Menu

Hokej

Kaufland Super Cup

HK Detva – HK Poprad

3:3

konec (0:1, 3:1, 0:1)

24.09.2020, 18:00 • Zimný štadión Detva • Čtvrtfinále • Lukáš Rastislav Ovšonka sk

Tipsport: 3.57 4.7 1.65 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

V poslednej dvadasťminútovke sa podarilo Popradu vyrovnať na 3:3, keď sa v 46. minúte presadil Matúš Paločko. Keďže Poprad v prvom stretnutí zvíťazil doma 4:0, tak sa stretnutie už predlžovať nebude a Poprad sa stáva postupujúcim do semifinále. (20:15:57)

60:00

Tretia tretina sa skončila.

59:14

Gašpar sa dostal do prečíslenia s Valentom, o puk prišli však po nepresnej prihrávke.

58:10

Gachulinec si musel dať pozor na napádajúceho Handlovského, v rohu klziska to napokon zvládol.

57:26

V závere presilovky pálil spoza pravého kruhu Rais, jeho delovka letela mimo priestoru bránky.

56:26

Popradčania zatiaľ zvládajú toto oslabenie a jeho polovica je pomaly už preč.

55:38

Detva si zahrá presilovú hru. Marek Zagrapan odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.

53:40

Haščák bez väčšieho rozmýšľania posielal puk späť na zadný mantinel, aj keď tam nemal spoluhráčov.

52:58

Svitana získal prenechaný puk od Bjalončíka a z otočky strieľal tesne spoza ľavého kruhu. Petrík ihneď zakročil.

52:18

Detvania sa pretlačili s pukom do pásma, Cox zadovkou prenechal puk na pravý kruh Valentovi, ktorý strieľal a Vošvrda ihneď zakročil.

51:06

Gachulinec v útočnom pásme videl Ľuptáka, neposlal mu však presnú prihrávku. Popradčania už sú v pätici a následne sa previnili icingom.

50:30

Odrazený puk od mantinelu dorazil na Vošvrdu a gólman Popradu pre istotu prikryl.

50:06

Ďalšia rozohrávka Detvy nebola úspešná, hostia sa znovu oslobodili a domácim hokejistom sa presilovka kráti.

49:34

Dalhuisen získal odrazený puk, chvíľu počkal a následne oslobodil svoj tím vyhodením puku.

48:54

Presilovku si zahrá Detva. Dávid Skokan si bol vedomý zákroku a odsedí si dve minúty za seknutie.

48:09

Zagrapanovi sa ukazoval v útočnom pásme Matúš Paločko, nebolo to však vyriešene v súlade s pravidlami, pískal sa ofsajd.

47:28

Jendroľ sa snažil dostať k odrazenému puku, no nevyužil to napokon najlepšie.

46:50

Dalhuisen je s pukom za vlastnou bránkou a čaká na nových spoluhráčov. Následne neprihral najlepšie, skončilo sa to zakázaným uvoľnením.

45:46

Poprad dal gól!
Kamzíci vyrovnávajú stav stretnutia. Detvania pokazili rozohrávku, k odrazenému puku sa na pravom kruhu dostal MATÚŠ PALOČKO, pretlačil sa pred bránku a zblízka prekonal Petríka.
Bez asistencie.

45:07

Zatiaľ je to od začiatku tretej tretiny z oboch strán veľmi taktické, žiaden z tímov nechce nič riskovať, Poprad sa rozhodne nemá kam ponáhľať.

44:28

Svitana vysunul z obranného pásma Skokana, ktorý však ďaleko s pukom nezašiel a prišiel oň na pravom kruhu.

43:24

Trochu to horelo pred detvianskym bránkoviskom. Krížny puk sa dostal k Matúšovi Paločkovi, ktorý zakončoval zblízka, jeho strela napokon bola zrazená na zadný mantinel.

42:34

Lušňák s Handlovským smerovali do vznikajúceho prečíslenia, k strele sa napokon nedostali a o puk prišli v útočnom pásme.

41:45

Po vyhratom buly Drgoň posúval po modrej čiare na Ervinga, ktorý zakončoval z prvej, ale jeho príklep letel mimo brány.

41:19

Gachulinec sa dostal k strele spoza pravého kruhu. Jeho strelecké zakončenie bolo zblokované a puk vyletel na ochrannú sieť.

40:42

Cox potiahol puk do útočnej tretiny, ale nemal podporu od spoluhráčov. Po odovzdanom puku odišiel striedať a striedajú aj hostia.

40:24

Popradčania po vyhratom buly smerovali s pukom do útočného pásma, nič zaujímavé tam však nevymysleli, Petrík nemusel zasahovať.

40:01

Začala sa tretia tretina.
V prostrednej dvadsaťminútovke sa nám to s gólmi rozbehlo. Kľúčové boli pre oba tímy najmä presilovky. Detva otočila skóre na 2:1 po zásahoch Rymshu a Askarova. Následne Haščák vyrovnal, ale domácich opäť v 38. minúte poslal do vedenia Askarov.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:16

Ulrych sa snažil presadiť sa z obranného pásma, prekorčuľoval k útočnej modrej, potom však puk iba nahodil.

38:14

V ďalšej príležitosti spoza ľavého kruhu bol Ščurko z otočky. Vošvrda mal zakrytý výhľad, stihol však úspešne zakročiť.

37:58

Detva po strelenom góle je opäť nasťahovaná v útočnom pásme. Strelu Valenta Vošvrda betónom vyrážal, následne však na koncovku Gachulinca reagovať nemusel, strela bola zblokovaná.

37:21

Detva dala gól!
Detva využíva presilovú hru a znovu sa v stretnutí dostáva do vedenia. Sýkora sa dostal k prenechanému puk od Raisa a spoza pravého kruhu vystrelil. MAXIM ASKAROV bol dobre postavený medzi kruhmi a dokázal šikovne tečovať puk do hornej časti brány.
Asistencie: Ján Sýkora, Matúš Rais.

36:54

Detva si v závere druhej tretiny zahrá presilovku. Joona Erving si odpyká dve minúty za podrazenie.

36:24

Brejčák vzal puk za vlastnú bránu a čaká na nových spoluhráčov zo striedačky. Striedajú aj domáci.

35:48

Do samostatného úniku sa dostal Maxim Askarov, ktorý prenikal sám na bránku a chcel už zakončovať. Ulrych sa však rýchlo vrátil a stihol zasiahnuť a zmariť zakončenie.

34:36

Popradčania prenikali do útočného pásma s tromi útočníkmi, napokon sa to však skončilo ofsajdom.

34:00

Golian zachytil puk v útočnom pásme vo vzduchu a posielal ho popred bránkovisko. Nik z jeho spoluhráčov ho však nezachytil.

33:18

Čacho dával Sýkorovi medzi kruhy. Sýkora však bol následne zrazený dvomi popradskými hráčmi.

32:38

Detva opäť v útočnom pásme. Medzi kruhmi dostal puk Viktor Fekiač, ktorý strieľal z takej polotočky. Nastrelil to na zadný mantinel.

32:08

Rymsha bol znovu aktívny. Z ťažkého uhla strieľal, Vošvrda použil svoj ľavý betón. Cox korčuľoval pred bránu, ale už nestihol dorážať.

31:36

Svitana prenikol s pukom do útočného pásma. Nechcel sa ulakomiť, prihrával spätne na ľavý kruh Haščákovi, no to mu veľmi nevyšlo.

31:11

Detvianske momenty v útočnom pásme pokračujú. Na modrej čiare sa k puku dostal Karol Korím, ktorý pálil príklepom. Gólman Vošvrda strelu zachytil na hrudi.

30:54

Sýkora sa dostal k puku na pravom kruhu a ihneď ho posielal na bránku z uhla. Vošvrda musel znovu zasiahnuť.

30:09

Opäť sme videli ďalšie zakončenie zo strany Detvy. Od modrej čiary nahadzoval Jendroľ, Vošvrda nemal veľmi čistý výhľad, ale akosi dokázal zasiahnuť betónom.

29:38

Detva bola v útočnom pásme. Krížnu prihrávku medzi kruhy si spracoval Rymsha, ktorý ihneď švihom zakončoval a Vošvrda musel vyrážať.

28:51

Videli sme ďalší puk v sieti Petríka, no gól neplatí. Zagrapan hľadal prihrávkou pred bránku Handlovského, ktorý tečoval puk korčuľami a potom sa dostal za chrbát Petríka. Takýto zásah napokon hlavný rozhodca neuznal.

28:13

Poprad dal gól!
Aj Poprad využíva presilovku a vyrovnáva stav stretnutia. Preisinger prenechal Svitanovu krížnu prihrávku MARCELOVI HAŠČÁKOVI na ľavom kruhu a Haščák presnou strelou švihom nedal šancu Petríkovi.
Asistencie: Patrik Svitana, Daniel Brejčák.

28:01

Zaujímavá šanca pre hostí počas presilovky. Skokan posunul medzi kruhy Preisingerovi, ktorý sa neulakomil a dával do výhodnešej pozície na pravom kruhu Svitanovi. Svitana už mal pred sebou viac-menej odkrytú bránku, no obetavý Cox sa hodil do strely a zabránil gólu.

27:37

Popradčania chvíľu hrali v šestici počas avizovaného vylúčenia a teraz už budú hrať presilovku. Na trestnú lavicu putuje Karol Korím, ktorý dostáva dve minúty za seknutie.

27:07

Mešár v súboji pri mantineli bol tiesnený Čachom. Pár sekúnd prebiehali boje o puk a hostia sa snažia pokračovať v hre.

26:28

Skokan si prebral puk na ľavom kruhu a zblízka z ostrého uhla zakončoval. Bližšiu žrď si Petrík postrážil a úspešne zakročil.

25:49

Detvania sú zjavne pri chuti v tomto zápase. Od modrej čiary tento raz pálil strelec prvého gólu Rymsha, Vošvrda musel betónom zakročiť.

24:59

Detva dala gól!
Detvania otáčajú skóre a dostávajú sa do vedenia. Delovku od modrej čiary z hokejky Lalíka dokázal Vošvrda vyraziť. Pred bránkou sa však pri odrazenom puku ocitol MAXIM ASKAROV a úspešne dorazil do bránky.
Asistencie: Lukáš Lalík, Matej Ľupták.

24:30

Sýkora vybojoval puk za popradskou bránkou a prihrával pred bránku Čachovi, ktorý zakončoval z prvej. Mieril to však vedľa.

24:04

Preisinger chcel otočiť hru a ihneď zaútočiť. Bol však v metrovom ofsajde, a to čiaroví rozhodcovia nenechali len tak.

23:23

Detva dala gól!
Bleskurýchle využitie presilovky od domácich hráčov. Valent úspešne vyhral buly a posunul puk na Gašpara. Ten nabíjal na modrú čiaru RIVEROVI RYMSHOVI, ktorý tvrdou delovkou prestrelil Vošvrdu.
Asistencie: Rastislav Gašpar, Peter Valent.

23:19

Detva má k dispozícii presilovku. Dve minúty za hákovanie dostáva Matej Paločko.

23:02

Lušňák prenikol dopredu po pravom krídle. Natlačil sa pred bránku a lišiacky sa snažil prekonať Petríka strelou pomedzi betóny. Petrík nevedel chvíľu, kde má puk, Matej Paločko však už potom s dorážkou neuspel.

22:25

Matej Ľupták vymyslel individuálnu akciu. Prekorčuľoval medzi kruhy, strieľal spoza obrancu, mieril to však priamo na betóny Vošvrdu.

21:48

Handlovský prihrávkou v útočnom pásme hľadal Mešára. Ten však medzitým odišiel striedať a hostia prišli o puk.

21:14

Askarov bojoval o puk v útočnom pásme, hostia však boli úspešnejší. Dalhuisen vzal puk za bránu a čaká na nových spoluhráčov.

20:44

Haščák získal puk pri zadnom mantineli a pred bránkou sa mu už ukazoval Skokan. Prudkú prihrávku si však už nespracoval.

20:19

V úvode druhej tretiny sledujeme súboje o puk v rohu klziska v obrannom pásme Detvy. Úspešnejší napokon boli domáci.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Úvodná tretina priniesla jeden gól. Ani jeden tím nebol výraznejšie dominantný. V záverečnej minúte prvého dejstva poslal Poprad do vedenia Drgoň.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:32

Poprad dal gól!
Hostia napokon využívajú presilovú hru a dostávajú sa do vedenia. ADAM DRGOŇ si spracoval prihrávku na modrej čiare a nenápadnou strelou švihom prekonal brankára Petríka.
Asistencie: Marcel Haščák, Dávid Skokan.

19:10

Domáci zaútočili vo vlastnom oslabení. Charbonneau získal puk v rohu klziska, spätnou prihrávkou pred bránu našiel Viktora Fekiača, ktorý zakončoval bekhendom zblízka a Vošvrda musel zasiahnuť.

18:56

Prvú presilovku si zahrajú aj hostia. Za nedovolené bránenie je na dve minúty vylúčený Trevor Cox.

18:38

Je avizované vylúčenie na domácej strane, Popradčania hrajú v šestici a rozohrávajú z obranného pásma.

17:54

Gašpar v strednom pásme dlho váhal s pukom, napokon mu ho Šotek uchmatol a spoza bránky rozohrávajú kamzíci.

17:20

Šikovnú prihrávku vymyslel Nauš, ktorý prihrávkou pred bránu našiel Maxima Askarova, ktorý zblízka strieľal, no bránku netrafil.

16:08

Ščurko v obrannom pásme vybojoval puk a posielal ho preč z tretiny. Domáci potrebovali prestriedať a tento priestor využili aj hostia.

15:08

K odrazenému puku medzi kruhmi sa dostal Matúš Paločko, ktorý hneď strieľal, namieril to na betón brankára Petríka.

14:42

Handlovský predlžoval v strednom pásme na Mešára, ktorý hľadal Preisingera. Ten sa však musel vyhnúť ofsajdu.

14:14

Opäť je hra prerušená. Tentokrát to bola chyba v rozohrávke od detvianskych hráčov. Čacho puk nezachytil a je z toho zakázané uvoľnenie na opačnej strane.

13:52

Dalhuisen z obranného pásma vzduchom nahadzoval na Svitanu. Bol to naozaj veľmi ťažký puk a končí sa to odpískaným icingom.

13:24

Gašpar odzbrojil v strednom pásme Svitanu, pokračoval do pásma a nahadzoval na Vošvrdu, ktorý pred prichádzajúcim Coxom pre istotu puk prikryl.

13:06

Popradčania získali útočné pásmo. Šotek posúval na modrú čiaru, kde bol Mike Dalhuisen. Okamžite strieľal, vysoký puk Petrík v stoji zachytil na hrudi.

12:40

Matej Paločko spadol v strednom pásme, ešte stihol odohrať od seba puk. Získali ho následne domáci hokejisti.

11:55

Zagrapanovi sa na ľavom krídle ukazoval obranca Erving, ktorý podporil ofenzívu. Dlhú prihrávku však zachytiť nedokázal.

11:16

Dalhuisenov nahodený puk od modrej čiary nebol veľmi razantný a zároveň ani presný. Zblokovaný pokus skončil v rohu klziska.

10:46

Detvania vytvorili rýchlu akciu po krídle. Za ľavým kruhom si prenechaný puk prevzal River Rymsha, jeho delovka mierila do lapačky Vošvrdu.

10:27

Detvania iba zo stredného pásma nahadzovali puk a odišli striedať. Popradčania striedali takisto, Brejčák rozohráva spoza brány.

09:49

Lušňák vyšiel z rohu klziska a našiel za ľavým kruhom Ervinga, ktorý zakončoval spoza kruhu, namieril to však len do protihráča.

09:12

Matúšovi Paločkovi sa pred bránkou ukazoval Zagrapan, ktorý však prihrávku napokon nedostal a Popradčania teda už nevystrelili.

08:22

Žilka dával puk na Ščurka, ktorý bekhendom dával puk do predbránkového priestoru, no tam už neboli spoluhráči.

07:48

Svitana prenikol do útočného pásma a posúval to na opačnú stranu Drgoňovi, ktorý nahadzoval iba po mantineli.

07:11

Rozohrávka domácim hráčom nevyšla, Haščák dlhú prihrávku nezachytil, no a po odpískanom zakázanom uvoľnení sa buly sťahuje pred Vošvrdu.

06:26

Sýkora sa šikovne uvoľnil pomedzi kruhy a ešte chcel prihrávať Čachovi, ktorý prekorčuľoval pred bránku. Poslal mu však dlhý puk.

06:08

Petrík si pripísal na konto zákrok po hybridnom icingu hostí. Puk využil Matúš Paločko, ktorý sa dostal k prenechanému puku na pravom kruhu a zakončoval. Mieril to však priamo len do betónu Petríka.

05:14

Príležitosť pre Detvu. Po strele od modrej čiary sa puk odrazil pred bránkovisko. Vošvrda bol dezorientovaný, k dorážke sa dostal Rastislav Gašpar, napálil to však len priamo do hosťujúceho gólmana.

05:01

Popradčania bojovali o puk v útočnom pásme. Od modrej čiary sa k strele dostal Hudec, ktorý to však nastrelil iba do brániaceho Nauša.

04:16

Strela vylúčeného Bjalončíka spomedzi kruhov bola zblokovaná a puk sa dostal na detvianske hokejky.

03:54

Detvania majú za sebou prvú presilovku, ktorú využiť nedokázali. Popradčania už sú v pätici.

03:32

Detva opäť s pukom v útočnom pásme. Tesne spoza pravého kruhu sa podarilo strieľať Sýkorovi, ktorý však mieril iba do bočnej konštrukcie. K odrazenému puku sa potom medzi kruhmi dostal Charbonneau a popradský brankár musel zakročiť.

02:47

Detvianska presilovka pokračuje ďalej. Medzi kruhmi si voľné miesto našiel Trevor Cox, ktorý profitoval z Naušovej prihrávky a strieľal. Mieril priamo do lapačky Vošvrdu.

02:22

Detvania museli znovu zakladať akciu z obranného pásma. Podarilo sa im to, od modrej čiary strieľal Rymsha, netriafal však do priestoru brány.

01:55

Po prvýkrát v stretnutí sa vylučuje. Detva si zahrá presilovku, Peter Bjalončík odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.

01:39

Ulrychovi rozohrávka nevyšla, píska sa zakázané uvoľnenie a hra sa sťahuje pred Vošvrdu.

01:28

Popradčania sú s pukom v obrannom pásme. Oba tímy v tejto chvíli striedajú.

00:50

Po vyhratom buly v útočnom pásme strieľal od modrej Dalhuisen. Petrík bol pripravený a dokázal reagovať.

00:44

Dávid Skokan rozbehol akciu po pravom krídle a prihrávkou hľadal pred bránu Hačáka. Jemu však zakončenie nevyšlo, Petrík zasahovať nemusel.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC 07 WPC Koliba Detva: Petrík (Sholl) – Jendroľ, Gachulinec, Rais, Korím, Lalík, Golian, Rymsha, F. Fekiač – Ššurko, V. Fekiač, Žilka – Sýkora, Čacho, Charbonneau – Ľupták, Nauš, Askarov – Cox, Valent, Gašpar

HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Drgoň, Brejčák, Ulrych, Dalhuisen, Hudec, Erving, Božoň – Svitana, Skokan, Haščák – Mešár, Preisinger, Handlovský – Matúš Paločko, Zagrapan, Bjalončík – Matej Paločko, Lušňák, Šotek – Dzivjak

Rozhodca: Rojík – Číž, Staššák.
Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní odvetného duelu v rámci štvrťfinále Kaufland Tipsport Cup-u, v ktorom HC 07 WPC Koliba Detva privíta na svojom ľade HK Poprad. Stretnutie sa začína o 18:00.

Úvodné utorkové štvrťfinále medzi Detvou a Popradom bolo v réžii kamzíkov. Prvá tretina síce bola ešte viac-menej vyrovnaná, no taktovku nad stretnutím v prostrednej dvadsaťminútovke prebrali Popradčania. V 28. a 31. minúte sa presadil Handlovský a na 3:0 zvyšoval počas presilovky v 38. minúte Drgoň. Detva sa v tretej tretine do zápasu vrátiť nedokázala. Poprad udržiaval trojgólové vedenie a napokon v 55. minúte Haščák zvyšoval už na 4:0 a dal jasnú bodku za týmto stretnutím. Dobrú východiskovú pozíciu teda majú Podtatranci a sú blízko semifinále. Detva už nemá čo stratiť, má pred sebou však veľmi ťažkú úlohu.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HK Detva – HK Poprad

3:3

konec (0:1, 3:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 24. Rymsha (Gašpar, Valent), 25. Askarov (Lalík, Ľupták), 38. Askarov (Sýkora, Rais) – 20. Drgoň (Haščák, Skokan), 29. Haščák (Svitana, Brejčák), 46. Matúš Paločko

HK Detva: Petrík (Sholl) – Jendroľ, Gachulinec, Rais, Korím, Lalík, Golian, Rymsha, F. Fekiač – Ššurko, V. Fekiač, Žilka – Sýkora, Čacho, Charbonneau – Ľupták, Nauš, Askarov – Cox, Valent, Gašpar

HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Drgoň, Brejčák, Ulrych, Dalhuisen, Hudec, Erving, Božoň – Svitana, Skokan, Haščák – Mešár, Preisinger, Handlovský – Matúš Paločko, Zagrapan, Bjalončík – Matej Paločko, Lušňák, Šotek – Dzivjak

Rozhodčí: Rojík – Číž, Staššák

Průběh zápasu
1. třetina
01:55 POP 2 Bjalončík, hákování
18:56 DTV 2 Cox, nedovolené bránění
19:32 POP 0:1 Drgoň (Haščák, Skokan)
Po 1. třetině
2. třetina
23:19 POP 2 Paločko, hákování
23:23 DTV 1:1 Rymsha (Gašpar, Valent)
24:59 DTV 2:1 Askarov (Lalík, Ľupták)
27:37 DTV 2 Korím, sekání
28:13 POP 2:2 Haščák (Svitana, Brejčák)
36:54 POP 2 Erving, podrážení
37:21 DTV 3:2 Askarov (Sýkora, Rais)
Po 2. třetině
3. třetina
45:46 POP 3:3 Matúš Paločko
48:54 POP 2 Skokan, sekání
55:38 POP 2 Zagrapan, hákování
Po 3. třetině