Menu

Fotbal

Kvalifikace ME U21

Kosovo – Anglie

0:6

konec (0:0)

04.09.2020, 19:00 • Pristina City Stadium, Priština • Skupina 3 • Patrik Czepiec

Tipsport: 16.4 6.7 1.17 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (20:55:16)
Sledovali jsme utkání dvou diametrálně odlišných poločasů. Tedy alespoň co se gólového efektu týče. Angličané totiž dokázali zužitkovat svou herní převahu z úvodních 45 minut a po přestávce vyrukovali na trávník se slušnou dávkou efektivity v zakončení. Už za 15 minut druhé půle slavil hattrick po využité penaltě Edward Nketiah, který byl tak nejproduktivnějším hráčem hostí, než ho trenér v 73. minutě stáhl ze hry. Ani střídající mladíci ovšem nezklamali, branky přidali Nelson, Sessegnon i Bellingham a společně se podíleli na konečné podobě skóre – 0:6. Čisté konto si připisuje brankář Ramsdale, kterého ve druhém poločase provětrala pouze rána z přímého kopu, o kterou se postaral Selmani. Kosovo bylo dopředu jinak bezzubé a mohlo si odnést i větší výprask. V brance ovšem mnohdy čaroval gólman Smakiqi.
Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 1:11. Střely mimo: 0:2. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:2.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Sabani zabránil dalšímu poprasku, což bude zřejmě to poslední, co v utkání předvede.

90+1

Dvě minuty nastavení, Anglie chystá poslední útok.

90

Začíná poslední minuta druhého poločasu. Bude zajímavé sledovat, o kolik ještě sudí prodlouží trápení Kosova.

88

Ještě se nabízí standardní situace pro Angličany. Rozhrávku na krátko si ostrované jistě představovali jinak, nakonec se ovšem krkolomnou cestou k ráně dostal Godfrey. Obránci Anglie se zatím na gólovou listinu nepřipíší, střela totiž mířila dost mimo.

87

Vhazovat může Kurtulus. Je jasné, že jeho tým už bude počítat poslední vteřiny do konce zápasu, aby pro něj skončil horor v podobě druhého poločasu.

85

85. BELLINGHAM - 0:6

85

Anglie právě vstřelila branku!
Zářez na pažbu si záhy připisuje taktéž Jude BELLINGHAM. Po kosovské ztrátě před vápnem už mnohé nevymýšlel, natáhl ke střele a slušně umístěnou ranou poslal míč za zadní tyč. Smakiqi skákal zbytečně, Anglie vede už o šest tref.

82

82. SESSEGNON - 0:5

82

Anglie právě vstřelila branku!
Parádní přechod Anglie slaví populárního bůra. Nelson naservíroval míč před Ryana SESSEGNONA, který téměř jako zkušený třicátník, přestože je to teprve dvacetiletá naděje Tottenhamu, zkontroloval postavení brankáře a našel mezeru na přední tyči. Mužstvo v bílém může opět zvedat ruce. 5:0.

80

Rukama rozhazuje Kastrati, který čekal větší pomoc ze strany svých kolegů. Další návštěva útočné poloviny končí v případě Kosova také rychlým vyhoštěním.

78

Po delší době se připomíná brankáře Smakiqi. Hudson-Odoi prošel kolem krajního beka a vyhledal hlavu Sessegnona. Ten se snažil v zakončení balon přišpendlit k zemi, tam byl ale brankář Kosova dostatečně brzy.

77

Kosovu se nedaří finální fáze. Po parádním centru Sabaniho se za míčem natahoval Krasniqi, jenže ani jeho vystrčená špička nestačila k tomu, aby zaměstnal brankáře Ramsdaleho. Oba aktéři posledního souboje jen sledovali, jak míč bez zásahu doskákal mimo klec.

75

Krasniqi se šikovně ukázal v křídelním prostoru, jenže místo toho, aby využil svého náskoku, se nechal s míčem doběhnout a bránícího Guehiho stáhl za ruku k zemi. Logicky se ozvala píšťalka sudího Al Hakima.

73

Brewster málem ulovil míč, který kosovský tým ledabyle rozehrál kolem půlící čáry. Smakiqi by měl znovu velké problémy.

71

Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Hajrizi a Kryeziu, přichází Dellova a Sabani.
Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Gallagher a Nketiah, přichází Sessegnon a Brewster.

70

Tak takhle ne, ukazuje švédský rozhodčí Al Hakim. Kryeziu vyskočil do vzduchu a úmyslně loktem srazil Guehiho. Může být rád za žlutou kartu.

68

Hajrizi se zlobí. Poté, co se vydal na útočný výlet, byl zastaven skluzem Skippa. Pískat se skutečně mohlo, záložník Anglie šel kolíkama proti noze soupeře.

66

66. NELSON - 0:4

66

Anglie právě vstřelila branku!
Ofenzivní koncert Anglie pokračuje. Neuvěřitelná práce krajního beka Aaronse, který si namazal na chleba svého strážce, aby pak na malé vápno předložil míč čerstvé akvizici Reissi NELSONOVI. Tomu už jen stačilo nastavit kopačku a umístit balon do horních pater kosovské brány. Aura bezchybného brankáře Smakiqiho je zlomena, třebaže s touto brankou mohl nadělat pramálo.

62

Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Saka, Davies, Cantwell, přichází Hudson-Odoi, Bellingham a Nelson.
Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Lushaku a Tolaj, přichází Manaj a Baftiu.

61

61. NKETIAH - 0:3

61

Anglie právě vstřelila branku!
To, co nedokázal v prvním poločase, se mu dokonale daří v tom druhém. Edward NKETIAH dostal od spoluhráčů povolenku na exekuci pokutového kopu a chladným zakončením podél těla brankáře dovršil svůj hattrick během 15 minut. Vypadá to, že je definitivně rozhodnuto o vítězi zápasu.

60

Hajrizi za svůj skluz v pokutovém území uvidí ještě žlutou kartu. Zákrok byl vcelku zbytečný, hostující útočník stál v ostrém úhlu vůči brance.

60

Byla nařízena penalta ve prospěch Anglie.

59

Angličané si již mohou dovolit drobné nepřesnosti, tak jako při poslední kombinaci na útočné půlce. Míč pak marně naháněl domácí Krasniqi.

57

I Kosovo ukázalo, že má ofenzivní sílu. Z ostrého úhlu měl k dispozici rozehrávku Selmani, na nic přesto nečekal a vypálil rovnou na bránu. Ramsdale si prostor pod břevnem pohlídal a následně bez problémů čelil i dvěma centrům na hranici malého vápna.

57

Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Veliu, přichází Krasniqi.

55

55. NKETIAH - 0:2

55

Anglie právě vstřelila branku!
Edward NKETIAH přidává druhý zásah na pažbu, Anglie si se soupeřem hraje jako kočka s myší. Tentokrát od postranní čáry poslal míč do vápna Aarons, po němž šikovnou stahovačkou vyřadil obranný val Kosova Cantwell. Davies už pak našel nohy Nketiaha, který se postaral o závěr gólové akce. 0:2.

54

Kosovo uvítá nebezpečný zákrok Cantwella na Abediniho. Vypadalo to totiž na další ztrátu míče, týmy vstoupily do druhé půle jako vyměněné.

51

51. NKETIAH - 0:1

51

Anglie právě vstřelila branku!
Ostrovní tým se ujímá vedení. Kosovo se nedokázalo poučit z předchozím situací, zadarmo se tak do vápna propracoval po křídle Cantwell. Z jeho centru dokázal gólový úspěch vytěžit Edward NKETIAH, který na zadní tyči umístil čelem balon do sítě. Důležitý krok v cestě za očekávaným vítězstvím Anglie je na světě.

50

Po dalším přímáku se k zakončení procpal Kelly, za obranou mířil příliš vysoko. Je ovšem jasné, že v podobném stylu Kosovo dlouho nemůže nulu udržet. Bude muset rychle něco změnit.

48

Gól to není ani tentokrát. Anglie už musí proklínat i smůlu. Parádní centr Lushaky se dostal na hlavu Nketiaha, jenže ten rozduněl pouze břevno. Pak přišel faul na brankáře Smakiqiho.

47

Fantastický počin Smakiqiho, který deptá útočné hráče soupeře. Saka na křídle předvedl dobrou práci, míč se následně odrazil před Gallaghera, který zhruba na penaltovém puntíku napálil z voleje balon na branku. Gólman domácích ovšem reflexivně natáhl ruce proti míči a dokázal si poradit.

46

Týmy už jsou zpátky v akci. Kosovo ihned nalezlo na útočnou polovinu, jejich snahu ale ukončil Manaj. Míč zasáhl rukou.

46

Začal druhý poločas.
Hosté z Britských ostrovů budou po úvodních 45 minutách jistě méně spokojenějším celkem. Hned od začátku se snažili přebírat otěže zápasu, o čemž svědčí i držení míče v poměru 36 % ku 64 %. Jenže výraznější akce dotažené až do kuchyně nepřicházely. Anglie se zmohla na tři střelecké pokusy, všechny mířili mezi tři tyče. Ten vůbec nejnebezpečnější měl na noze osmnáctiletý rychlík Bukayo Saka, jenže tváří v tvář brankáři neuspěl – Smakiqi ho vychytal skvělým zásahem nohou. Pro domácí Kosovo by případný bod představoval nečekanou odměnu. Fotbalisté z Balkánu sice trpělivě brání, do zakončení se ale za celý poločas nedostali, přestože Kurtulus se zjevil osamocený před prázdnou brankou po ojedinělém rohovém kopu. I kvůli jeho nemohoucnosti zůstává skóre bezbrankové – 0:0.

45

První poločas skončil.

45

Poslední minutu otevírá aut Kastratiho. Nedá se očekávat příliš dlouhé nastavení.

44

Balkánský tým nechce riskovat, poločas dohrává před svým vápnem. Selmani ovšem neuspěl v souboji jeden na jednoho.

43

Křídla Angličanů disponují slušnou rychlostí, své motory tentokrát zažehl Saka. Přihrávka na Skippa měla oči, ovšem blok z kosovské strany znovu přišel právě včas.

42

Kapitán Kosova Abedini tančil s míčem prakticky breakdance. Cantwell už se ale na kulturní vsuvku nevydržel nadále dívat a soupeře poslal na trávník.

41

S obrannými povinnostmi vypomáhal krajní bek Selmani. Jak opakovaný záběr ukázal, možná vteřinu po odkopu do něj nevybíravě zajel Saka. Tady se mělo žlutit naopak na straně Angličanů, jejichž frustrace se stupňuje.

40

Na zemi se ocitá Cantwell, kterému důraz Kosova vůbec nechutná. Nad zvukem píšťalky jen mávl rukou, očekává v brzké době žluté napomenutí pro soupeře.

39

První poločas vystihuje řada nepřesností a také drobných faulů. Anglie se v neustále přerušované hře nedokáže propracovat k trvalejšímu nátlaku.

38

Ne, ani nákop Saky nepřekvapil Smakiqiho, který působí soustředěným dojmem. Zřejmě mělo jít o pomalu se snášející centr někam na hranici vápna, míč z kopačky Saky dolétl až do rukavic brankáře.

37

Kosovští fotbalisté operovali na úzkém prostoru, Manaj ovšem postával zády k bráně a také proto se od něj míč odrazil za brankovou čáru. Odkopávat může Ramsdale.

35

Dobrá snaha Daviese, který do pokutového území propašoval i přes hustý obranný val svou přihrávku.

34

Anglie se držela na útočné polovině a zvyšuje obrátky. Aktivní přístup reprezentuje i krajní obránce Kelly, který se teď vydal kousek před soupeřovo vápno, aby tam napadal kostrbatou rozehrávku. Faul mu ale neumožnil další pokračování.

33

A ani Anglie neslaví po obrovské šanci. Gallagher podsekl míč šajtlí, do úniku se tak dostal osamocený Saka. Smakiqi ukázal citlivé čtení hry, proti střelci vyběhl, zmenšil mu úhel k zakončení a vystrčenou nohou zabránil nejhoršímu.

31

A málem po rohovém kopu zapršelo. Ramsdale šel za míčem pozdě, ten propadl až na zadní tyč, jenže Kurtulus s podobným scénářem vůbec nepočítal a o zakončení do prázdné klece se prakticky nesnažil. Zahozená příležitost Kosova.

31

Rychlonohý Veliu vystrkuje růžky, ale podpory se mu nedostává. Vybojoval první roh svého celku v utkání.

29

A znovu v akci Nketiah. Úžasně zastavil míč před brankovou čárou, Kelly pak oslovil centrem na druhé straně stojícího Aaronse, jenže ten svou pumelicí našel pouze dolní končetiny stopera Hajriziho, který přijímá poděkování spoluhráčů. Reprezentace ze západní Evropy pak neuspěla ani s dlouhým autem.

28

Pastva pro oči. Nketiah nejprve hrudí utlumil náročnou přihrávku, poté se protáhl kolem trojice kosovských strážců a nabídl balon do křídla. Angličané už se hnali vpřed, jenže Saka se bohužel pro ně nevyvaroval ofsajdovému postavení.

27

Zmatky v anglické obraně. Godfrey si nevěřil na protivníka, který se zavěsil na jeho záda, a volil přihrávku Ramsdaleovi do malého vápna. Brankář hostů na poslední chvíli odpálil merunu k půlící čáře.

26

Nketiah si zřetelně ukázal, kde by si přál naservírovat míč. Za obranu se sice dostal, jenže za zády měl slušnou řádku pronásledovatelů. Nakonec se Anglie vyhání až ke svému gólmanovi.

25

Hajrizi sice zpracoval komplikovaný centr v nepříjemné pozici, pak ale z metru napálil Cantwella. Víc než s autem Kosovo počítat nemůže.

24

Hostujícímu celku v bílé kombinaci se daří získávat míče na útočné polovině, jenže Nketiah pracoval rukou více, než bylo záhodno. Jeho přidržení si všiml pomezní a odmával faul.

23

Totéž sudí nečiní v případě kosovského zákroku, na zem se skácel Godfrey. Anglie vymyslela rychlou rozehrávku, do šestnáctky ovšem nepronikla.

22

S tvrdým atakem na středu se setkal Manaj. Na první pohled se zdálo, že jde o jasný faul. Rozhodčí stál ale blízko a odmítavým gestem nechal pokračovat ve hře.

21

Davies sice zamířil do nebezpečného prostoru, avšak rukavice gólmana Smakiqiho byly u míče včas. Brankář Kosova boxuje do bezpečné vzdálenosti.

20

Anglická jednadvacítka hledá recept na úspěch. Možná by se nebezpečí mohlo zrodit po faulu na Saku. Anglie disponuje přímákem prakticky od rohového praporku, možná přijde nebezpečný centr.

19

Exekuce rohového kopu se ujmul Saka, jenže výskok, jaký předvedl domácí Sadriu, za ten by se nemusel stydět ani mistr hlavičkář Cristiano Ronaldo.

18

Davies poslal míč na beky a už zase spěchá na své stanoviště. Anglie pak rozběhla zajímavou akci, na kraji operující Cantwell ovšem nedovedl přihrávku dostat do vápna. Na roh odvrací Kastrati.

17

Kurtulus podruhé v dnešním utkání nachytal soupeře zasekávačkou, jeho snaha ale nemá útočný charakter.

17

Veliu nezpracoval ideálně, z dobře se rozvíjející akce domácích nevznikne vůbec nic. Krajní bek Aarons už si totiž jakékoliv překvapení uhlídal.

16

Těžko popsat, o co se teď snažil Davies. Z dobrých 35 metrů napálil míč po zemi do prvního bránícího hráče a standardní situaci doslova zahodil.

15

Roh nedopadl z pohledu ostrovního mužstva dobře, Gallagher se ovšem ocitl na zemi a bude se znovu kopat proti brance Kosova.

14

Od postranní čáry přišel nepovedený centr, míč se ovšem odrazil na kopačky Gallaghera. Ten se sice zastavil, následně však dokázal ťuknout balon do strany a vypálit. Smakiqi má na kontě svůj první zásah v utkání.

13

Hajrizi nepřesvědčivě hlavou odvracel blížící se nebezpečí, o zbytek se ale svou šikovností postaral záložník Baftiu.

13

Ani další střet se neobešel bez nepovoleného zásahu. Sadriu dal Kellymu ukázkový bodyček, zřejmě zapomněl, že se pohybuje na travnatém pažitu, nikoliv na ledové ploše.

12

Před Manajem míč uhájil Godfrey, přestože musel pořádně prásknout do bot, situaci zvládl. Další postup Angličanů hatí Kastrati.

11

Míč propadl až k Smakiqimu, který na zemi zapózoval fotografům. Angličané stále čekají na nebezpečnější průnik.

11

Oťukávací desetiminutovka je za námi, týmy přitvrzují. Sílu soupeřových kopaček pocítil v souboji Saka, který tak vybojoval přímý kop od postranní linie.

10

Naivní přihrávku ulovil Veliu, svému kolegovi z útoku Manajovi ale zřejmě pořádně vyčiní. Přestože se hnal vpřed jako o závod, zpětné narážečky se mu nedostalo.

9

Aut bude patřit Kosovu, přestože Aarons dostal v souboji pořádně naloženo. Už ale stojí na nohou a hostující jednadvacítka pokračuje v plném počtu.

8

Kurtulus ukázal své technické dovednosti, zasekávačkou vyřadil protivníka na chvíli ze hry, pak se ale stejně rozhodl pro defenzivního záložníka Abediniho. Ten se snaží vymyslet další postup domácího celku.

7

Postupný útok znovu kočíroval Davies, před vápnem zvládl oslovit Saku, ovšem jeho pas na Gallaghera už se s úspěchem nesetkal. Kosovo se osvobozuje.

6

Davies operoval s míčem na středu hrací plochy, ovšem Kosovo zatím trpělivě brání, a tak se středopolař z Britských ostrovů obrátil zpátky na své obránce, které oslovil přihrávkou.

5

Kosovo pokazilo rozehru, Sadriu centroval velmi nepřesně a Anglie se díky tomu dostane zadarmo k autovému vhazování na útočné polovině.

4

Angličané se hlásí o odražený míč, jenže ještě předtím Davies v těsném souboji narazil záda Baftiy, který má ve tváři nepříjemnou grimasu.

3

Útočník tmavé plety Saka nasadil soupeři jesličky, pak ho ovšem nekompromisně zakřižoval stoper Hajrizi a Saka musel faulovat.

3

Ztráta na středu hřiště a dopředu se hnalo Kosovo. Krajní bek Kurtulus podpořil útok domácího celku, ovšem jeho střílený centr na zemi zachytil Ramsdale.

2

Kelly se dovedně otočil u postranní čáry, tým v bílém má tak chvilku na oddech.

1

Brankář Ramsdale začne rozehrávkou z vlastního vápna. Dá se očekávat, že Anglie se bude snažit diktovat tempo hry.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Kosovo: Smakiqi – Kurtulus, Hajrizi, Sadriu, Kastrati – Abedini – Selmani, Baftiu, Kryeziu – Veliu, Manaj
Náhradníci: Nika – Dellova, Krasniqi, Lushaku, Sabadi, Sadiku, Salihu, Tolaj, Vitija

Anglie: Ramsdale – Kelly, Guehi, Godfrey, Aarons – Skipp, Davies, Gallagher – Cantwell, Nketiah, Saka
Náhradníci: Bursik – Bellingham, Brewster, Dasilva, Hudson-Odoi, Justin, Lamptey, Nelson, Sessegnon.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Kosovo – Anglie

0:6

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 51. Nketiah, 55. Nketiah, 61. Nketiah (pen.), 66. Nelson, 82. Sessegnon, 85. Bellingham

Karty:   60. Hajrizi (KSV), 70. Kryeziu (KSV)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 1:11. Střely mimo: 0:2. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:2.

Kosovo: Smakiqi – Kurtulus, Hajrizi, Sadriu, Kastrati – Abedini – Selmani, Baftiu, Kryeziu – Veliu, Manaj
Náhradníci: Nika – Dellova, Krasniqi, Lushaku, Sabadi, Sadiku, Salihu, Tolaj, Vitija

Anglie: Ramsdale – Kelly, Guehi, Godfrey, Aarons – Skipp, Davies, Gallagher – Cantwell, Nketiah, Saka
Náhradníci: Bursik – Bellingham, Brewster, Dasilva, Hudson-Odoi, Justin, Lamptey, Nelson, Sessegnon

Rozhodčí: Al Hakim