Menu

Hokej

Turnaj pěti (U18)

Česko – Švédsko

1:4

konec (1:1, 0:1, 0:2)

09.02.2020, 15:00 • Zimní stadion Klášterec nad Ohří • David Panuška

Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkujeme za pozornost během celého turnaje a zase někdy na počtěnou. (17:18:45)
Švédsko v posledním utkání českého turnaje poráží český tým, který i na druhém turnaji v řadě prohrává všechny zápasy. Josef Koláček otevřel skóre, ale poté se trefovali jen hosté, kteří zaslouženě vyhráli. Jakub Petr má se svým týmem ještě co dělat, mistrovství světa začíná již za dva měsíce.

Střely na branku: 34:45
Nejlepší hráči: Jakub Konečný (CZE) – Daniel Torgersson (SWE)

Konec zápasu.

58:58

V oslabení ale hrají Švédové také velice dobře. Gabriel Säll se proháčkoval podél levého mantinelu do zakončení, ale Cichoň jeho ránu vyrazil do rohu.

58:04

Stanislav Vrhel se hned po vhazování dostal na pravém kruhu ke střele po ledě, ale trefil jen připravený beton Calleho Clanga.

57:56

Vyloučení v týmu Švédsko (Emil Andrae – 2 min., nedovolené bránění).

57:00

Poslední tři minuty čistého hokejového času uvidí lidé v Klášterci nad Ohří. Český tým zde prohraje i čtvrté utkání v řadě a prodlouží sérii proher v letošním ročníku.

55:54

Nico Geidl se dostal s kotoučem mezi kruhy a zakončoval k levé tyčce, branku se mu ovšem trefit nakonec nepovedlo.

55:31

Češi se ještě pokoušejí něco vymyslet, ale moc času nezbývá. Koláček nyní po přejetí modré čáry nahazoval na branku, ale Clang opět s klidem chytá.

54:37

54:37 Daniel LJUNGMAN - 1:4

54:37

Švédsko právě vstřelilo branku!
Oldřich Cichoň nejdříve skvěle vyrazil střelu z levého kruhu, ale akce pokračovala. Niederbach našel v brankovišti DANIELA LJUNGMANA, který již měl lehkou úlohu a trefil prázdnou klec. Asistence: Theodor Niederbach a Fabian Lysell.

53:44

Obrovský tlak před českou brankou, Oldřich Cichoň v brankovišti skákal a nakonec všechny pokusy i se štěstím pokryl!

53:12

Vyloučení v týmu Česko (Jan Hampl – 2 min., vražení na hrazení + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Joshua James Mácha.

51:45

Češi teda nevyužili další šanci na skórování a hraje se tak v jejich obranném pásmu. Švédsko kontroluje hru a je stále blíže k prvnímu vítězství na turnaji.

50:22

Švédsko hraje v plném počtu.

50:15

Daniel Torgersson dostal v oslabení žabičku a šel sám na Cichoně. Toho se pokusil rozhýbat, ale ke štěstí domácího celku mu podklouzly brusle.

49:20

Švédové jsou již ve čtyřech a pokračují v dobrém bránění. Sällovi se dokonce povedlo vyhodit kotouč pryč z obranné třetiny.

48:33

Josef Koláček dostal oblíbenou přihrávku na pravý kruh, ale proti chomutovskému hráči zakročil skvěle ramenem Calle Clang!

48:22

Vyloučení v týmu Švédsko (Leo Lööf – 2 min., nedovolené bránění).

47:27

Zatím to vůbec nevypadá na výhodu, která by měla české mladíky namotivovat a dostat zpátky do utkání. Převážně se hraje ve střední třetině.

46:44

Švédsko vyhrálo vhazování, na nic nečekalo a kotouč ihned vyhodilo až za branku Oldřicha Cichoně.

46:37

Vyloučení v týmu Švédsko (Gabriel Säll – 2 min., podrážení).

45:47

Český tým tak musí stejně jako včera dotahovat dvoubrankovou ztrátu ve třetí třetině. Proti Rusku se to podařilo, jak to dopadne dneska?

44:52

44:52 GARFVE - 1:3

44:52

Švédsko právě vstřelilo branku!
Necelou minutu potřebovali Seveřané k tomu, aby se jim povedlo využít přesilovkou kombinaci. Na konci celé akce stál ISAK GARFVE, kterému se povedlo překonat Cichoně u levé tyčky. Asistence: Daniel Torgersson a Helge Grans.

43:53

Vyloučení v týmu Česko (Josef Slavíček – 2 min., podrážení).

43:15

Stanislav Svozil poté hledal mezi kruhy spoluhráče, ale přihrávka nakonec nebyla úplně přesná. Český tým je ale nadále na kotouči.

42:21

Hraje se bez přerušení a místo střeleckých pokusů sledujeme spíše takový tvrdý boj o každý metr ledu. Kotouč létá z jeho pásma do druhého.

40:51

Oskar Magnusson se dostal po levé straně do velké šance, ale Cichoně nad rameno nakonec nedokázal prostřelit! Puk skončil nad brankou.

40:24

Hned první útok třetí třetiny skončil ofsajdem, do kterého si najeli hokejisté Švédska. Pokračovat se tak bude klasicky ve střední třetině.

40:01

Začala třetí třetina.
Opět nepovedená druhá třetina od českého celku. Mladíci měli sice tři přesilovky v řadě za sebou, ale nic v nich nevymysleli. O jediný gól prostřední části se postaral Magnusson. Poslední třetina domácího turnaje, dočkáme se první výhry a obratu?

40:00

Druhá třetina skončila.

39:23

David Jiříček připravil střeleckou situacu pro Jakuba Konečného, který z kruhu zakončoval jen do hrudi připraveného Clanga.

38:32

Zion Nybeck se na levém kruhu dostal ke střele, ale i nyní Cichoň zakročil. Následně puk poletal v brankovišti, ale do branky naštěstí pro domácí nezapadl.

38:02

Čechům se stále nedaří něco vymyslet směrem do útoku, už je to taková klasická druhá třetina, kde se týmu Jakuba Petra vůbec nevede.

36:16

Svižné nahození od modré čáry Cichoňovi nadělalo problémy, ale naštěstí pro Čechy vypadl kotouč jen vedle branky. Hráči Tre Kronor ale nadále aktivnější.

35:56

Domácí se nyní nemohli dostat z pásma a po vyhození přes všechny čáry se hra vrací před branku Cichoně. Tomu se dneska v brance náramně daří, ale zatím to na body nestačí.

35:20

Česko hraje v plném počtu.

35:05

Opět se do zakončení dostal Eklund. Po přihrávce na pravý kruh zakončoval z voleje, ale i nyní se český brankář přesunul a kotouč schoval na svých betonech.

34:53

William Eklund zakončoval z pravého kruhu, ale puk byl ztečován a padal do brankoviště. V závaru ale kotouč podržel Cichoň a pokračovat se bude vhazováním.

34:22

Švédsko hraje v plném počtu.

33:37

Helge Grans dostal přihrávku do volného prostoru a zakončoval. Na poslední chvíli ale do rány vložil hůl bránící hráč a puk tak končí vysoko nad brankou.

33:19

Vyloučení v týmu Česko (David Jiříček – 2 min., držení).

32:56

Stanislav Svozil vybojoval kotouč na modré čáře a dostal se až před branku, kde musel kotouč pokrýt Clang. Vhazovat se bude po jeho levici.

32:22

Vyloučení v týmu Česko (Tobiáš Handl – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Švédsko (Leo Lööf – 2 min., hrubost).

32:22

Vojtěch Jiruš si velice dobře zpracoval kotouč a dostal se před branku. Zakončoval k první tyčce, ale brankáře Clanga se mu nepovedlo překonat ani nyní!

31:25

Po dobrém napadání v útočné třetině se do šance dostal Josef Slavíček, který to zkoušel z levého kruhu. Clang si ale betonem připsal další dobrý zákrok.

29:54

Změnit opět stav duelu se pokoušel Stanislav Svozil, který se jako obránce dostal do dvou šancí před brankou. Calle Clang ale dobře zasáhl protu střele zblízka!

28:51

28:51 Oskar MAGNUSSON - 1:2

28:51

Švédsko právě vstřelilo branku!
Puk za obranu dostal OSKAR MAGNUSSON, který otáčí stav duelu na stranu Švédska. Severská osmnáctka se dostala za obranu a po bekhendové kličce se prosadila zakončením po ledě. Asistence: Zion Nybeck.

28:27

Theodor Niderbach si najel do útočné třetiny podél pravého mantinelu a zakončoval jen do lapačky připraveného Cichoně. Pokračovat se bude vhazováním po komerční pauze.

27:18

Hugo Styf střílel před levým kruhem, ale trefil jen obránce. Protiakci Česka vedl Josef Koláček, který to vzal na sebe a střílel jen do boční sítě.

26:30

Jakub Malý se hned po návratu z trestné lavice dostal podél levého mantinelu do útoku, ale jeho nahození jen projelo brankovištěm a ke střele se nikdo nedostal.

26:16

Česko hraje v plném počtu.

25:45

Švédsko hraje v plném počtu a čeká ho zkrácená přesilovka.

24:46

Tobiáš Handl se dostal s kotoučem do útoku a na pravém kruhu našel Adámka. Ten ve hře čtyři na čtyři ale střílel jen do připraveného Clanga!

24:16

Vyloučení v týmu Česko (Jakub Malý – 2 min., pozdní dohrání).

23:47

Nabito na modrou čáru dostal Stanislav Svozil, ale ten zakončoval jen do betonů připraveného brankáře. Tlak Česka ale trvá i nadále.

23:34

Vyloučení v týmu Švédsko (Emil Andrae – 2 min., sekání).

22:22

Tomáš Chlubna dostal od Jakuba Konečného přihrávku k levé tyčce, ale kotouč trestuhodně netrefil ideálně a stav tak zůstává nezměněn!

22:02

Vyloučení v týmu Švédsko (Helge Grans – 2 min., krosček). Čechy čeká dlouhá přesilovka pět na tři!

21:45

Vyloučení v týmu Švédsko (Hugo Styf – 2 min., nedovolené bránění).

20:53

Isak Garfve se poté objevil ve velké šanci, ale z kruhu zakončoval jen do brankové konstrukce! Následně český tým vyhodil na icing.

20:28

Konečnému nevyšla přihrávka a do protiakce šel Eklund. Ten z levého kruhu ale trefil jen prvního bránícího hráče, kterého před sebou měl.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina je minulostí, o něco aktivnější byli Švédové, kteří si ale občas vylámali zuby na dobře chytajícím brankáři Cichoňovi. Do vedení se dostali domácí, neboť se potřetí na turnaji trefil Josef Koláček. Hosté srovnali z hole Gabriela Sälla, který využil střely spoluhráče.

Střely na branku: 9:19

20:00

První třetina skončila.

19:49

Zaútočit se pokoušeli ještě Češi, ale u pravého mantinelu se do ofsajdové pozice dostal Stanislav Vrhel. Pokračovat se tak bude vhazováním ve středu.

19:01

Švédsko hraje za svou branku v momentě, kdy se rozeběhla poslední minuta první třetiny. Uvidíme, zda se hráčům ve žlutých dresech povede ještě něco vymyslet.

18:03

Česko hraje v plném počtu.

17:55

Zion Nybeck dostal dobrou křižnou přihrávku k pravému kruhu, odkud se švédský talent dostával ke střele. Branku se mu ovšem trefit nakonec nepovedlo.

17:03

Theodor Niderbach dostal přihrávku k levé tyčce, kde byl naprosto sám. Místo branky ale trefil jen betony skvěle chytajícího Oldřicha Cichoně!

16:16

Emil Andrae si najel na levý kruh a zápěstím zakončoval do horní části branky. Místo šibenice ale trefil zadní mantinel, český tým následně kotouč vyhodil.

16:03

Vyloučení v týmu Česko (Stanislav Vrhel – 2 min., podrážení).

15:36

15:36 Gabriel SÄLL - 1:1

15:36

Švédsko právě vstřelilo branku!
Seveřanům se nyní parádně povedlo využít protiakce a máme tak srovnáno. Fabian Lysell se dostal do útoku a zakončoval do betonů Cichoně, kterého z dorážky překonal právě GABRIEL SÄLL. Asistence: Fabian Lysell.

15:19

Následně přišla další střela, ale šlo spíše o takové nahození, které Clang pohodově ukryl na betonech. Pokračovat se bude po komerční přestávce.

15:01

Jakub Konečný na druhé straně dobře zakončoval z pravého kruhu, ale jeho rána se do branky nedostala. Clang touš vyrazil před sebe a do útoku jde Švédsko.

14:06

Nejaktivnější Švéd a velice produktivní Emil Andrae dostal puk na modrou čáru, ale jeho zakončení ke vzdálenější tyčce Cichoň skvěle vyrazil!

12:24

Teď se hraje z jedné branky na druhou a vidíme opravdu rychlý hokej. Moc se ani nepřerušuje, jen nepřicházejí střelecké pokusy směrem na branku.

11:16

Česko hraje v plném počtu.

11:00

Domácí se v oslabení sice již dostali ven, ale švédský tlak v přesilovce je celkem velký a puky létají kolem českého brankáře. Nejspíše to ale tým Petra přežije.

09:34

Fabian Lysell se dostal ke střeleckému pokusu z pravé strany, ale ani on se neprosadil. Oldřich Cichoň předvedl další velice dobrý zákrok.

09:16

Vyloučení v týmu Česko (Stanislav Svozil – 2 min., držení).

08:45

Mohlo být ovšem srovnáno! Rána Andraeho byla sražena Cichoněm přímo na hůl Magnussona, který již českého brankáře překonal, ale puk projel mezi betony a skončil vedle branky!

08:07

08:07 Josef KOLÁČEK - 1:0

08:07

Česko právě vstřelilo branku!
A nakonec je tu další česká branka v přesilovce a opět se prosazuje JOSEF KOLÁČEK! Český mladík dostal další parádní krosovou přihrávku a z první se prosadil z pravého kruhu do odkryté branky! Asistence: Tomáš Urban.

08:01

Čeští hokejisté přišli o kotouč poté, co jeden z beků zlomil hokejku. Bránící borci Tre Kronor jej pak vyhodili na střídačku, čímž se moc neosvobodili.

07:23

Opět je velice aktivním hráčem Stanislav Svozil, který si nyní od modré čáry najel až k levému kruhu. Jeho tvrdá rána ale gólově neskončila.

06:42

Vyloučení v týmu Švédsko (Alexander Ljungkrantz – 2 min., hrubost).

06:27

Šikovné švédské ručičky nyní ukázal Theodor Niderbach, který se mezi kruhy zbavil bránících hráčů a zakončoval. Oldřich Cichoň ale zatím chytá ve velké pohodě a kryje i tento pokus.

05:39

Zion Nybeck se šikovně natlačil na obránce a od levé tyčky přihrával do brankoviště, kde se ale ke střele nikdo nedostal. Následně Cichoň přerušil hru zákrokem.

04:51

Snažení Švédska bylo následně ukončeno zblokovaným kotoučem, který skončil na tribuně kláštereckého zimáku. Pokračovat se bude před Cichoněm.

04:22

Švédsko hraje v plném počtu.

03:44

O druhou střelu se v přesilovce postaral útočník Tomáš Chlubna, ale kapitán české osmnáctky zakončoval z kruhu jen do středu branky, kde byl Clang.

03:02

Tomáš Urban se v pozici falešného beka dostal do první střelecké pozice, ale jeho zakončení zápěstím dokázal schovat v lapačce Calle Clang.

02:22

Vyloučení v týmu Švédsko (Daniel Torgersson – 2 min., podrážení).

02:10

Alexander Ljungkrantz zavezl kotouč po levé straně do útoku, ale přihrávka před branku nebyla přesná. Následně přišel faul a uvidíme přesilovou hru.

01:24

Emil Andrae se dostal ke střele od modré čáry, ale trefil jen prvního bránícího hráče před sebou. Následně ale už Cichoň zasahovat musel.

01:06

Popvé se do útoku dostali také hráči ve žlutém, kteří se ale ke střele nedostali. Čeští mladíci poté vyhodili kotouč na icing.

00:13

Český tým se hned po vhazování dostal do útoku a Lukáš Adámek zakončoval mezi kruhy. Calle Clang ale zakročil betony a má první zákrok.

00:01

Utkání právě začalo.
Za námi jsou hymny obou států a poslední utkání turnaje v Klášterci nad Ohří může začít.
Úvodní sestavy:

Česko: Cichoň (Bednář) – Kovář, Jiříček, Svozil, Hrádek, Hampl, Baláž – Mácha, Urban, Konečný – Chlubna, Slavíček, Vrhel – Malý, Geidl, Koláček – Rouha, Adámek, Handl – Jiruš.

Švédsko: Clang (Wallstedt) – Andrae, Grans, Lööf, Forsfjäll, Styf – Eklund, Garfve, Niderbach – Magnusson, Ljungman, Nybeck – Torgersson, Tärnström, Ljungkrantz – Lysell, Andersson, Säll.

Rozhodčí: Pešina, Pražák – Jindra, Zíka.
ŠVÉDSKO

Švédsku se na Turnaji moc nedaří a zatím nevyhráli ani jeden zápas, navíc je trápí i produktivita. V prvním utkání padli v Chomutově s Ruskem 1:3, následně prohráli také s Finskem, po velkém dotahování to nakonec nedopadlo a skončilo 4:5 v neprospěch Tre Kronor. V sobotu se Švédsko postavilo Američanům, ale ani na ty nestačilo a padlo 2:5.

Nejproduktivnější hráči na Turnaji
Emil Andrae – 3 zápasy, 4 body (1+3)
Gabriel Säll – 3 zápasy, 2 body (1+1)
Daniel Ljungman – 3 zápasy, 2 body (2+0)

Nominace Švédska na Turnaj pěti
Brankáři: Calle Clang, Jesper Wallstedt.

Obránci: Emil Andrae, Mans Forsfjäll, Helge Grans, Anton Johannesson, Leo Lööf, Hugo Styf, William Wallinder.

Útočníci: Noah Andersson, William Eklund, Isak Garfve, William Halén, Alexander Ljungkrantz, Daniel Ljungman, Fabian Lysell, Oskar Magnusson, Zion Nybeck, Simon Robertsson, Gabriel Säll, Oliver Tärnström, Daniel Torgersson.
ČESKO

Celek Jakuba Petra čeká poslední utkání a před domácím publikem, které je v Klášterci nad Ohří velice hlasité, bude chtít poprvé uspět. Češi v prvním utkání padli s Finskem 2:5, ale poté přišlo výsledkové i herní zlepšení. S USA národní tým do osmnácti let dokonce vedl, ale nakonec padl těsně 2:3 v prodloužení. V sobotu se postavil ruské Sborné a s tou po comebacku ve třetí třetině prohrál až v nájezdech 3:4. Posledním soupeřem bude Švédsko, kterému se výsledkově také moc nedaří.

Nejproduktivnější hráči na Turnaji
Tomáš Urban – 3 zápasy, 3 body (0+3)
Stanislav Vrhel – 3 zápasy, 2 body (2+0)
Josef Koláček – 3 zápasy, 2 body (2+0)

Nominace Česka na Turnaj pěti
Brankáři: Jan Bednář (Karlovy Vary), Oldřich Cichoň (Sparta Praha).

Obránci: Jan Hampl, Filip Kovář (oba Liberec), Ondřej Baláž (Litvínov), David Jiříček (Plzeň), Michal Hrádek (Pardubice), Stanislav Svozil (Kometa Brno), Marek Bláha, Michael Krutil (oba Sparta Praha).

Útočníci: Lukáš Adámek (Karlovy Vary), Vojtěch Jiruš (Liberec), Tomáš Chlubna (Jihlava), Tobiáš Handl (Olomouc), Josef Koláček, Stanislav Vrhel (oba Chomutov), Sebastián Malát (Plzeň), Michal Rouha (Pardubice), Jakub Malý (Kometa Brno), Nico Geidl (Třinec), Tomáš Urban (Kladno), Josef Slavíček, Jakub Konečný (oba Sparta Praha).
Krásný den všem fanouškům mládežnického hokeje. Turnaj pěti zemí ve městěch Chomutov a Klášterec nad Ohří přinese vyvrcholení v podobě posledních duelů. Jako první se odehraje duel mezi Českem a Švédskem. Duel v Klášterci nad Ohří začíná v 15:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Česko – Švédsko

1:4

konec (1:1, 0:1, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Koláček (Urban) – 16. Säll (Lysell), 29. Magnusson (Nybeck), 45. Garfve (Torgersson, Grans), 55. Ljungman (Niederbach, Lysell)

Česko: Cichoň (Bednář) – Kovář, Jiříček, Svozil, Hrádek, Hampl, Baláž – Mácha, Urban, Konečný – Chlubna, Slavíček, Vrhel – Malý, Geidl, Koláček – Rouha, Adámek, Handl – Jiruš.

Švédsko: Clang (Wallstedt) – Andrae, Grans, Lööf, Forsfjäll, Styf – Eklund, Garfve, Niderbach – Magnusson, Ljungman, Nybeck – Torgersson, Tärnström, Ljungkrantz – Lysell, Andersson, Säll.

Rozhodčí: Pešina, Pražák – Jindra, Zíka

Průběh zápasu
1. třetina
02:22 SWE 2 Torgersson, podrážení
06:42 SWE 2 Ljungkrantz, hrubost
08:07 CZE 1:0 Koláček (Urban)
09:16 CZE 2 Svozil, držení
15:36 SWE 1:1 Säll (Lysell)
16:03 CZE 2 Vrhel, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
21:45 SWE 2 Styf, nedovolené bránění
22:02 SWE 2 Grans, krosček
23:34 SWE 2 Andrae, sekání
24:16 CZE 2 Malý, pozdní dohrání
28:51 SWE 1:2 Magnusson (Nybeck)
32:22 CZE 2 Handl, hrubost
SWE 2 Lööf, hrubost
33:19 CZE 2 Jiříček, držení
Po 2. třetině
3. třetina
43:53 CZE 2 Slavíček, podrážení
44:52 SWE 1:3 Garfve (Torgersson, Grans)
46:37 SWE 2 Säll, podrážení
48:22 SWE 2 Lööf, nedovolené bránění
53:12 CZE 2+10 Hampl, vražení na hrazení+vražení na hrazení, odpyká Mácha
54:37 SWE 1:4 Ljungman (Niederbach, Lysell)
57:56 SWE 2 Andrae, nedovolené bránění
Konec