Menu

Další

Tenis – Barvy pro budoucnost ČTS by MONETA

Den 1: Žlutý tým (Spoje) – Bílý tým (Prostějov)

7:7*

konec

06.08.2020, 10:05 • TJ Spoje Praha • Filip Lefenda

Pro dnešek už je to ale vše. Děkujeme za pozornost a v pátek zase na viděnou. (17:29:53)
Z místa dění jsme obdrželi už i předběžné nominace na páteční dvouhry. Oba kapitáni nominovali tyto dvojice:

Dominik Rys – Jakub Menšík
Dominik Langmajer – Ondřej Válek
Andrea Nová – Lucie Urbanová
Klára Hájková – Terezie Pluhařová
Jiří Jeníček – Hynek Bartoň
Toby Alex Kodat (USA) – Daniel Siniakov
Veronika Vlkovská – Linda Klimovičová
Anastasia Detiuc – Julie Štruplová
Matěj Vocel – Jaroslav Pospíšil
Filip Duda – Jiří Lehečka
Pojďme si na závěr připomenout výsledky deseti dnešních singlů a čtyř deblů.

Žlutý tým – Bílý tým
Petr Nouza – Jiří Lehečka 2:6, 5:7
Matěj Vocel – Daniel Siniakov 6:2, 6:4
Toby Alex Kodat (USA) – Jakub Menšík 7:5, 6:1
Anastasia Detiuc – Linda Klimovičová 2:6, 4:6
Jiří Jeníček – Ondřej Válek 6:7, 3:6
Pavel Nejedlý – Jaroslav Pospíšil 3:6, 7:5, 4:10
Filip Duda – Hynek Bartoň 6:3, 6:3
Veronika Vlkovská – Lucie Urbanová 6:1, 6:3
Johana Marková – Denise Hrdinková 1:6, 6:1, 6:2
Nicole Gadientová (SUI) – Terezie Pluhařová 7:5, 1:6, 2:6
Gengel, Nouza – Menšík, Lehečka 5:7, 4:6
Vlkovská, Detiuc – Klimovičová, Hrdinková 3:6, 6:1, 10:3
Kodat, Vocel – Siniakov, Bartoň 1:6, 7:6(2), 10:7
Gadientová (SUI), Nová – Urbanová, Pluhařová 4:6, 4:6
Mix se dnes již na Spojích hrát nebude, a tak platí po čtvrtku nerozhodný stav 7:7. Série mezi žlutým a bílým týmem vygraduje v pátek.

16:50

Program úvodního hracího dne je na kurtech TJ Spoje Praha u konce.

16:50

Pluhařová uspěla proti Gadientové (s Novou) i v deblu. V páru s Urbanovou vyhrála dvakrát 6:4. Stav série mezi žlutým a bílým týmem je tak srovnaná na 7:7.

16:25

Konečný výsledek poslední dvouhry – Terezie Pluhařová (bílý tým) otočila zápas proti Nicole Gadientové (žlutý tým). Jednadvacetiletá Švýcarka sice vyhrála první sadu 7:5, v dalším průběhu už ale získala jen tři gemy. Gadientová tak prohrála v TOP lize Barvy pro budoucnost už sedmé z osmi celkových utkání. Sedmnáctiletá Pluhařová si naopak odbyla úspěšnou premiéru. Zajímavostí budiž, že obě zítra oslaví své narozeniny.

16:10

Gadientová s Novou prohrály první set 4:6 s Urbanovou a Pluhařovou. Gadientová s Pluhařovou se tak utkávají během jednoho dne už podruhé, výsledek jejich dvouhry ale stále není znám. Čekáme na informaci z vyšších míst.

15:59

Obrat dokonán! Toby Alex Kodat s Matějem Vocelem vstoupili do utkání zle nedobře, s párem Siniakov, Bartoň uhráli v první sadě jen gem, přesto se radují z vítězství 1:6, 7:6(2) a 10:7.

15:43

Američan Kodat s Matějem Vocelem se ve druhém setu zvedli a skrze tiebreak si vynutili zápasový supertiebreak. Uvidíme, zda dojde na srovnání stavu, či zda se žlutí znovu "trhnou" na dvoubodový rozdíl.

15:42

Jenže Spoje jdou záhy znovu do vedení. Veronika Vlkovská s Anastasií Detiuc dokonaly v supertiebreaku obrat, Lindě Klimovičové s Denise Hrdinkovou v něm dopřály jen tři míče.

15:41

Jakub Menšík s Jiřím Lehečkou vyhráli i druhý set a srovnávají stav série mezi žlutým a bílým týmem na 5:5. Marka Gengela a Petra Nouzu porazili 7:5, 6:4.

15:29

Jen jeden gem ztratily ve druhém setu Veronika Vlkovská s Anastasií Detiuc. Favoritky si tak vynutily proti dvojici Klimovičová, Hrdinková rozhodující supertiebreak, v němž se může stát vše.

15:06

Jakub Menšík s Jiřím Lehečkou zvládli koncovku prvního setu a vedou nad Markem Gengelem a Petrem Nouzou 7:5. Prostějov má našlápnuto k otočce.

15:03

Bílý tým má dobře rozehrán i další debl. Na své druhé vítězství v rámci jednoho dne útočí Linda Klimovičová, která v páru s Denise Hrdinkovou vyhrála první sadu nad dvojicí Vlkovská, Detiuc 6:3.

14:55

Siniakov s Bartoněm získali velmi rychle první sadu poměrem 6:1.

14:42

Rozehrány byly před několika okamžiky následující debly:

14:30 Gengel, Nouza – Menšík, Lehečka
14:30 Vlkovská, Detiuc – Klimovičová, Hrdinková
14:30 Kodat, Vocel – Siniakov, Bartoň

14:19

V tuto chvíli tak není znám výsledek poslední dvouhry mezi Nicole Gadientovou a Terezií Pluhařovou. Favoritkou je prvně jmenovaná Švýcarka, ta však v Barvách pro budoucnost dosud vyhrála jen jedno z celkových sedmi utkání. Pro sedmnáctiletou Pluhařovou jde o první zápas v TOP lize.

14:03

Bílý tým se dotahuje na rozdíl bodu! Pavel Nejedlý si sice v utkání s Jaroslavem Pospíšilem vynutil supertiebreak, ten ale zcela opanoval devětatřicetiletý tenista Prostějova, jenž ztratil pouhé čtyři míče. Pospíšil vyhrál duel semifinalistů z Liberce 6:3, 5:7 a 10:4, bílý tým ztrácí už jen bod.

14:00

Dorazil konečný výsledek utkání mezi Jiřím Jeníčkem a Ondřejem Válkem. Prostějov, jenž dorazil na Spoje s omlazenou sestavou, má na kontě třetí bod. Válek, jenž neplatil za favorita, totiž zvítězil 7:6, 6:3.

13:16

Žlutí jdou do trháku. Další vítězství na konto domácího celku ze Spojů přidala v krátkém sledu rovněž Johana Marková. Ta sice vstoupila do zápasu s Denise Hrdinkovou velmi špatně, když v prvním setu uhrála jediný gem, v dalším průběhu už ale na kurtu dominovala a otočila na konečných 1:6, 6:1 a 6:2.

13:10

Veronika Vlkovská splnila dle očekávání roli obrovské favoritky a porazila Lucii Urbanovou 6:1 a 6:3. Z posledních deseti odehraných zápasů prohrála dvaadvacetiletá Češka jeden jediný.

12:50

Filip Duda poráží za 68 minut Hynka Bartoně dvakrát 6:3. Tenista žlutého týmu, jenž v prvním setu neztratil servis, nabral zkraje druhé sady manko dvou her, dokázal ale rychle reagovat a dějství otočit ve svůj prospěch.

12:40

Johana Marková se přeci jen herně zvedla a získala proti Denise Hrdinkové druhý set stejným výsledkem, jako ten první ztratila – 6:1. Rozhodující sada se bude hrát klasickým způsobem.

12:31

Velezkušený Jaroslav Pospíšil vyhrál první sadu proti Pavlovi Nejedlému 6:3. Jde o zápas semifinalistů již zmíněného podniku Svijany Open, který se konal minulý týden na antuce v Liberci.

12:26

Žlutí spoléhají mimo jiné na bod Veroniky Vlkovské, která chytla během českých akcí skvělou formu. Finalistka nedávného podniku Svijany Open hraje na Spojích s Lucií Urbanovou, jež letos ve statistikách nemá zápis mezi dospělými. A podle toho také zápas vypadá. Vlkovská povolila v prvním setu protivnici jediný gem.

12:16

Pouhých 29 minut stačilo Filipu Dudovi (žlutý tým) k tomu, aby získal první dějství v souboji s Hynkem Bartoňem (bílý tým). Ten měl ve třetím gemu dva brejkboly, ani jeden ale nevyužil. To Dudovi stačil jediný, po jehož proměnění set za stavu 5:3 dopodával čistou hrou.

12:14

Hodně překvapivě se zatím vyvíjí zápas mezi silně favorizovanou Johanou Markovou a Denise Hrdinkovou. Někdejší vítězka Pardubické juniorky, jíž v žebříčku WTA náleží 403. místo, uhrála v úvodní sadě jen jediný gem.

11:48

Bílý tým má druhý bod. Trochu překvapivě se o něj postarala teprve šestnáctiletá Linda Klimovičová, jež se v TOP lize Barvy pro budoucnost představila teprve poprvé. Členka prostějovského klubu přehrála o pět let starší Anastasii Detiuc, a sice poměrem 6:2 a 6:4.

11:47

Jakub Menšík už se proti Tobymu Alexi Kodatovi ve druhé sadě na odpor nezmohl. Americký favorit zvítězil 7:5, 6:1 a překlopil vedení na stranu žlutého týmu.

11:28

Žlutí bleskově srovnávají krok! Matěj Vocel sice nevstoupil do druhé sady s Danielem Siniakovem dobře, když rychle prohrával 1:4, poté ale zabral a sérií pěti získaných gemů v řadě dokonal zdařilý obrat na 6:2, 6:4.

11:26

Bílý tým se na Spojích ujímá vedení. Jiří Lehečka zvládl souboj tenistů ze sedmé světové stovky a porazil za hodinu a 11 minut Petra Nouzu 6:2 a 7:5. Lehečka dlouho působil suverénně na podání, první servis ztratil až v osmé hře druhé sady, po níž se Nouza dotáhl na stav 4:4. Koncovka ale přeci jen patřila mladšímu favoritovi. Lehečka prohrával 4:5, pak ovšem získal tři gemy v řadě, během nichž dopřál krajanovi jediný fiftýn.

11:16

Linda Klimovičová (bílý tým) má proti Anastasii Detiuc (žlutý tým) výsledkově navrch i ve druhé sadě. Momentálně vede 4:2 a k vítězství jí schází už jen dva získané gemy.

11:05

Kodat se nakonec díky brejku z jedenácté hry dostal do vedení 6:5 a sadu dopodával do zdárného konce. Nutno říci, že Menšík na returnu promarnil náskok 40:0.

10:55

Jakub Menšík (bílý tým), jenž si v soutěži odbývá svou premiéru, zatím srdnatě vzdoruje na kurtu číslo čtyři Američanovi Tobymu Alexi Kodatovi, jenž je obrovským favoritem (sázkové kanceláře na něj vypsaly kurz okolo 1,04). První sada míří po dvou brejcích na obou stranách do své koncovky, stav je 5:5.

10:48

2:6 – takový je konečný výsledek úvodní sady mezi Anastasií Detiuc a Lindou Klimovičovou. Jednadvacetiletá tenistka žlutého týmu tak zatím roli favoritky nenaplňuje a proti o pět let mladší protivnici bude muset zápas otáčet.

10:42

Matěj Vocel útočí v TOP lize Barvy pro budoucnost na třetí vítězství v řadě. Po výhrách nad Řeháčkem a Bolardtem je blízko triumfu rovněž v souboji s Danielem Siniakovem. Tenista žlutého týmu získal první sadu nad mladším bratrem Kateřiny Siniakové poměrem 6:2 a zatím neztratil servis.

10:37

Jiří Lehečka (bílý tým) si zatím v souboji dvou tenistů ze sedmé světové stovky žebříčku ATP vede lépe než jeho protějšek Petr Nouza (žlutý tým). Lehečka, jenž platí za velkého favorita, nepovolil krajanovi v úvodním setu ani jeden brejkbol, sám poté Nouzovi dvakrát servis ukradl.

10:35

Již k nám dorazil kompletní program dnešních dvouher.

Žlutý tým – Bílý tým
10:00 Petr Nouza – Jiří Lehečka
10:00 Matěj Vocel – Daniel Siniakov
10:00 Toby Alex Kodat (USA) – Jakub Menšík
10:00 Anastasia Detiuc – Linda Klimovičová
10:00 Jiří Jeníček – Ondřej Válek
11:30 Pavel Nejedlý – Jaroslav Pospíšil
11:30 Filip Duda – Hynek Bartoň
11:30 Veronika Vlkovská – Lucie Urbanová
11:30 Johana Marková – Denise Hrdinková
11:30 Nicole Gadientová (SUI) – Terezie Pluhařová

10:17

Momentálně bohužel nemáme k dispozici kompletní rozpis dvouher. Svůj zápas každopádně rozehráli Toby Alex Kodat (žlutý tým) s Jakubem Menšíkem (bílý tým) či Petr Nouza (žlutý) s Jiřím Lehečkou (bílý).

10:10

Program prvního hracího dne na kurtech TJ Spoje Praha právě začíná.
První vzájemný duel obou mužstev se uskutečnil ve dnech 2. a 3. července. Bílý tým vedený zkušeným kapitánem Jaroslavem Navrátilem tehdy zvítězil 16:8 na zápasy.
Český tenisový svaz o pravidlech soutěže:
Každé utkání se bude skládat z 29 zápasů. Utkání se hraje dvoudenní.

První den se odehraje 6 mužských dvouher, 4 ženské dvouhry, 2 mužské čtyřhry, 2 ženské čtyřhry a 1 mix. Druhý den se hraje stejná porce zápasů, vyjma mixu.

Tým, který získá 15 bodů vyhrává utkání. Za rozhodnutého stavu se dohrávají dvouhry, pokud se kapitáni nedomluví jinak.

Kapitáni nominují dvouhry dle soupisky hráče a hráčky na pozice 1-6, resp. 1-4. První den se odehrají dvouhry takto: 5 vs 6, 3 vs 4, 2 vs 1. Druhý den 6 vs 6, 5 vs 5, atd. Čtyřhry se nominují do 30 minut po skončeních dvouher, na nominaci čtyřher mají kapitáni „volnou ruku.“ Mixa první den nominují kapitáni nejpozději do 15 minut po skončení čtyřher.
Prostějov si výhru zajistil již v minulém kole, v němž uhájil svou neporazitelnost na domácích dvorcích proti modrému týmu (I.ČLTK). Velkým favoritem budou Moravané také dnes, Spoje jsou totiž ve čtyřčlenném pořadí poslední. V minulém kole zaznamenaly teprve své první vítězství, když porazily 16:10 červený tým. Žlutý tým je ovšem ve hře o třetí místo, a tak rozhodně nebude bez motivace.
Krásný čtvrtek. Tenisová TOP liga Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta dnes napíše svůj poslední díl. Na pražských Spojích se utkají hráči domácího žlutého týmu s již jistým vítězem z Prostějova, jenž v soutěži působí jako bílý tým.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:05.

Den 1: Žlutý tým (Spoje) – Bílý tým (Prostějov)

7:7*

konec


Statistiky:
Program 1. hracího dne
Žlutý tým – Bílý tým
Petr Nouza – Jiří Lehečka 2:6, 5:7
Matěj Vocel – Daniel Siniakov 6:2, 6:4
Toby Alex Kodat (USA) – Jakub Menšík 7:5, 6:1
Anastasia Detiuc – Linda Klimovičová 2:6, 4:6
Jiří Jeníček – Ondřej Válek 6:7, 3:6
Pavel Nejedlý – Jaroslav Pospíšil 3:6, 7:5, 4:10
Filip Duda – Hynek Bartoň 6:3, 6:3
Veronika Vlkovská – Lucie Urbanová 6:1, 6:3
Johana Marková – Denise Hrdinková 1:6, 6:1, 6:2
Nicole Gadientová (SUI) – Terezie Pluhařová 7:5, 1:6, 2:6
Gengel, Nouza – Menšík, Lehečka 5:7, 4:6
Vlkovská, Detiuc – Klimovičová, Hrdinková 3:6, 6:1, 10:3
Kodat, Vocel – Siniakov, Bartoň 1:6, 7:6(2), 10:7
Gadientová (SUI), Nová – Urbanová, Pluhařová 4:6, 4:6