Menu

Další

Oktagon Underground

Jakub Bahník - Pavel Hvězda

Vítěz: J. Bahník (KO)

konec

16.05.2020, 23:20 • Reinders Gym, Praha • Patrik Czepiec

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost a sledujte s námi i další duely dnešní karty. (23:33:51)

Vítěz: J. Bahník (KO)
Jakub Bahník si ve druhém kole došel pro tři počítání a definitivně tím zlomil velkou originalitu v zápasení Pavla Hvězdy. Toho nejvíce otřásla hned první výraznější rána, po které zůstal chvíli nahulený, čehož Bahník velmi brzy využil. Před sirénou pak zvládl ještě jeden tvrdý úder a postupuje dál.

Konec zápasu

02:16

No a Jakub Bahník to dokázal. Další krásná protažená rána dopadla na stranu Hvězdovy tváře a na chvíli mu podlomila kolena. Pavel Touš musel potřetí počítat, což znamenalo pro Hvězdu automatickou stopku.

01:18

Další zadní Bahníka. Ten je velmi přesný a doufá, že by Pavel Touš mohl potřetí v kole počítat a tím pádem zápas ukončit.

00:38

Bahník trefil úžasnou zadní a Pavel Hvězda je počítán. Dokonce podruhé v krátkém čase.

00:10

Spinning backfist v podání Hvězdy. Jeho styl je velmi neortodoxní, jenže nepříliš účinný.

Začalo 2. kolo

Skončilo 1. kolo

02:50

Superman punch vykouzlil Pavel Hvězda, ale Bahník se šikovně vyhnul. Za dva takedowny by mohl získat toto kolo.

02:05

Bahník přetočil nepříznivou pozici a odkontroloval další takedown. Jakub Bahník je typický postojář, teď ale využil svých zemařských tréninků.

01:42

Hvězda podklouzl, čehož Bahník okamžitě využil a přešel do takedownu.

01:05

Loket zespodu směrem na hlavu. Pavel Hvězda zatím předvádí možná nejoriginálnější styl ze všech dosavadních bojovníků.

00:20

A další okopávání přední nohy ze strany Pavla Hvězdy. Zkusil i spinning backfist, jenže pak dostal slušný přední direkt Bahníka.

00:05

Hvězda rovnou vyslal dva slušné lowkicky.

Začalo 1. kolo
Pavel Hvězda slibuje, že svého soupeře ukope. Uvidíme, jestli svá slova podpoří činy. Jakub Bahník bude chtít odvrátit myšlenky na nevyhraný zápas s Legierskim.
PYRAMIDA DO 80 KILOGRAMŮ:
BAHNÍK vs. HVĚZDA


Jakub Bahník (5-4-0)
Patří mezi černé koně své pyramidy. Královehradecký bijec ve svém posledním utkání pod hlavičkou Oktagonu sice prohrál, postavil se však proti jednomu z nejnadějnějších bojovníků této organizace, Polákovi Mateuszi Legierskému. Ten se o dva měsíce později stal šampionem lehké váhy, takže rozhodně nešlo o ostudnou porážku. Bahník navíc svého minulého soupeře několikrát velmi dobře natrefoval a padl k zemi až po zběsilé přestřelce, kdy Polák z ústupu trefil jeho bradu. Bahník má za sebou nicméně i světlejší chvíle. Vloni táhl sérii tří výher v řadě, kdy například v rámci turnaje XFN porazil na body Matouše Kohouta a v létě na Štvanici technickým KO dalšího kvalitního borce Michala Konráda. „Oktagon Underground je pro mě výzva. Jsou tam mí potenciální soupeři v MMA. Jiná pravidla by mi mohla vyhovovat. Změřím síly proti top postojářům u nás. Chci všem dokázat, že mám nejlepší box na české MMA scéně. Jdu si pro ty peníze,“ vzkázal soupeřům přes oficiální profil organizace.

Pavel Hvězda (2-2-0)
Kromě zápasení stíhá také práci policisty. V profesionálním MMA zatím absolvoval čtyři duely a odnesl si z nich vyrovnanou bilanci. Na zvučnější jméno zatím nenarazil. Jinak je to ale mistr České republiky v Muay Thai (2014/15) a K1 (2018). Jeho celková bilance z těchto dvou sportů činí 21 vítězství a 8 porážek. Také má na svém kontě kolem 50 zápasů v Allkampf jitsu a Graplingu BJJ No-Gi. Proti Bahníkovi nicméně platí za výrazného outsidera.
PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.

Jakub Bahník - Pavel Hvězda

Vítěz: J. Bahník (KO)

konec

Zpět na online