Menu

Hokej

Extraliga dorostu

VHK ROBE Vsetín – HC Kometa Brno

2:5

konec (2:1, 0:2, 0:2)

01.10.2020, 18:00 • Zimní stadion Na Lapači • Skupina Východ • Jan Tajzler (@HonzaTajzler)

Dnešní utkání končí vítězstvím favorizovaného brněnského celku. Vsetín vstoupil do třetí třetiny odhodlaně, snažil se bojovat a skóre srovnat, ovšem obrana Brňanů působila velmi spolehlivým dojmem a po brance na 4:2 v podání Matěje Bělohlava už to měl Vsetín opravdu těžké. Valaši mohou litovat pěti neproměněných přesilových her, Kometa o svém vítězství rozhodla v závěru, když odkrytou klec domácích trefil Boltvan. Já se s vámi pro dnešek loučím a ze vsetínského Lapače přeji hezký zbytek večera. (20:05:15)

Konec zápasu.

59:27

Šantora ze středního pásma jen těsně minul odkrytou klec Vsetína.

59:01

Otava osvobozuje Brno.

58:23

Na pravý kruh si s pukem najel Turek, Schnattinger vyrazil, Valaši jdou nadále na puku.

58:03

Vsetín znovu v šesti!

58:03

Vsetín si ještě zkusí přesilovou hru, dvě minuty za napadení fasuje Martin Pigl.

57:52

Kometa právě vstřelila branku!
Nyní už jsou vsetínské naděje opravdu minimální! Kombinaci domácích vystihl Horký a ADAM BOLTVAN už měl v samostatném úniku příliš lehkou práci. Asistence: Adam Horký.

57:39

Vsetín to již nyní zkusí bez brankáře!

57:39

Oddechový čas pro domácí.

57:37

Individuální akce v podání Turka, jenž se rozjel po pravém křídle do útočného pásma, dostal se až před Schnattingera, ale nepodařilo se mu puk zvednout nad beton brněnského brankáře.

56:06

Po přihrávce od Adámka pálil Turek, Schnattinger pohotově vyrazil.

55:52

Vsetínu nechybí chuť bojovat, ovšem Kometa se prezentuje organizovanou defenzívou, která nechce připustit drama v závěru zápasu.

54:25

Vsetín se ještě snaží o kontaktní branku, v závaru před brankou byli Rigo s Matějíčkem, ale ani jednomu se kotouč nepodařilo ideálně trefit.

53:25

Po delší době zde máme přerušenou hru, ta se nyní přesune před Schnattingera po zakázaném uvolnění.

52:26

Rakus se ocitl ve slibné střelecké pozici, z ostrého úhlu mířil pod horní tyč, Růžička si však tento prostor pohlídal a střelu brněnského útočníka zneškodnil.

51:34

Valaši hrají v plném počtu.

51:21

Zakázané uvolnění Komety představuje pro Vsetín cenné vteřinky k dobru v rámci oslabení.

50:58

Srdnatý výkon v podání vsetínského Riga, jenž se vrhl svým tělem do kombinace Komety a osvobodil svůj tým, při tomto zákroků se však nejspíš poranil a rozhodčí hru přerušil, naštěstí se vsetínský borec zvedá z ledu a po svých míří na střídačku.

49:52

Vsetín se osvobozuje.

49:34

Komplikace pro Vsetín, dvě minuty za sekání obdržel Josef Machů.

49:05

Vsetín se neúnavně pokouší probít do útočného pásma, ale naráží na pevnou defenzivu soupeře, naopak hosté jsou schopni vyrážet do protiútoku, jako třeba teď Bělohlav, tentokrát však jeho střelu Růžička zneškodnil.

47:45

Další slibná akce Valachů končí nezdarem, to když Turkovu výzvu ideálně Dědek nezpracoval.

47:10

Nyní zatopila vsetínské obraně Kometa, ovšem ani jeden z modrobílých hráčů nedokázal kotouč uklidit do branky a Vsetín vyráží do protiútoku.

46:32

Adámek měl nyní na holi kontaktní branku, ve zmatku před brněnskou brankou se orientoval nejlépe, ovšem Schnattinger stačil včas zasáhnout.

46:01

Na útočné modré čáře se kotouče zmocnil Dědek, zdálo se, že doputuje do přímého ohrožení brněnské branky, ale na poslední chvíli byl hostujícími obránci odzbrojen.

45:01

Kometa právě vstřelila branku!
Kometa odskakuje do dvoubrankového vedení! V útočném pásmu se kotouče zmocnil MATĚJ BĚLOHLAV a obchvatem kolem vsetínské třetiny se dostal do střelecké pozice, ze které se mu podařilo překonat Růžičku. Bez asistence.

44:45

Brněnská obrana pracuje dobře, Vsetín se na chvíli zdržel v útočném pásmu, ale příliš si nezakombinoval.

43:42

Kometě se nyní podařilo zabezpečit obranné pásmo, Vsetín to má s přechodem nyní hodně těžké.

42:51

Zakázané uvolnění Komety, hra se znovu vrací před Schnattingera.

41:37

Kometa je kompletní, Vsetín nevyužil ani čtvrtou přesilovou hru v zápase.

41:18

Nyní se mezi hostujícími obránci prodral ke střele Dědek, jeho střela však byla sražena do ochranné sítě a následný odraz puku skončil v rukavici Schnattingera.

40:55

Kometa zatím domácím nic moc nepovolila a odpaluje kotouč až k Růžičkovi.

40:03

Vsetín úspěšný na buly, pokračuje přesilová hra domácích.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé třetině jsme byli svědky brněnského obratu. Kometa nastoupila do prostředního dějství velmi aktivně a odměnou ji byla srovnávací trefa Ondřeje Kose. Domácí si v dalším průběhu druhé třetiny tvořili zajímavé příležitosti, ale branka padla pouze do vsetínské klece, kterou v přesilové hře trefil Adam Boltvan. Vsetín tak před závěrečnou pasáží hry ztrácí jednu branku, do startu třetí třetiny si však přenáší početní výhodu, která potrvá jednu minutu a šestatřicet vteřin. Zda se Valachům podaří poprvé v zápase využít početní výhodu, budete moci sledovat od 19:32.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:37

Kometa v závěru ještě zatopila vsetínské obraně, střelu Němce likvidoval Růžička jen s velkými problémy, ale s aktivitou na brankovišti to přehnal Ondřej Kos, jenž fasuje dvě minuty za sekání.

39:24

V závěru druhé třetiny se ještě hra přestěhuje před branku Vsetína po zakázaném uvolnění domácích.

38:43

Slibný průnik nyní na druhé straně předvedl RIngo, mířil na vzdálenější tyč, ale přesné parametry jeho střela postrádala.

38:03

Němec si najel s kotoučem do útočného pásma a střelou z pravé strany protáhl Růžičku, jenž nakonec vyrazil puk ramenem.

37:18

Nyní je zase aktivnější tým brněnské Komety, jenž krouží v obranném pásmu domácích.

36:37

Zakázané uvolnění Vsetína.

36:00

Kometě se nyní podařilo vsetínskou aktivitu eliminovat a po přihrávce Jáchyma Nesvadby byl blízko trefě Piegl, Růžička se však pohotově přemístil.

34:47

Vsetín znovu blízko vyrovnání! Adámek postupoval do útočného pásma společně s Turkem, nakonec zvolil zakončení mezi betony brněnského brankáře, Schnattinger byl však připraven a znovu Kometu podržel.

34:10

Vsetín mohl okamžitě odpovědět, po přihrávce Adámka úřadoval na hranici brankoviště Turek, brněnská obrana v čele se Schnattingerem však tento závar se štěstím ustála!

33:52

Kometa právě vstřelila branku!
Kometa bleskově využívá přesilovou hru a otáčí skóre zápasu! Po nahození Němce se puk od Růžičky pouze odrazil a na dorážku byl připraven ADAM BOLTVAN, jenž prostřelil vsetínského brankáře. Asistence: František Němec, Roman Otava.

33:45

Vsetín se nyní bude muset bránit, menší trest za hákování nafasoval Matyáš Adámek.

32:24

Další slibná příležitost Valachů, po individuálním průniku Fojtíka se puk dostal na hůl Hrdého, ten však z voleje nedokázal přesně umístit puk za přemísťujícího se Schnattinger.a

31:40

Zmatků v brněnské obraně se snažil využít Adámek, jeho bekhend z otočky však Schnattinger pohlídal.

30:30

Valaši se ubránili a ihned po odchodu z trestné lavice se do samostatného úniku dostal Herman, jenž mířil nad lapačku Schnattingera, ten však právě touhle částí výstroje Brno podržel.

30:07

Kometa dlouze svírá Valachy v obranném pásmu, vše ukončila střela Otavy z hranice levého kruhu, kterou Růžička zkrotil ve své výstroji.

29:09

Vsetín se osvobozuje.

28:30

Poprvé v utkání si přesilovou hru v utkání vyzkouší hosté z Brna, dvě minuty za zdržování hry – vystřelení puku mimo ledovou plochu obdržel Tomáš Herman.

28:25

Nenápadná střela od mantinelu v podání Němce mohla nyní zaskočit vsetínského brankáře Růžičku, ten byl však v pozoru a poradil si úspěšným zákrokem.

27:44

Individuální akce v podání vsetínského Riga, jenž se dokázal podél levé strany dostat až do přímého ohrožení brněnské branky, pohotový zákrok lapačkou však včasně vytáhl brankář Schnattinger.

27:26

Kometa ubránila i třetí přesilovou hru Vsetína.

26:42

Dědek nyní šikovně uvolnil Turka, jenž však z hranice brankoviště přestřelil branku Komety!

25:55

Kometa vyhazuje.

25:26

Nápor Brna zbrzdí vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě, trest odsedí Roman Otava.

25:23

Vsetín nyní doplácí na nepřesnost v rozehrávce, Kometa tak lacino získává kotouče zpět.

24:43

Kometa svírá domácí v obranném pásmu, zatím se nedostala ke střele.

23:46

Kometa právě vstřelila branku!
Je vyrovnáno! Kometa maže dvoubrankové manko díky povedenému protiútoku, který započal u Viktora Nesvadby, ten poslal kotouč svému bratrovi Jáchymovi, jenž uvolnil ONDŘEJE KOSE, kterému stačilo do prudké přihrávky vložit hůl, aby puk skončil pod horní tyčí vsetínské branky. Asistence: Jáchym Nesvadba, Viktor Nesvadba.

23:25

Zakázané uvolnění Komety stěhuje hru po delší době před Schnattingera.

22:50

Rakus se snažil předložit kotouč do tutové pozice Nekvapilovi, tomu však kotouč těsně z hole unikl.

22:28

Vsetínští nyní čelí brněnskému náporu, jde vidět, že v šatně Komety bylo nejspíš o přestávce rušno.

21:48

Kometa chybovala v rozehrávce, z toho se snažil těžit Matějíček, ale jeho střela nenadělala Schnattingerovi příliš velké potíže.

21:03

Vysoká hůl v podání Linky teď možná přinesla úlevu do vsetínských řad, domácí mohou poprvé ve druhé třetině v klidu vystřídat.

20:34

Kometa na startu druhé třetiny aktivně bruslí a vytváří si prostor v útočném pásmu.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina nabídla poměrně vyrovnaný hokej, ve kterém nejprve tahal za silnější lano provazu Vsetína. Zlom nastal po první pětiminutovce utkání, kdy se Vsetínu podařilo Brno uzamknout v obranném pásmu a skóre otevřel Adam Turek. Následně Kometa faulovala a nabídla domácím početní výhodu, tu sice zelenožlutí nevyužili, ale krátce na to se jim podařilo odskočit do dvoubrankového náskoku, když z voleje mířil přesně Adam Koláček. Kometa se snažila s nepříznivým stavem něco udělat, vsetínská obrana ji však do vyložených příležitostí nepouštěla. To platilo do času 17:13, kdy dostal až příliš prostoru Adam Horký a na třikrát dopravil puk za Růžičku. Po první třetině tak Vsetín vede těsně 2:1, prostřední dějství odstartuje na Lapači v 18:45.

20:00

První třetina skončila.

19:47

Do útočného pásma si najel Šedlbauer, Růžička úspěšně vyrazil.

19:24

Růžička raději přikryl kotouč před dotírajícím Linkou, vhazovat se bude po levici vsetínského brankáře.

18:52

Kometa chybovala v rozehrávce a toho se snažil využít znovu Dědek, tentokrát si najel s pukem mezi kruhy, ale branku minul.

18:35

Nyní se ovšem Vsetín probil do útočného pásma a dobrou práci předvedl Dědek, jenž se mezi brněnskými obránci protáhl a připravil si slibnou střeleckou pozici, Schnattingeer s menšími problémy jeho střelu dokázal zkrotit.

17:36

Kometa cítí šanci ještě do první sirény vyrovnat, Vsetín se nemůže vymanit z obranného pásma.

17:13

Kometa právě vstřelila branku!
Nyní už se Kometa raduje! Vsetínská obrana připustila závar na hranici brankoviště Růžičky, ten zlikvidoval nejprve dva pokusy ADAMA HORKÉHO, ale na třetí už nedosáhl. Asistence: Roman Otava.

16:44

Horký nyní po delší době zaměstnal vsetínského brankáře Růžičku, ten použil při likvidaci jeho pokusu svou vyrážečku.

15:59

Kometě se nyní podařilo ubránit obranné pásmo před útočnými choutkami Dědkovy formace.

15:22

Kometa ubránil i druhou přesilovku Vsetína a hraje v plném počtu.

14:20

Vsetínu se tato početní výhoda příliš nedaří, Jihomoravané zatím nepovolili Valachům usadit se v útočném pásmu a znovu úspěšně vyhazují.

13:45

Domácí nyní chybovali a toho využil Linka, jenž nabil na střelu Němcovi, projektil brněnského zadáka však mířil mimo.

13:35

Kometa vyhazuje.

13:22

Vsetín si zkusí další přesilovou hru, na dvě minuty za podrážení putuje na trestnou lavici Adam Horký.

12:57

Vsetínská elitní formace dělá obraně Komety značné potíže, Valaši napadají hluboko v útočném pásmu a modrobílým se nedaří rozehrát.

11:58

Na druhé straně potrápil brněnskou obranu Dědek, nestačil však ideálně zakončit.

11:10

Na modré čáře napřáhl brněnský Eich a do dráhy puku zasáhl Nekvapil, kotouč zamířil jen těsně mimo vsetínskou klec.

10:31

Vsetín právě vstřelil branku!
Vsetín po přesilové hře pokračoval v náporu a odskakuje do dvoubrankového vedení! Výbornou práci za brankou předvedl Mikula, jenž našel před brankou nikým nehlídaného ADAMA KOLÁČKA a ten střelou z první zamířil mezi betony Schnattingera. Asistence: Vojtěch Mikula, Jan Matějíček.

10:06

Kometa hraje v plném počtu.

09:25

V další palebné pozici se ocitl Dědek, Schnattinger znovu svůj tým podržel.

09:16

Vsetín ve slibné šanci, Adámek poslal puk mezi kruhy, odkud pálil Turek, tentokrát však brněnský brankář Schnattinger vsetínského střelce vychytal!

08:41

Kometě se podařilo vyhodit kotouč.

08:06

Vsetín si zahraje první přesilovou hru, dvě minuty za sekání obdržel brněnský útočník Tomáš Šantora.

07:51

Po otevření skóre se herní tempo zvýšilo, momentálně se Kometa snaží najít cesty k vyrovnávací brance.

07:14

Mohlo být bleskově srovnáno, do úniku se dostal Otava, jenž si všiml na druhé straně pásma Horkého, ten okamžitě pálil, ale na poslední chvíli mu do střely vložil hokejku bránící hráč Vsetína, čímž pomohl Růžičkovi.

06:29

Vsetínští nadále aktivně napadají rozehrávku Komety.

06:05

Vsetín právě vstřelil branku!
Valaši nyní dokázali Brňany uzamknout v obranném pásmu a těží z toho úvodní branku v utkání! Rigo se ocitl hned ve dvou slibných střeleckých příležitostech, avšak ani jedna mu nesedla. Valaši však pokračovali v náporu a po přihrávce Dědka se prosadil ADAM TUREK. Asistence: Matyáš Dědek.

04:55

Vsetínu se zatím nedaří přechod přes střední pásmo, jejich akce začínají slibně, ale končí signalizovaným ofsajdem, ovšem ani Kometa zrovna v přesnosti v kombinaci neexceluje.

04:02

Kometa je nyní v náporu, nejprve si mezi kruhy najel Linka, branku přestřelil, snahu Komety o otevření skóre zakončil od modré čáry Ulbricht, jehož střelu Růžička zneškodnil.

03:31

Také vsetínský brankář si poprvé sáhl na puk, když likvidoval tečované nahození od brěnského Němce.

03:06

První zákrok si připisuje brněnský brankář, když zkrotil střelu v podání Adámka.

02:55

Na druhé straně pálil z levého křídla Dědek, Schnattinger však zasahovat nemusel.

02:29

Svoboda se snažil vypálit od modré, což se mu sice povedlo, ale vsetínská obrana střelu zablokovala.

01:28

Utkání doprovází v úvodu řada nepřesností na obou stranách, ani jeden z celků se ještě nedostal ke střelecké příležitosti.

00:50

Kometa se snažila usadit v útočném pásmu, ale na modré čáře si její dva hráči ve snaze vystřelit nerozuměli a puk míří do středního pásma.

00:01

Souboj Vsetína s Brnem byl odstartován, na úvodním buly úspěšnější domácí.

00:01

Utkání právě začalo.
Hezký den ze vsetínského Lapače, dnes se nám v rámci Eliod extraligy dorostu sk. Východ představí celky se zcela rozlišnou formou. Zatímco domácí Vsetín se v úvodu soutěže trápí, vyhrál pouze jedno z dosavadních čtyř utkání, brněnská Kometa válí a zatím je v úvodu sezony neporažena. Podaří se dnes Valachům zlomit nelichotivou bilanci nebo Kometa naplní roli favorita a odveze si z Lapače další bodovou kořist?
Úvodní sestavy:

VHK ROBE Vsetín: Růžička (Čada) – Herman, Mikula, Fojtík (C), Machů (A), Valda, Maršálek – Koláček, Rigo, Adámek, Matějíček, Dědek (A), Turek, Hrdý, Čajanová, Vaněk, Tomek

HC Kometa Brno: Schnattinger (Kavan) – Svoboda, Šedlbauer, Máša, Ulbricht, Barčák, Němec (C), Eich – Pigl, Linka, Šantora, Nekvapil, Otava, Rakus, Horký, J. Nesvadba, Boltvan, V. Nesvadba

Rozhodčí: Goňa – Poláček, Wesley.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

VHK ROBE Vsetín – HC Kometa Brno

2:5

konec (2:1, 0:2, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Turek (Dědek), 11. Koláček (Mikula, Matějíček) – 18. Horký (Otava), 24. Kos (J., V.), 34. Boltvan (Němec, Otava), 46. Bělohlav, 58. Boltvan (Horký)

VHK ROBE Vsetín: Růžička (Čada) – Herman, Mikula, Fojtík (C), Machů (A), Valda, Maršálek – Koláček, Rigo, Adámek, Matějíček, Dědek (A), Turek, Hrdý, Čajanová, Vaněk, Tomek

HC Kometa Brno: Schnattinger (Kavan) – Svoboda, Šedlbauer, Máša, Ulbricht, Barčák, Němec (C), Eich – Pigl, Linka, Šantora, Nekvapil, Otava, Rakus, Horký, J. Nesvadba, Boltvan, V. Nesvadba

Rozhodčí: Goňa – Poláček, Wesley

Průběh zápasu
1. třetina
06:05 VSE 1:0 Turek (Dědek)
08:06 KOM 2 Šantora, sekání
10:31 VSE 2:0 Koláček (Mikula, Matějíček)
13:22 KOM 2 Horký, podrážení
17:13 KOM 2:1 Horký (Otava)
Po 1. třetině
2. třetina
23:46 KOM 2:2 Kos (J., V.)
25:26 KOM 2 Otava, příliš mnoho hráčů
28:30 VSE 2 Herman, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
33:45 VSE 2 Adámek, hákování
33:52 KOM 2:3 Boltvan (Němec, Otava)
39:37 KOM 2 Kos, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
45:01 KOM 2:4 Bělohlav
49:34 VSE 2 Machů, sekání
57:52 KOM 2:5 Boltvan (Horký)
58:03 KOM 2 Pigl, napadení
Konec