Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

Maccabi Haifa – Željezničar Sarajevo

3:1

konec (1:1)

09.09.2020, 19:00 • Sammy Ofer Stadium, Haifa • 1. předkolo • Milan Huppert

Tipsport: 1.31 5.03 9.34 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:04:17)
Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:11.
Maccabi Haifa potvrdila roli favorita a v prvním 1. předkole Evropské ligy porazila na domácí půdě bosenský Željezničar výsledkem 3:1. Do vedení se ale překvapivě dostali hosté, ve 34. minutě skóroval střelou na zadní tyč Ivan Lendrić. Vedení vydrželo čtyři minuty. Poté Tjarron Chery napřáhl k parádní ráně z 25 metrů, jež skončila v levém horním rohu. Obrat domácí dokonali v 59. minutě. Přetažený centr Menachem přiťuknul do míst, kde se pohyboval Nikita Rukavytsya, a ten z bezprostřední blízkosti nezaváhal. Pojistku na vítězství Bakharovy družiny dal o sedm minut později středopolař Yuvan Ashkenazi.

Ve druhém předkole se Maccabi Haifa utká s kazašským celkem Kaspar Almaty.

90+6

Konec zápasu.

90+5

V posledních vteřinách střetnutí ještě jedna žlutá karta do hostujících řad. Za svůj zákrok na Cheryho si ji vysloužil bek Ante Blažević.

90+4

Semir Štilić předvedl pěknou narážečku s Juričićem, načež míč předkopl až moc před sebe. Toho využil Lavi, jehož Štilić vzápětí fauloval.

90+3

Domácí mužstvo nechává protivníka kombinovat na vlastní polovině, ale pouze mimo pokutové území. Šestnácku má defenziva pokrytou na jedničku.

90+2

Maccabi chce čtvrtý gól. Konkrétně Stav Nachmani. Tento sedmnáctiletý mladík krásně prokličkoval mezi trojicí protihráčů, jeho pokus ovšem Fejzić pokryl.

90+1

Ernest Mabouka nepochopitelně vypustil běh k balónu. Obránce přeskočil Stevanović, který však nic nevymyslel, balón poslal do rukavic brankáře.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.

89

Haziza podcenil situaci. Miletić proti němu ještě nečekaně vystartoval a překvapený domácí hráč místo centru doběhl s balónem za postranní čáru.

88

Luka Juričić si při hlavičkovém souboji se stoperem Habashim pomohl loktem, kterým soka trefil do obličeje. Sudí uděluje hříšníkovi žlutou kartu.

87

Boj ve středu hřiště dopadl lépe pro výběr z Izraele. Ashkenazi, střelec třetího gólu, i navzdory přesile udržel míč u nohou, posléze zvolil jistou malou domů.

86

Střídající Yarden Shua využil většího množství fyzických sil, unaveného Stevanoviće v klidu přesprintoval. Pro centr na penaltu si vyběhl gólman.

85

Josh Cohen si připisuje teprve svůj druhý zákrok v utkání. Z hranice šestnáctky měl velkou šanci snížit Štilić, ale balón napálil na střed.

84

Pěknou individuální akcí se blýskl Neta Lavi. Jako správný kapitán vzal situaci na sebe, proháčkoval se přes dva protihráče a tvrdou střelou prověřil připraveného Fejziće.

83

Željezničar zápas prohrál v hlavách. Čas na dva góly ještě je, ale s takovým stylem, jakým fotbalisté v modrém hrají, jsou bez šance.

82

Pod velkou vlnou frustrace stoper Aleksandar Kosorić sice trefil balón, avšak proti soupeři šel oběma nohama napřed. Za žlutý kartónek může být ještě rád.

82

Moře volného prostoru dostal na levé lajně Tjarron Chery. S kulatým nesmyslem naběhl více na střed a technickým zakončením těsně minul zadní, pravou tyč.

Maccabi Haifa – Željezničar Sarajevo

3:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 38. Chery, 59. Rukavytsya, 66. Ashkenazi – 34. Lendrić

Karty:   54. Alispahić (ŽES), 58. Hajdarević (ŽES), 64. Stevanović (ŽES), 82. Kosorić (ŽES), 88. Juričić (ŽES), 90+5. Blažević (ŽES)

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:11.

Maccabi Haifa: Cohen – Mabouka, Habashi, Arad, Menachem – Ashkenazi, Lavi (C), Abu Fani (54. Haziza) – Chery, Rukavytsya (76. Nachmani), Wildschut (69. Shua).
Náhradníci: Keouf – Gershon, Haziza, Meir, Nachmani, Shua, Touray.

Željezničar Sarajevo: Fejzić – Stevanović, Kosorić, Miletić, Sehić (75. Juričić) – Hajdarević, Alispahić (75. Sadiković) – Blažević, Štilić (C), Veselinović (63. Mujezinović) – Lendrić.
Náhradníci: Muftić – Bekrić, Gasal, Juričić, Mujezinović, Sadiković, Vrhovac.

Rozhodčí: Burchardt (DEN) – Hummelgaard (DEN), Sørensen (DEN)