Menu

Další

Oktagon Underground

Matouš Kohout - Michal Ryba

Vítěz: M. Kohout (KO)

konec

16.05.2020, 21:45 • Reinders Gym, Praha • Patrik Czepiec

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost a sledujte s námi i další duely dnešní karty. (21:56:17)

Vítěz: M. Kohout (KO)
Matouš Kohout předvedl zatím nejvýraznější výkon ze všech borců, kteří figurují na dnešní kartě Oktagon Underground. Jeho dominance v postoji i na zemi byla až příliš těžkou překážkou pro Michala Rybu, který se za nekompletní dvě kola vůbec nedostal do hry. Nakonec padnul vinou čtvrtého počítání v zápase.

Konec zápasu

01:59

Matouš Kohout po dominantním výkonu ukončuje zápas, když trefil v klinči další koleno na bradu a přisoudil soupeři čtvrté počítání. Třebaže Ryba vypadá v pořádku, pravidla mu pokračování v zápase neumožňují.

01:24

Klinč a další tvrdá kolena. Pak snaha Kohouta o takedown, který ale nebyl úspěšný.

01:01

Další počítání Ryby. Pokud přijde ještě jedno, bude to znamenat konec zápasu.

00:19

Ryba trochu z nouze zkusil spinning elbow, jenže vůbec netrefil. Kohout tlačí soupeře k pletivu, ten by zřejmě musel zvítězit jedině před limitem.

Začalo 2. kolo

Skončilo 1. kolo

02:59

Další koleno, další počítání Michala Ryby. Tohle kolo by mohlo v očích některých rozhodčích skončit rozdílem 10:7

02:40

Kohout v klinči čistě trefil koleno na bradu. To bude kolo za dva body pro Matouše Kohouta, navíc rozhodčí musel Rybu počítat.

02:16

Kohout zjistil, jaká taktika funguje. Dostává bod, když potřetí v krátkém čase soupeře hodil.

01:52

Další úspěšný takedown pro Kohouta. To se rovná šesti signifikatním úderům.

01:20

A Kohout ze svého klinče dokázal soupeře hodit na zem a má za sebou první úspěšný takedown.

00:57

Kohout dokázal odcouvat kombinaci Ryby a přešel do klinče. V něm se snaží pracovat koleny.

00:35

Kop Matouše Kohouta do slabin a utkání se na pár vteřin přerušilo.

00:09

Michal Ryba poslal směrem k soupeři dva lowkicky, to Kohout zkouší boxovat.

Začalo 1. kolo
Jako první si nástupovku užívá Michal Ryba. Po něm už nastoupí Matouš Kohout a můžeme začít tuto očekávanou bitvu.
PYRAMIDA DO 80 KILOGRAMŮ:
KOHOUT vs. RYBA


Matouš Kohout (3-2-0)
Sympatický zápasník Matouš Kohout je dalším zástupcem Oktagonu. Už téměř dva roky čeká na ukončení zápasu před limitem. Od října 2018, kdy technickým knockoutem pokořil Zarka Golubovice v rámci XFN, zaznamenal pouze porážku na body s Jakubem Bahníkem a úspěšnou premiéru na půdě Oktagonu, když jednomyslným rozhodnutím bodových získal skalp Matúše Šutky. V našlapané pyramidě do 80 kilogramů, která má řadu zvučných jmen na české i slovenské straně, by se mohl pokusit šokovat. Nikdo od něj velké činy nečeká, v zápase s Rybou nicméně platí za favorita. Nebude snadné ho ukončit. Před limitem prohrál pouze s Janem Jankou na XFN 6.

Michal Ryba (0-0-0)
Není sice políben zápasy v MMA, v thajském boxu už má ale kdeco za sebou. Mimo jiné se chlubí například titulem vicemistra Evropy v rámci organizace WKN. Svůj oblíbený sport učí i další zájemce v brněnském JEETSAM GYMU, což je také známá továrna na nové talenty v MMA. Určitě se tak měl s kým poradit o tom, jak co nejlépe čelit pokusům Kohouta o takedowny. Třebaže je jeho soupeř hlavně postojář, jak uvedl i Tomáš Le Sy, právě strhy na zem mohou být pro ryzí bojovníky MMA jakousi záchrannou brzdou, pokud by jim taktika v postoji nevycházela. Ryba s ní bude jistě počítat.
PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utká značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Část z nich by měla být doprovázena takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. První turnaj začíná tuto sobotu od 20 hodin. Půjde o české duely, jejichž vrcholem by se měl stát vyhecovaný hlavní zápas mezi Tomášem Le Sym a Tadeášem Růžičkou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 21:45.

Matouš Kohout - Michal Ryba

Vítěz: M. Kohout (KO)

konec

Zpět na online