Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Celta de Vigo – Atlético Madrid

1:1

konec (0:1)

07.07.2020, 22:00 • Abanca-Balaídos (Vigo) • 35. kolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 4.71 3.23 1.98 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to vše, děkuji za pozornost. (00:04:29)
Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:6. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:13.
Atlético si po dnešní remíze 1:1 trochu zkomplikovalo situaci v tabulce, protože může být pozítří dostiženo čtvrtou Sevillou. Naopak Celta navýšila svůj náskok na sestupové vody na sedm bodů. Sledovali jsme poměrně zajímavé utkání, do kterého vstoupili lépe hosté. Už v první minutě se po rychlé akci prosadil Álvaro Morata. Vigo inkasovaná branka nepoložila. Domácí byli favorizovanému soupeři více než vyrovnaným soupeřem a po přestávce se dočkali vedení, když Méndezovu nabídku prodloužil do sítě Fran Beltrán.

90+7

Konec zápasu.

90+6

Za případnou rozhodující trefou si více jdou hostující fotbalisté. Pro Celtu, která stále nemá jistou záchranu, by byl bod velice cenným ziskem do tabulky.

90+5

Další nedovolený zákrok byl k vidění od Huga Malla, který přiběhl do souboje s Vitolem o něco později. Domácí kapitán ale v dnešním utkání karetnímu trestu úspěšně uniká.

90+4

Žlutou kartu dostává Héctor Herrera (Atlético Madrid).

90+3

Sánchezův skákavý centr si před brankou našel střídající Šaponjić, ale balon měl na dlouhou nohu, což se také podepsalo na jeho nepřesném zakončení.

90+2

Rozhodčí zkoumal další možnou hru rukou ve vápně, penaltu ale ani na druhé straně správně nenařídil, Mezitím je nad rámec základní doby nastaveno hned sedm minut.

90+1

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Iago Aspas, přichází Filip Bradarić.

90

Arias se utrhl po pravé straně. Přihrávku od Kokeho sice dostal, ale přes hráz těl v pokutovém území se mu nepovedlo dostat balon na Parteye.

89

Hosté konečně mohli rozehrát rohový kop. K hlavičce se dokázal vyšplhat José Giménez, ale Villar k dalšímu zákroku sáhnout nemusel, protože balon skončil mimo branku.

88

Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Álvaro Morata, přichází Ivan Šaponjić.

88

Rozhodčí se ještě vracel k předchozí situaci ve vápně Atlética a zkoumal případnou hru rukou. Po zhlédnutí opakovaného záběru ale došel k závěru, že k ničemu takovému nedošlo.

87

Villar teď podržel domácí tým! Kousek za šestnáctkou si nachystal balon na levačku Thomas Lemar, jehož ránu vytěsnil střídající gólman Celty na rohový kop.

86

Hugo Mallo se na jejím konci pokusil o centr, který zablokoval Sánchez. Nic zajímavého nevzešlo ani z následného rohového kopu domácích fotbalistů.

85

Při nahánění Saúlovy skákavé nahrávky zradilo Moratu zpracování. Domácí se tak vymanili z tlaku a mohou spěchat do protiakce, kterou táhne Okay Yokuşlu.

84

Po souboji s Moratou se zpět na nohy příliš nechtělo Rafinhovi. I tady se dala udělit žlutá karta, hlavní arbitr se ale rozhodl situaci vyřešit pouhou domluvou.

83

Manu Sánchez vyslal zajímavý centr, ve vápně Celty se ale v daný okamžik nepohyboval nikdo, kdo by hlavičkou mohl přivítat brankáře Villara v utkání.

82

Domácí si na nařízenou standardní situaci museli počkat skoro dvě minuty. Možná je to lehce ovlivnilo, protože Aspasovi se centr hrubě nevydařil.

81

A Rubén Blanco nemůže v dnešním utkání kvůli zranění pokračovat. Na zbývající minuty jej mezi třemi tyčemi nahradí Iván Villar.

80

Iago Aspas byl po střetu s Giménezem hodně otřesen, inkasoval totiž tvrdý úder do hlavy. Zdravotníci ale spěchají k domácímu brankáři Blancovi, který si zřejmě ublížil při výkopu.

79

Žlutou kartu dostává José Giménez (Atlético Madrid).

77

I ve druhém poločase hlavní sudí dopřeje hráčům chvilkovou přestávku k občerstvení.

76

Lemar roztáhl hru na Sáncheze. Po jeho přihrávce poslal míč do pokutového území Stefan Savić, nabíhající si Saúl byl ale přistižen v ofsajdovém postavení.

75

S blížícím se koncem utkání přichází asi očekávávaný obrázek. Atlético kontroluje hru a snaží se se stavem 1:1 něco udělat, naopak domácí se přeci jen trochu zatáhli.

74

Další rodící se akce Atlética byla zastavena. A nutno dodat, že zcela správně, protože Vitolo se v souboji s Beltránem provinil jasným faulem.

73

Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází Thomas Lemar.

72

O chvíli později se souboj mezi těmito dvěma hráči opakoval. I tentokráte z něj vyšel vítězně obránce Celty Vigo, který proti Moratovi zasáhl ve skluzu.

71

Madridští v posledních okamžicích častěji operují s míčem. Koke hledal za obranu si nabíhajícího Moratu, kterému nic nedovolil pozorný stoper Aidoo.

70

Álvaro Morata se před střídačkami krásně zbavil svého strážce, ale vzhledem k faulu Huga Malla se daleko nedostal. Tady klidně mohla přijít žlutá karta.

69

Na druhé straně zahrávali hosté standardní situaci. Giménezova hlavička sice donutila brankáře Blanca k zákroku, ale ještě předtím sudí odpískal útočný faul.

69

Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Renan Lodi, přichází Manu Sánchez.

68

Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Thomas Partey, přichází Héctor Herrera.
Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Marcos Llorente, přichází Vitolo.

67

Mallo načasoval svou přihrávku na Minu dokonale. Ani centr španělského útočníka nebyl špatný, jenže Iago Aspas na míč ve vápně těsně nedosáhl.

66

S jeho rozehrávkou už fotbalisté Viga nenaložili dle svých představ, obrana Atlética tuto standardní situaci díky Giménezovi přestála bez sebemenších problémů.

65

Potvrdil to i následující moment. Na konci povedené kombinace domácího celku stál střídající Santi Mina, jehož prudké zakončení vyrazil Oblak na roh.

64

Celta působí o poznání odvážněji. Domácí hrají sympaticky a z jejich projevu je poznat, že i když bod s Atléticem by byl cenný, chtějí jednoznačně vyhrát.

63

Atlético dnes nehraje v ideální pohodě, především z hlediska ofenzivy. Svěřenci trenéra Simeoneho se po přestávce marně snaží vypracovat nějakou šanci, Blanco zůstává bez práce.

62

Mallův průnik zastavil Saúl na hranici pravidel. Nápor Celty pokračoval jen chvíli, protože Fran Beltrán si v souboji s Parteyem počínal nedovoleně.

61

Vzhledem k jeho dosavadnímu výkonu a tomu, do kolika šancí se propracoval, je pro mě trochu záhadou, že trenér Celty stáhl ze hry zrovna Méndeze. Sám hráč není z odchodu zrovna nadšený.

60

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Brais Méndez, přichází Rafinha.

59

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Fjodor Smolov, přichází Santiago Mina.

58

Atlético se snažilo přispěchat s okamžitou odpovědí. Lodiho rána nevypadala špatně, balon na cestě do branky ale zastavil v ofsajdu se pohybující Morata.

57

Další dobrá možnost Celty Viga. Přízemní nabídka z pravé strany byla odvrácena pouze k aktivnímu Méndezovi, jehož volej pořádně prověřil brankáře Oblaka.

56

Hosté začali po vyrovnávací trefě soupeře přeci jen více útočit. Renan Lodi se marně snažil odcentrovat přes Malla a po smolném kontaktu s balonem nakonec nezískal ani roh.

55

Mallo se sice krásně zbavil Lodiho, o pár metrů dále se ale trochu zalekl zleva přibíhajícího Parteye, podklouzl a nakonec se dopustil jasného faulu.

54

Marcos Llorente se mocně dožadoval autového vhazování ve prospěch Atlética, pomezní sudí ale balon správně přiřkl domácím fotbalistům.

53

Llorente si na pravé straně pohrál s Olazou. Dostal se až do pokutového území, kde jeho chytře myšlenou nahrávku pro Moratu přečetl Aidoo.

52

Přímý kop se madridskému celku vůbec nevydařil. Partey se místo očekávaného centru odhodlal ke střele, která zamířila až na tribunu za brankou.

51

Žlutou kartu dostává Jeison Murillo (Real Club Celta de Vigo).

49

Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
Brzkého gólu jsme se dočkali také v úvodu druhého poločasu. Tentokráte se prosazují domácí a srovnávají tak na 1:1. Opět v tom měl prsty Méndez, jehož prudký centr si ve vápně našel FRAN BELTRÁN a poměrně netradičním způsobem uklidil míč za Oblakova záda.

48

Přímý kop hostí rozehrál Saúl. K hlavičce ze zajímavé pozice se propracoval Álvaro Morata, ale balon skončil nad brankou, a Blanco tak nemusel zasahovat.

47

Žlutou kartu dostává Jorge Sáenz (Real Club Celta de Vigo).

47

Atleti se znovu snažili o dobrý vstup do poločasu. Partey vyslal na zteč Moratu, který ve vápně patičkou hledal Kokeho, jenže jeho záměr vystihl Olaza.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je za námi. Nedá se říct, že favorizované Atlético bylo doposud lepším týmem, optickou převahou disponuje spíše Celta. Hosté ale vedou, podařilo se jim totiž prosadit hned z úvodní akce utkání, když se prosadil Morata. Vigo zahrozilo dvakrát, dalekonosné pokusy Braise Méndeze ale ke srovnání nevedly.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Hosté předvedli rychlý výpad. Koke posunul balon k Llorentemu, který jej servíroval do pokutového území pro Correu, jenže tomu znemožnil zakončení Murillo.

45+1

Nastavují se dvě minuty.

45

Domácí se krátce před odchodem do šaten dostali ještě k jednomu rohu. Po Aspasově centu byli z vápna vykázáni, útočného faulu se dopustil Yokuşlu.

44

Na Parteyovu kolmici si naběhl zatím neviditelný Saúl. Jeho snaha o průnik do vápna dopadla neúspěšně, tentokráte totiž dobře zasáhl stoper Sáenz.

43

Santiago Arias se na pravé straně snažil o kombinaci s Kokem, plány jim ale překazil Lucas Olaza, který složitou situaci zvládl velice dobře pozičně.

42

První poločas se pomalu chýlí ke konci, zbývá odehrát jen posledních pár minut. Udrží Atlético těsné vedení, nebo se domácímu týmu povede srovnat?

41

Žlutou kartu dostává Nolito (Real Club Celta de Vigo).

41

Brais Méndez už jednou ukázal, že umí vypálit. Nyní to pouze potvrdil, když vyslal technicky zdařilý pokus levačkou, který se zakroutil těsně vedle Oblakovy branky.

40

Zastaven byl i další Correův pokus o únik. Tentokráte byl viníkem Santiago Arias, který se ve snaze o přihrávku dostal s balonem kousek za postranní lajnu.

39

Hosté se znovu zlobí na rozhodčího. Po souboji s Murillem se před vápnem poroučel k zemi Álvaro Morata, José Sánchez Martínez ale nechává hru plynout.

38

Mallův pokus o slalom se nevydařil, Atlético na to konto rozjelo okamžitou protiakci. Correa se mohl hnát sám na branku, ale hlavní sudí mezitím odpískal Llorenteho zbytečný faul na Beltrána.

37

Hlavní sudí trochu pozdržel rozehrávku přímého kopu Atlética a odběhl k domácí lavičce, kde, zřejmě za protesty, udělil žlutý kartónek někomu z realizačního týmu.

36

Dlouho se domácí před Oblakem opět neohřáli. Lucas Olaza přišel o míč a zpět jej získal je za cenu jasného faulu na unikajícího Santiaga Ariase.

35

Domácí se díky Méndezovi propracovali k dalšímu rohovému kopu, jenže Olazův centr s přehledem odvrátil dobře postavený Lodi. Nápor Celty ale pokračuje.

34

Yokuşlu obral o míč Saúla a poté si trochu zahrával, když s ním kličkoval v nebezpečné vzdálenosti od branky. Naštěstí pro domácí zůstalo jeho lehce nezodpovědné počínání nepotrestáno.

33

Můžeme pokračovat. Renan Lodi měl před sebou hodně volného prostoru, ale směrem vpřed neměl s kým kombinovat, proto otočil hru až ke stoperům.

31

Čas na občerstvení. Hlavní rozhodčí dává pokyn ke krátké přestávce, hráči mají možnost si vyslechnout nové pokyny od svých trenérů.

30

A proto se fotbalisté Viga musí odhodlat pouze k nedůrazným centrům, jako to nyní předvedl Hugo Mallo, který v podstatě jen odevzdal balon Oblakovi.

29

Svěřencům trenéra Óscara chybí v ofenzivě více pohybu. Hráč s míčem má málokdy několik nabídek pro jeho rozdání, všichni ostatní působí staticky.

28

Domácí fotbalisté si celou situaci se sudím ještě vysvětlovali. Na nic už se nezmohli, ale opakovaný záběr potvrdil, že se nejednalo o faul, ale jen o Parteyovo podklouznutí.

27

Ani další chvilkový ofenzivní zámek Celty k ničemu nevedl. Tentokráte k tomu přispěl hlavně rozhodčí, který odpískal Aspasovi neexistující faul na Parteye.

26

Partey prostrčil balon ke Correovi. Argentinský fotbalista se snažil mezi obránci propasírovat míč na rozběhnutého Moratu, ale nebyl úspěšný.

25

Dalšího nedovoleného zákroku, se kterými se v posledních okamžicích trochu roztrhl pytel, se dopustil Hugo Mallo, když v souboji kapitánů stáhl k zemi Kokeho.

24

Celta měla po Lodiho faulu k dispozici standardní situaci ze zajímavé pozice. Olazův střílený centr ovšem dolétl pouze k Aspasovi, který si nepohlídal ofsajd.

23

Žlutou kartu dostává Renan Lodi (Atlético Madrid).

22

Žlutou kartu dostává Brais Méndez (Real Club Celta de Vigo).

21

Svěřenci trenéra Óscara se i nadále drží na obranné polovině Atlética. Sáenz přenesl hru na Malla, tomu ale nevyšlo zpracování, čehož využil Lodi.

20

Je to trochu překvapivé, ale domácí, kteří vstupovali do utkání z pozice outsidera, zatím disponují územní převahou. Dokážou jim přetavit ve vyrovnání?

19

Následující roh v podání domácího mužstva už tak nebezpečný nebyl. Jan Oblak si vyběhl pro kroucený centr a s přehledem jej vyboxoval mimo šestnáctku.

18

Zajímavý střelecký pokus. Brais Méndez napřáhl z uctivé vzdálenosti a po teči clonícího Llorenteho nechybělo moc k tomu, aby balon doputoval až do sítě.

17

Savić stačil zasáhnout skluzem proti Méndezovi. Domácí zahrávali rohový kop, ale uruguayský reprezentant Giménez odhlavičkoval balon do bezpečí.

16

Brankář Atlética přišel podruhé do kontaktu s balonem. Znovu se nejednalo o nijak zvlášť nebezpečnou situaci, ale jen snadný centr od Lucase Olazy.

15

Jenže, jak ostatně ví celý fotbalový svět, madridský celek má velice pevnou obranu. Zatím to platí i dnes, Celta Vigo se nemůže propracovat na dostřel Oblaka.

13

I přesto, že prohrávají od úvodní minuty zápasu, se fotbalisté Celty Vigo nikam bezhlavě neženou. Naopak, snaží se o trpělivou kombinaci a hledání skulinek v defenzivě soupeře.

12

Correa si u praporku vyměnil míč s Kokem a až pak odcentroval. Balon trochu se štěstím doskákal k Savićovi, jehož pokus pravačku dolétl nad branku.

11

Savić narýsoval fantastickou průnikovou přihrávku pro Llorenteho. Ten sice nedostal balon do vápna, alespoň však pro Atlético získal rohový kop.

10

Karty se obrátily a na útočné polovině se pro změnu pohybují svěřenci Diega Simeoneho. Partey posunul balon k Moratovi, kterého vytlačil z ideální pozice pro střelu Aidoo.

9

Napotřetí už Hugo Mallo neotálel, balon si však v pokutovém území našel nikým neatakovaný Savić. Domácí navíc musí vyklidit pole, Beltrán jasně fauloval Llorenteho.

8

Domácí opět operovali na pravé straně hřiště, kapitán Mallo prováhal dvě možnost na centr. Zatím tak sledujeme jen nikam nevedoucí obléhání vápna hostí.

7

Celta se v posledních okamžicích držela na balonu, její postupnou kombinaci ale přerušilo nedorozumění mezi Mallem a Aspasem, kterého využil Lodi.

6

Renan Lodi hodně vysoko napadal rozehrávku Viga. Ve snaze získat balon do své moci si v souboji s Mallem pomohl nedovoleně, domácí mají k dispozici přímý kop.

5

Poprvé se do akce dostal také Jan Oblak. Slovinský brankář musel zasahovat proti střílenému centru Huga Malla, ale jednalo se jen o rutinní záležitost.

4

Zatím se jim to ale nedaří. Opět se kupředu vydal rychlonohý Arias, jehož nabídku odvrátila Celta ke Kokemu, ale ten trefil před sebou stojícího Mendéze.

3

Nutno poznamenat, že předchozí gólovou akci započal nepovedenou zpětnou hlavičkou Iago Aspas. Domácí se musí z brzké změny skóre co nejdříve oklepat.

1

Atlético právě vstřelilo branku!
No vida, lepší začátek zápasu si hostující tým asi nemohl přát, protože už v první minutě se ujímá vedení! Po pravé straně se protáhl Arias a přihrál Correovi, jehož centr našel před brankou stojícího ÁLVARA MORATU a ten už měl snadnou práci.

1

Hlavní arbitr Sánchez Martínez dal pokyn k zahájení zápasu, pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují ve světle modrých dresech, naopak Atlético bude hrát v červeno-bílém.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Real Club Celta de Vigo: Blanco – Mallo (C), Murillo, Aidoo, Sáenz, Olaza – Beltrán, Yokuşlu, Méndez – Aspas, Smolov.
Náhradníci: Villar – Nolito, Hernandez García, Sisto, Rafinha, Bradarić, G. Fernández, K. Vázquez, S. Mina, Pape Diop, Jacobo González, Fontán.

Atlético Madrid: Oblak – Arias, Savić, J. Giménez, Lodi – Koke (C), M. Llorente, Partey, Saúl Ñíguez – Á. Correa, Morata.
Náhradníci: Adán – Felipe, Trippier, M. Sánchez, R. Sánchez, Lemar, H. Herrera, Vitolo, Moya, Šaponjić, Riquelme, Camello.

Rozhodčí: José Sánchez Martínez – Raúl Cabañero Martínez, José Gallego García..
Atlético Madrid

Vedoucí duo tabulky už Atlético téměř se stoprocentní jistotou nedostihne, ve zbývajícím průběhu soutěže si naopak musí hlídat záda. Madridští fotbalisté okupují třetí pozici, ztráta čtvrté Sevilly činí dva body, ale los závěrečných kol spíše nahrává Atletům. Svěřenci Diega Simeoneho mají po obnovení sezony velice solidní formu. Ze sedmi zápasů vybojovali sedmnáct bodů za pět výher a remízy na horké půdě v Bilbau a v Barceloně. Poslední porážka Rojiblancos se datuje až na prvního února, tehdy byl nad jejich síly Real Madrid. V doposud posledním mači si Atlético smlslo na Mallorce, kterou po dvou trefách Moraty a jedné Kokeho přehrálo 3:0.
Real Club Celta de Vigo

Výkony Celty v této sezoně rozhodně zůstaly za očekáváním. Nepovedený začátek soutěže odsoudil svěřence Óscara Garcíi Junyenta k bojům o záchranu, čtyři kola před koncem se ale zdá, že udržení prvoligové příslušnosti by mělo klapnout. Z posledních dvanácti zápasů prohráli fotbalisté Viga jen dva. Momentálně se drží na patnáctém místě a na sestupové vody mají šestibodový náskok. Dnes sice vyzvou silné Atlético, ale ve zbývajících utkáních mají poměrně přijatelný los, když se postupně utkají s Osasunou, Levante a Espanyolem Barcelona. V sobotním klání proti Betisu Sevilla sahala Celta po vítězství, nakonec se ale musela spokojit jen s bodem za remízu 1:1.
Příjemný úterní večer všem příznivcům kvalitní evropské kopané! Španělská LaLiga pomalu spěje ke svému konci, dnes jsou na programu dvě utkání pětatřicátého kola. Společně se budeme věnovat souboji mezi Celtou Vigu a Atléticem Madrid. Začínáme ve 22:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

Celta de Vigo – Atlético Madrid

1:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 49. Beltrán (Méndez) – 1. Morata

Karty:   22. Méndez (CVG), 41. Nolito (CVG), 47. Sáenz (CVG), 51. Murillo (CVG) – 23. Lodi (ATM), 79. J. Giménez (ATM), 90+4. H. Herrera (ATM)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:6. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:13.

Celta de Vigo: Blanco (81. Villar) – Mallo (C), Murillo, Aidoo, Sáenz, Olaza – Beltrán, Yokuşlu, Méndez (60. Rafinha) – Aspas (90+1. Bradarić), Smolov (59. S. Mina).
Náhradníci: Villar – Nolito, Hernandez García, Sisto, Rafinha, Bradarić, G. Fernández, K. Vázquez, S. Mina, Pape Diop, Jacobo González, Fontán.

Atlético Madrid: Oblak – Arias, Savić, J. Giménez, Lodi (69. M. Sánchez) – Koke (C), M. Llorente (68. Vitolo), Partey (68. H. Herrera), Saúl Ñíguez – Á. Correa (73. Lemar), Morata (88. Šaponjić).
Náhradníci: Adán – Felipe, Trippier, M. Sánchez, R. Sánchez, Lemar, H. Herrera, Vitolo, Moya, Šaponjić, Riquelme, Camello.

Rozhodčí: José Sánchez Martínez – Raúl Cabañero Martínez, José Gallego García.