Menu

Hokej

Chance liga - o pořadí v play-off

Piráti Chomutov – HC Slavia Praha

3:2

konec (2:2, 0:0, 1:0)

17.12.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • 1. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 1.7 4.5 3.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Darby Llewellyn rozhodl střetnutí se Slavií, se loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (19:57:00)
Chomutovští díky zvládnutému střetnutí odskakují Slavii na tři body. Sledovali jsme parádní hokej, který nám nabídl velkou dávku šancí. Piráti byli o trochu lepší, a tak přetavili duel ve vítězství. Sešívaní se rozhodně nemají za co stydět, jelikož jejich pojetí bylo hodně ofenzivně laděné.

Střely na branku: 29:24.

Konec zápasu.

59:34

Sešívaní se pokusili o přihrávku na modrou čáru, ovšem u hrazení se bek nenacházel. Hostující celek musí spěchat do středního pásma.

58:35

Martin Michajlov míří na střídačku a pouští do hry šestého bruslaře. Slavia se totiž napevno usadilo v útočném pásmu.

58:26

Jelikož Tomáš Pitule usedl na trestnou lavici, tak si Slavia vzala oddechový čas. Podaří se hostujícímu celku znovu vyrovnat!

58:26

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tomáš Pitule – 2 min., hákování).

57:02

Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Petr Stloukal, jehož pokus mířil do pravé šibenice. Jenže Martin Michajlov puk neustále viděl a schoval jej do lapačky.

56:24

S nervy fanoušků Pirátů si pohrál Dominik Pavlát, jemuž za brankou utekl kotouč. Domácí brankář pak rybičkou celou situaci napravil.

56:11

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Petr Vampola – 2 min., hákování).

56:09

Clony před brankou chtěl od mantinelu využít Petr Vampola. Ovšem Dominik Pavlát zpoza obránce vykoukl a zaznamenal další zákrok do statistik.

55:01

V přečíslení dva na jednoho přihrával Nicolas Hlava na Lukáše Klímu. Slovenský forvard to měl na dlouhou hůl, a tak nezakončil nadějnou akci.

54:41

Martin Ondráček přejel modrou čáru a poté vystřelil přes obránce. Jeho pokus mířil jen na domácího brankáře, který zasáhl lapačkou.

53:57

Daniel Vrdlovec zkusil projet kolem mantinelu a soupeře, ale byl poslán na hrazení. Chomutov následně vyhodil přes všechny čáry.

53:03

Neskutečný Dominik Pavlát! Hned tři pokusy vyslal Tomáš Šmerha. První dva byly zablokovány a třetí přišel z předbrankového prostoru. Hostující útočník mířil k bližší tyči a hlavně do teploměru, jenže Pavlát mezeru mezi rukou a tělem utěsnil.

52:35

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Rudovský – 2 min., sekání).

51:56

Za vyhozeným kotoučem mířil Darby Llewellyn, jenže blíže to měl k němu z branky Martin Michajlov. Hostující gólman pak udržel pevné nervy a chladně rozehrál.
Dnešní utkání sleduje 1 754 diváků.

51:09

Další zakončení vyslal od pravého mantinelu Jan Novák, který zamířil jen do připraveného domácího brankáře.

49:41

Nicolas Hlava mířil za vyhozeným pukem, který získal. Následně si počkal na Rýgla, jenž zrovna naskočil z trestné lavici. Domácí bek si dlouho rovnal kotouč, jenže při zakončení jej nezasáhl.

48:13

Jenže zakončení z pravé strany bylo nepřesné a navíc kotouč po mantinelu zamířil pryč z útočného pásma. Piráti znovu rychle prchají na střídačku.

47:35

Chomutovští vyhráli vhazování, a tak mohl Radek Havel vyhodit. Ovšem Tomáš Šmerha rychle zavezl černou gumu rychle zpátky do útočné třetiny.

47:32

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Martin Rýgl – 2 min., hákování).

46:15

46:15 Darby LLEWELLYN - 3:2

46:15

Piráti právě vstřelili branku!
Po delší odmlce tu máme další branku, po které se Chomutovští vracejí do vedení! Jan Svoboda přihrál přesně na DARBYHO LLEWELLYNA, jehož pokus švihem zamířil z pravého kruhu ke vzdálenější tyči. Asistence: Jan Svoboda a Radek Havel.

45:22

Po vyhraném vhazování domácího centra zakončil od modré čáry Lukáš Blaha. Pokus obránce Pirátů dlouho letělo a skončilo v lapačce gólmana.

45:18

Za ohromného pískotu se sešívaní ubránili za cenu zakázaného uvolnění. Následuje vhazování po pravé ruce hostujícího maskovaného muže.

44:36

Vyhození přes celé kluziště mířilo na Dominika Pavláta, který rychle rozehrál Piráti ovšem znovu o kotouč přišli a musejí spěchat zpátky.

44:12

Domácímu mužstvu se tato početní výhoda vůbec nedaří, Slavia má kotouč na hokejkách a šetří cenné vteřiny.

43:27

Petr Vampola obtěžoval Rudovského, kterého o kotouč připravil. Hostujícímu celku se následně podařilo vyhodit přes všechny čáry a vystřídat.

43:08

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Zdeněk Kubica – 2 min., podrážení).

42:32

Jemnou tečí se Jakub Sklenář dotkl kotouče, a tak se zakázané uvolnění nepíská. Sešívaní chtěli otočit hru, jenže byli zastaveni za útočnou modrou čárou.

41:34

Radek Havel se dostal do nesnází a nepřesně přihrál. U modré čáry našel jen soupeře, jenž postupoval na branku, jenže skvěle se vrátil Josef Koláček, který soupeři nadzvedl hůl a černou gumu mu sebral.

40:34

Piráti získali kotouč za vlastní brankou a po mantinelu jej poslali přes všechny čáry. Domácí čtveřice znovu stihla vystřídat.

40:01

Začala třetí třetina.
Pře hromadu šancí je stav zápasu stejný, jako byl po úvodní periodě, tady 2:2. Jinak sledujeme ale parádní podívanou. Hra se totiž přelévá ze strany na stranu a obě mužstva chtějí tři body urvat útočným hokejem. Celkem čtyřikrát jsme zaslechli ve druhé části cinknutí, když brankovou konstrukci třikrát nastřelil Piráti a jednou na druhé straně Petr Vampola.

Střely na branku: 24:16.
Střely na branku ve druhé třetině: 16:8.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:07

Po vyhraném vhazování se ihned od modré čáry napřáhl Jan Novák, jehož pokus mířil jen do připraveného brankáře.

39:03

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Viktor Lang – 2 min., držení).

38:22

Jan Novák si vyměnil pozici s útočníkem a pokusil se o přihrávku před branku. Ovšem kotouč zamířil až do obranného pásma sešívaného mužstva.

37:45

Jakub Sklenář přestal hrát, a tak od mantinelu vystřelil Tadeáš Hejda. Jeho pokus domácí maskovaný muž viděl, a tak si připsal snadný zákrok do statistik.

37:09

O střelu z levé se pokusil Darby Llewellyn, který trefil bránícího hráče. Následně přišel pokus z druhé strany, jenže Martin Michajlov máchl lapačkou, do níž schoval černou gumu.

36:27

Za obranu Chomutova si najel Michal Hotěk, který mířil sám na brankáře. Hostující hráč zamíchal rameny a následně mířil mezi betony. Dominik Pavlát situaci už jednou asi četl, protože výborně zasáhl.

36:06

Hra se přelila na druhou stranu, kde domácí brankář schoval do výstroje zakončení od modré čáry. Následuje vhazování po pravé ruce Dominika Pavláta.

35:11

Martin Rýgl z modré čáry zajel za branku, kterou objel a poté zakončil. Martin Michajlov vyrazil kotouč vedle sebe, odkud odkrytou část branky netrefil Lukáš Klíma.

34:47

Střelou přes obránce se předvedl na pravé straně útočného pásma Zdeněk Kubica. Ovšem Dominik Pavlát byl znovu připravený, a tak se stav zápasu nemění.

33:56

Nahození od modré čáry tečoval mezi kruhy Jakub Chrpa, po jehož zásahu zamířila černá guma jen těsně vedle levé tyče. Slavia měl opět obrovskou dávku štěstí.

31:48

Střelu od modré čáry vyslal Lukáš Blaha, ovšem brankáři černá guma vypadla. K dorážce se tak dostal Darby Llewellyn, avšak Martin Michajlov byl blízko, a tak znovu zasáhl.

31:05

Hostující celek vyhrál vhazování a okamžitě po mantinelu vyhodil. Piráti tak začnou početní výhodu za vlastním brankářem.

31:01

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (David Kohút – 2 min., napadení).

30:16

Ve druhé vlně se tentokrát nacházel Aleš Furch, jenž bez váhání vystřelil. Jeho pokus zamířil jen do připraveného Dominika Pavláta.

29:27

Petr Vampola v útočném pásmu ztratil kotouč, kterého se zmocnil Nicolas Hlava. Chomutovský odchovanec pak měl proti sobě posledního beka, a tak volil střelu ze strany, která branku Slavie přeletěla.

28:23

Od levého mantinelu se napřáhl Jan Rudovský, který branku přestřelil. Chomutov ještě chvíli pokračoval v akci, ale následně o puk přišel.

27:32

Z levé strany vystřelil Sébastien Piché, který zamířil jen do brankáře. Následně přišla přihrávka na hranici brankoviště, jenže Jan Svoboda ležícího brankáře nepokořil, a tak se sám na druhé straně ocitl Petr Vampola. Zkušený harcovník dlouhou mířil a také on orazítkoval brankovou konstrukci.

26:36

Střelou od modré čáry se fanouškům předvedl Jindřich Barák, jehož pokus viděl domácí brankář na poslední chvíli. Dominik Pavlát však vykopl beton a kotouč tak vyrazil do rohu.

26:08

A znovu trefená brankové konstrukce Slavie! Petr Stloukal vystřelil, ale jeho pokus byl přizvednutý do vzduchu. Na pravé straně se pak nacházel Tomáš Pitule, jenž basebolově orazítkoval tyč.

25:26

Cink podruhé! Petr Stloukal byl najetý u levého mantinelu a vydal se do kruhu, ze kterého trefil vzdálenější spojnici tyčí. Tohle byla parádní rána, který chyběly milimetry.

24:31

Jiří Kučný zavřel útočné pásmo, jenže následně byl u mantinelu zastaven. Chomutov vyvezl hru, jenže přes neutrální zónu se neprobojoval.

22:50

Z levé strany se před branku hnal aktivní Lukáš Klíma, který hledal mezeru mezi brankářovými betony. Martin Michajlov s celou situací počítal a mezeru rychle utěsnil.

22:31

Z mezikruží vystřelil tentokrát Darby Llewellyn, jehož pokus zamířil na branku. Hostujícímu celku se poté podařilo poslat černou gumu do středního pásma.

21:32

Cink! Opět z vrcholu levého kruhu pálil Lukáš Klíma, jehož pokus z jedné orazítkoval vzdálenější tyčku. Akce Chomutova dál trvá, sešívaní b potřebovali vystřídat.

21:07

Z vrcholu levého kruhu se napřáhl Lukáš Klíma, jehož pokus neustále brankář viděl, a tak jej na dvakrát schoval do výstroje.

20:50

Také Chomutovští si vyzkoušejí téměř minutovou dvojnásobnou přesilovou hru.

20:50

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Petr Hořava – 2 min., podrážení).

20:18

Na středu modré čáry se nacházel Martin Rýgl, jehož pumelice mířila doprostřed branky. Martin Michajlov se překvapit nenechal a zakročil.

20:01

Začala druhá třetina.
Do utkání lépe vstoupili Chomutovští, kteří rychle odskočili do dvoubrankového vedení. Ovšem kvůli své nedisciplinovanosti pustili Slavii zpátky do střetnutí. Sešívaní nabídku neodmítli a v početních výhodách stav zápasu srovnali. Oba celky poté mohly jít do vedení, jenže zahazovaly šance, a tak první třetina skončila vyrovnaně.

Střely na branku: 7:6.

20:00

První třetina skončila.

19:48

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tomáš Šmerha – 2 min., nedovolené bránění).

19:18

Hned dva slávisté se nacházeli sami před domácím brankářem. Ovšem přihrávka byla nepřesná, a tak se hra znovu otáčí.

18:59

Domácí mužstvo nezvládlo rozehrávku, a tak si pomohlo vyhozením přes všechny čáry. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po Pavlátově levici.

18:03

Petr Stloukal počkal až po vystřídání přijede do pásma Darby Llewellyn, kterého také našel. Pokus domácího hráče byl ale sražen do ochranné sítě.

16:31

Mezi kruhy se nacházel Dominik Pacovský, jehož pokus orazítkoval břevno. Následně sám na branku ujížděl Jakub Chrpa, který se pokusil rozmíchat brankáře, ale kotouč za jeho beton nezasunul.

15:38

Piráti zachytili přihrávku u mantinelu a opět vyhazují přes všechny čáry. Domácí celek navíc stihl prostřídat celou čtveřici hráčů.

14:50

14:50 Jan NOVÁK - 2:2

14:50

Slavia právě vstřelila branku!
Kvůli nedisciplinovanosti domácího celku je vyrovnáno! JAN NOVÁK si sjel z modré čáry o kousek níže a přesnou střelou gólfákem nedal Dominiku Pavlátovi šanci zasáhnout. Asistence: Tomáš Šmerha.

14:37

Zakončení od modré čáry tečoval v předbrankovém prostoru Dominik Pacovský, od jehož hole zamířila černá guma nad břevno.
Dva zbytečné zákroky v útočné třetině poslaly Chomutov do tří! Slavia bude hrát téměř minutu ve dvojnásobné početní výhodě!

14:23

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Darby Llewellyn – 2 min., podrážení).

13:29

Sébastien Piché zachytil přihrávku za vlastní brankou a poté se štěstím vyhodil do středního pásma. Slavie puk nahodila rychle zpátky, ovšem Chomutov znovu vyhodil.

13:19

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Nicolas Hlava – 2 min., nedovolené bránění).

12:16

Střelou od modré čáry se prezentoval Jiří Kučný, který trefil jen bránícího hráče. Následně Pražané získali kotouč u mantinelu, jenže po přihrávce na střed netrefili branku.

11:20

11:20 Tomáš ŠMERHA - 2:1

11:20

Slavia právě vstřelila branku!
Sešívaní využili přesilovou hru, a tak jsou znovu na dostřel! Jan Novák přihrál na levý kruh, odkud přesně zamířil TOMÁŠ ŠMERHA. Jeho pokus zapadl přesně do pravé šibenice, tohle už se ani lépe nedalo trefit. Asistence: Jan Novák a Petr Vampola.

10:59

Od modré čáry se napřáhl Jan Novák, jehož rána byla zastavena. Chomutovští ale nedokázali vyhodit, a tak se stále brání ve stejné čtveřici.

10:22

Jan Novák přihrál na pravou stranu, odkud byl vyslán nepřesný pokus. Následně se chtěl Dominik Pavlát odrazit od své tyčky, jenže branka vypadla z obvyklého postavení.

09:56

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Viktor Lang – 2 min., podrážení).

09:05

Do útočného pásma vletěl po pravé straně Aleš Furch, který se pokusil o zakončení, kterým trefil jen prvního bránícího hráče.

08:22

Na vrcholu pravého kruhu se tentokrát nacházel Jakub Štochl, který mířil na zadní tyč, jenže o kousek hostující svatyni minul.

07:26

Jan Rudovský se nacházel ve střelecké pozici a na ose dostal spoustu času k zamíření. Zkušený hráč si vybral levý horní roh branky, jenomže Martin Michajlov zasáhl vyrážečkou.

06:25

Zpoza branky přišla přihrávka do brankoviště, kde se o dorážky pokoušel Tomáš Šmerha, který nepřehodil Pavlátův beton. Domácímu brankáři po chvíli pomohli také spoluhráči, kteří soupeře odstavili.

06:17

Přes střední pásmo se na druhé straně dostal Michal Hotěk, jehož pokus z dálky vyrazil do ochranné sítě domácí maskovaný muž.

05:39

Sébastien Piché nejprve zavřel pásmo a poté najel mezi kruhy. Místo zakončení volil přihrávku na Darbyho Llewellyna, který odkrytou branku netrefil.

04:14

04:14 Jakub SKLENÁŘ - 2:0

04:14

Piráti právě vstřelili branku!
Chomutovští po pěkné akci na levé straně navyšují vedení! Nicolas Hlava přihrál pod sebe, kde se nacházel JAKUB SKLENÁŘ, jenž na nic nečekal a zamířil do bližší šibenice. Martin Michajlov šel brzy dolů, a tak inkasoval podruhé. Asistence: Nicolas Hlava a Lukáš Klíma.

03:40

Lukáš Klíma byl ve středním pásmu a nemohl přejet modrou čáru, jelikož před brankou Slavie měl spoluhráče. Sešívaní se tak zmocnili puku, ale přes neutrální zóny nepřešli.

02:34

02:34 Darby LLEWELLYN - 1:0

02:34

Piráti právě vstřelili branku!
Aktivita domácího mužstva je zaslouženě odměněna! Jan Svoboda přihrál na pravý kruh, kde se nacházel připravený DARBY LLEWELLYN, jehož pokus zamířil přesně k bližší tyči. Asistence: Jan Svoboda a Sébastien Piché.

02:02

Jan Rudovský se spoluhráčem bojoval o kotouč za brankou, Chomutovští pak pokračovali v akci. Sébastien Piché mířil ale vedle brány.

01:13

Sice se hrálo ve středním pásmu, jenže Radek Havel zůstal ležet za branku sešívaných. Hra se tak přerušila a domácí obránce sám odjel na střídačku.

00:49

Nicolas Hlava objel branku a přihrával na zadní tyč, kde cítil Lukáše Klímu. Ovšem slovenský útočník akci přejel. Následně něco podobného zkoušel také Martin Rýgl, ale dopadl podobně jako jeho spoluhráč.

00:20

Po vyhraném vhazování se střelou od modré čáry prezentoval Dušan Žovinec, jehož pokus vyrazil brankář do rohu hrací plochy.

00:14

Nahození Hlavy schoval pod lapačku Martin Michajlov, vhazovat se tak bude po jeho levé ruce.

00:10

Úvodní vhazování dnešního střetnutí vyhrál Jakub Sklenář, a tak Piráti mají právo první útočné akce.Ovšem tu zastavuje ofsajd, hra se tak vrátí do neutrální zóny.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Žovinec, Rýgl, R. Havel, Blaha, Piché, Lang, Štochl – Hlava, J. Sklenář, Klíma – Rudovský, Pitule, Stloukal – Tomica, J. Svoboda, Llewellyn – Chrpa, Koláček.

HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – J. Novák, T. Duda, Barák, P. Hořava, Hejda, Kučný, Antoš – Kuťák, Vampola, Šmerha – Vlček, Vrdlovec, J. Doležal – Pacovský, Kubica, M. Ondráček – Furch, Kohút, Hotěk.

Rozhodčí: Grech, Šindel – Coubal, Kokrment.
Obě mužstva mají na svých kontech čtyřiapadesát bodů, což ukazuje na fakt, že nás čeká vyrovnaný souboj. Díky lepšímu skóre jsou na tom lépe Chomutovští, kterým patří čtvrtá pozice. Tu si svěřenci Miroslava Buchala vybojovali v posledním kole, kdy v domácím prostředí přehráli Havířov. Jen o jednu příčku je hůře na tom Slavia, jíž se stejně jako Chomutovu v posledních zápasech daří. Oba celky mají na předkolo náskok pěti bodů. Aktuálně by do předkola mířila Poruba s Havířovem.

NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI:

Piráti Chomutov

Petr Stloukal 29 bodů (16+13)
Filip Suchý 23 bodů (9+14)
Darby Llewellyn 20 bodů (11+9)

HC Slavia Praha

Tomáš Šmerha 27 bodů (12+15)
Petr Vampola 27 bodů (8+19)
Filip Kuťák 20 bodů (11+9)
Po reprezentační přestávce vás znovu vítám u Chance ligy, která se přelila do své druhé části. V úvodním střetnuti skupiny O pořadí v play-off se utkají Piráti Chomutov a HC Slavia Praha.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Piráti Chomutov – HC Slavia Praha

3:2

konec (2:2, 0:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. Llewellyn (J. Svoboda, Piché), 5. J. Sklenář (Hlava, Klíma), 47. Llewellyn (J. Svoboda, R. Havel) – 12. Šmerha (J. Novák, Vampola), 15. J. Novák (Šmerha)

Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Žovinec, Rýgl, R. Havel, Blaha, Piché, Lang, Štochl – Hlava, J. Sklenář, Klíma – Rudovský, Pitule, Stloukal – Tomica, J. Svoboda, Llewellyn – Chrpa, Koláček.

HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – J. Novák, T. Duda, Barák, P. Hořava, Hejda, Kučný, Antoš – Kuťák, Vampola, Šmerha – Vlček, Vrdlovec, J. Doležal – Pacovský, Kubica, M. Ondráček – Furch, Kohút, Hotěk.

Rozhodčí: Grech, Šindel – Coubal, Kokrment

Diváci: 1 754

Průběh zápasu
1. třetina
02:34 CHM 1:0 Llewellyn (J. Svoboda, Piché)
04:14 CHM 2:0 J. Sklenář (Hlava, Klíma)
09:56 CHM 2 Lang, podrážení
11:20 SLA 2:1 Šmerha (J. Novák, Vampola)
13:19 CHM 2 Hlava, nedovolené bránění
14:23 CHM 2 Llewellyn, podrážení
14:50 SLA 2:2 J. Novák (Šmerha)
19:48 SLA 2 Šmerha, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
20:50 SLA 2 P. Hořava, podrážení
31:01 SLA 2 Kohút, napadení
39:03 CHM 2 Lang, držení
Po 2. třetině
3. třetina
43:08 SLA 2 Kubica, podrážení
46:15 CHM 3:2 Llewellyn (J. Svoboda, R. Havel)
47:32 CHM 2 Rýgl, hákování
52:35 CHM 2 Rudovský, sekání
56:11 SLA 2 Vampola, hákování
58:26 CHM 2 Pitule, hákování
Konec