 12b (7+5)
Ryan Spooner – 12b (1+11)
Shane Prince – 11b (6+5)

Brankáři:
Dominik Furch – 10 zápasů, průměr 2,97, úspěšnost 89,9 %
Danny Taylor – 2 zápasy, průměr 2,82, úspěšnost 90,0 %

Red Star Kunlun:
Kunlun je zatím suverénně nejhorším týmem KHL. Ze 12 zápasů získal jen tři body, z toho dva navíc za kontumační výhru nad Jaroslavlí, která nebyla schopna k utkání nastoupit kvůli koronaviru. Na špatném startu se samozřejmě velmi podepsalo to, že Kunlun neměl v úvodu ročníku k dispozici zahraniční hráče, kteří měli problém získat příslušná povolení ke vstupu do Ruska. Úvodní zápasy tak odehrál narychlo složený tým z ruských volných hráčů. Ani poté, co se k mužstvu připojili očekávané opory, se však výsledky nezlepšily. Velkou roli samozřejmě hraje absence společné přípravy. Red Star tak dohání tréninkové manko a sehrává se za pochodu. V posledním utkání Kunlun padl 2:4 na ledě Čeljabinsku.

Nejproduktivnější hráči:
Ivan Nikolišin – 6b (3+3)
Ethan Werek – 4b (1+3)
German Šaporev – 3b (3+0)

Brankáři:
Dmitrij Šikin – 6 zápasů, průměr 3,16, úspěšnost 92,1 %
Šimon Hrubec – 4 zápasy, průměr 4,55, úspěšnost 89,6%
Vítám tu všechny milovníky dobrého hokeje! V jednom z pátečních zápasů KHL se utkají Dinamo Minsk a Kunlun. Zatímco běloruský tým si zatím vede velmi dobře, tak čínský celek je suverénně nejslabším účastníkem soutěže.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

HC Dinamo Minsk – Red Star Kunlun

2:0

konec (0:0, 1:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 27. Jerjomenko, 60. Martynov

HC Dinamo Minsk: D. Taylor (Furch) – Koljačonok, Znacharenko, Šinkevič (A), Jerjomenko, Solovjov, Bogolejša, Denisov – Klinkhammer (C), Paré, Bujnickij – Lodnia, Drozdov, Šarangovič (A) – Martynov, Protas, Kogaljov – Usov, Anosov, Pavlenko.

Red Star Kunlun: Šikin (Hrubec) – Fram, Pedan, Lofquist, Baldajev, Starikov, Sidorov, Gimajev – Shinkaruk, Wellman, Werek – Nikolišin, Monachov, Kručinin – Foo, Lockhart, Foo – Kane, Archipov, Bakanov – Zyrjanov.

Rozhodčí: Gamalej, Judakov – Šalagn, Strelcov

Průběh zápasu
1. třetina
07:58 KUN 2 Werek, podrážení
08:21 MIN 2 Paré, držení
09:03 KUN 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká Lofquist
Po 1. třetině
2. třetina
23:50 KUN 5 Baldajev, bitka
MIN 5 Znacharenko, bitka
26:28 MIN 1:0 Jerjomenko
Po 2. třetině
3. třetina
40:41 KUN TS Šikin, podrážení
40:41 KUN 2 Shinkaruk, hákování
43:29 MIN 2 Jerjomenko, podrážení
59:20 MIN 2:0 Martynov
Konec