Menu

Další

Oktagon Underground

Štěpán Guba - Jan Pajtaš

Vítěz: Š. Guba (na body)

konec

16.05.2020, 21:20 • Reinders Gym, Praha • Patrik Czepiec

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost a sledujte s námi i další duely dnešní karty. (21:36:10)

Vítěz: Š. Guba (na body)
Štěpán Guba opravdu dokázal využít svých dvou kil navíc a v zápase velmi dominoval. Jan Pajtaš vzal duel navzdory váhové nevýhody a zřejmě si to bude ještě nějakou chvíli vyčítat. Guba ho trestal velmi dobrými kopy prakticky na všechny části těla. K tomu dokázal bránit i nástupy do klinčů, které kontroval tvrdými lokty a koleny. Vítězství mu proto připadlo velmi zaslouženě.

Skončilo 3. kolo

02:50

Guba netaktizoval a šel vpřed, Pajtaš ho dokonce trefil jabem velmi blízko brady, jenže závěr přežil a měl by vyhrát na body.

02:15

Devatenáctiletý zápasník působí vyzrálým dojmem. V thajském klinči posílá jedno koleno za druhým a Pajtaš už je hodně unavený.

01:40

A oba borci jdou do přestřelky. Pajtaš trefil přední, jenže Guba navázal trvdou pravou zadní a pak opět svázal do klinče.

01:11

Pajtaš konečně přišel na relativně účinnou taktiku. Poslal směrem ke Gubově tváři několik loktů.

00:39

Pajtaš vůbec netrefil pokus o superman punch a předtím ani kop na přední nohu. Pokud tento zápas dojde k bodům, velmi pravděpodobně prohraje.

00:11

Vstup pomocí push-kicku je prakticky Gubův reflex. Znovu se jím prezentoval na počátku třetího kola.

Začalo 3. kolo

Skončilo 2. kolo

02:50

Pajtaš jde opět do klinče, jenže ho nedokáže absolutně využít ve svůj prospěch.

02:27

A znovu jsou tu kolena, tentokrát v klinči. Napočítali bychom jich možná deset,

01:57

Koleno Guby za polovinou kola někde do středu Pajtašova těla. Další kolo by znovu mělo jít ve prospěch Guby.

01:27

Další lowkick okamžitě doprovozený calfkickem. Guba přišel zápasit v postoji, ale to se mu zatím velmi dobře daří.

00:38

Guba pomocí výškové převahy kontroluje klinč sérií loktů.

00:29

A Pajtaš skutečně soupeře hodil. Jenže pak si musel vylepšovat pozici a tento takedown tak uznán nebude.

00:09

Guba znovu drží soupeře na velkou dálku. Naopak Pajtaš se pokouší o takedown.

Začalo 2. kolo

Skončilo 1. kolo

02:45

Guba ještě v závěru kola musel čelit ataku Pajtaše, který přešel do klinče. Tohle kolo by ale mělo jít za olomouckým borcem.

02:17

Guba zkusil prošlápnout koleno soupeře. Pak vystřihl roundkick a lowkick, obojí pravou nohou.

01:38

Guba se stará o Pajtašovu přední nohu, ten ale reaguje dobrou dvojici úderů v pořadí přední-zadní.

00:55

Nečekaný pokus o Gubův armtriangl v postoji. Tak to by byla první submise večera.

00:11

Guba otevřel zápas push-kickem z výskoku. Oba borci se zatím okopávají.

Začalo 1. kolo
Štěpán Guba je jediným zápasníkem dnešní karty, který nedokázal navážit. Kolem třetiny jeho platu tak půjde na účet Jana Pajtaše. Zároveň by ale Pajtaš mohl později litoval, pokud by váhová převaha přinesla olomouckému bojovníkovi výhodu.
PYRAMIDA DO 70 KILOGRAMŮ:
GUBA vs. PAJTAŠ


Štěpán Guba (0-0-0)
Teprve devatenáctiletý talent je přeborníkem v Muay Thai, který trénuje v Olomouci. K Oktagon Underground se dostal coby náhrada za zraněného Michaela Krčmáře. V dosavadní kariéře zvládl v bojových disciplínách 31 vítězství a pouze 9 porážek. Jeho výkony mu vynesly už čtyřikrát titul amatérského českého šampiona. Podobně se předvedl i v Evropě. V roce 2018 se stal vicemistrem organizace IFMA, stejně jako šampionem EMF. Je rovněž juniorským mistrem republiky v thajském boxu. Přesto může být jeho zápas v kleci ve tvaru oktagonu velkou neznámou. „Nabídka přišla na poslední chvíli, ale tato se prostě neodmítá,“ prozradil Guba na svém Instagramu.

Jan Pajtaš (0-0-0)
Další zástupce brněnského gymu Tomáše Hrona. Ani on zatím nemá zkušenosti v MMA, Půjde tak o jeden z mála zápasů na sobotní kartě, který postrádá zástupce smíšených bojových umění. Pajtaš zato ovládá Muay Thai a K1. V součtu obou disciplín si udržuje rekord 28 zápasů, z nichž pouze sedmkrát odcházel jako poražený. Byl druhý na slovenském šampionátu v Muay Thai v roce 2018, na evropském i českém mistrovství v K1 obsadil shodně třetí místo. V pozici mírného outsidera chce ukázat, že pravidla Undergroundu budou vyhovovat právě jeho stylu.
PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utká značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Část z nich by měla být doprovázena takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. První turnaj začíná tuto sobotu od 20 hodin. Půjde o české duely, jejichž vrcholem by se měl stát vyhecovaný hlavní zápas mezi Tomášem Le Sym a Tadeášem Růžičkou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 21:20.

Štěpán Guba - Jan Pajtaš

Vítěz: Š. Guba (na body)

konec

Zpět na online