Menu

Fotbal

Španělský pohár

Cultural y Deportiva Leonesa – Atlético Madrid

2:1

po prodl. (0:0)

23.01.2020, 21:00 • Estadio Municipal Reino de León, León • 4. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 10.7 5.42 1.26 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:44:23)
Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 4:10. Rohy: 8:13. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:13.
Sudí Rojas nic navíc nenastavil a konečným hvizdem zpečetil největší překvapení letošních bojů v Copa del Rey! Bez několika opor hrající Atlético si během prvních pětačtyřiceti minut vytvořilo jedinou zajímavější šanci a vytouženého gólu Correy se paradoxně dočkalo pár chvil poté, co na druhé straně nedal svou šanci Benito. Madridský klub však za stavu 1:0 přestal hrát a další šance si vytvořil až v závěru druhé půle, kdy po trefě Castañedy znovu platil nerozhodný stav.

Především díky skvěle chytajícímu Giffardovi došel zápas do prodloužení, v něm domácí brankář vychytal šanci Saúla a později se mohl zapojit do velkých oslav, protože z rychlého protiútoku poslal hosty z kola ven Sergio Benito. Šaponjić ani nikdo jiný už ve stavu nouze nevyrovnal a na senzačním postupu třetiligisty se už nic nezměnilo.

120

Konec zápasu.

120

Rodrigo Riquelme si na pravé straně vypomohl s centrujícím Ariasem, jenže João Félix ani nikdo jiný se ke kvalitnější hlavičce nedostal.

119

Sergio Camello nezpracoval přihrávku Félixe a míč později skončil u Giffarda, který ukrajuje ze zbývajícího času další cenné vteřinky.

118

Mario Hermoso dost netakticky zakopl míč do autu ve chvíli, kde nebyl pod žádným velkým tlakem. Gudiño teď logicky vyčkává s provedením autového vhazování.

117

Záchrana brzda Sergia Marcose nemohla zůstat bez žluté karty. Faul na Sáncheze účel přesto splnil, domácí mají před rozehrávkou Ariase čas na návrat.

117

V závěru zápasu jdou všechny akce Atlética výhradně přes Félixe. Další centr však byl zablokován a později se neujala ani povídka od Riquelmeho.

116

Félixova střela byla sražená a Thomas Partey z osmnácti metrů nedal míči potřebou razanci ani lepší umístění, takže Giffard jednoduše zasáhl.

115

Sergio Benito už toho má plné zuby. Prostor na ošetření ale nedostal a z posledních sil tak musel zpátky na nohy.

114

Ale zase rychle na druhou stranu, kde Arias centroval na Félixe. Byl z toho rohový kop a další centrovaný balón proletěl jen těsně nad hlavou Camella.

113

Jen tak tak, že se Saúlův centr nedostal k plánovanému adresátovi. Naopak se zrodil rychlý brejk, který Dioni dobrovolně zpomalil. Míč ale udržel a dostal do šance Gudiña, který trefil jen boční síť. Přihrávka na zadní tyč mohla být účinnějším řešením.

112

Lucas Giffard si vychutnal zákrok proti centru Félixe i následné ovace nadšených fanoušků. Atléticu zbývá zhruba deset minut!

111

Poprvé se výrazněji uvedl i jeden z mladíků. Rodrigo Riquelme střílel z pravé strany, ale Giffard domácí mužstvo jedním z mnoha vynikajících zákroků podržel.

110

Hotovo ale rozhodně není. Atlético už v závěru druhého poločasu dokázalo, že si dokáže vytvářet jednu šanci za druhou.

108

108. Sergio BENITO - 2:1

108

Tým Leonesa právě vstřelil branku!
Obrovská senzace začíná mít velmi reálné obrysy! Félix z rohu nic nevytěžil a po ofsajdu Šaponjiće následovala blesková rozehrávka Leonesy. Gabriel Gudiño v rychlém protiútoku senzačně odcentroval z rohu šestnáctky a Adán pak byl naprosto bez šance proti voleji SERGIA BENITA.

108

João Félix roztáhl hru doleva na Sáncheze, jehož centr byl odvrácen na rohový kop. Ten je pro hosty už osmý.

107

Až na Saúlovu hlavičku přežila Leonesa první polovinu prodloužení bez větších problémů. Nadále tak je reálně ve hře o postup mezi nejlepších šestnáct týmů Copa del Rey!

106

Začalo druhé prodloužení.

105+2

První prodloužení skončilo.

105+1

Lucas Giffard chytil do rukavic dalekonosný centr Félixe. To už se rozběhl dvouminutový nastavený čas.

105

Virgil Thérésin si provodil zranění, když odkopával míč před Camellem. Pro Leonesu to může být velký problém, protože už nemůže střídat.

103

Simeoneho partě zkusí vytrhnout trn z paty dva mladíci Riquelme a Camello, kteří za A-tým dohromady neodehráli ani osmdesát soutěžních minut.

102

Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází Rodrigo Riquelme.

102

102. Saúl (ATM)

102

Znovu to Atléticu nevyšlo! Jediným důvodem tradičně byl Giffard, který po centru Correy vytáhl nad břevno nebezpečnou hlavičku kapitána Saúla!

101

Partey zachytil čitelnou přihrávku a celá domácí jedenáctka se musela rychle vydat zpět do obrany, aby srazila Correův pas na rohový kop.

100

Snad poprvé za sto minut upřednostnil João Félix střelu před přihrávkou a ze sedmnácti metrů zamířil jen malý kousek nad břevno.

99

Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Marcos Llorente, přichází Sergio Camello.

98

Ángel Correa se po přetaženém centru dostal ke střele zpoza šestnáctky. Ta ale letěla hodně mimo a Giffard další zázračný zákrok předvést nemusel.

97

Trocha nevole v hledišti, které podrážděně reaguje na odpískaný faul Gudiñoa na Ariase. Atletico bude mít výhodu standardky z pravého kraje.

96

Ivan Šaponjić dostal naloženo při srážce s čerstvým Martínem, ale nemělo by se jednat o nic, co by mu zabránilo v pokračování ve hře.

95

Dioniho centr neprošel přes hráče stojícího na hranici pokutového území. Na hřišti mezitím zůstal ležet Šaponjić, ale nepřesně přihrávající Sánchez na to nebral ohled.

94

Sergio Marcos znegoval předchozí postup Félixe zpackaným centrem z levého křídla. Lucas Giffard bude z klidu vykopávat.

93

Střídání v týmu Cultural y Deportiva Leonesa: ze hřiště odchází Antonio Martínez, přichází Alfonso Martín.

92

Začátek byl pro domácí tým slibný. Sergio Marcos ze získaného rohového kopu ale nevytvořil žádný zajímavější okamžik.

91

V Leónu to bude ještě pořádně dlouhý večer. Je otázkou, zda mužstvo z třetí nejvyšší soutěže vydrží kondičně i v další půlhodině.

91

Začal první poločas prodloužení.
Dva poločasy o postupujícím do osmifinále nerozhodly. Atlético šlo po hodině hry do vedení, jenže pak přestalo hrát a jako trest přišla vyrovnávající trefa Castañedy. Třetí tým LaLigy v úplném závěru znovu zapnul, ale Giffard sérií skvělých zákroků dostal zápas až do prodloužení.

90+3

Druhý poločas skončil.

90+3

Rozběhla se už třetí minuta nastavení. Rozhodčí ještě nechávají hrát Atlético, které má k dispozici autové vhazování „na dostřel “ od pokutového území.

90+1

90+1. Hlavičkující Correa ani dorážející Partey o výhře Atlética nerozhodli

90+1

Neskutečný Giffard! Ángel Correa se po rohovém kopu dostal k tvrdé hlavičce, kterou domácí gólman vyrazil a jako bonus přidal i zákrok proti Parteyho dorážce!

90

Zápas nabral solidní grády! Santiago Arias přihrál z pravé strany na Šaponjiće a Giffard měl velké štěstí, že střela z první šla pouze na prostředek branky.

89

Tým ze třetí ligy cítí šanci na obrat ještě v základní hrací době! Adánovi vypadla propagační střela a to způsobilo další zmatky ve vápně, kde byl hodně aktivní Benito.

88

Leonesa zvládla ubránit opakovaný rohový kop a prostřednictvím Benita vyrazila do rychlého protiútoku. Adán šel ven z branky a dost riskantním způsobem situaci vyřešil.

87

87. Ivan Šaponjić (ATM)

87

Hosté si mohli vzít vedení zpátky! João Félix vyrobil další skvělý pas, když bez dívání vysunul Ivana Šaponjiće. Ten šel zprava na Giffarda, ale domácí gólman dokázal tvrdou střelu vyrazit.

86

Hodně podrážděný Manu Sánchez nechytil přihrávku k levé postranní čáře a nechtěně udělal další radost probuzeným fanouškům Leonesy.

85

Člen užší španělské špičky tak bude muset znovu přepnout do útočného módu. Gól na 1:0 Atléticu paradoxně uškodil.

83

83. Julen CASTAÑEDA - 1:1

83

Tým Leonesa právě vstřelil branku!
Atlético si v posledních minutách koledovalo tak dlouho, až skutečně dostalo vyrovnávající gól! Kawayův centr nedostal Adán do bezpečí, míč přistál u Gudiña a do jeho přihrávky se z nechytatelného voleje opřel nepokrytý JULEN CASTAÑEDA.

82

Diony urval pro domácí tým už šestý rohový kop. Po centru Marcose se fanoušci dožadovali penalty za ruku, ale píšťalka tentokrát zůstala němá.

81

Střídání v týmu Cultural y Deportiva Leonesa: ze hřiště odchází Aitor, přichází Sergio Marcos.

80

Rozhodčí se ještě vrátili k držení Martíneze, kterému došlo někdy v nedávné minulosti. Kapitán Leonesy bude dohrávat se žlutou kartou.

80

V další útočné vlně přišel také Kawaya, ale centr z pravé strany skončil pouze na hlavě jednoho z bránicích hráčů v červenobílém tričku.

79

Gabriel Gudiño pronikal po koncové čáře směrem k Adánovi. Zastavil ho až Partey, načež domácí nic nevymysleli z rohového kopu.

78

Mezi střídačkami už je připraven k nástupu další čerstvý hráč Leonesy, k jehož smůle se hra zrovna nechce už dlouhou dobu přerušit.

77

Vedoucí gól uklidnil hostující fotbalisty až příliš. Leonesa naopak nesložila zbraně a v posledních minutách je to ona, kdo je bezesporu aktivnější.

76

Neúplně jisté založení útoku v podání Atlética chtěl potrestat Sergio Benito. Adán však byl u míče první a menší vzrušení zase rychle opadlo.

75

Gabriel Gudiño přihrál do území nikoho a nechytatelný míč vycestoval až mimo hrací plochu. Antonio Adán logicky nespěchá s rozehrávkou.

74

Saúl se v přerušené hře dostal do drobného konfliktu s nově příchozím Dionim a hlavní sudí Rojas zvolil jako uklidňovací prostředek žluté karty.

72

Prudký centr z levého kraje ale vyletěl zcela mimo pokutového území. Na přední tyči na něj totiž nedosáhl Héctor Rodas.

71

V trochu upadajícím tempu si klub z Leónu zajistil výhodu rohového kopu. Automaticky následuje hromadné stěhování národů před Adána.

70

Střídání v týmu Cultural y Deportiva Leonesa: ze hřiště odchází Julián Luque, přichází Dioni.

69

Hra je v posledních minutách dosti rozkouskovaná. Tentokrát se pískal přestupek Correy, a na programu bude další střídání.

68

Přihrávka atakovaného Ivana Šaponjiće šla jen do autu. Rozhodčí se k předchozímu zákroku ale vrátil a opětovně přiřkl míč Atléticu Madrid.

67

Domácí hráči i fanoušci mohou litovat neproměněné šance Benita, která předcházela trefě Correy. Nyní to bude mít Leonesa už dost složité.

66

Držení míče: 42 % – 58 %.

65

Gabriel Gudiño skončil po nečistém souboji s Llorentem na zemi. Pro tým z Madridu to zatím žádný problém neznamená, stalo se tak hodně daleko od Adána.

64

Julián Luque nešikovně vycestoval s míčem do zámezí a doslova odevzdal míč Atléticu, které teď může zápas definitivně zlomit na svou stranu.

62

62. Ángel CORREA - 0:1

62

Atlético právě vstřelilo branku!
Velký favorit se po hodině hry dostává do vedení! Saúl hlavou nasměroval balón na Félixe a talentovaný Portugalec ho z prvního doteku adresoval před ÁNGELA CORREU. Ten vybíhal přesně z hranice ofsajdu a sám před Giffardem tentokrát nezaváhal.

61

Marcos Llorente se snažil vymanit ze sevření dvou hráčů a zároveň se posunout podél pravé lajny. Pro Atlético vytěžil aspoň vhazování Ariase.

60

Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Vitolo, přichází Ivan Šaponjić.

59

Střídání v týmu Cultural y Deportiva Leonesa: ze hřiště odchází Augusto Galván, přichází Andy Kawaya.

58

58. Vitolo (ATM)

58

Ani teď se skóre nemění! Félix několikátým geniálním pasem vyslal na zteč Vitola, který to dával placírkou na zadní tyč, ale Giffard ho skvělým zákrokem vychytal.

57

Ángel Correa se dostal do ofsajdu, zatímco se na hřiště svalil Augusto Galván. Pravděpodobně bude muset dojít k ošetřování.

56

56. Sergio Benito (ATM)

56

První a logicky největší šance Leonesy! Centr z rohového kopu byl prodloužen na zadní tyč, kde měl Benito poměrně klid na hlavičku, ale i tak ji poslal vedle branky.

55

Po dlouhé době se Atlético dostalo alespoň k nepřesné střele. Parteyho nákop skončil u Saúla a ten z jedničky vypálil vysoko nad horní tyč.

54

Antonio Martínez se zachoval dost netrpělivě a zezadu strčil k zemi Vitola, který si přitom sám úplně nevěděl rady.

53

Saúl se marně snažil prostrčit přihrávku přes zahuštěný prostor. Odražený míč si ale vzal Partey a postupná akce madridského klubu může pokračovat.

52

Correovi nevyšel krok a přihrávka z kopačky Llorenteho tak prošla až k rukavicím domácího brankáře Lucase Giffarda.

51

Přechod s pomocí dlouhého nákopu znamenal pro Leonesu aspoň zisk autového vhazování. Posun vpřed ale nikoliv, protože domácí se znovu vrátili ke Giffardovi.

50

Arias skvěle zalepil diagonální míč k pravému kraji velkého vápna. Correa další přihrávku ale zpackal a Giffard mohl zůstat v klidu.

49

Ángel Correa byl nalevo od pokutového území čistě odzbrojen. Po autovém vhazování Sáncheze se Atlético vrátilo až do středu pole.

48

Prodloužená přihrávka vzduchem šla přesně na Juliána Luqueho, jenže ten se zrovna nacházel v jednoduše odhalitelném ofsajdu.

47

Vynikající reakci na průnikovou přihrávku z hloubi pole předvedl Adán, který vystartoval daleko před pokutové území a odkopl míč před nastartovaným Antoniem Martínezem.

46

Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Héctor Herrera, přichází Thomas Partey.

46

Začal druhý poločas.
Po první půli je jasné, že to Atlético nebude mít s očekávaným postupem do osmifinále úplně jednoduché. Simeoneho svěřenci měli hru relativně pod kontrolou, ale kromě jedné chycené střely Herrery neměli vůbec nic, čím by mohli otevřít skóre zápasu. Leonesa na tom byla podobně, přestože měla k dispozici hned několik standardních situací.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nastavuje se 1 minuta.

45

Za držení Sáncheze dostalo Atlético výhodu. Dobývání zformované obrany později znegovala technická nedokonalost Vitola.

44

Hostující trenér Simeone nemůže být spokojen. S velkou pravděpodobností bude krátce po změně stran střídat, neboť už teď byl na rozcvičení poslán Thomas Partey.

43

Marcos Llorente skočil na jednoduchou kličku Antonia Martíneze a za svůj nedovolený zákrok si rovněž vykoledoval žluté napomenutí.

43

Nic na tom nezměnil ani Ángel Correa, který se prodribloval do pokutového území, ale tam už proti zformované obraně Leonesy neuspěl.

42

Vitolo nedostal přesnou přihrávku a pak už nezabránil faulu na Aitora. Pomalu se zdá, že v první půli góly neuvidíme.

41

O nákop před Giffarda se postaral Héctor Herrera, ale jeden z jeho spoluhráčů byl pomezním rozhodčím přistižen v postavení mimo hru.

40

Velká chyba Montese, který šel do risku ve středovém kruhu a po ztrátě míče si musel pomoct taktickým žlutým faulem na Marcose Llorenteho.

39

Krkolomná domácí snaha o přechod středu hřiště skončila přihrávkou letící do zámezí. O autové vhazování se postará Manu Sánchez.

37

Llorente pod tlakem vyvezl míč k Félixovi, do kterého pro změnu zajel Galván a za ostrý zákrok na útočné polovině si jako první prohlédl žlutou kartu.

37

Teď je to od Leonesy velmi dobrá pasáž. Sergio Benito vybojoval rohový kop zrealizovaný Luquem, ale u Adána znovu dvakrát zaúřadoval zatím skvělý Felipe.

36

Galván rozdal míč doleva na Martíneze, který zase nechal odcentrovat Castañedu, ale Atlético další dlouhý centr ustálo bez úhony.

35

Héctor Rodas sklepával přetažený centr na malé vápno, kde Adán neschoval míč do rukavic, ale to už byl máván a později i pískán ofsajd.

34

Rozhodčí neměli pochopení s rychlou rozehrávkou Leonesy po faulu na Galvána. Situace se bude rozehrávat pěkně z klidu.

33

Félix to vzal na sebe, jenže mu míč na ose hřiště utekl od nohy a Héctor Rodas ho bez váhání odkopl do klidnějších vod.

32

Pro León je dnešní utkání samozřejmě velkým svátkem. Atmosféra na zaplněném stadionu tomu ale vůbec neodpovídá, hraje se v téměř úplném tichu.

31

Gudiño se výborně bránil se Sánchezem a ve skluzu odehrál míč na rohový kop. Rozehrávka nakrátko mezi Herrerou a Vitolem tentokrát domácí defenzivu nepřekvapila.

30

Držení míče: 27 % – 73 %.

28

Félix trefil z nějakých dvaceti metrů jen předním stojícího obránce a míč se během několika málo vteřin dostal až k Antoniu Adánovi.

27

Herrerova přihrávka nenašla svého adresáta a o postupný útok se tak mohou pokusit také hráči Leonesy.

26

Až na jeden střelecký pokus Herrery to není v podání Atlética žádný dominantní výkon. Tým ze třetí nejvyšší soutěže se zatím srdnatě drží.

25

Balón do pokutového území levačkou kroutil Augusto Galván, nicméně u penaltového puntíku se do vzduchu nejvýše vyšplhal Felipe.

24

Antonio Adám odkopl míč pouze ke střídačkám. Luque byl v další akci zřetelně držený a sudí dopískl v domácí prospěch standardní situaci.

23

Augusto Galván trošku zadrbal náznak rychlého protiútoku. Felipe ho naprosto učebnicově obral o balón a situaci zase uklidnil.

22

Hosté byli na levém křídle dva na jednoho, ale přesto se s balónem vůbec nepodívali do pokutového území.

21

Centr z levé strany odstartoval před Adánem menší závar. Leonesa z něj vytěžila roh, ale potom přišel na svět už jenom útočný faul.

20

Z dalšího rohového kopu už Atlético nic nevymyslelo. Giffard rychle započal domácí protiakci, ovšem Benitova střela ze střední vzdálenosti byla sražená.

19

19. Héctor Herrera (ATM)

19

Trpělivá kombinace přinesla madridskému klubu alespoň roh. Po rozehrávce nakrátko zkusil Herrera vystřelit z levého okraje pokutového území a Giffard se musel pořádně natáhnout, aby vyškrábl míč nad břevno.

18

Vitolo čekal před domácí brankou na centr Ariase. Před sebou však měl hned trio obránců a ti k němu balón nepustili.

17

Héctor Herrera zrealizoval standardní situaci z blízkosti levé postranní čáry, avšak obrana Leonesy situaci u bližší tyče bez větších komplikací vyřešila.

16

Vitolo posunul míč na volného Félixe, ale ten už z osy hřiště nepřihrál na svého útočného parťáka Ángela Correu.

15

Augusto Galván prošel otevřeným středem hřiště, ovšem Castañeda pak odcentroval jen do prvního obránce Ariase.

14

Statický souboj u půlící čáry přinesl aut pro Leonesu. Domácí fotbalisté se mezitím snaží vyburcovat poměrně klidné publikum.

13

Correa se hezky uvolnil přes dva hráče, ale následný centr z pravého křídla byl pro jeho nabíhající spoluhráče až příliš vysoký.

12

Julián Luque nekopl standardní situaci bůhvíjak dobře. K tomu všemu byl v pokutovém území odhalen útočný faul na Saúla.

11

Augusto Galván skončil na břiše, o což se svým obranným zákrokem zapříčinil Hermoso. Tentokrát se to neobešlo bez odpískání faulu.

10

Santiago Arias zkoušel lobnout míč do pokutového území, spoluhráče však měl v ofsajdu a přihrávku si tak sebral Giffard.

9

Giffard si dával trošku načas s odkopem, během aktivního napadání Vitola se přesto vyvaroval jakékoliv chybičky.

8

Leonesa se zatáhla do hlubokého bloku a papírový favorit je nucen kombinovat dobrých čtyřicet metrů od branky Lucase Giffarda.

7

Félix vyslal fantastickou kolmicí na Vitola. Giffard ale dobře přečetl hru a rychlým startem proti balónu znemožnil unikajícímu hráči kvalitní zakončení.

6

Gabriel Gudiño nemohl pořádně zkrotit míč na své kopačce a nakonec mu těsně před provedením centru utekl až za koncovou čáru.

5

Simeoneho svěřenci si vybojovali premiérový rohový kop, nicméně po centru zprava byl míč odvrácen až do středového kruhu.

4

Ángel Correa si o pár centimetrů nepohlídal své postavení a v momentě přihrávky dovnitř šestnáctky byl přistižen v ofsajdu.

3

Felipemu prošel obranný zákrok, který na první pohled vypadal minimálně podezřele. Jediný hvizd se však ozval z nespokojených tribun.

2

O úvodní výkop se postarali hosté, kteří nastupují v tradiční kombinaci červených, bílých a modrých barev, zatímco Leonesa hraje celá v bílém.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Cultural y Deportiva Leonesa: Giffard – Aitor, Montes, Rodas, Castañeda – Martínez (C), Galván, Thérésin, Luque – Benito, Gudiño.
Náhradníci: Montagud – Araújo, Garrido, Kawaya, Marcos, Martín, Dioni.

Atlético Madrid: Adán – Arias, Felipe, Hermoso, Sánchez – Vitolo, Herrera, Llorente, Saúl (C) – Félix, Correa.
Náhradníci: dos Santos – Savić, Camello, Lodi, Riquelme, Šaponjić, Partey.

Rozhodčí: J. A. Rojas – I. H. Ramos, M. C. Aguilar.
Oba celky se v rámci Copa del Rey, jak se španělský pohár oficiálně jmenuje, v minulosti už dvakrát utkaly. V závěru roku 2002 vyhrál klub z Madridu na půdě soupeře 2:0, o rok později pak 1:0.
Atlético Madrid je v rozjetém ročníku nejvyšší španělské soutěže na třetím místě, ze kterého ztrácí osm bodů na vedoucí tandem Barcelona – Real Madrid. Spolu s Ligou mistrů táhli fotbalisté tohoto týmu od 6. prosince loňského roku sérii šesti zápasu bez porážky, ta ale vzala v posledních dnech za své. Atlético nejprve padlo po pokutových kopech ve finále domácího superpoháru s městským rivalem Realem, v posledním kole LaLigy pak favorit odjel o víkendu překvapivě s prázdnou ze hřiště Eibaru, kde prohrál 0:2. Nejlepším střelcem týmu je sedmadvacetiletý útočník Alvaro Morata, který má v ligové soutěži na kontě sedm letošních zásahů. V poháru mělo Atlético dosud volný los, tímto duelem do něj teprve vstupuje.
Leonesa hraje až třetí nejvyšší španělskou soutěž, která se dělí celkem do čtyř skupin. Klub z města León, jenž byl založen roku 1923, si v té své počíná výborně, když je po jednadvaceti odehraných kolech na druhé pozici jen tři body za vedoucím Logrones. Nejlepším střelcem týmu je třicetiletý útočník Dioni. Ten se v aktuálním ročníku Segunda Division prosadil desetkrát a je v tomto směru druhým nejčastěji skórujícím hráčem celé soutěže. V součtu s národním pohárem, v němž naposledy vyřadila po výsledku 2:1 druholigovou Huescu, neprohrála Leonesa už osm utkání v řadě. Tato bilance se ale bude ve čtvrtek otřásat v základech, neboť na Estadio Reino de León s kapacitou 13 500 míst dorazí účastník LaLigy Atlético Madrid.
Krásný večer. Španělský pohár má dnes na programu celkem pět zápasů. Jeden z nich obstarají i týmy Cultural y Deportiva Leonesa a Atlético Madrid. Obrovskými papírovými favority budou hosté.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Cultural y Deportiva Leonesa – Atlético Madrid

2:1

po prodl. (0:0)

Zpět na online

Branky: 83. Castañeda, 108. Benito – 62. Correa

Karty:   37. Galván (LEO), 40. Montes (LEO), 74. Dioni (LEO), 80. Martínez (LEO), 117. Marcos (LEO) – 43. Llorente (ATM), 74. Saúl (ATM)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 4:10. Rohy: 8:13. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:13.

Cultural y Deportiva Leonesa: Giffard – Aitor (81. Marcos), Montes, Rodas, Castañeda – Martínez (C) (93. Martín), Galván (59. Kawaya), Thérésin, Luque (70. Dioni) – Benito, Gudiño.
Náhradníci: Montagud – Araújo, Garrido, Kawaya, Marcos, Martín, Dioni.

Atlético Madrid: Adán – Arias, Felipe, Hermoso, Sánchez – Vitolo (60. Šaponjić), Herrera (46. Partey), Llorente (99. Camello), Saúl (C) – Félix, Correa (102. Riquelme).
Náhradníci: dos Santos – Savić, Camello, Lodi, Riquelme, Šaponjić, Partey.

Rozhodčí: J. A. Rojas – I. H. Ramos, M. C. Aguilar