Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference FC Slovan Liberec

konec

11.02.2020, 13:30 • RR

Ode mě je to již pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost a přeji krásný zbytek dne. (14:21:26)
Pavel Hoftych o útoku: Není to o Imadu Rondičovi, čekáme víc gólů od Tomáše Malinského. Hodně nám za podzim dluží Jan Kuchta, do konce soutěže to bylo slabé. Baluta umí dávat góly i ostatní kluci ze středu zálohy.

Zdeněk Koukal: Myslím, že každý trenér by chtěl mít v týmu, dva tři dobré hráče. Všeobecně za klub pracujeme na příchodech. Není to jednoduché vzhledem k postu útočníka, žádnou druhou variantu jsme připravenou neměli. Přestupní termín běží. Myslím, že jednoho jména se ještě dočkáme.

Pavel Hoftych: Konkurenceschopností mužstvo rostlo. Trochu nám tlačí kraje a i útok.

Pavel Hoftych o příchodu mladého talentovaného hráče: Taky to může být varianta. Byli bychom rádi, kdyby přišel hráč atakovat základní sestavu. Nechceme přivézt 33letého kluka na půl roku. Musí si to sednout. Musíme být přesvědčení, že nám to pomůže hned, nebo do budoucna.

Pavel Hoftych o Spartě a zranění hráčů: To právě vůbec říkat nebudu. Lámeme si hlavu, zdravotní stav si zhodnotíme v pátek a podle toho se rozhodneme.
Zdeněk Koukal o Janu Kuchtovi: Projevili jsme zájem, aby u nás zůstal. Naše klubová filosofie k tomu nabádá, abychom chtěli hráče na přestup. Jsme blízko dohody, aby se stal Honza Kuchta naším hráčem.
Radim Breite: Beru to spíš tak, že mě osobně odešel kamarád. Můžu mu poblahopřát a říct mu hodně štěstí do kariéry. Víc bych to rozebírat nechtěl. Myslím, že k sobě na hřišti budeme mít, doufám, daleko, může být kamarádství, ale když hrajete o body, tak v těch 90 minutách jde kamarádství stranou. Nemám vůbec strach.
Pavel Hoftych o odchodu Petara Musy: U Petara jednání probíhala už v prosinci. Hodně jsme to řešili, byla cesta, kdy jsme se shodli včetně Petara, že by měl zůstat. Nevidím do Slavie, ale asi rozhodl odchod Milana Škody. Bylo to nečekané, byli jsme v úterý na hotelu v Praze a v úterý večer Petar nakonec odchází do Slavie, blesková akce. V tuto chvíli už jsme nepočítali s odchodem Petara. Mužstvo na něj bylo zvyklé.
Pavel Hoftych o Jakubu Hromadovi a Imadu Rondićovi: Chyběla mu herní praxe. Není to sto procent, ale jde o pracovitého hráče. Co se týče Rondiće, šlo pro nás o neznámou. Je poctivý, rychlý. Mohla by to být alternativa za Petara Musu. Jde o talentovaného fotbalistu. Z mladých se jeví dobře Kristian Michal, jenž prošel už béčkem, kde byl dva a půl roku. Teď se stal plnohodnotným hráčem A-týmu.
Pavel Hoftych: Ze sezonou jsme byli spokojeni od desátého kola, pak jsme výsledky stabilizovali. 16 branek nám odešlo, Petar Musa a Roman Potočný odešel. Budeme potřebovat, aby byly branky nahrazeny a abychom vyztužili defenzivu. Chceme držet příčky, které nám zaručují boj o evropskou kvalifikaci.

Radim Breite: Je pro nás důležité, abychom drželi kontakt s nejlepší šestkou a máme pohár. Přes MOL Cup je nejlepší cesta do pohárů. Co se týče odchodů, věřím, že dokážeme oba nahradit. Máme v týmu kvalitní hráče.
Zdeněk Koukal: V tomto přestupním termínu byl hodně zmiňovaný odchod Romana Potočného. Nakonec odešel do Baníku, jeho přání bylo po delších jednáních přestoupit. Oscar Dorley se vrátil do Slavie, byl u nás na hostování. Bojana Dordiče jsme pustili do Opavy, kde bude mít větší vytížení. Citlivý odchod byl Petara Musy, kterého si Slavia stáhla. Reagovali jsme tak, že zatím (není konec přestupních termínu) přišel Imad Rondič, kterého jsme přivítali a uvedl se pěti góly v přípravných zápasech. Budeme doufat, že zaplní mezeru na hrotu. A Jakub Hromada, jenž by u nás měl působit do léta. Z hostování se vrátil také Mashike. Naši mladí hráči, kteří se chytají šance – Kristian Michal i Radim Černický podepsal novou dlouholetou smlouvu a Dominik Gembický prodloužil kontrakt o dva a půl roku. Vidíte, že kádr máme omlazený. Už vloni jsme byli nejmladší mužstvo, jsem rád, že máme v týmu i starší hráče. Pokusíme se sestavit mančaft tak, aby fungoval a abychom hráli co nejlépe v první lize. Úspěšně chceme zvládnout i pohár, jedeme na Slovácko.
Pavel Hoftych: Změny v kádru popíše sportovní ředitel. Šlo o krátkou přípravu, začínali jsme 6. ledna. Měli jsme kondiční soustředění na Kypru a herní v Turecku. V globálu mužstvo odtrénovalo, co mělo. Věřím, že jsme dobře připraveni a vše ostatní ukáže čas.
Slovan představuje novou sadu bílých venkovních dresů, představí se v nich už v sobotu na Letné. Zároveň se mluví o plánované rekonstrukci Hlavní tribuny na stadionu U Nisy, práce začnou po předposledním domácím utkání s Mladou Boleslaví. O letní pauze se také vymění trávník.
Nakonec malá změna, na tiskové konferenci nahradí Libora Kleibla sportovní ředitel Zdeněk Koukal.
Stejně jako každé přestupové období i tentokrát sčítal celek z pod Ještědu ztráty. Slavie si stáhla z hostování Oscara Dorleyho a Petara Musu. Do Baníku zamířil Roman Potočný, jemuž končila po jarní fázi ve Slovanu smlouva, a do Opavy odešel Bojan Dordič, který se na severu Čech neprosadil. Naopak tým posílil na přestup 20letý bosenský útočník Imad Rondič a na půlroční hostování střední záložník Jakub Hromada. Nejasná je situace kolem Jana Kuchty – klub usiluje o změnu hostování na přestup, oficiálně ale transfer nebyl potvrzen.
Slovan zakončil podzimní část sezony s 27 body a skóre 33:30, což mu vyneslo devátou příčku tabulky. Cíle Liberce jsou však vyšší, chtěl by atakovat postup do skupiny o titul, která by mu vynesla příležitost na evropské poháry. Tým zároveň postoupil do čtvrtfinále MOL Cupu, kde se utká se Slováckem.

V přípravě Liberec nastoupil k šesti duelům. Za bernou minci lze pokládat hlavně soustředění v Turecku, kde se střetl s Dynamem Moskva, Škendijí Tetovo a Desnou Černihiv.

Bilance přípravy: 3-1-2 (6 zápasů)
Skóre: 15:9
Nejlepší střelec: Imad Rondić (5 branek)

VÝSLEDKY PŘÍPRAVY:
Liberec – Táborsko 7:2
Liberec – Chrudim 5:2
Liberec – Pardubice 1:1
Turecko: Liberec – Dynamo Moskva 0:2
Turecko: Liberec – Desna Černihiv 2:1
Turecko: Liberec – Škendija Tetovo 0:1
Dobrý den, vítám vás u textového přenosu z tiskové konference Slovanu Liberec. Přítomni by měli být trenér A-mužstva Pavel Hoftych, kapitán Radim Breite a blíže nespecifikovaní zástupci klubu. Zřejmě půjde o ředitele klubu Libora Kleibla a sportovního ředitele Zdeňka Koukala.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

Tisková konference FC Slovan Liberec

konec