Menu

Fotbal

Liga mistrů

Tottenham Hotspur – RB Lipsko

0:1

konec (0:0)

19.02.2020, 21:00 • Tottenham Hotspur Stadium (Londýn) • Osmifinále • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 2.77 3.46 2.67 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:17. (23:00:16)
Pět nastavených minut uplynulo a úvodní osmifinálový zápas končí. Lipsko si z trávníku Tottenhamu odváží cenné vítězství 1:0!

Fotbalisté Lipska vkročili do utkání ve velkém stylu. Hned po několika sekundách se dostal k nebezpečné střele Patrik Schick, ale z hranice vápna poslal míč jen vedle branky. Následně mohl pálit i Werner, Lloris byl však od samého začátku plně koncentrován. Ke slovu se dostal také Tottenham, když Bergwijnovi střelu musel vytahovat od své tyče Péter Gulácsi. Výtečnou akci rozehráli hráči německého týmu i po více než půlhodině hry, ale Wernera opět vychytal pohotovým zákrokem Hugo Lloris.

Po změně stran se tempo utkání postupně stupňovalo. Po Aurierově centru tečoval míč před Gulácsim Lucas Moura, ale maďarský gólman byl opět připraven. Následně přišel nešikovný zákrok Bena Daviese ve vápně na Laimera a sudí Cakir ani na moment neváhal s odpískáním penalty. Tu s velkým klidem proměnil Timo Werner a poslal Lipsko do vedení. Také Patrik Schick se mohl zapsat mezi střelce a podtrhnout tak svůj vynikající výkon, ale v jasné šanci nedokázal Llorise propálit. Z velkého přímého kopu nebyl daleko od vyrovnání Lo Celso, ale perfektní zákrok předvedl znovu Gulácsi.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Érik Lamela si ještě v samém závěru zápasu vykoledoval žlutou kartu. Střídající záložník Tottenhamu nepříjemně trefil loktem do hlavy Sabitzera.

90+4

Nápor Spurs sice postupně narůstá, ale Winksova střela bez razance z velké dálky nemohla Pétera Gulácsiho překvapit. Maďarský gólman viděl míč dlouho dopředu a snadno zasáhl.

90+3

Domácí sice získali míč na Haidarovi, ale ihned poté přišla mizerná přihrávka Winkse. Tottenham se přece jen dostal s míčem až k pokutovému území soupeře.

90+2

Lipsko musí hrát v deseti. Ampadu má totiž zdravotní potíže a musel s krvavým šrámem opustit hrací plochu a je aktuálně v péči lékařů.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned pět minut.

90

Tanguy NDombèlé to tentokrát zkusil po zemi. S Bergwijnem se prokombinoval až do vápna, kde předložil míč Mourovi. Ani sedmadvacetiletý Brazilec nezamířil přesně mezi tři tyče.

89

Od Daviese putoval míč až na samotný hrot. Lucas Moura je ale v útoku až příliš osamocený a Tottenham se nedokázal dostat do hry dlouhými nákopy.

88

Souhra střídajících hráčů málem Lipsku vyšla. Forsberg si narazil s Poulsenem a právě dánský útočník nebezpečně zakončoval z hranice vápna. Balon však srazil na roh Davies.

87

Po rohovém kopu se dral po balonu Lucas Moura, ale narazil jen do silově vybavenějšího Poulsena a skončil na zemi. Tentokrát se ale nepíská a tak bude rozehrávat Péter Gulácsi.

86

Faulů v závěru zápasu přibývá. Tentokrát skončil po kontaktu s Halstenbergem na trávníku Lucas Moura. Lamelovu ránu přes zeď vytáhl skvělý Gulácsi.

85

Poslední minuty patří Spurs. Aurierův centr z pravé strany si ale pohlídal Gulácsi, který balon sebral přímo do rukavic. Obrana Lipska si může na moment oddechnout.

84

Opět rozehrával standardní situaci domácího týmu Giovani Lo Celso. Tentokrát ale argentinský záložník trefil jen obrannou zeď a Lipsko se mohlo osvobodit.

83

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Konrad Laimer, přichází Emil Forsberg.

83

Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Konrad Laimer zůstal bez cizího zavinění na trávníku a potřebuje ošetření.

82

Aurier si posouval míč kolem Klostermanna, poté ale po lehkém kontaktu skončil na trávníku. Hlavní rozhodčí Cakir faul neodpískal a tak balon dojel až za koncovou čáru.

81

Po několika tvrdších zákrocích ve středu pole se dostal k míči Érik Lamela. Na levé straně se nabízel Lo Celso, ale než se domácí přesunuli k vápnu, tak už byla obrana hosté v plné síle.

Tottenham Hotspur – RB Lipsko

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 58. Werner (pen.)

Karty:   10. Lo Celso (TOT), 56. B. Davies (TOT), 90+4. Lamela (TOT) – 12. Sabitzer (RBL), 33. Werner (RBL), 72. Nkunku (RBL)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:17.

Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, D. Sánchez, Alderweireld, B. Davies – G. Fernandes (65. Lamela), Winks – Lo Celso, Alli (64. NDombèlé), Bergwijn – Lucas Moura.
Náhradníci: Gazzaniga – Vertonghen, Lamela, Dier, NDombèlé, Skipp, Tanganga.

RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Ampadu, Halstenberg – Mukiele, Sabitzer (C), Laimer (83. Forsberg), Angeliño – Nkunku (74. Haidara), Schick (77. Y. Poulsen), Werner.
Náhradníci: Mvogo – Haidara, Y. Poulsen, Forsberg, Lookman, H. Wolf, Olmo.

Rozhodčí: Cüneyt Çakır – Bahattin Duran, Tarik Ongun (vš. TUR)

Odveta: RB Lipsko - Tottenham 3:0