Menu

Další

Oktagon Underground

Luboš Lesák - Petr Tesař

Vítěz: L. Lesák (KO)

konec

16.05.2020, 22:50 • Reinders Gym, Praha • Patrik Czepiec

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost a sledujte s námi i další duely dnešní karty. (22:58:46)

Vítěz: L. Lesák (KO)
Luboš Lesák sice nepředvedl nakonec tak zběsilou podívanou, jakou sliboval, to mu ale nezabránilo v tom, aby si v pohodě došel pro výhru. Petr Tesař se marně pokoušel o takedowny a ve druhém kole vzdal zápas psychicky, když dostal dvě kolena na bradu a nepřežil počítání. Další duel končí ještě před limitem.

02:13

Je konec. Petr Tesař dostal dvě kolena v klinči a Luboš Lesák si s přehledem došel pro první skalp v Undergroundu. Tesař se v podstatě sám vzdal během počítání, už ho k další aktivitě nepřemluvili ani trenéři.

01:35

Petr Tesař znovu na zádech, Lesákovi ale tentokrát takedown nepřinese.

01:05

Tesař má své útoky velmi nepřipravené. Znovu skončil na zemi, ale odpočine si, jelikož měl problém se suspenzorem.

00:27

Snaha z obou stran o zběsilé kopy, pak přece jen trefil Tesař, ale Lesáka absolutně neohrozil.

00:08

Lesák doslova zahodil Tesaře. V jeho pokusu nebylo moc techniky, ale rozhodně odpravil soupeře do bezpečné vzdálenosti.

Začalo 2. kolo

Skončilo 1. kolo

02:45

Tesař ale ve velkých problémech. Lesák napálil v klinči několik loktů, navíc v závěru přidal druhý takedown.

02:14

Kontrolovaný takedown pro Luboše Lesáka. Tak teď už vzal svému soupeři snad i poslední zbraň, jenže zápasy Undergroundu jsou zatím hodně nevyzpytatelné a o obraty v nich není nouze.

01:44

Pěkná kombinace Luboše Lesáka. Přední ruka mu opravdu funguje a Tesař zatím nevymyslel vůbec nic.

01:05

Tesař zkusil kopnout roundkick, jenže mu vůbec nevyšel. Oba borci se zase tahají v klinči.

00:13

Lesák se hned od začátku ukazuje. Poslal dvě hezké přední, Tesař se zkouší uchránit před údery takedowny.

Začalo 1. kolo
Luboš Lesák vstupuje na scénu s podtónem v podobě znělky Hvězdných válek. Uvidíme, jestli jednu takovou předvede v oktagonu, a zdali ji k ní pustí Petr Tesař.
PYRAMIDA DO 70 KILOGRAMŮ:
LESÁK vs. TESAŘ


Luboš Lesák (0-0-0)
Osobní i skupinový trenér bojových umění, který se této branži věnuje už 12 let. Za tu dobu nasbíral zkušenosti z thajského i klasického boxu nebo K1. Na svých stránkách uvádí bilanci 50 utkání, z nichž hned 43 dotáhl do vítězného konce. V loňském roce se stal mistrem republiky v K1, předtím zaznamenal také titul šampiona Evropy organizace World kickboxing federation. Pro fanoušky bude jeho agresivní styl značným lákadlem. Na poslední chvíli si ale musel zvykat na nového soupeře. Pro zranění totiž v pátek odstoupil jeho původní sok Jakub Dyk.

Petr Tesař (0-2-0)
Teprve dvacetiletý mladík Petr Tesař z Mostu nastoupil do rozjetého vlaku právě výměnou za zraněného Dyka. V profesionálním MMA už si odzkoušel dva zápasy, naposledy změřil síly s Denisem Farkašem a připsal si svou druhou kariérní porážku, byť tentokrát proti značně vyzrálejšímu soupeři sklopil hlavu až po rozhodnutí bodových. Jeho velkým limitem jistě bude omezená doba přípravy na turnaj.
PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utká značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Část z nich by měla být doprovázena takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. První turnaj začíná tuto sobotu od 20 hodin. Půjde o české duely, jejichž vrcholem by se měl stát vyhecovaný hlavní zápas mezi Tomášem Le Sym a Tadeášem Růžičkou.

Luboš Lesák - Petr Tesař

Vítěz: L. Lesák (KO)

konec

Zpět na online