Menu

Další

Oktagon Underground

Pavel Salčák - Zdeněk Polívka

Vítěz: Z. Polívka (KO)

konec

16.05.2020, 22:30 • Reinders Gym, Praha • Patrik Czepiec

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost a sledujte s námi i další duely dnešní karty. (22:40:24)

Vítěz: Z. Polívka (KO)
Pan Gameover předvedl skvělý comeback, když po prvním počítání natankoval Pavla Salčáka údery a třikrát ho poslal k zemi. Ten nakonec při vyhlášení Ondřeje Novotného vypadá relativně v pořádku a po posledním pádu se rychle probral. Polívka si dnešním výkonem otevřeně řekl o smlouvu s Oktagonem.

Konec zápasu.

02:21

Zdeněk Polívka trefil ještě jednu pravou a Pavel Salčák bezvládně leží na zemi. Tentokrát už Jan Voborník ani nepočítal, Salčák byl opravdu úplně mimo. Posledním úderům se absolutně nebránil.

02:09

Tvrdá zadní. Polívka cítí konec zápasu.

01:40

Dochází k dalšímu počítání Pavla Salčáka, který už hodně krvácí.

01:05

Salčák inkasoval další sérii tvrdých ran a také on je poprvé počítán. Polívka mezitím přišel ke cutu na levém oku.

00:42

Polívka překvapil Salčáka dobrými údery. Už podruhé trefil perfektné pravou.

00:15

Zřejmě došlo v úvodních vteřinách kola k eye poke. Salčák dostal malou pauzu a je připraven bojovat.

Začalo 2. kolo

Skončilo 1. kolo

02:48

Neskutečná přestřelka, Polívka trefil z ústupu zvedák a také Salčáka trochu roztancoval. Perfektní první kolo ještě zakončil Salin calf kickem.

01:58

Round kick z přední nohy a úžasný loket Salčáka. Ten se snaží zápas rozhodnout. Polívka byl počítán.

01:20

Tak Polívka rozjíždí kolotoč úderů. Dvakrát trefil levý plavák a Salčák není tak pohyblivý jako v úvodní minutě.

00:54

Salčák přešel do klinče, který ale nebyl příliš aktivní. Rozhodčí Jan Voborník ho proto rozděluje.

00:29

Polívka má vcelku neortodoxní postoj, hlavu nechává hodně dole. Zatím ho ale Salčák nepotrestal.

00:11

Salin začíná vnějším lowkickem.

Začalo 1. kolo
Jsme v polovině dnešní zápasové karty. Jako druhý vchází do oktagonu Salin Salčák. Jeho soupeř Zdeněk Polívka na něj netrpělivě čeká.
PYRAMIDA DO 90 KILOGRAMŮ:
SALČÁK vs. POLÍVKA


Pavel Salčák (4-4-0)
Propagátor veganské stravy bude chtít rozvířit vody ve své pyramidě do 90 kilogramů. Zvlášť po odstoupení Vasila Ducára patří k těm nejobávanějším borcům, navíc v roce 2019 zůstal se třemi vítězstvími neporažený. V historii organizace Oktagon MMA je doposud zapsán také jako autor nejrychlejšího knockoutu v historii, když hned po devíti vteřinách čtvrtfinále Oktagon výzvy 2 uspal kolenem Patrika Grunnera. Poté se potácel s nepříznivou sérií, když prohrál čtyři zápasy v prvním kole. Za tu dobu ale narazil třeba na obávané slovenské borce, jakými byli Radovan Úškrt nebo Milan Ďatelinka. „Je pravdou, že jsem zažil období, kdy jsem měl za sebou hodně proher. A chtěl jsem se na to samozřejmě úplně vykašlat. Pomohl rozhodně rozhovor s hlavním trenérem André Reindersem. Vzhledem k tomu, že jsem původně thaiboxer, mi Underground přišel jako ideální kombinace pravidel i toho, jak se dostat k nějakým penězům v době, kdy i já jsem o svou práci dočasně přišel,“ uvedl Salčák pro Facebook organizace.

Zdeněk Polívka (3-3-0)
Ani Zdeněk Polívka není na profesionální MMA scéně úplným zelenáčem. Už má za sebou šest zápasů, ze kterých si odnesl vyrovnanou bilanci. Obtížnost jeho soupeřů je nicméně objektivně vzato prakticky nesrovnatelná s těmi, kteří narukovali na Pavla Salčáka. Polívka doposud měřil síly spíše se zahraničním borci, na česko-slovenské bojové scéně prakticky neznámými. Jediné zvučnější jméno potkal hned při svém debutu v organizaci Fusion Fight Night Series, kdy prohrál s Ondřejem Raškou. Ten se později účastnil třeba semifinále Oktagon výzvy 2 nebo takzvané Bitvy o Ostravu proti Václavu Mikuláškovi, třebaže z obou zápasů odešel poražen. Pár startů už má Polívka za sebou i mezi amatéry, tam je ale jeho oficiální bilance dokonce negativní. Naposledy v profících udolal Slováka Michala Petrise na půdě XFN. Jeho soupeř měl ale do té doby tragickou bilanci 1-6-0.
PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utká značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Část z nich by měla být doprovázena takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. První turnaj začíná tuto sobotu od 20 hodin. Půjde o české duely, jejichž vrcholem by se měl stát vyhecovaný hlavní zápas mezi Tomášem Le Sym a Tadeášem Růžičkou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:30.

Pavel Salčák - Zdeněk Polívka

Vítěz: Z. Polívka (KO)

konec

Zpět na online