Menu

Fotbal

Mistrovství světa 1990

Německo – Československo

1:0

konec (1:0)

14.04.2020, 14:00 • San Siro, Milán • Čtvrtfinále • Milan Huppert

88

Ivo Knoflíček se neudržel a po faulu, který mu by odpískán, si neodpustil několik ostřejších slov směrem k výroku. Rozhodčí toto počínání ocenil žlutou kartou.

82

Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Uwe Bein, přichází Andreas Möller.

80

Střídání v týmu Československo: ze hřiště odchází Luboš Kubík, přichází Stanislav Griga.

70

70. Moravčík zbytečně oslabil svůj tým

70

Lubomír Moravčík vlastní hloupostí oslabuje svůj tým! Záložník byl viditelně rozzlobený, že rozhodčí neodpískal penaltu po jeho souboji s Bertholdem. Na důkaz přišlápnutí jeho nohy vykopl povolenou levou kopačku do vzduchu. Hlavní rozhodčí toto nesportovní chování netoleroval, hráči udělil druhou žlutou kartu a předčasně ho poslal do sprch.

67

Střídání v týmu Československo: ze hřiště odchází Michal Bílek, přichází Václav Němeček.

38

František Straka může být rád, že obdržel pouze žlutou kartu, protože nebýt jeho skluzu, šel by Klinsmann možná sám na branku.

28

Tak i Německo už má prvního hříšníka, jenž si zblízka prohlédl kartu žluté barvy. Je jím Jürgen Klinsmann, který přispěchal do souboje s Kocianem pozdě, místo míče trefil ve skluzu jen stoperovu stojnou nohu.

25

25. Lothar MATTHÄUS - 1:0

25

Německo právě vstřelilo branku!
Penaltu si vzal na starosti LOTHAR MATTHÄUS. Vsadil na razanci a dobře udělal, rána do pravého horního rohu slaví úspěch. Stejskal šel na opačnou stranu.

24

24. Faul Kociana, po němž následoval pokutový kop

24

To je velká nepříjemnost, Německo bude kopat pokutový kop! Skvělou individuální akcí se prezentoval Klinsmann, jenž se u lajny nejprve zbavil dvojice hráčů, načež se vydal do vápna, kde si hodil míč mezi Chovance a Kociana. Druhý jmenovaný nechal protihráči v cestě nohu, nebylo co řešit.

20

20. Hašek zachránil Československo od inkasovaného gólu

20

Nechybělo mnoho a naši západní sousedé se mohli dostat do vedení! První roh nebezpečí nepřinesl, avšak následoval druhý, po němž se v pokutovém území dostal ke střele Klinsmann. Gólman Stejskal už byl překonaný, na brankové čáře vyhlavičkoval míč kapitán Ivan Hašek!

14

Přichází druhá žlutá karta v krátkém časovém sledu. Jejím držitelem se tentokráte stává Michal Bílek, jenž podražením zabránil Matthausovi v zakončení.

11

Držitelem první žlutá karty se stává Lubomír Moravčík. Ten mimo dění hry zavadil o nohy Beina, čehož si sudí všiml a hráče po právu potrestal.

Německo – Československo

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 25. Matthäus (pen.)

Karty:   28. Klinsmann (GER) – 11. Moravčík (CSR), 14. Bílek (CSR), 38. Straka (CSR), 88. Knoflíček (CSR)   70. Moravčík (CSR)

Německo: Illgner – Berthold, Kohler, Augenthaler, Buchwald, Brehme – Littbarski, Matthäus (C), Bein (82. Möller) – Riedle, Klinsmann
Náhradníci: Aumann – Möller, Thon, Reuter, Mill

Československo: Stejskal – Kadlec, Kocian, Straka, Bílek (67. Němeček) – Hašek (C), Chovanec, Kubík (80. Griga), Moravčík – Skuhravý, Knoflíček
Náhradníci: Mikloško – Weiss, Luhový, Griga, Němeček

Rozhodčí: Kohl (AUT) – Listkiewicz (POL), Mikkelsen (DEN)

Diváci: 73 347