Menu

Fotbal

Mistrovství světa 1986

Argentina – Německo

3:2

konec (1:0)

09.04.2020, 14:00 • Aztécký stadion, Ciudad de México • Finále • Milan Huppert

90

V poslední minutě základní hrací doby ještě přichází střídání. Loučí se střelec možná vítězného gólu Jorge Burruchaga, na hřiště vstupuje Marcelo Trubbiani.

85

Dnes již třetí žlutou kartu obdržel jeden z hráčů Argentiny za zdržování. Tentokráte jím je gólman Nery Pumpido, jenž se zdráhal s rozehrávkou od brány.

84

84. Jorge BURRUCHAGA - 3:2

84

Argentina právě vstřelila branku!
Dlouho se Německo z vyrovnání neradovalo, Jihoameričané znovu vedou! Defenziva Evropanů trestuhodně propadla. JORGEHO BURRUCHAGU v přečíslení dvou na jednoho marně stíhal Briegel, argentinský fotbalista se prosadil křižnou přízemní střelou k levé tyči!

81

Německo právě vstřelilo branku!
Němci dávají přidávají druhý gól z rohového kopu a deset minut před koncem vyrovnávají na 2:2! Přetažený centr vrátil před branku Briegel, před vyběhnuvším brankářem poslal balón do branky střídající RUDI VÖLLER!

81

Němci se chystají na rohový kop, z něhož už jeden gól dali! Ještě předtím inkasoval žlutou kartu Héctor Enrique, který stál rozehrávajícímu hráči příliš blízko a nechtěl se vzdálit.

81

81. Rudi VÖLLER - 2:2

77

Julio Olarticoechea dlouho otálel s rozehrávkou autu. Nezrychlil ani po důrazném pobídnutí od rozhodčího, od nějž následně obdržel žlutou kartu.

74

74. Karl-Heinz RUMENNIGE - 2:1

74

Německo právě vstřelilo branku!
Je sníženo, o vítězi ještě zdaleka není rozhodnuto! Po rohovém kopu Eder prodloužil centr na KARLA-HEINZE RUMENNIGEHO, který z bezprostřední blízkosti poslal míč do sítě!

73

73. Förster na poslední chvíli zabránil v zakončení Maradonovi

73

Mohlo být rozhodnuto! Valdano dostal po pravé straně ideální nahrávku do běhu. Před brankou hledal Maradonu, před nímž na poslední chvíli ve skluzu zasáhl Förster!

62

Druhou žlutou kartu v týmu Německa inkasuje Hans Peter Briegel. Jeho faul nebyl ničím vyjímečný, o kartě rozhodly jeho následné zbytečné řeči.

62

Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Felix Magath, přichází Dieter Hoeneß.

56

56. Jorge VALDANO - 2:0

56

Argentina právě vstřelila branku!
Jihoameričané se ujímají dvoubrankového vedení a jsou zase o krok blíž zisku prvního titulu na mistrovství světa! Po neúspěšné standardce soupeře rozjela Argentina rychlý brejk. Na jeho konci Enrique uvolnil JORGEHO VALDANA, útočník tváří v tvář gólmanovi zakončil nechytatelně podél jeho levé nohy!

46

Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Klaus Allofs, přichází Rudi Völler.

36

36. Schumacher včas vystartoval proti Maradonovi

36

Nechybělo mnoho, aby svěřenci trenéra Bilarda vedli o dva góly! Valdano parádní patičkou vyslal za obranu Maradonu, proti němuž ovšem skvěle vystartoval Schumacher. Gólman ve skluzu nešťastně trefil útočníka, od něj se k jeho štěstí odrazil balón mimo branku.

23

23. José Luis Brown - 1:0

23

Argentina právě vstřelila branku!
Jihoameričané se dostávají do vedení! Argentinci rozehrávali standardku, při níž Schumacher trestuhodně podběhl centr. Situace využil JOSÉ LUIS BROWN, jenž hlavičkou poslal balón do odkryté brány!

21

Na polovině hřiště se faulu dopustil Lothar Matthäus, zabránil tak soupeři v nadějně vypadajícím brejku. Hlavní rozhodčí po právu udělil německému středopolaři žlutou kartu.

17

Za protesty dostává žlutou kartu Diego Maradona. Argentina byla připravená na přímý kop soupeře, který neskončil gólem, avšak rozhodčí jej nechal opakovat kvůli tomu, že ještě nepískl do píšťalky. To se Božskému Diegovi vůbec nelíbilo, neudržel nervy na uzdě a několikrát vztekle rozmáchl rukama. Neodpustil si nejspíše i nějaké to ostřejší slovíčko.

Argentina – Německo

3:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 23. Brown, 56. Valdano, 84. Burruchaga – 74. Rumennige, 81. Völler

Karty:   17. Maradona (ARG), 77. Olarticoechea (ARG), 81. Enrique (ARG), 85. Pumpido (ARG) – 21. Matthäus (GER), 62. Briegel (GER)

Argentina: Pumpido – Cuciuffo, Brown, Ruggeri – Giusti, Burruchaga, Batista, Enrique, Olarticoechea – Valdano, Maradona (C)
Náhradníci: Islas, Zelada – Passarella, Clausen, Garre, Bochini, Borghi, Tapia, Trobbiani, Almirón, Pasculli

Německo: Schumacher – Berthold, Förster, Jakobs, Briegel, Brehme – Eder, Magath (62. Hoeneß), Matthäus – Rummenigge (C), Allofs (46. Völler)
Náhradníci: Stein, Immel – Herget, Augenthaler, Littbarski, Allgöwer, Thon, Rahn, Rolff, Völler, Hoeneß

Rozhodčí: Arppi Filho (BRA) – Fredriksson (SWE), Ulloa Morera (CRC)

Diváci: 114 600