Menu

Fotbal

Mistrovství světa 1986

Argentina – Německo

3:2

konec (1:0)

09.04.2020, 14:00 • Aztécký stadion, Ciudad de México • Finále • Milan Huppert

85

Dnes již třetí žlutou kartu obdržel jeden z hráčů Argentiny za zdržování. Tentokráte jím je gólman Nery Pumpido, jenž se zdráhal s rozehrávkou od brány.

81

Němci se chystají na rohový kop, z něhož už jeden gól dali! Ještě předtím inkasoval žlutou kartu Héctor Enrique, který stál rozehrávajícímu hráči příliš blízko a nechtěl se vzdálit.

77

Julio Olarticoechea dlouho otálel s rozehrávkou autu. Nezrychlil ani po důrazném pobídnutí od rozhodčího, od nějž následně obdržel žlutou kartu.

62

Druhou žlutou kartu v týmu Německa inkasuje Hans Peter Briegel. Jeho faul nebyl ničím vyjímečný, o kartě rozhodly jeho následné zbytečné řeči.

21

Na polovině hřiště se faulu dopustil Lothar Matthäus, zabránil tak soupeři v nadějně vypadajícím brejku. Hlavní rozhodčí po právu udělil německému středopolaři žlutou kartu.

17

Za protesty dostává žlutou kartu Diego Maradona. Argentina byla připravená na přímý kop soupeře, který neskončil gólem, avšak rozhodčí jej nechal opakovat kvůli tomu, že ještě nepískl do píšťalky. To se Božskému Diegovi vůbec nelíbilo, neudržel nervy na uzdě a několikrát vztekle rozmáchl rukama. Neodpustil si nejspíše i nějaké to ostřejší slovíčko.

Argentina – Německo

3:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 23. Brown, 56. Valdano, 84. Burruchaga – 74. Rumennige, 81. Völler

Karty:   17. Maradona (ARG), 77. Olarticoechea (ARG), 81. Enrique (ARG), 85. Pumpido (ARG) – 21. Matthäus (GER), 62. Briegel (GER)

Argentina: Pumpido – Cuciuffo, Brown, Ruggeri – Giusti, Burruchaga, Batista, Enrique, Olarticoechea – Valdano, Maradona (C)
Náhradníci: Islas, Zelada – Passarella, Clausen, Garre, Bochini, Borghi, Tapia, Trobbiani, Almirón, Pasculli

Německo: Schumacher – Berthold, Förster, Jakobs, Briegel, Brehme – Eder, Magath (62. Hoeneß), Matthäus – Rummenigge (C), Allofs (46. Völler)
Náhradníci: Stein, Immel – Herget, Augenthaler, Littbarski, Allgöwer, Thon, Rahn, Rolff, Völler, Hoeneß

Rozhodčí: Arppi Filho (BRA) – Fredriksson (SWE), Ulloa Morera (CRC)

Diváci: 114 600