Menu

Hokej

Extraliga dorostu - o pořadí v play-off

HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice

0:5

konec (0:0, 0:2, 0:3)

13.02.2020, 18:00 • DRFG arena • 15. kolo • Jan Tajzler (@HonzaTajzler)

Utkání končí a Pardubice slaví tříbodové vítězství, které stvrdili dominantním výkonem ve třetí třetině. Naopak trápení brněnských dorostenců pokračuje i nadále, modrobílí připsali pátou porážku v řadě. Dynamo se díky tříbodovému zisku dostává do kontaktu s elitní čtveřicí skupiny O pořadí v play-off. Z Brna je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost při sledování přenosu a přeji vám hezký zbytek večera. (20:04:43)

Konec zápasu.

59:49

Na kotouč si sáhne ještě brněnský brankář Bizoň, jenž musel krotit střelu Vašíčka.

59:06

Kometa ještě usiluje o čestný úspěch, po střele Němce poskakoval kotouč kolem pardubické branky, ale nikdo v modrobílém nebyl schopný jej dorazit za záda Marosseho.

58:00

Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:39

Chabada si nyní šikovně narazil s Herčíkem, aby se po pravém křídle rozjel vstříc Bizoňovi, ten však postup pardubického hráče zastavil pohotovým zákrokem lapačkou.

55:53

Dynamo právě vstřelilo branku!
Pardubice prezentují svou sílu a přidávají pátou brankou do sítě Brna! Povedená kombinace začala v obranném pásmu u Joudala, jenž poslal pas na Kloze, ten upaloval vstříc Bizoňovi a mohl i zakončit, ovšem stačil ještě vylepšit pozici FRANTIŠKU FORMÁNKOVI, jenž umístil puk pod víko brněnské svatyně. Asistence: Matěj Kloz, Filip Joudal.

55:07

Brněnský Sedláček nyní přesprintoval skoro celé hřiště, aby dojel nahozený kotouč a ještě ohrozil pardubickou branku bekhendem, Marossy ovšem jeho počínání kontroloval.

53:53

Dynamo právě vstřelilo branku!
Pardubice využívají přesilovou hru! Od modré čáry se do puku opřel Kubíček a jeho střelu šikovně usměrnil za Bizoňova záda DOMINIK PAVLATA. Asistence: Petr Kubíček, Vojtěch Tvrdík.

52:46

Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Řehák – 2 min., podrážení).

52:46

Ihned po návratu z trestné lavice se Herčík dostal k samostatnému úniku, snažil se prostřelit Bizoně nad lapačku, ovšem brněnský brankář dokázal pardubického nájezdníka vychytat.

52:34

Dynamo kompletní.

51:59

Kometa se pokouší o alespoň čestný úspěch, jenže ani Šalé nenašel recept na zatím bezchybného brankáře Marosseho.

51:01

K odraženému puku se mezi kruhy dostal Pigl, ale jeho střela byla sražena mimo pardubickou branku.

50:34

Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Herčík – 2 min., hákování).

50:01

Dynamo se ihned pustilo do útočení a v kompletním počtu hráčů dělá brněnské obraně problémy.

49:38

Dynamo hraje v plném počtu.

49:06

Dynamo právě vstřelilo branku!
Pardubice se prosazují ve vlastním oslabení! Rozehrávku domácího týmu Východočeši aktivně napadali a střeleckou pozici z toho vytěžil DANIEL BURDA, jenž z mezikruží propálil Bizoně. Asistence: Filip Joudal.

48:32

Dynamo vyhazuje.

48:06

Sedláček se dlouho mazlil s pukem, nakonec z levého kruhu vypálil, Marossy střelu vyrazil, ovšem Kometa se nadále drží na puku.

47:38

Brněnský Harmim uháněl do slibného brejku, byl však nedovoleně zastaven Petrem Kubíčkem, pardubický obránce putuje na trestnou lavici za držení.

47:07

Pardubice jsou po přesilové hře nadále aktivní, další slibnou střelu si připsal Štetka, ovšem Bizoň byl tentokrát proti pardubickému útočníkovi úspěšný.

46:15

Sedláčkovi se nyní podařilo vyvézt kotouč a Kometa posílá na led čerstvé síly.

45:52

Kometa kompletní a Pigl spěchá pomoci uzamčené čtveřici spoluhráčů.

45:19

Hebek znovu pálil od modré, tentokrát Bizoně pořádně protáhl a Dynamo se stále drží na puku.

44:34

Kloz nyní zpoza branky vyzval ke skórování Chabadu, ten však nedokázal z bezprostřední blízkosti propálit Bizoně!

44:12

Hebekovu střelu Bizoň vyrazil, Dynamo pokračuje v kombinaci.

43:52

Štetka v signalizované výhodě předhodil kotouč Burdovi, ten si jej však nedokázal zpracovat. Dynamo si však zahraje přesilovou hru, dvě minuty za faul kolenem fasuje Martin Pigl.

43:11

Brněnská obrana nyní ustála další nápor Pardubic a odvrací hru směrem k pardubické brance.

42:26

Formánek se dostal ke střele z mezikruží, brněnskou branku však přestřelil.

42:14

Po svižném úvodu se nyní poprvé přerušuje, zakázané uvolnění Komety stěhuje hru před Bizoně.

40:54

Oba celky se do třetí třetiny pustily s velkou chutí a útočné akce se střídají na obou stranách.

40:01

Začala třetí třetina.
Začátek prostředního dějství přinesl otevření brankového účtu zápasu, o které se postaral přesnou trefou pardubický Daniel Herčík. Většina druhé třetiny se nesla ve znamení bojovného hokeje. Zajímavou pasáží byla polovina základní hrací doby, kdy se slibné brankové příležitosti střídaly na obou stranách, v těchto chvílích se vyznamenali i oba brankáři. Dynamu se pak v závěru druhé periody podařilo odskočit do dvoubrankového vedení, když svůj únik přesně zakončil Pavol Štetka. Podaří se Kometě ještě zdramatizovat utkání a pokusit se o smazání dvoubrankového manka? Na to si budeme muset počkat do 19:34, kdy startuje třetí třetina.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:27

Dynamo právě vstřelilo branku!
Dynamo odskakuje do dvoubrankového náskoku! Kotouče se ve středním pásmu chopit PAVOL ŠTETKA, jenž se přesnou střelou postaral o překonání brankáře Bizoně. Asistence: Dominik Pavlata, Jakub Koudelka.

38:40

Nyní se do pardubického pásma rozjel Otava podporování Horkým, nakonec se prvně jmenovaný odhodlal zakončit, Marossy vyrazil jeho pokus ramenem.

37:32

Po střele Němce se po dorážce před branou Pardubic natahoval Sedláček, ovšem ani tentokrát se mu nepodařilo najít recept na hostujícího brankáře.

36:24

Na ledě se nyní nic moc neděje, kotouč putuje ze strany na stranu a při pokusu o útočnou akci se oba celky často dostávají do ofsajdu.

34:33

Slibná akce v podání domácího Sedláčka, jenž se z levé strany rozjel a vymíchal pardubickou obranu, k dokonalosti scházelo jen překonání brankáře.

33:44

Hra se nyní hodně kouskuje, Kometa v ofsajdu.

33:06

Pardubice rychle otočily hru a prudkou střelou do protipohybu brankáře se prezentoval Formánek, Bizoň kotouč zachytil do své lapačky.

32:34

Šalé nyní vložil hůl do prudké střely Fajmona, čímž připravil zajímavou příležitost Komety, ovšem postřeh předvedl také brankář Marossy.

30:58

Kloz nyní dojel nahozený kotouč a pohotovou přihrávkou jej předložil Herčíkovi, ten po své okamžité koncovce už zvedal ruce, ale na poslední chvíli zasáhla lapačka brankáře Bizoně!

29:55

S šancemi se nyní roztrhl pytel, po přihrávce Matušky mohl přečíslení Pardubic zakončit Nekvinda, zamířil však těsně mimo brněnskou klec!

29:10

Na druhé straně byl blízko po přihrávce Fajmona ke srovnání Harmim, ale také Marossy se prezentoval povedeným zákrokem betonem!

28:48

Pardubický Pavlata se nyní svižnou jízdou dostal za obranné linie Brna a snažil se zvýšit skóre hostů, beton Bizoně však nepřehodil!

27:58

Sedláček se nyní snažil pozvednout útok Brna a rozjel se po pravém křídle vstříc pardubické brance, jeho lišácké zakončení mezi betony Marosseho však úspěch neslavilo.

27:17

Kometě se podařilo otupit pardubický nápor, ovšem modrobílí se sami k ničemu nedostávají.

26:22

Až nyní se píská ofsajd a unavená pětice brněnských hráčů může vystřídat.

26:00

Dynamo stupňuje svůj nápor, střela Kubíčka skončila mimo, přesto Východočeši pokračují v útočné akci.

25:27

Nyní už se Pardubice usadily v útočném pásmu, ovšem obrana Komety pracuje zodpovědně a nepřipouští přímé ohrožení Bizoňovy branky.

24:05

Kometě se nyní daří bránit střední pásmo a Dynamo se tak nemůže dostat do útočné akce.

23:07

Pardubice jsou kompletní.

22:41

Po střele Fajmona se snažil o dorážku Němec, pardubická obrana tuto situaci ustála a kotouč míří k Bizoňovi.

22:05

Burda s Koudelkou se pokoušeli o přečíslení dva na jednoho, to však včasným obranným zákrokem uhasil vracející se Sedláček a Brno zakládá protiútok.

21:30

Šalé se dostal ke střele z hranice pravého kruhu, branku přestřelil.

21:07

Kometa bude mít příležitost rychle srovnat. Pavol Štetka prudce zabrzdil před Bizoněm a brněnského brankáře osprchoval sněhem, za což fasuje dvouminutový trest za nesportovní chování.

20:52

Dynamo právě vstřelilo branku!
Pardubice otevírají skóre utkání! Přečíslení dva na jednoho zakončil přesně DANIEL HERČÍK. Asistence: Matěj Kloz.

20:22

Herčík si připravil první střelecký pokus druhé třetiny, Bizoň jeho střelu vyrazil a natahoval se po odraženém kotouči, nakonec mu pomohli jeho spoluhráči v obraně.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvodní dějství je za námi a hrstka přítomných fanoušků zatím na branku čekala marně. Pardubice měli po většinu první třetiny více ze hry a připravili si několik zajímavých střeleckých pokusů, které však červené světlo za brankou Komety nerozsvítily. Kometa se do největších příležitostí dostala paradoxně při vlastním oslabení, ale úniky Sedláčka a následně Šalého nebyly zužitkovány. Prostřední dějství vypukne v DRFG areně v 18:47.

20:00

První třetina skončila.

19:49

Kometa hraje v plném počtu.

18:54

Další slibný pokus Komety při vlastním oslabení, tentokrát se do úniku dostal Šalé, svou kličkou do bekhendu měl namířenou mezi betony pardubického brankáře, ten je však stačil včas sklepnout k sobě!

18:37

Kometa měla největší šanci při vlastním oslabení! Kombinaci hostů vystihl Sedláček a řítil se zcela osamocen na Marosseho, zkusil kličku do bekhendu ale branku těsně minul!

18:14

Po střele Chabady se kotouč svezl do středního pásma.

17:49

Komplikace pro Kometu, ta se bude muset po dobu čtyřiačtyřiceti vteřin bránit ve třech proti pěti, viníkem této situace je Jaroslav Řehák, jenž odpyká dvouminutový trest za hákování.

16:43

Štetka si najel do střelecké pozice na pravém kruhu, zamířil do levého růžku brněnské svatyně, kde však jako první byla vyrážečka domácího brankáře.

16:33

Kometa se bude muset podruhé v utkání bránit, tentokrát je potrestána lavička domácího týmu za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odsedí Adam Horký.

15:27

Po vhazování se do přímého ohrožení brněnské branky dostal Formánek, Bizoň však dokázal pohotově vyrazit!

15:22

Bizoň nyní kotouč raději přikryl pod svou lapačku, nyní se hra opět stěhuje před branku Komety.

14:30

Boltvan se dostal ke střele z levého kruhu, ale jeho pokus nemohl nadělat pozornému brankáři Marossemu příliš velké problémy, vhazuje se před brankou Dynama.

13:42

Kometa hraje v plném počtu.

13:25

Dynamu se početní výhoda příliš nedaří, rozehrávka hostů končí na zakázaném uvolnění.

13:13

Znovu míří kotouč až k pardubickému brankáři.

12:52

Kometa se po dobré práci Fajmona osvobozuje.

12:19

Formánkova střela skončila mimo a po mantinelu se svezla až do středního pásma, Pardubice tedy musejí vyklidit útočnou třetinu a začít znovu.

11:42

Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Horký – 2 min., faul loktem).

09:59

Formánek vystihl kombinaci Brna a postupoval po pravém křídle do útoku, puk předložil mezi kruhy Herčíkovi, jenže ten místo zakončení volil přihrávku Klozovi, který to měl z ostrého úhlu už příliš těžké, kotouč tak skončil v moci brankáře Bizoně.

08:55

Zakázané uvolnění Komety je celkem častým důvodem k přerušení, hra se stěhuje před Bizoně.

08:14

Pardubicím neschází aktivní pohyb, mají více ze hry a domácí tým přehrávají, jenže zatím se to neprojevilo ve skóre a do výraznějších šancí se červenobílí v posledních okamžicích také nepropracovali.

06:04

Kometa se snaží srovnat tempo hry s favoritem, ovšem obrana Pardubic znovu zvládla pokus modrobílých o útočnou kombinaci.

05:19

Kloz nyní dokázal individuální akcí přebruslit brněnskou obranu a bekhendem chtěl předložit kotouč Herčíkovi, tomu však v zakončení zabránil vracející se obránce Komety.

04:52

Po vhazování se ke střele z voleje dostal Řehák, pardubický brankář si připsal druhý úspěšný zákrok v utkání.

04:47

Zakázané uvolnění Pardubic stěhuje hru před Marosseho.

04:22

Kometa poprvé ohrozila branku Pardubic, Svoboda poslal pas do středního pásma, kde byla na pravém křídle rozjetý Horký a prudkou střelou z kruhu prověřil brankáře Marosseho, jenž musel střelu brněnského střelce vyrazit.

03:38

Obrana Komety musela být znovu ve střehu, po nahození Kubíčka poskakoval kotouč v brněnském brankovišti, Bizoň se však stačil orientovat a hru přerušil.

03:11

Přítomnost brněnských hráčů v obranném pásmu Pardubic nenadělala hostujícím hráčům příliš velké problémy a zakládají znovu protiútok.

02:45

Kometa znovu posílá kotouč na zakázané uvolnění.

02:26

Pardubice jsou v úvodu aktivnějším týmem, Kloz nyní připravil střeleckou pozici Chabadovi, ten však branku Brna minul.

02:05

Hra se po zakázaném uvolnění Brna vrací před Bizoně.

01:38

Kometa se vymanila z obranného pásma, ale pozorní Východočeši ji nepovolují tvořit kombinaci.

00:44

Po vhazování předvedl hbitý pohyb Kloz a stejným způsobem také zakončil, Bizoň pohotově vytáhl svou lapačku a vhazování před brněnskou brankou se bude opakovat.

00:39

Formánek nyní prověřil Bizoně střelou z mezikruží, kterou brněnský brankář vyrazil, pardubický Formánek však odražený kotouč dojel a ještě to zkoušel bekhendem, ale ani napodruhé neuspěl.

00:06

Na úvodním vhazování byli úspěšnější domácí, ale ihned posílají kotouč na zakázané uvolnění.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Kometa Brno: Bizoň (Korček) – Řehák, Fajmon, Běhůnek, Ulbricht, Eich, Němec, Svoboda – Nesvadba, Nekvapil, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan.

HC Dynamo Pardubice: Marossy – Hebek, Vašíček, Kubíček, Joudal, Tvrdík, Koudelka, Chabada, Panchartek – Pavlata, Matuška, Herčík, Kubíček, Formánek, Nekvinda, Burda, Štetka.

Rozhodčí: Brzobohatý – Měkýš, Zábršová.
HC Kometa Brno:

Brněnský dorost se drží v postupové šestnáctce s bezpečným desetibodovým náskokem na 17. Přerov. Nepříliš lichotivé postavení v tabulce odráží i poslední výsledky brněnské Komety. Jihomoravané z posledních pěti utkání slavili pouze jednou, když nečekaně uspěli na ledě favorizovaného Hradce Králové 3:2. V dalších čtyřech případech se ovšem znovu museli poklonit kvalitám soupeřů. Do Brna si dokonce přijel pro body i poslední Havlíčkův Brod, jenž pod Špilberkem uspěl 4:2. Následovaly porážky v Chomutově 3:5, doma s Litvínovem 2:3 a v Mladé Boleslavi 3:5.

Kometa v případě úspěchu zůstane nadále na 15. místě tabulky, k výraznějšímu posunu v tabulce by svěřenci trenérů Brabence a Moskala potřebovali zaznamenat vítěznou sérii. Nastartují ji v domácím prostředí proti Dynamu?
HC Dynamo Pardubice: 

Pardubice se před reprezentační pauzou prezentovaly kolísavou formou. Klíčovým faktorem v posledních pěti utkání východočeského celku bylo prostředí. Zatímco venku se Dynamu nepodařilo bodovat ani v jednom případě, postupně padli v Plzni 0:8, Karlových Varech 3:4 a Vítkovicích 2:3, v domácím prostředí si zlepšili chuť, když pokořili Litvínov 2:1 a naplnili roli favorita proti přerovským Zubrům 5:1.

Aktuálně jsou Pardubice na 6. pozici se ziskem jednačtyřiceti bodů. V případě úspěchu na brněnské půdě se mohou dotáhnout na 5. Plzeň a udržet kontakt s elitní čtverkou.
Hezký čtvrtek z jihu Moravy, kde je dnes na programu pokračování Eliod extraligy dorostu. Po reprezentační pauze se ve skupině O pořadí v play-off odehraje 15. kolo, ve kterém domácí Kometa změří síly s celkem Pardubic. Východočeši přijíždějí pod Špilberk v roli favorita, neboť v tabulce je dělí rozdíl sedmnácti bodů.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice

0:5

konec (0:0, 0:2, 0:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 21. Herčík (Kloz), 40. Štetka (Pavlata, Koudelka), 50. Burda, 54. Pavlata (Kubíček, Tvrdík), 56. Formánek (Kloz, Joudal)

HC Kometa Brno: Bizoň (Korček) – Řehák, Fajmon, Běhůnek, Ulbricht, Eich, Němec, Svoboda – Nesvadba, Nekvapil, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan.

HC Dynamo Pardubice: Marossy – Hebek, Vašíček, Kubíček, Joudal, Tvrdík, Koudelka, Chabada, Panchartek – Pavlata, Matuška, Herčík, Kubíček, Formánek, Nekvinda, Burda, Štetka.

Rozhodčí: Brzobohatý – Měkýš, Zábršová

Průběh zápasu
1. třetina
11:42 KOM 2 Horký, faul loktem
16:33 KOM 2 Horký, příliš mnoho hráčů
17:49 KOM 2 Řehák, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
20:52 PCE 0:1 Herčík (Kloz)
21:07 PCE 2 Štetka, nesportovní chování
39:27 PCE 0:2 Štetka (Pavlata, Koudelka)
Po 2. třetině
3. třetina
43:52 KOM 2 Pigl, faul kolenem
47:38 KOM 2 Kubíček, držení
49:06 PCE 0:3 Burda
50:34 PCE 2 Herčík, hákování
52:46 KOM 2 Řehák, podrážení
53:53 PCE 0:4 Pavlata (Kubíček, Tvrdík)
55:53 PCE 0:5 Formánek (Kloz, Joudal)
Konec