Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

Maccabi Haifa – Željezničar Sarajevo

3:1

konec (1:1)

09.09.2020, 19:00 • Sammy Ofer Stadium, Haifa • 1. předkolo • Milan Huppert

Tipsport: 1.31 5.03 9.34 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:04:17)
Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:11.
Maccabi Haifa potvrdila roli favorita a v prvním 1. předkole Evropské ligy porazila na domácí půdě bosenský Željezničar výsledkem 3:1. Do vedení se ale překvapivě dostali hosté, ve 34. minutě skóroval střelou na zadní tyč Ivan Lendrić. Vedení vydrželo čtyři minuty. Poté Tjarron Chery napřáhl k parádní ráně z 25 metrů, jež skončila v levém horním rohu. Obrat domácí dokonali v 59. minutě. Přetažený centr Menachem přiťuknul do míst, kde se pohyboval Nikita Rukavytsya, a ten z bezprostřední blízkosti nezaváhal. Pojistku na vítězství Bakharovy družiny dal o sedm minut později středopolař Yuvan Ashkenazi.

Ve druhém předkole se Maccabi Haifa utká s kazašským celkem Kaspar Almaty.

90+6

Konec zápasu.

90+5

V posledních vteřinách střetnutí ještě jedna žlutá karta do hostujících řad. Za svůj zákrok na Cheryho si ji vysloužil bek Ante Blažević.

90+4

Semir Štilić předvedl pěknou narážečku s Juričićem, načež míč předkopl až moc před sebe. Toho využil Lavi, jehož Štilić vzápětí fauloval.

90+3

Domácí mužstvo nechává protivníka kombinovat na vlastní polovině, ale pouze mimo pokutové území. Šestnácku má defenziva pokrytou na jedničku.

90+2

Maccabi chce čtvrtý gól. Konkrétně Stav Nachmani. Tento sedmnáctiletý mladík krásně prokličkoval mezi trojicí protihráčů, jeho pokus ovšem Fejzić pokryl.

90+1

Ernest Mabouka nepochopitelně vypustil běh k balónu. Obránce přeskočil Stevanović, který však nic nevymyslel, balón poslal do rukavic brankáře.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.

89

Haziza podcenil situaci. Miletić proti němu ještě nečekaně vystartoval a překvapený domácí hráč místo centru doběhl s balónem za postranní čáru.

88

Luka Juričić si při hlavičkovém souboji se stoperem Habashim pomohl loktem, kterým soka trefil do obličeje. Sudí uděluje hříšníkovi žlutou kartu.

87

Boj ve středu hřiště dopadl lépe pro výběr z Izraele. Ashkenazi, střelec třetího gólu, i navzdory přesile udržel míč u nohou, posléze zvolil jistou malou domů.

86

Střídající Yarden Shua využil většího množství fyzických sil, unaveného Stevanoviće v klidu přesprintoval. Pro centr na penaltu si vyběhl gólman.

85

Josh Cohen si připisuje teprve svůj druhý zákrok v utkání. Z hranice šestnáctky měl velkou šanci snížit Štilić, ale balón napálil na střed.

84

Pěknou individuální akcí se blýskl Neta Lavi. Jako správný kapitán vzal situaci na sebe, proháčkoval se přes dva protihráče a tvrdou střelou prověřil připraveného Fejziće.

83

Željezničar zápas prohrál v hlavách. Čas na dva góly ještě je, ale s takovým stylem, jakým fotbalisté v modrém hrají, jsou bez šance.

82

Pod velkou vlnou frustrace stoper Aleksandar Kosorić sice trefil balón, avšak proti soupeři šel oběma nohama napřed. Za žlutý kartónek může být ještě rád.

82

Moře volného prostoru dostal na levé lajně Tjarron Chery. S kulatým nesmyslem naběhl více na střed a technickým zakončením těsně minul zadní, pravou tyč.

81

Dlouhý výhoz brankáře Cohena, který hodil míč skoro až na polovinu hřiště, kde byl zcela sám Menachem. Levý bek v klidu rozehrál na střed volnému Lavimu.

80

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Bosenskému mužstvu se čas povážlivě krátí, Maccabi je naopak každou minutou blíže postupu.

79

Ofsajdové postavení zhatilo slibnou příležitost Željzeničaru. Ante Blažević by postupoval z pravého křídla sám, jenže praporek pomezního byl neoblomný.

78

Definitivní razítko na vítězství Haify mohl dát Tjarron Chery. Nepovedlo se, příliš vysoký centr přeletěl přes hlavu adresáta Nachmaniho.

77

Macca pokračuje v sérii nahrávek na vlastní obranné polovině. S ohněm a nervy spoluhráčů si zahrával Arad, jenž přihrál gólmanovi těsně podél nohy presujícího Lendriće.

76

Střídání v týmu Maccabi Haifa FC: ze hřiště odchází Nikita Rukavytsya, přichází Stav Nachmani.

75

Střídání v týmu FK Željezničar Sarajevo: ze hřiště odchází Eldar Sehić, přichází Luka Juričić.
Střídání v týmu FK Željezničar Sarajevo: ze hřiště odchází Mehmed Alispahić, přichází Damir Sadiković.

74

Na trávník byli povolání klubové lékaři hostujícího mužstva. Podle prvních záběrů to ovšem vypadá, že to stoper rozchodí bez problémů.

73

Na trávníku zůstává ležet stoper Aleksandar Kosotić, jenž dokázal zblokovat ránu Laviho, avšak špatně došlápl na pravou nohu.

72

Poklidná kombinace kolem středového kruhu, hosté skoro nepresují. Skoro to vypadá, jako by jim pomalu docházely fyzické síly.

71

Maccabi polevilo směrem dopředu, je vidět, že si dává větší pozor na zadní vrátka. Do nich Sarajevo zatím bez úspěchu hledá vstup.

70

Podobně jako v první půli, i teď sudí umožnil oběma týmům menší přestávku na osvěžení. To přívítá zejména Željzeničar, který na podobné podmínky nejspíše není zvyklý.

69

Střídání v týmu Maccabi Haifa FC: ze hřiště odchází Yanic Wildschut, přichází Yarden Shua.

68

Mužstvo z Bosny má před sebou takřka neřešitelný úkol. Ztrácí dva zásahy na skvěle hrajícího soupeře, který je navíc psychicky hodně nahoře.

66

66. Yuval ASHKENAZI - 3:1

66

Maccabi Haifa právě vstřelila branku!
Druhý zásah v rozmezí sedmi minut, svěřenci kouče Bakhara směřují do druhého předkola. Další rychlý brejk vyřešil Rukavytsya nesobecky, průnikovým pasem našel YUVALA ASHKENAZIHO. Středopolař z voleje mířil technicky skvěle, do levého horního rohu.

65

Souboj ve středu hřiště vyzněl lépe pro Ashkenaziho. Středopolař vložil tělo před Štiliće, který marně bojoval o získání balónu do své moci.

64

Brejku předcházel faul, kdy Stevanović mimo dění hry podrazil, Laviho, čímž mu zamezil v doplnění útoku. Poté, co se pravý bek zvedl zpátky na nohy, si pěkně zblízka prohlídl kartu žluté barvy.

63

Střídání v týmu FK Željezničar Sarajevo: ze hřiště odchází Mladen Veselinović, přichází Mustafa Mujezinović.

62

Haifa mohlo skórovat podruhé v krátkém časovém sledu! Při přečíslení tři na dva si Haziza vyměnil míč s Cherym, jeho přízemní střelu k pravé tyči Fejzić vytěsnil konečky prstů!

61

Sarajevo nyní musí přidat, hlavně směrem do ofenzivy. Do této chvíle měli jediný pořádný útok, ten zase na druhou stranu skončil gólem.

59

59. Nikita RUKAVYTSYA - 2:1

59

Maccabi Haifa právě vstřelila branku!
Domácí obracejí vývoj střetnutí na svou stranu! A po zásluze, Maccabi je jasně lepším týmem. Z levé strany vracel přetažený centr do ohně Menachem a NIKITA RUKAVYTSYA dopravil míč hlavou do sítě.

58

Do kádru hostujícího celku putuj další žlutý kartónek. Jeho držitelem se stal Haris Hajdarević, který zatáhl za dres unikajícího Hazizu.

57

Željezničar ve druhém poločase podstatně více presuje. Sun Menachem dlouho otálel s nahrávkou, nakonec byl pod tlakem nucen hrát na brankáře.

56

Ayad Habashi si zahrával s ohněm. Jako poslední hráč si dovolil proti Lendrićovi odvážnou kličku, která mu, naštěstí pro domácí, vyšla.

55

Obrovské zaváhání předvedl Mabouka. Pravý bek byl úplně sám u lajny, přesto s balónem došel za postranní čáru. Bude se vhazovat.

54

Střídání v týmu Maccabi Haifa FC: ze hřiště odchází Mohammad Abu Fani, přichází Dolev Haziza.

54

První žlutou kartu střetnutí obdržel středopolař Mehmed Alispahić. Ten skluzoval pozdě do souboje s Ashkenazim. Zasáhl pouze nohy soka.

53

Yanic Wildshut prohodil balón mezi nohama Štiliče, pak přihrál. Na vysoký pas Mabouky jen velmi těsně nedoskočil Chery.

52

Tři přihrávky a střela, jak je to jednoduché. Trijice fotbalistů Maccabi prošla obranou jako nůž máslem, Rukavytsya však v dobré pozici střílel vedle.

51

Poprvé si v rámci druhé půle kopl do balónu gólman Cohen. Ten měl dostatek času i prostoru při rozehrávce, na pravou stranu nahrál Maboukovi.

50

Středem to nešlo. Do přehuštěného prostoru se vřítil Ashkenazi, jenž sice oběhl dvojici protihráčů, avšak už bez balónu přilepeného ke kopačkám.

49

Maccabi opět nechce na nic čekat, zase kombinuje v blízkosti soupeřovy šestnáctky. Přízemní pas do ní nevpustil dobře skluzující bek Stevanović.

48

Ante Blažević nevěděl, kde má balón, který se mu mezitím dokutálel mezi nohy. Pravý křídelník pak sice míč získal, ale přitom si počínal nedovoleně proti Lavimu.

47

Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky pokračují v původním rozpoložení.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 20:01.
Skončil první poločas zápasu 1. předkola Evropské ligy mezi Maccabi Haifou a Željezničarem Sarajevo, platí vyrovnané skóre 1:1. Domácí byli po celou dobu aktivnějším mužstvem, ale do vedení se dostali hosté, jejich první střelu na bránu proměnil v gól ve 34. minutě útočník Ivan Lendrić. Odpověď přišla záhy, jen o čtyři minuty později. A byla vskutku parádní. Tjarron Chery napřáhl k ráně z 25 metrů a trefil přesně levý horní růžek brány.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+2

S přetaženým centrem domácí defenziva vůbec nepočítala. Osamocený Miletić ale podcenil odraz balónu od země, kulatý nesmysl ho přeletěl.

45+1

Ante Blažević ještě podnikl jeden útočný výpad po pravé straně a v závěru ještě vybojoval pro Željezničar rohový kop. Míč skončil za lajnou pod odrazu od Menachema.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.

44

Mohamma Abu Fani pořádně vystrašil hostující hráče. Povedená rána letěl k pravé tyči, avšak Fejzić byl na zemi včas, míč vytěsnil mimo tři tyče.

43

Maccabi tolik nikam nespěchá, dává si především pozor na to, aby v závěru první půle ještě neinkasovalo zbytečnou branku do šatny.

42

Chery zprava přihrál na střed středopolaři Ashkenazimu. Ten mohl pálit z první, ale úmysl si rozmyslel, pak se sám zamotal do vlastních kliček.

41

Domácí jsou obrovsky nabuzení. Neta Lavi jemným lobem za obranu hledal Nikutu Rukavytsyu, jenž selhal v souboji jeden na jednoho proti Kosorićovi.

40

Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou týmy do kabin za nerozhodného stavu?

38

38. Tjarron CHERY - 1:1

38

Maccabi Haifa právě vstřelila branku!
Fantastický gól TJARRONA CHERYHO znamená vyrovnání! Holandský křídelník natáhl z pětadvaceti metrů k utažené střele placírkou, balón poslal parádně do levého horního rohu. Fejzić plachtil vzduchem marně.

37

Maccabi musí ještě více přidat na obrátkách. Vedení Željezničaru není spravedlivé, avšak takový fotbal někdy bývá. Izraelské mužstvo se musí o to víc nakopnout.

36

Ukázkový skluz převedl na polovině hřiště Ayad Habashi, čímž zamezil hrozbě bleskového protiútoku. Blažević doplatil na skutečnost, že si míč předkopl moc před sebe.

34

34. Ivan LENDRIĆ - 0:1

34

Željezničar právě vstřelil branku!
Tak to je šok pro domácí, Željezničar skóruje ze své první šance a první střely na bránu! Do vnitra pokutového území obdržel nahrávku IVAN LEDNRIĆ, který se dlouho nerozmýšlel, míč napálil nechytatelně na zadní tyč. Cohen byl bez šance.

33

Maccabi znovu vyzkoušelo štěstí po pravé straně. Yuval Ashkenazi hledal ve vápně jediného spoluhráče Rukavytsyuz, jenž přes stoperskou dvojici nezakončil.

32

Chery na sebe navázal dva protihráče a pak pěkným průnikovým pasem uvolnil Wildschuta. Ten prováhal ideální možnost k centru, trefil jen dobře se vracejícího beka.

31

Přetažený centr vyslaný od rohového praporku WIldschutem vracel do ohně stoper Habashi. Ve změti těl před brankou ukázal nejlepší orientaci Stevanović.

30

Máme za sebou úvodní půl hodinu, v níž jsme gól neviděli. Více ze hry má jednoznačně Maccabi Haifa, avšak Željezničar zatím statečně brání.

29

Sarajevo předem vzdalo jakoukoliv snahu o presink. V kompletní sestavě především brání vlastní šestnáctku, aby tím lépe zamezilo případné šanci.

28

Smyčka kolem velkého vápna Željezničaru se uzavírá víc a víc. Pro vysoký balón si vyběhl Fejzić, gólman udržel kulatý nesmysl v rukavicích.

27

Středopolař Mohammad Abu Fani si nejprve pěkně narazil s Lavim, vzápětí přihrál do levé lajny Wildchutovi. Zpětný pas na Ashkenaziho zastavil Hajdarević.

26

Hra se přesunula zpátky před bránu hostů. Zprava vyslal zajímavý centr do vápna Chery, před Rukavytsyou odklidil míč Sehić mimo šestnáctku.

25

V Izraeli panuje velké vedro, proto hlavní rozhodčí nařizuje oběma celkům menší brejk na občerstvení. Trenéři pauzy využívají i na udílení nových pokynů.

24

Semir Štilić kroutil svou levačkou míč do brány. Hlavičkující Aleksandar Kosorić střílel ve velkém úhlu vysoko nad Cohenovu svatyni.

23

Pravou stranou utekl svému osobnímu strážci Ante Blažević. Přízemní centr zblokoval Arad za cenu rohového kopu.

22

Konečně se hostům podařilo alespoň na chvilku vymanit z pod velkého tlaku soupeře. Kombinace na útočné polovině rozjíždí Miletić.

21

Holandské křídlo Yanic Wildschut se ještě hádá s hlavním rozhodčím, avšak marná snaha, sudí správně nařídil odkop od brány.

20

Balóny kolem Fejziće létají jedna radost. Dalekonosný projektil vypálil Yuval Ashkenazi, balón těsně minul pravou část brankové konstrukce.

19

Stejně jako v prvním případě zkoušel Abu Fani střílet. Zakončení tentokráte mělo razanci, nikoliv přesnost. Míč proletěl vysoko nad.

18

Další standardka, opět pro Maccabi. Neta Lavi si kulatý nesmysl výborně pokryl tělem, tvrdě jej srazil k zemi dobíhající Štilić.

17

Do prodloužení nebo případných penalt ovšem svěřenci trenéra Bakhara určitě nebudou chtít nechat střetnutí dojít. Sarajevo by se mělo zlepšit, jinak bude mít velké potíže udržet čistý štít.

16

Mužstvo z Izraele nikam nespěchá, vědomi si velkého množství času, kterého zbývá do konce nejen poločasu, ale základní hrací doby.

15

Željezničar je v podstatě po celou dobu zápasu zatlačen na vlastí polovinu, ještě jsme od něj neviděli pořádnou rozehrávku. Presink Maccabi dělá velké potíže.

14

Ale ani z druhého rohu nepřišlo bezprostřední nebezpečí pro Fejzićovu svatyni. Proti centru Cheryho se nejvýše vyšplhal Kosorić.

13

Aktivita domácího výběru pokračuje. Tjarron Chery obelstil Hajdareviće, aby následně nastřelil do nohy Stevanoviće. Vybojoval roh.

12

Mohammad Abu Fani zkusil přímou střelu. Jenže balón neměl žádnou razanci, postrádal i přesnost. Fejzić zapsal snadný zákrok.

11

Budeme svědky standardní situace. Ve vzdálenosti dvaceti metrů od brány Blaževič stáhl na zem Laviho, sudí zatím nechává karty v kapse.

10

S polovysokým centrem si věděl rady Aleksandar Kosorić. Stoper odpálila kulatý nesmysl na útočnou polovinu, do země nikoho.

9

Premiérový rohový kop střetnutí obsatará Haifa. Stane se tak poté, co Eldar Sahić hlavičkou odklidil míč do zámezí před dotírajícím křídelníkem.

8

Těžko říct, co Yuval Ashkenazi zamýšlel udělat. Každopádně zhruba z třiceti metrů takovou polostřelou poslal míč brankáři.

7

Výborné přenesení hry Mabouky na levou stranu, kde si těžký balón dobře zpracoval Wildschut. Pod tlakem následovala zpětná nahrávka Aradovi.

6

Chybné rozhodnutí čárového nyní poškodilo Maccabi. Ashkenazi přihrával Cherymu, jenž v době pasu ještě určitě nebyl za posledním obráncem. Přesto je pískán ofsajd.

5

Zkušený dvaatřicetiletý Mehmed Alispahić si pěkně nachytal míč na střelu. Technickým obstřelem těsně minul prostor u pravé tyčky.

4

Rychle na druhou stranu. Zde si kapitán Lavi šikovně narazil s Abu Fanim, posléze ale nepřesně hledal Cheryho, nabíhajícího po lajně.

3

První útok podnikli hráči bosenského celku. Z pravé strany centroval Blažević, avšak přímo do rukavic připraveného brankáře Cohena.

2

Domácí vstoupili do utkání v zelených dresech. Fotbalisté Željezničaru navlékli dresy barvy modré. Výkop patřil hostům.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Maccabi Haifa FC: Cohen – Mabouka, Habashi, Arad, Menachem – Ashkenazi, Lavi (C), Abu Fani – Chery, Rukavytsya, Wildschut.
Náhradníci: Keouf – Gershon, Haziza, Meir, Nachmani, Shua, Touray.

FK Željezničar Sarajevo: Fejzić – Stevanović, Kosorić, Miletić, Sehić – Hajdarević, Alispahić – Blažević, Štilić (C), Veselinović – Lendrić.
Náhradníci: Muftić – Bekrić, Gasal, Juričić, Mujezinović, Sadiković, Vrhovac.

Rozhodčí: Burchardt (DEN) – Hummelgaard (DEN), Sørensen (DEN).
Utkání 1. předkola evropské ligy mezi Maccabi Haifou a Željezničarem Sarajevo se v původním terínu neodehrálo, protože několik členů hostujícího týmu bylo pozitivně testováno na koronavirus. Doufejme, že dnes již zápas proběhne v pořádku.
FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO

Založen 1921.

Kapacita stadionu: 16 100.

Bosenský klub.

Stadion Grbavica.

Sídlící v Sarajevu.
MACCABI HAIFA

Kapacita stadionu 30 820.

Izraelský klub.

Domácí stadion Sammy Ofer Stadium .

Založen 1913.

Sídlící ve městě Haifa.

Željezničar vede už započatou bosenskou ligu, po pěti zápasech získal 12 bodů, oproti Maccabi, tam liga ještě ani nezačala.
Utkání odpískají sudí:


HLAVNÍ: Draganov (Bulharsko)

POMEZNÍ: Todorov, Hadžijskij (Bulharsko)

ČTVRTÝ: Gidženov (Bulharsko)

MACCABI HAIFA

Formu nemá ideální, v domácí lize z posledních pěti utkání vyhrála jen dvakrát. Porazila Kirjat Šmona a Hapoel Haifa. Naopak prohrála s Bnei Sachnin a s Hapoel Beer Ševa. Remízu zaknihovala s Beitarem Jeruzalém.

Utkání se odehraje na stadionu Venue Sammy Ofer Stadium.

Oba týmy čeká premiéra v soutěži.

ŽELJEZNIČAR SARAJEVO

Tento bosenský klub vyhrál čtyři zápasy z posledních pěti a má tak skvělou formu narozdíl od izraelského soupeře. Porazil Velež, Radnik Bijeljina, Borac Banja Luka, Sloboda Tuzla. Prohrál jen s Mladost Doboj Kaknj.
Dobrý den, je čtvrtek a s ním i Evropská liga, přesně jak to známe, a jak jsme zvyklí. Dá se říct, že Evropská liga měla kvůli koronaviru pauzu tři měsíce, a tak jsme všichni namlsaní. Je vůbec zázrak, že se minulý ročník dohrál, a za to můžeme být UEFĚ vděční, jak dohrání minulého ročníku zvládla. Teď je tu nový a my se dnes zaměříme na zápas 1. předkola EL mezi izraelským Maccabi Haifa a FK Željezničarem Sarajevo, což je bosenský klub.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Maccabi Haifa – Željezničar Sarajevo

3:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 38. Chery, 59. Rukavytsya, 66. Ashkenazi – 34. Lendrić

Karty:   54. Alispahić (ŽES), 58. Hajdarević (ŽES), 64. Stevanović (ŽES), 82. Kosorić (ŽES), 88. Juričić (ŽES), 90+5. Blažević (ŽES)

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:11.

Maccabi Haifa: Cohen – Mabouka, Habashi, Arad, Menachem – Ashkenazi, Lavi (C), Abu Fani (54. Haziza) – Chery, Rukavytsya (76. Nachmani), Wildschut (69. Shua).
Náhradníci: Keouf – Gershon, Haziza, Meir, Nachmani, Shua, Touray.

Željezničar Sarajevo: Fejzić – Stevanović, Kosorić, Miletić, Sehić (75. Juričić) – Hajdarević, Alispahić (75. Sadiković) – Blažević, Štilić (C), Veselinović (63. Mujezinović) – Lendrić.
Náhradníci: Muftić – Bekrić, Gasal, Juričić, Mujezinović, Sadiković, Vrhovac.

Rozhodčí: Burchardt (DEN) – Hummelgaard (DEN), Sørensen (DEN)