Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Crystal Palace FC – Chelsea FC

2:3

konec (1:2)

07.07.2020, 19:00 • Selhurst Park, Londýn • 34. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 7.23 4.34 1.52 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:09:10)
Máme za sebou velmi dramatické střetnutí mezi Crystal Palace a Chelsea, z nějž nakonec berou všechny tři body The Blues, kteří na půdě soupeře zvítězili 3:2.

V malém londýnském derby padl první gól už v 6. minutě, po přízemním centru Williana se trefil Olivier Giroud. Na rozdíl dvou branek zvýšil v posledních zápasech ve skvělé formě hrající Christian Pulisic, jenž udělal rychlou kličku obránci a ránou k přední tyči překvapil gólmana. Domácí dokázali snížit ještě v první půli, parádní ránu z dvaceti metrů poslal pod břevno Wilfried Zaha.

Blíže důležitým třem bodů a zároveň posunu na třetí místo v tabulce posunul Chelsea Tammy Abraham, střídající forward sám před gólmanem umístil míč nechytatelně k levé tyči. Anglický forward si musel pořádně oddechnout, vstřelil totiž gól po desetizápasovém půstu. Jenže dvoubrankové vedení vydrželo jedinou minutu. Van Aanholt využil nepozornosti v obraně k přihrávce na Christiana Bentekeho, který nemohl minout. Belgičan se prosadil na Selhurst Parku po více jak dvou letech.

V infarktovém závěru Crystal Palace sahalo po remíze, avšak křižnou hlavičku stopera Danna vytěsnil Kepa perfektním zákrokem na tyč, dalšímu zakončení Bentekeho následně zabránil skvělým obranným skluzem Kurt Zouma. The Blues udrželi těsné vítězství 3:2 a posunuli se na třetí příčku před Leicester, který čeká těžký duel na půdě Arsenalu.
Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:10.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Skvělý Kurt Zouma! Crystal Palace se nenechalo odradit, a ještě si vytvořilo jednu šanci. Mezi obranu dostal přihrávku Christian Benteke, jemuž ale v posledním možném okamžiku zabránil v zakončení právě francouzský stoper bleskovým, a především čistým skluzem pod nohy protivníka.

90+5

90+5. Vyrovnání bylo na dosah, Dannovu hlavičku Kepa vyrazil na tyč

90+5

Centimetry nyní dělily The Eagles od bodů! Po centru z levé strany hlavičkoval na zadní tyč Scott Dann. Kepu fantastickým zákrokem vytáhl míč na pravou ást brankové konstrukce!

90+4

Protiútok dotáhli The Blues až k zakončení, jež mířilo mezi tři tyče. Willianova rána ovšem postrádala na přesnosti, balón mířící doprostřed Guaita bez problémů zachytil v rukavicích.

90+3

Andros Townsend v pokutovém území soupeře s balónem na kopačce ucítil lehký kontakt s kopačkou Loftuse-Cheeka, a tak ihned spadl k zemi. Za podobné zákroky se ovšem penalty nepískají, to by jich muselo být několik za zápas.

90+2

I v nastaveném čase má Christian Pulisic dostatek sil. Bez milosti utekl Kouyatému, marně se Američana snažil zastavit rovněž Meyer. Střela ale k brankáři neprošla, zblokoval ji Ward.

90+1

Wilian se marně snažil přihrát do šestnáctky nabíhajícímu Pulisicovi, Ward totiž dobře stínil Brazilcův pohyb. Odražený míč se ovšem odrazil k Abrahamovi, jehož pokus z halfvoleje proletěl o kus vedle pravé tyče.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.

89

Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Luka Milivojević, přichází Max Meyer.

88

Roh Chelsea rozehrála na krátko. Po sraženém centru vypálil ze záklonu Mount balón přímo do Joela Warda, který rychle zareagoval a do lajny posunul na van Aanholta.

87

87. Střelu Mounta vytěsnil Guaita konečky prstů

87

Mohlo být hotovo! Mason Mount si navedl balón na hranici šestnáctky, odkud vyslal přízemní střelu k levé tyči. Vicente Guaita se ale natáhl a kulatý nesmysl vyrazil konečky prstů mimo tři tyče!

86

Dlouhý nákop Sakha šikovně prodloužil za sebe Christian Benteke. V klíčovém souboji byl úspěšnější Reece James, jenž tělem odstavil Ayewa.

85

Zdržování hry už měl dost Christian Pulisic. Křídelní natáhl k sólové akci, sám proti třem však podle očekávání přišel o míč.

84

Do hry nohama dokonce hráči ve světle modrém zapojili Kepu, kterému poslal nahrávku Andreas Christensen. Pasivní hra by se hostům mohla krutě vymstít.

Crystal Palace FC – Chelsea FC

2:3

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 34. Zaha, 72. Ch. Benteke (van Aanholt) – 6. Giroud (Willian), 27. Pulisic (Willian), 71. T. Abraham (Loftus-Cheek)

Karty:   35. Milivojević (CRP)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:10.

Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Dann, Cahill (8. M. Sakho), van Aanholt – McArthur (80. James McCarthy), Milivojević (C) (89. Meyer), Kouyaté – J. Ayew (80. Townsend), Ch. Benteke, Zaha.
Náhradníci: Hennessey – James McCarthy, Meyer, T. Mitchell, Pierrick, Riedewald, M. Sakho, Townsend, Woods.

Chelsea FC: Arrizabalaga – R. James, Christensen, K. Zouma, Azpilicueta (C) – Barkley (65. Loftus-Cheek), Gilmour (80. Jorginho), Mount – Willian, Giroud (65. T. Abraham), Pulisic.
Náhradníci: Caballero – T. Abraham, M. Alonso, Batshuayi, Hudson-Odoi, Jorginho, Loftus-Cheek, Pedro, Rüdiger.

Rozhodčí: Coote – Davies, Hopton