Menu

Další

Americký fotbal

Baltimore Ravens - Tennessee Titans

12:28

konec (0:7, 6:7, 0:14, 6:0)

12.01.2020, 02:15 • M&T Bank Stadium • Divisional Round • Libor Štěpán (@libstep73)

Tennessee Titans po senzačním vítězství postupují po 17 letech do finále konference, o kterém zcela jistě ví, že ho budou hrát na stadionu soupeře. Buď Kansasu City Chiefs, nebo Houstonu Texans, o tom se teprve rozhodne.

0:55

BAL, 4&11, TEN 21
Jackson nedokázal na pravé straně najít ruce Boykina a Ravens senzačně prohrávají po více než 3 měsících, což ale znamená konec sezóny pro největšího favorita v konferenci AFC!

4:31

BAL, 4&5, TEN 16
Pro domácí neměl field goal smysl, takže hráli i čtvrtý down, ale Andrews byl výborn bráněn Cruikshanskem a přihrávka neměla šanci na úspěch! Titans si už teď mohou zápas prohrát jen sami!

5:04

BAL, 1&15, TEN 43
Jackson se nadechl k dalšímu těžko bránitelnému běhu a donesl míč až na hranici red zóny!

6:12

BAL, 3&10, BAL 20
Napotřetí to vzduchem vyšlo, Snead si naběhl do mezery v zónové obraně a dostává přesný míč od Jacksona pro 26 yardů!

11:05

TWO POINT CONVERSION – NO GOOD
Domácí šli potvrzovt za dva body a nechybělo mnoho, aby to zvládli! Boykin však proti dvěma obráncům i přes žonglování nakonec míč v rukou po přihrávce Jacksona nezkrotil! Stav zůstává 12:28!

11:09

BAL, 1&10, TEN 15 – TOUCHDOWN RAVENS
Tak přeci jen ještě malá naděje pro domácí! První opravdu dobře zvládnutý drive v celém zápase končí přesnou 15yardovou přihrávkou na HAYDENA HURSTA, který sice byl těsně bráněn, ale v zachycení míče mu to nezabránilo! 12:28!

13:40

BAL, 3&2, BAL 31
Tak to vzal Jackson opět na sebe a během jak z počítačové hry, plyným různých tanečků, změn směru a hledání volného místa získal skvělých 27 yardů!

1:45

TEN, 1&10, TEN 27
Navíc Henry dostal od své O-line dárek v podobě široké dálnice, kterého využil k nerušenému běhu pro 23 yardů, tj. přesně na polovinu!

1:50

BAL, 3&5, TEN 31 – INTERCEPTION
Ne, toto už Ravens nemají šanci vyhrát! Kupí jednu hrubku za druhou, sami se potápí a dostávají soupeře na koně! Když už to začalo vypadat, že by se mohli nakopnout dobře zahraním drivem, Jackson špatně přečte situaci a hodí míč na levou stranu přesně do náruče safetyho Kennyho Vaccara! Stejně jako loni Jackson nezvládá tíhu zápasu v play off!

4:16

EXTRA POINT – GOOD
GREG JOSEPH potvrzuje extra pointy naprosto neomylně, 6:28!

4:20

TEN, 3&GOAL, BAL 1 – TOUCHDOWN TITANS
A máme pravděpodobně po zápase, hosté si jdou pro obrovskou senzaci! RYAN TANNEHILL naznačil hod, rozběhl se, ustál jeden tackle a využil dobrého bloku k průniku do end zóny! 6:27, rozdíl tří touchdownů a na to dnes podle mě Ravens vůbec nemají!

6:54

BAL, 1&10, BAL 25 – FUMBLE RECOVERY
Baltimoru se pomalu hroutí sezóna! Velká chyba Lamara Jacksona, který se nechal sackovat Caseym, který mu dokonce vyráží míč a další obránce Simmons ho zalehává, takže Titans budou útočit v luxusní pozici pouhých 20 yardů od end zóny soupeře!

6:54

EXTRA POINT – GOOD
GREG JOSEPH v poklidu proměňuje i třetí extra point v zápase a upravuje na 6:21!

6:59

TEN, 3&GOAL, BAL 3 – TOUCHDOWN TITANS
Neskutečné, co si hosté na třetí down dovolili! Triková akce s rozehrávkou ne na quarterbacka, ale přímo na Henryho, který naznačil běh, povyskočil a spíše basketbalovým způsobem hodil jemný oblouček do zadní části end zóny, kde byl osamocený COREY DAVIS, který chytá a slaví! Senzace nabírá stále větší obrysy, 6:20!

8:37

TEN, 3&1, TEN 28
Fantastická akce Derricka Henryho! Našel si prostor k průniku po pravé straně, skvěle odmítl atakujícího obránce a už to vypadalo, že poběží pro touchdown, ale před cílem mu docházely síly, takže ho Peters dokázal dostihnout a složit, přesto to znamená 66 yardů pro fenomenálního running backa!

10:00

BAL, 4&1, TEN 18
Ravens v sezóně proměnili všech 8 čtvrtých downů dlouhých 1 yard v základní části, ale dnes nezvládají už druhý a to znamená velký problém! Obrana Titans znovu zafungovala skvěle, ucpala prostor a Jackson se neměl kudy probít!

12:16

BAL, 2&17, BAL 43
Skvělý běh Jacksona! Ten nyní ukázal všechny své přednosti, tj. okamžité zrychlení, prudké změny směru a tah dopředu a nejhoršímu zabránil Ryan, který ho podrazil po zisku 30 yardů!

0:03

BAL, 3&GOAL, TEN 4 – FIELD GOAL RAVENS
JUSTIN TUCKER proměňuje krátký 22yardový field goal do šatny a stahuje ztrátu Baltimoru na 8 bodů, 6:14!

0:18

BAL, 3&14, TEN 42
Nádherná pasová akce i na domácí straně! Brown se neohroženě rozběhl hned mezi 3 obránce, v naprostém obležení přesto dokázal 4 yardy před end zónou stáhnout pravačkou míč ze vzduchu jako jablko ze stromu a dává domácím šanci na touchdown do šatny!

1:43

BAL, 3&16, BAL 9
Obrana Titans zaspala a nedokázala pořádně pohlídat nabíhajícího Robertse na pravé straně, který ve spolupráci s házejícím Jacksonem posouvá Ravens vpřed o 26 yardů!

5:07

TEN, 2&10, TEN 19
Henry ukázal, proč je letos nejlepším running backem sezóny. Několikrát naznačil, jednoho obránce odmítl a je z toho skvělý běh pro 27 yardů!

5:57

BAL, 4&12, TEN 31 – FIELD GOAL RAVENS
JUSTIN TUCKER prokázal, proč je nejlepším kickerem historie NFL v kariérní úspěšnosti field goalů. Přesně vypočítal kop tak, aby i s bočním větrem poslal 49yardový field goal přesně doprostřed branky a dostává Ravens na tabuli! 3:14!

9:44

BAL, 3&10, BAL 21
První větší chyba v obraně hostů je potrestána výrazným posunem domácích dopředu! Brown se ve středu pole dokázal uvolnit, zachytit dlouhou přihrávku Jacksona a i s následným během získat 30 yardů!

14:45

EXTRA POINT – GOOD
GREG JOSEPH se při extra pointu opět nemýlí a upravuje na 0:14!

14:53

TEN, 1&10, BAL 45 – TOUCHDOWN TITANS
V Baltimoru se dějí neuvěřitelné věci! Obrana podcenila náběh receivera KALIFA RAYMONDA, který bez nějakých vytáček zamířil středem do end zóny, Tannehill mu hodil dokonale přesný míč na její hranici a Titans utíkají na rozdíl dvou skórování! Začíná se snad rodit obrovská senzace? 0:13!

15:00

BAL, 4&1, BAL 45
Ano, je to tak, Ravens hráli čtvrtý down, Jackson zkusil vybojovat zbývající yard sám, ale byl okamžitě zastaven a úkol nezvládl! Skvělou práci odvedl hlavně Long a vychvalovaná ofenzíva Baltimoru dostává druhou ránu!

3:37

EXTRA POINT – GOOD
GREG JOSEPH neměl potíže při extra pointu a zvyšuje na 0:7!

3:42

TEN, 3&GOAL, BAL 12 – TOUCHDOWN TITANS
Neskutečný, absolutně neuvěřitelný jednoruční catch tight enda JONNU SMITHA v levé části end zóny posílá hosty do vedení! Ačkoliv byl Smith velmi těsně bráněn, dokázal levou rukou s pomocí žonglování zachytit míč a spadnout na zem tak, že se sice těsně, ale přece vešel do hřiště, což potvrdilo i poměrně dlouhé přezkoumání na videu! Jeden z top highlightů celé sezóny je na světě a zařizuje stav 0:6!

8:02

BAL, 2&10, TEN 36 – INTERCEPTION
Jackson házel dlouhý míč na střed Andrewsovi, ale tento tight end místo toho, aby míč nataženýma rukama zachytil, tak ho odrazil dál, kde čekal připravený Kevin Byard, kterému spadla šiška do náruče a má šestou interception v sezóně! Navíc měl volný prostor k returnu a donesl míč až na polovinu, kde ho navíc už mimo hřiště atakoval Jackson, což je osobní trest za hrubost a posun o dalších 15 yardů! Fantastická výchozí pozice Titans!

9:20

BAL, 1&10, BAL 45
Edwards využil skvělé práce bloků a po pravé straně proběhl volným prostorem až na dostřel branky! Získal 19 yardů!

Baltimore Ravens - Tennessee Titans

12:28

konec (0:7, 6:7, 0:14, 6:0)

Zpět na online


Rozhodčí: Bill Vinovich

Diváci: 71 254

Statistiky:
Vysvětlivky
U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

Příklad BAL, 3&5, TEN 42 – U míče je Baltimore, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Tennessee.
Exkurze do pravidel
Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenzíva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne do hloubi útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do endzóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, plus k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před endzónou a v případě úspěchu získat dva body.

V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, tak i obranný, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, nebo pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.