Menu

Fotbal

Mistrovství světa 1986

Argentina – Německo

3:2

konec (1:0)

09.04.2020, 14:00 • Aztécký stadion, Ciudad de México • Finále • Milan Huppert

Z historického přenosu z roku 1986 to je ode mě vše. S přáním krásného zbytku dne a hlavně pevného zdraví se s vámi loučí Milan Huppert. (16:08:08)
Nejlepším střelcem turnaje s 6 brankami se stal Angličan Gary Lineker. Nejlepšími hráči mistrovství světa byli zvoleni argentinský útočník Diego Maradona, německý brankář Harald Schumacher a dánský forward Preben Elkjær Larsen.
Vítězem Mistrovství světa 1986 se podruhé v historii stala Argentina! Jihoameričané v parádním finále porazili Německo 3:2, o svém vítězství rozhodli až gólem v samotném závěru utkání.

Svěřenci kouče Bilarda se dostali do vedení ve 23. minutě, kdy Schumacherovo podběhnutí dokonale využil José Luis Brown. Další góly padaly až ve druhé půli. Na rozdíl dvou branek zvýšil v 56. minutě po rychlém brejku Jorge Valdano. Pak ovšem přišly dva zásahy Německa. Evropané v obou případech skórovali po centru z rohového kopu. Nejprve v 74. minutě Karl-Heinz Rumennige, o sedm minut později vyrovnal střídající Rudi Völler. Jenže Argentina prodloužení odmítla. V 84. minutě vlétl do otevřené obrany soupeře Jorge Burruchaga, jenž zakončil neomylně k levé tyči a rozhodl tak o vítězství Argentiny.

90+1

Konec zápasu.

90+1

Německo už nevyrovná, Argentina vyhraje! Poslední možnost útoku zazdil nepřesnou nahrávkou Berthold. Maradona se ještě dostal ke střele, kterou bez problémů zpacifikoval Schumacher.

90

V poslední minutě základní hrací doby ještě přichází střídání. Loučí se střelec možná vítězného gólu Jorge Burruchaga, na hřiště vstupuje Marcelo Trubbiani.

89

Argentina je jedinou minutu od zisku titulu mistrů světa! Svěřenci trenéra Bilarda hrají s velkým přehledem, soupeř se nemůže k ničemu dostat.

88

K exekuci přímého kopu se samozřejmě postavil Diego Maradona. Stejně jako v prvním poločase, tak i nyní to zkusil na stranu brankáře, Schumacher byl opět připraven.

87

Diego Maradona opět ukázal svou rychlost, když si píchl balón před Försterem, který vzápětí poslal soupeře k zemi. Jihoameričané pošetřili další cenné vteřinky.

86

Fantasticky to udělal Jorge Valdano. Forward si krásně hodil míč podél Jakobse, čímž se zcela uvolnil na levé lajně. Vzápětí pokračoval směrem vpřed, o míč ho obral až Briegel.

85

Dnes již třetí žlutou kartu obdržel jeden z hráčů Argentiny za zdržování. Tentokráte jím je gólman Nery Pumpido, jenž se zdráhal s rozehrávkou od brány.

84

84. Jorge BURRUCHAGA - 3:2

84

Argentina právě vstřelila branku!
Dlouho se Německo z vyrovnání neradovalo, Jihoameričané znovu vedou! Defenziva Evropanů trestuhodně propadla. JORGEHO BURRUCHAGU v přečíslení dvou na jednoho marně stíhal Briegel, argentinský fotbalista se prosadil křižnou přízemní střelou k levé tyči!

83

Giustimu se centr vůbec nepovedl. Trefil prvního stojícího hráče před sebou, jímž byl Dieter Hoeneß, ten následně přihrál do lajny rozběhnutému Matthausovi.

82

Argentina rázem přestala zdržovat a okamžitě se vydala dopředu. Jmenovitě Maradona, který byl nedovoleným zákrokem poslán k zemi Rumennigem.

81

Německo právě vstřelilo branku!
Němci dávají přidávají druhý gól z rohového kopu a deset minut před koncem vyrovnávají na 2:2! Přetažený centr vrátil před branku Briegel, před vyběhnuvším brankářem poslal balón do branky střídající RUDI VÖLLER!

81

Němci se chystají na rohový kop, z něhož už jeden gól dali! Ještě předtím inkasoval žlutou kartu Héctor Enrique, který stál rozehrávajícímu hráči příliš blízko a nechtěl se vzdálit.

81

81. Rudi VÖLLER - 2:2

80

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Argentina stále vede, ale už jen o jeden gól. Německo ještě má čas poslat finále alespoň do prodloužení.

79

Jihoameričané se brzy dostali k balónu zpět, neboť Norbert Eder na středu příliš dlouho váhal s rozehrávkou. Nakonec trefil pouze Burruchagu.

78

Diego Maradona zavelel ke sprintu po levé straně. Stíhali ho hned dva obránci, s nimž si agentinský technik nedokázal poradit, ztroskotal na Briegelovi.

77

Julio Olarticoechea dlouho otálel s rozehrávkou autu. Nezrychlil ani po důrazném pobídnutí od rozhodčího, od nějž následně obdržel žlutou kartu.

76

Vysoký presink Německa teď nadělal vedoucímu celku pořádné problémy. Stoper Ruggeri při odkopu nešťastně trefil Edera, naštěstí pro něj se balón od soupeřových zad odrazil do autu.

75

Ihned po rozehrávce putovala nahrávka Maradony až ke gólmanovi Pumpidovi. Ten zdržoval, dokud mohl. Až když mu byl Rumennige opravdu blízko, tak odkopl na polovinu soupeře.

74

74. Karl-Heinz RUMENNIGE - 2:1

74

Německo právě vstřelilo branku!
Je sníženo, o vítězi ještě zdaleka není rozhodnuto! Po rohovém kopu Eder prodloužil centr na KARLA-HEINZE RUMENNIGEHO, který z bezprostřední blízkosti poslal míč do sítě!

73

73. Förster na poslední chvíli zabránil v zakončení Maradonovi

73

Mohlo být rozhodnuto! Valdano dostal po pravé straně ideální nahrávku do běhu. Před brankou hledal Maradonu, před nímž na poslední chvíli ve skluzu zasáhl Förster!

72

Po výkopu Pumpida kulatý nesmysl doskákal až do zámezí. Nákop přišel po pravé straně, kde se žádný z argentinských fotbalistů nevyskytoval.

71

V pokutovém území si těžkou nahrávku šikovně zpracoval Hoeneß. Zády k brance toho moc vymyslet nemohl, proto jen nahrál k lajně Briegelovi.

70

Maradona se často nachází na hraně s obranou, často až za ní. To platilo i v tomto případě, stoper Förster stihl včas vystoupit.

69

K hlavičkovému zakončení došlo i na opačné straně. Po milimetrově přesném centru Enriqueho se ke střele dostal Diego Maradona, jenž zamířil těsně vedle levé tyčky, Schumacher vůbec nereagoval.

68

V akci se po delší době ukázal gólman Pumpido. Ten moc dobře věděl, že střela hlavou v podání Rumenniga míří vedle, snadným zákrokem si ale zvýšil sebevědomí.

67

Z velké dálky zkusil vypálit Ditmar Jakobs. Křižná rána rozhodně nepostrádala na razanci, avšak trefila obětavě blokujícího Browna.

66

Je znát, že se svěřenci kouče Bilarda více stáhli do defenzivy. Evropské mužstvo se snaží zdramatizovat finálové klání, zatím se to nedaří.

65

Rozehrávka na krátko neznamenala pro jihoamerickou svatyni žádné nebezpečí. Rumennige nahrál Matthausovi, jeho centr našel jen dobře stojícího Batistu.

64

Nově příchozí Dieter Hoeneß má snahu něco s nepříznivým výsledkem něco udělat. Sám se vydal na zteč po levé lajně, proti přesile získal alespoň roh.

63

Ze standardky Argentina nedokázala vytěžit vůbec nic. Na vině byl především mizerný centr Ruggeriho, který se stal snadnou kořistí Schumachera.

62

Druhou žlutou kartu v týmu Německa inkasuje Hans Peter Briegel. Jeho faul nebyl ničím vyjímečný, o kartě rozhodly jeho následné zbytečné řeči.

62

Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Felix Magath, přichází Dieter Hoeneß.

61

Valdano je viditelně zdravotně stoprocentně v pořádku. U lajny si dokonce dovolil několik koníčků, než nastřelil Edera a vybojoval aut.

60

Hodina zápasu za námi a možná posledních třicet minut před námi. Argentina vede dvoubrankovým rozdílem a zatím to nevypadá, že by o něj měla přijít.

59

Enrique druhou gólovou nahrávku v krátkém časovém sledu nepřidá. Centr z pravé strany mu vůbec nevyšel, před Maradonou s přehledem zvládl celou situaci vyřešit Förster.

58

Hrdina předchozích chvil Jorge Valdano zůstává na zemi po faulu Bertholda. Nejspíše ho přitom chytla křeč do nohy, forward zůstává sedět na zemi.

57

Není na co čekat, Německo teď musí vrhnout všechny síly do útoku, pokud ještě chce pomýšlet na zvrat. Dlouhý nákop Jakobse sebral ze vzduchu Pumpido.

56

56. Jorge VALDANO - 2:0

56

Argentina právě vstřelila branku!
Jihoameričané se ujímají dvoubrankového vedení a jsou zase o krok blíž zisku prvního titulu na mistrovství světa! Po neúspěšné standardce soupeře rozjela Argentina rychlý brejk. Na jeho konci Enrique uvolnil JORGEHO VALDANA, útočník tváří v tvář gólmanovi zakončil nechytatelně podél jeho levé nohy!

55

Na polovině hřiště se do souboje opřeli Ruggeri a Magath. Úspěšnější byl první jmenovaný, jenže od jeho hlavy se míč odrazil pouze do autu.

54

Brown má problém s pravým ramenem. To ho viditelně bolí, avšak zdá se, že jihoamerický fotbalista se brzy vrátí zpět do hry, zatím hraje Argentina v deseti.

53

Zničehonic zůstal na zemi ležet jediný střelec zápasu José Luis Brown. Na trávník dokonce přiběhly nosítka. Vypadá to ale, že nebudou potřeba.

52

V poslední možné chvíli zabránil možná gólové střele Karl-Heinz Förster. Ten zabránil zakončí z halfvoleje Valdanovi, ten měl nejspíše střílet z první.

51

Andreas Brehme neměl komu a tak to zkusil po lajně sám. Přes Burruchagu neprošel, na vině byl nedovolený zákrok argentinského fotbalisty.

50

Maradona je při chuti! Tentokráte s postavení pohlídal a po pasu Giustina utíkal do šance z pravé strany. Skvěle ho ovšem zkřížil Berthold, jenž soupeři nedovolil zakončit.

49

Defenziva Evropanů úplně pozapomněla na Diega Maradona. Ten se k jejich štěstí rozběhl příliš brzy, vystavil se tedy sám do ofsajdového postavení.

48

Kombinace na krátko Německu hrubě nevyšla. Eder i na dva metry nahrál příliš pomalu, pas vystihl rozběhnutý Julio Olarticoechea.

47

Zatímco Bilardo neměl sebemenší důvod střídat některého ze svých hráčů, tak Franz Beckenbauer k jedné změně sáhl. Nevýrazného Allofse nahradil Rudi Völler.

46

Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Klaus Allofs, přichází Rudi Völler.

46

Začal druhý poločas.
Skončil první poločas finále Mistrovství světa 1986, po němž je blíže zisku titulu Argentina. Ta vede nejtěsnějším možným rozdílem, když se ve 23. minutě prosadil hlavou po centru z přímého kopu José Luis Brown. Jihoameričané jsou jasně lepším týmem, Německo má do druhé půle rozhodně co zlepšovat.

45

První poločas skončil.

44

Z pravé strany vyslal vysoký pas do pokutového území Ditmar Jakobs. Do vzduchu se vyhoupl Karl-Heinz Rumennige, přes dvojici stoperů ovšem nedokázal hlavičkovat dostatečně prudce.

43

Více volného prostoru využil ke střeleckému pokusu Sergio Batista. Rána z nějakých dvaceti metrů postrádala na razanci i přesnosti, Schumacher si připsal snadný zákrok.

42

Standardka nepřinesla Pumpidově svatyni žádné nebezpečí. Matthaus vyslal zajímavý centr, jenže zakončující Rumennige stál v postavení mimo hru.

41

Felix Magath to udělal výborně. U lajny byl sám proti dvěma soupeřům a tak se rozhodl hlavně pokrýt balón. To se povedlo, navíc vybojoval přímý kop po faulu Cuciuffa.

40

Do konce poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou Argentinci do kabin s jednobrankovým vedením v zádech?

39

Digo Maradona se už už chtěl vydat do dalšího úniku, avšak zastavil ho zdvižený praporek pomezního signalizujícího ofsajd. Nahrávka od Batisty skutečně přišla o několik chvil později, než bylo potřeba.

38

Nebo jim to jen Argentina nedovoluje. Jihoameričané jsou skvěle fyzicky připravení, nevypustí jediný souboj o balón. Giusti jen těsně nestihl dlouhý pas vyslaný Enriquem.

37

Zatímco Bilardo může být s výkonem spokojený, tak kouč Beckenbauer na straně Německa co chvíli bezradně kroutí hlavou. Jeho hráči nejspíše neplní plán, který jim před zápasem naordinoval.

36

36. Schumacher včas vystartoval proti Maradonovi

36

Nechybělo mnoho, aby svěřenci trenéra Bilarda vedli o dva góly! Valdano parádní patičkou vyslal za obranu Maradonu, proti němuž ovšem skvěle vystartoval Schumacher. Gólman ve skluzu nešťastně trefil útočníka, od něj se k jeho štěstí odrazil balón mimo branku.

35

Tentokráte zvolili Jihoameričané kombinaci na krátko. Maradona si vyměnil míč s Valdanem a na šestnáctce našel Giustiho, jehož rána z první neprošla skrze houf stojící před brankou.

34

Argentina v posledních minutách jednoznačně dominuje, soupeř se vůbec nedokáže dostat za obrannou polovinu! Po zblokovaném centru následuje další roh.

33

U levé lajny si Julio Olarticoechea krásně pohrál s Briegelem, jenže následně si až moc předkopl míč. Na hrací ploše jej již nezastihl.

32

Ke štěstí středopolaře Argentina z rohového kopu nezahrozila. Diego Maradona odcentroval na přední tyč, z tohoto prostoru odkopl balón do bezpečné vzdálenosti od branky Magath.

31

Norbert Eder neměl dostatečný přehled o situaci, jinak by nejspíše hlavou neodvracel kulatý nesmysl do zámezí, nýbrž si ho zpracoval. Prakticky zadarmo soupeři daroval rohový kop.

30

Půl hodina finále je za námi. Jihoameričané jsou mírně aktivnějším celkem, za což byli odměněni i vedoucím gólem. Německo ale určitě není bez šance na zlaté medaile.

29

Exekuce se chopil sám faulovaný. Diego Maradona střílel na stranu gólmana, s čímž Schumacher viditelně počítal, balón nevyrazil, ale rovnou chytil.

28

Zajímavý přímý kop z ideální vzdálenosti od branky bude rozehrávat i Argentina. Faulem se provinil stoper Förster, který proti Maradonovi nestáhl včas levou nohu.

27

Krásnou samostatnou akci předvedl Diego Maradona. Malý argentinský hráč se krásně proháčkoval mezi třemi protihráči, následně nahrál Enriquemu, jenž narazil na Brehmeho.

26

Svěřenci kouče Bilarda hrají s velkou chutí. Pokračují v útočení, s dalším centrem Burruchagy si tentokráte Harald Schumacher poradil bez problémů.

25

S útočnou agresivitou to přehnal Klaus Allofs. Tak dlouho okopával Ruggeriho, až se brazilský sudí rozhodl odpískat faul. To se forwardovi pochopitelně nelíbí.

24

Bude zajímavé sledovat, jak si Německo poradí se situací, kdy musí dohánět manko soupeře. Hráči v zeleném se okamžitě vrhli do útoku, chtějí vyrovnat co nejdříve.

23

23. José Luis Brown - 1:0

23

Argentina právě vstřelila branku!
Jihoameričané se dostávají do vedení! Argentinci rozehrávali standardku, při níž Schumacher trestuhodně podběhl centr. Situace využil JOSÉ LUIS BROWN, jenž hlavičkou poslal balón do odkryté brány!

22

Německo rozehrávalo standardní situaci z velmi nebezpečné vzdálenosti od branky. Magath místo střele nabil vedle sebe stojícímu Rumennigeovi, jehož ránu do středu pokryl Pumpido.

21

Na polovině hřiště se faulu dopustil Lothar Matthäus, zabránil tak soupeři v nadějně vypadajícím brejku. Hlavní rozhodčí po právu udělil německému středopolaři žlutou kartu.

21

Karl-Heinz Förster působí velmi jistým dojmem. Jako dirigent obrany předvedl dnes druhý klíčový zákrok, když Burruchagovi nedovolil s kulatým nesmyslem otočku s balónem.

20

Brehme musel odkopávat před hlavu, aby zamezil samostatnému úniku, do kterého se už už hrnul Valdano. Vysoký balón u lajny s přehledem zpracoval Jakobs.

19

V ofsajdové pasti se nechal chytit Hector Enrique. Nevšiml si, že Förster zavelel k pohybu vpřed, postavení mimo hru bylo nejméně dvoumetrové.

18

Rychle se rozvíjející brejk zastavil skvělým způsobem Thomas Berthold. Skvěle předpokládal, že Valdano bude hrát na Giustiho, balón odvrátil do zámezí.

17

Za protesty dostává žlutou kartu Diego Maradona. Argentina byla připravená na přímý kop soupeře, který neskončil gólem, avšak rozhodčí jej nechal opakovat kvůli tomu, že ještě nepískl do píšťalky. To se Božskému Diegovi vůbec nelíbilo, neudržel nervy na uzdě a několikrát vztekle rozmáchl rukama. Neodpustil si nejspíše i nějaké to ostřejší slovíčko.

16

První rohový kop rozehrávali němečtí fotbalisté. Výborně proti vysokému centr vyběhl brankář Nery Pumpido, jenž s přehledem schoval míč do koše. Allofs si netroufl jít do souboje.

15

To je o něco lepší! Lotthar Matthaus zničehonic vyslal krásný oblouček za obranu, na nějž si naběhl Felix Magath. Nedokázal si však ideálně poradit se zpracováním, z velkého úhlu nic převratného nevymyslel.

14

V hledišti se ozývá ohlušující pískot. Evropané se totiž stáhli proti vysokému presinku na svou polovinu, Karl-Heinz Förster dokonce malou domů oslovil Schumachera. Takový fotbal se fanouškům nelíbí.

13

Němci uklidňují hru. Úspěšně se probojovali na útočnou polovinu soupeře, kde se snaží o trpělivou kombinaci. Několikrát si nyní míč vyměnili oba stopeři.

12

Kouzla s míčem ukázal Valdano. Kličkou na levou stranu se elegantně zbavil Brehmeho, načež přetáhl centr na Maradonu. Ten z velkého úhlu nepřekvapil Schumachera.

11

Na druhý pokus už si Norbert Eder vedl o poznání lépe. Kulatý nesmysl si pustil po lajně a snažil se odcentroval, skluzující Jose Brown dokázal míč zblokovat do zámezí.

10

Úvod střetnutí naznačuje, že budeme sledovat velmi vyrovnanou bitvu, v níž by o osudu střetnutí mohla rozhodnout jediná chybička. U lajny podklouzl Eder, Argentina má aut.

9

Nepovedený centr Maradony pořádně vystrašil gólmana Schumachera. Balón se totiž neočekávaně kroutil do branky, navíc nabral velkou výšku. Brankář konečky prstů odvrátil míč před dobíhajícím Valdanem.

8

Lotthar Matthaus zakroutil míč na hranici penalty, kde vyskakoval Rumennige, avšak stoper Brown vyletěl ještě o něco výše.

7

Bude se kopat standardní situace. Na polovině hřiště Oscar Ruggeri nebezpečně zajel do Edera, hlavní rozhodčí sáhl zatím jen k ústní domluvě.

6

První střela na branku se do statistik nezapočítá. Jorge Valdano dostal pěknou přihrávku do pokutového území, slabou střelu na střed ovšem Schumacher zpacifikoval. Zasahovat nemusel, forvard totiž stál v ofsajdu.

5

Jelikož se hraje v Mexiku, tak má Argentina pochopitelně obrovskou převahu v hledišti. Je tu i poměrně hodně německých fanoušků, avšak se soupeřem se nemohou měřit ani zdaleka.

4

První kontr ale patřil Evropanům. Po levé lajně se snažil procpat do šance Rumennige, za svá záda ho ovšem nepustil pozorný Cuciuffo.

3

Lze očekávat, že Jihoameričané budou opět spoléhat především na Diega Maradonu, jenž se postaral o všechny zásahy ve čtvrtfinále i následném semifinále.

2

Finále Mistrovství světa 1986 právě začalo! Argentina vstoupila do utkání v tradičních modro-bílých dresech, Němci dnes hrají v zeleném.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Argentina: Pumpido – Cuciuffo, Brown, Ruggeri – Giusti, Burruchaga, Batista, Enrique, Olarticoechea – Valdano, Maradona (C)
Náhradníci: Islas, Zelada – Passarella, Clausen, Garre, Bochini, Borghi, Tapia, Trobbiani, Almirón, Pasculli

Německo: Schumacher – Berthold, Förster, Jakobs, Briegel, Brehme – Eder, Magath, Matthäus – Rummenigge (C), Allofs
Náhradníci: Stein, Immel – Herget, Augenthaler, Littbarski, Allgöwer, Thon, Rahn, Rolff, Völler, Hoeneß

Rozhodčí: Arppi Filho (BRA) – Fredriksson (SWE), Ulloa Morera (CRC).
Cesta Německa turnajem

Německo odehrálo v roce 1982 ve Španělsku skvělý turnaj. Došlo až do finále, v němž nakonec podlehlo Itálii 1:3 a bralo stříbrné medaile. V Mexiku se fotbalisté tohoto mužstva chtěla pokusit o podobný počin. Kvalifikaci zvládli na výbornou, ve skupině, v níž bylo i Československo, postoupili z první pozice.

Základní skupina německým fotbalistům vůbec nevyšla. Po remíze 1:1 s Uruguayí sice přišla výhra 2:1 nad Skotskem, avšak závěrečná překvapivá porážka 0:2 s Dánskem odsoudila Němce na konečné druhé místo. Ani v osmifinále nepředvedli svěřenci trenéra Beckenbauera přesvědčivý výkon, vítězství 1:0 nad Marokem vystřelil v závěrečných minutách Matthäus. Ve čtvrtfinále Německo sehrálo duel proti domácímu výběru. Za stavu 0:0 došlo střetnutí do penalt, v nichž se v týmu našich západních sousedů nikdo nemýlil, zatímco za Mexiko selhali hned dva exekutoři. V semifinále diváci v Guadalajaře sledovali zápas Německa s Francíí, v němž se konečně hrál pořádný fotbal, Němci zvítězili 2:0 a úspěšně tak obhájili finálovou účast z před čtyř let.
Cesta Argentiny turnajem

Fotbalisté Argentiny jeli do Mexika obhajovat účast v osmifinálové skupině na španělském šampionátu. Tento výsledek lze hodnotit poměrně pozitivně, neboť hráči vypadli na úkor pozdějšího vítěze celého mistrovství Itálie. Kvalifikační boj o postup na hlavní turnaj do Střední Ameriky nedělal Jihoameričanům žádné potíže, ve skupině s Peru, Kolumbií a Venezuelou obsadili první příčku.

Svěřenci trenéra Bilarda zahájili šampionát proti Jižní Koree, kterou porazili jasně 3:1. Následovala cenná remíza s obhájcem titulu Itálií, vítězství 2:0 nad Bulharskem zajistil Argentině postup z prvního místa skupiny. V osmifinále si Jihoameričané poradili s houževnatou Urugayí těsně 1:0, vítězství 2:1 nad Anglií ve čtvrtfinále vystřílel Maradona. Mezi nejlepšími čtyřmi se Argentině postavila Belgie, proti níž opět úřadoval Maradona, jenž vsítil jediné dva góly střetnutí.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní odpoledne! V době, kdy svět ochromila pandemie koronaviru si prostřednictvím historického textového přenosu připomeneme finálové utkání mistrovství světa z roku 1986, v němž se Argentina utkala s Německem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

Argentina – Německo

3:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 23. Brown, 56. Valdano, 84. Burruchaga – 74. Rumennige, 81. Völler

Karty:   17. Maradona (ARG), 77. Olarticoechea (ARG), 81. Enrique (ARG), 85. Pumpido (ARG) – 21. Matthäus (GER), 62. Briegel (GER)

Argentina: Pumpido – Cuciuffo, Brown, Ruggeri – Giusti, Burruchaga, Batista, Enrique, Olarticoechea – Valdano, Maradona (C)
Náhradníci: Islas, Zelada – Passarella, Clausen, Garre, Bochini, Borghi, Tapia, Trobbiani, Almirón, Pasculli

Německo: Schumacher – Berthold, Förster, Jakobs, Briegel, Brehme – Eder, Magath (62. Hoeneß), Matthäus – Rummenigge (C), Allofs (46. Völler)
Náhradníci: Stein, Immel – Herget, Augenthaler, Littbarski, Allgöwer, Thon, Rahn, Rolff, Völler, Hoeneß

Rozhodčí: Arppi Filho (BRA) – Fredriksson (SWE), Ulloa Morera (CRC)

Diváci: 114 600