Menu

Fotbal

Italská Serie A

Benevento Calcio – Bologna FC

1:0

konec (0:0)

04.10.2020, 15:00 • Stadio Ciro Vigorito, Benevento • 3. kolo • Lukáš Mihal (@mihal_lukas)

Tipsport: 2.95 3.71 2.41 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To už je ode mne pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek nedělního dne. (16:59:26)
Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 13:15.
Benevento nakonec na domácím trávníku udolalo Bolognu, i když to dlouho vypadalo, že na body myslet nemůže. Hosté ho totiž přehrávali ve všech ohledech a většinu času, avšak domácí jako první rozvlnili síť, v konečném součtu navíc také jako jediní. Bologna sice rychle odpověděla, ale gól neplatil kvůli ruce. Následně už hosté nedokázali nic vymyslet a i když byli favoriti, končí dnes bez bodu.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Bologna při útočném snažení fauluje a bude muset spěchat dozadu. Otázkou ještě zůstává, jestli se vůbec ještě podívá dopředu.

90+3

Domácí odvrátili přihrávku do šestnáctky jen za cenu rohového kopu. Jeden z nich navíc poté zůstává ležet na trávníku v křečích, čímž získává další čas.

90+2

Benevento si při bránění pomohlo hraničním zákrokem, který ale nedovolený nebyl, takže se okamžitě osvobozuje odkopem.

90+1

Nastavují se čtyři minuty.

90

Hosté si docela zbytečně pomáhají při bránění nedovoleným zákrokem, kvůli čemuž ztrácí další minutu. Mezitím už pomalu vstupujeme do nastavení.

89

Domácí brankář nakonec může odkopávat, s čímž samozřejmě vůbec nespěchá. Pak míč odkopává co nejdál od své klece.

88

Míč hned dvakrát uklízel z vápna jeden z obránců. I přesto přišla dalekonosná rána, kterou Lorenzo Montipò jen tak tak vytáhl mimo!

87

Hosté vůbec neví, jak se mají dostat k zakončení. Zkusili to tedy pomocí centru, ale ten je okamžitě sražen na roh.

86

Tlak Bologny je každým okamžikem větší a větší, ale zatím k ničemu nebezpečnému nevede.

85

Po odkopu Lorenza Montipa Bryan Dabo nafilmoval pád, což rozhodčí moc dobře viděl a míč odevzdává hostujícím fotbalistům.

83

Žlutou kartu dostává Daam Foulon (Benevento Calcio).

82

Bologna má sice míč pevně v držení, ale směrem dopředu se jí zatím vůbec nedaří. Domácí mají výborně pokrytý všechen volný prostor.

80

Vstupujeme do poslední desetiminutovky, která se nejspíš bude odehrávat hlavně na polovině Beneventa, která bude muset těsné vedení bránit všemi dostupnými prostředky.

79

Žlutou kartu dostává Pasquale Schiattarella (Benevento Calcio).

78

Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Mattias Svanberg, přichází Emanuel Vignato.

78

Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Lorenzo De Silvestri, přichází Nicola Sansone.

77

Bryan Dabo ale nakonec po diskuzi s rozhodčím nefauloval, takže může rozehrávat Benevento, které samozřejmě útočením získává co nejvíce času.

76

Domácí obrana za sebe nepustila nákop jen za cenu odkopu do autu. Po něm už ale přichází faul, takže hosté mají nadějnou šanci na skórování.

75

Bologna má už pouhých patnáct minut na vyrovnání, což opravdu není moc času. Nyní se navíc třese při bránění, protože jsou domácí až u šestnáctky.

74

Žlutou kartu dostává Mattias Svanberg (Bologna FC).

73

Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Artur Ionita, přichází Riccardo Improta.

73

Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Iago Falqué, přichází Alessandro Tuia.

71

Hosté se nenechávají rozhodit neuznanou brankou a okamžitě se tlačí do dalších šancí. Z dnešního utkání chtějí alespoň bod.

68

68. Neuznaná branka Svanberga

68

Bologna se také prosazuje z rohového kopu! Lorenzo De Silvestri míč prodloužil za sebe, kde se k němu dostal Mattias Svanberg , který ho nemilosrdně napálil do sítě. Po kontrole u videa však hlavní rozhodčí zjistil, že tam byla ruka, takže branka neplatí!

67

Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Andreas Skov Olsen, přichází Riccardo Orsolini.

67

Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Aaron Hickey, přichází Stefano Denswil.

66

66. Gianluca LAPADULA - 1:0

66

Benevento právě vstřelilo branku!
Domácí se i přes svou pasivitu dostávají do vedení! K centru od rohového praporku si čistě protlačil GIANLUCA LAPADULA, který v souboji dokázal míč tvrdou střelou propasírovat do sítě.

65

Hosté při útočném snažení jen tak tak udrželi míč na útočné polovině, ale nakonec to bylo k ničemu, protože nic dalšího už nevymysleli.

64

Bryan Dabo okamžitě po svém příchodu zkusil štěstí z velké dálky, ale technická střela se mu moc nepovedla, protože skončila vysoko nad bránou.

63

Rodrigo Palacio už dostával přihrávku za obranu, jenže ji na poslední chvíli vypíchl jeden z obránců, který tak zamezil velké příležitosti.

62

Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Përparim Hetemaj, přichází Bryan Dabo.

62

Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Gianluca Caprari, přichází Marco Sau.

61

Benevento získává další nebezpečný přímý kop. Po centru dokonce přichází i hlavička, ale ta je hodně nepřesná, což znamená odkop pro hostujícího brankáře.

60

Vstupujeme do poslední třetiny zápasu, kde nejspíš padne gól. Oba celky jsou směrem dopředu stále nebezpečnější a určitě se časem prosadí.

58

Domácí si při kombinaci na útočné polovině opravdu hodně nerozuměli, protože soupeři doslova darovali autové vhazování. Ten ale bude muset čekat, protože na trávníku zůstává ležet Musa Barrow.

57

Domácí se následně osvobodili odkopem, protože měli rozhozenou obranu. Vzápětí se tak hosté zase dostali do šestnáctky, ale tam už byli pozorní obránci.

56

Musa Barrow si výborně zpracoval míč, následně zrychlil a z pravé strany našel ve středu pokutového území Andrease Skov Olsena, který si však vylámal zuby na skvěle chytajícím Lorenzu Montipòmovi!

55

Benevento ve druhé půli zcela změnilo svůj styl hry, protože pořád velmi aktivně napadá, čímž dělá soupeři pořádné problémy. Ten tak většinou jen nepřesně nakopne dopředu.

53

Łukasz Skorupski tentokrát raději odkopává od své brány, hledal Musa Barrowa, což se mu sice nepovedlo, ale získal pro něho alespoň aut.

52

Domácí díky dobrému napadání získali míč a mohou vymýšlet další útok, ale s tím vůbec nespěchají, tentokrát to zkoušejí pomocí přesné a pomalé kombinace.

51

Łukasz Skorupski s rozehrávkou nikam nespěchá. Nakonec přihrává nejbližšímu spoluhráči, ale ten stejně musí nakopnout, protože se na něj hrnuli dva protihráči.

50

Roh rozehrávají také domácí fotbalisté, ale ani oni si k ničemu nedostali. Obě defenzivě pořád šlapou jako hodinky.

49

Bologna přece jen ještě získala rohový kop, ale centr z něj byl moc vysoký, přeletěl celé pokutové území a skončil až v autu.

48

Luca Caldirola ztrácel protihráče, takže ho raději fauloval, aby z toho nebyl žádný nebezpečný útok. Asi dobře udělal, jelikož hosté se pak k ničemu nedostali.

47

Benevento se stále nemůže dostat pořádně k míči. Při pokusu o rozehrávku ho rychle ztratilo, takže okamžitě napadá, aby se nemuselo bránit.

46

Úvodní výkop tentokrát patří Bologně, která následně ihned nakopává dopředu. Tam se ke střele ihned odvážil Rodrigo Palacio, ale ten mířil mezi tři tyče.

46

Začal druhý poločas.
První půle byla z obou stran hodně opatrná, jelikož ani jeden tým nechtěl chybovat. Na obou stranách jsme ale viděli opravdu dost tvrdých zákroků, ze kterých byla velká většina nedovolená, kvůli čemuž oba celky už musely jednou nuceně střídat. O něco málo aktivnější je ale favorizovaná Bologna, která se ale neprosadila, takže se bude muset trefit až ve druhé půli.
Druhý poločas začne přibližně v 16:05.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+4

První poločas skončil.

45+3

Při dalším rohu zůstal ve vápnu ležet jeden z útočících hráčů, ale Jerdy Schouten se dle rozhodčího nedovoleného zákroku nedopustil, takže penalta nebude.

45+2

Benevento se při pokusu o založení útoku došlo pro další faul. Po chvíli se tak může k centru tlačit Përparim Hetemaj, který donutil k zákroku soupeřícího brankáře, který tahal míč téměř z brankové čáry!

45+1

Nastavují se tři minuty.

45

Gianluca Lapadula se nachází ve velkých bolestech, protože od soupeřícího hráče dostal kolíkama přes nohu. Naštěstí to rychle rozdýchal.

44

Bologna přece jen ještě v závěru poločasu začala docela aktivně útočit, čímž nadělává soupeři pořádné potíže. Ten ale hlavně díky svému brankáři stále neinkasuje.

42

Andreas Skov Olsen dostal fantastický pas za soupeřící obranu, díky čemuž byl sám před domácím brankářem, ale ten vytáhl další skvělý zákrok! Jenom díky němu pořád platí bezbrankový stav!

40

Hostům se úplně nepovedlo založení útočné akce, o což se tak nyní pokouší Benevento, které ale zatím jen kombinuje na své polovině.

39

Tempo hry už se opravdu hodně zpomaluje, nikdo nechce v závěru poločasu inkasovat. Oba celky se tak soustředí zejména na defenzivu.

37

Domácí se ubránili bez problémů, ale k míči se stále nemohou dostat. Soupeř totiž kombinuje kolem půlící čáry, odkud se dopředu moc nežene.

36

Bologna je na rozdíl od soupeře směrem dopředu docela dost pomalá, stále nechce nic riskovat. Díky tomu získávat alespoň rohový kop, který může být nebezpečný.

35

Hosté mají nemalé problémy s rozehrávkou, Łukasz Skorupski tak pod tlakem musí míč odkopávat co nejdál od své klece, aby se z toho soupeř nedostal do nějaké šance.

33

Benevento začíná trochu zrychlovat hru. Díky tomu z pravé strany přišel nebezpečný centr, po kterém však jeden z domácích zase fauloval.

32

Musa Barrow tentokrát lacině přišel o míč na středu hrací plochy, čímž dal soupeři možnost k rychlému protiútoku, který jí ale zase nedokázal využít.

31

Hosté pokračují v náporu, z čehož vzešel další střelecký pokus, který ale tentokrát skončil jenom na boční síti. Domácí brankář tak opět váhá, jak rozehraje.

30

Lorenzo Montipò v klidu zachytil lehký soupeřící nákop. Následně rozehrává na nejbližšího spoluhráče a vybízí spoluhráče k založení útoku.

29

Benevento si také zkouší vytvořit nějakou příležitost, ale rohový kop nic nebezpečného nepřinesl. Naopak Bologna okamžitě mířila do protiútoku, který domácí jen tak tak zastavili.

28

28. Barrowovi k dokonalosti chybělo jen dobré zakončení

28

Musa Barrow to udělal naprosto parádně, chybělo jen gólové zakončení! Hostující útočník dostal přihrávku na hranu šestnáctky, kde se krásně prosmýkl přes tři protihráče až před brankáře. Toho také zkusil obejít, což se mu z části povedlo, ale následně pálil jen do jeho rukavic!

26

Každou chvíli si jeden z týmů žádá pískání nedovoleného zákroku, ale hlavní rozhodčí začíná byt poněkud benevolentní. Hra se alespoň moc nekouskuje.

25

Artur Ionita si na pravé straně pěkně uvolnil, ale následně nevyvinul dostatečnou rychlost k tomu, aby unikl protihráči.

24

Jeden z hostujících fotbalistů sice padá v pokutovém území a svíjí se v bolestech, a i přes požadavky hostů o penaltu, zůstává hlavní rozhodčí v klidu.

23

Łukasz Skorupski chytá soupeřící nákop a opatrně rozehrává na nejbližšího spoluhráče. Bologna samozřejmě ještě nikam nespěchá, takže nepotřebuje nic riskovat.

22

Hraje se opravdu tvrdě, na vidění je jeden nedovolený zákrok za druhým, tentokrát ho má na svědomí Mattias Svanberg.

21

Na trávníku tentokrát zůstává ležet Daam Foulon, ale na nic vážnějšího to nevypadá, protože když hlavní rozhodčí nepískal, tak se domácí hráč hned zvednul.

20

Máme za sebou prvních dvacet minut a nějakou větší šanci stále čekáme. Oba týmy už ale musely nuceně vystřídat.

19

Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Gary Medel, přichází Danilo.

18

Zraněný je nejspíš i na hostující straně, protože Gary Medel si zničehonic sedá na trávník a vyžaduje si ošetření lýtka.

17

Roberto Soriano měl spoustu prostoru na pravé straně, který ale využil jen k pokusu o centr, který však zastavil první protihráč v cestě.

16

Domácím pořád vůbec nevychází směrem dopředu, což zkusil potrestat Musa Barrow, ale uvolnění spoluhráče se mu vůbec nepovedlo, protože přihrávkou našel jen obránce.

15

Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Gabriele Moncini, přichází Gianluca Lapadula.

14

Gabriele Moncini se nechává ošetřovat a nevypadá to s ním vůbec dobře. Za postranní čárou se navíc připravuje Gianluca Lapadula, takže se asi bude střídat.

13

Gabriele Moncini sice dostal výborný pas za obranu, ale měl špatný první dotek, kvůli čemuž ho předběhl protihráč a obral ho o míč.

11

Gianluca Caprari si nyní při napadání pomohl docela zbytečným faulem, za který se soupeři dožadovali žluté karty, ale tu hlavní rozhodčí zatím nevytahuje.

10

V první deseti minutách jsme neviděli nic zajímavého, aktivnější je ale každopádně Bologna, která zatím potvrzuje roli mírného favorita.

8

Benevento je v plném počtu zatažené na své polovině a o napadání na útočné půlce ani nepřemýšlí. Spíše vyčkává, kdy si soupeře nepřesně přihraje.

7

Jeden z domácích hráčů si při obraně pomohl hraničním zákrokem, ale ten u hlavního rozhodčího prošel, takže může okamžitě startovat protiútok.

6

Hosté se nechtějí míče zbytečně vzdávat, takže raději si přihrávají dozadu, než aby vymýšleli něco riskantního. Soupeře chtějí postupně unavit.

5

Roberto Soriano zkusil štěstí zpoza hranice pokutového území, což nebylo úplně beznadějné, jelikož jeho střela skončila těsně nad horní tyčkou.

4

O míč se pořád bojuje hlavně na středu hrací plochy, kde je častěji úspěšnější Bologna, která je tak častěji u balónu.

3

Musa Barrow však svým centrem nenachází žádného protihráče, Benevento se ale nedokázalo osvobodit, takže se musí pořád bránit.

2

Mattias Svanberg je velmi ostře faulován protihráčem, čímž svému týmu získává první nebezpečnější standardní situaci utkání.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Benevento Calcio: Montipò – Foulon, Glik, Caldirola, Letizia – Ionita, Schiattarella, P. Hetemaj – Falqué, Caprari – Moncini.
Náhradníci: Manfredini, Gori – Tuia, Di Serio, Bryan Dabo, Del Pinto, R. Insigne, Ch. Maggio, Pastina, Sau, Improta, Lapadula.

Bologna FC: Skorupski – De Silvestri, Medel, Tomijasu, Hickey – Skov Olsen, R. Soriano, J. Schouten, Svanberg, Barrow – Palacio.
Náhradníci: A. Da Costa, Ravaglia – M'Baye, Baldursson, Denswil, Orsolini, Vignato, Santander, Danilo, N. Sansone, Domínguez, Michael.

Rozhodčí: Sozza – Alassio, Perrotti.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Bologna FC
Bologna to měla na začátku zcela naopak než její dnešní soupeř. V prvním zápase totiž za soupeře dostala silný AC Milán, kterému moc nemohla konkurovat a padla jednoznačně 0:2. Dnešní hosté tuto porážku však okamžitě odčinili, protože v dalším utkání suverénně přejeli Parmu, které nasázeli dokonce čtyři góly. Dnes navíc Bolognu čeká další papírově slabší soupeře, takže se od ní očekává prodloužení vítězné série. Uvidíme, jestli tomu tak opravdu bude.

Úvodní dvě utkání sezony
Bologna vs. Parma – 4:1
AC Milán vs. Bologna – 2:0
Benevento Calcio
Benevento po svém postupu do nejvyšší soutěže zvládlo ostrou premiéru skvěle, protože po přestřelce těsně udolalo Sampdorii 3:2. Následně ale dnešní domácí čekal pořádný oříšek v podobě skvěle hrajícího Interu, který bez problémů potvrdil roli favorita a nováčkovi tak nasázel pět branek, což rozhodně muselo znamenat první bodový zisk. Benevento se však zatím prezentuje sympatickým výkonem, tak uvidíme, jestli mu to vydrží i do dnešního duelu.

Úvodní dvě utkání sezony
Benevento vs. Inter – 2:5
Sampdoria vs. Benevento – 2:3
Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Serie A dnes pokračujeme šesti zápasy třetího kola, přičemž v jednom z nich na sebe narazí Benevento a Bologna. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Benevento Calcio – Bologna FC

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 66. Lapadula

Karty:   79. Schiattarella (BNT), 83. Foulon (BNT) – 74. Svanberg (BLG)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 13:15.

Benevento Calcio: Montipò – Foulon, Glik, Caldirola, Letizia – Ionita (73. Improta), Schiattarella, P. Hetemaj (62. Bryan Dabo) – Falqué (73. Tuia), Caprari (62. Sau) – Moncini (15. Lapadula).
Náhradníci: Manfredini, Gori – Tuia, Di Serio, Bryan Dabo, Del Pinto, R. Insigne, Ch. Maggio, Pastina, Sau, Improta, Lapadula.

Bologna FC: Skorupski – De Silvestri (78. N. Sansone), Medel (19. Danilo), Tomijasu, Hickey (67. Denswil) – Skov Olsen (67. Orsolini), R. Soriano, J. Schouten, Svanberg (78. Vignato), Barrow – Palacio.
Náhradníci: A. Da Costa, Ravaglia – M'Baye, Baldursson, Denswil, Orsolini, Vignato, Santander, Danilo, N. Sansone, Domínguez, Michael.

Rozhodčí: Sozza – Alassio, Perrotti