Menu

Fotbal

Turecká Superliga

Göztepe SK – Fenerbahce Istanbul

2:2

konec (1:1)

30.11.2019, 18:00 • Bornova Stadyumu, Izmir • 13. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 3.26 3.21 2.15 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:20:14)
Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 7:2. Fauly: 11:12.
Fanoušci na stadionu v Izmiru spustili zároveň se závěrečným trojhvizdem rozhodčího Bitegina mohutný aplaus, kterým ocenili fantastickou snahu obou týmů. Ty dnes měly spoustu šancí, výjimkou nebyly ani odvolané góly a navrch přišla i vcelku očekávaná červená karta. Fenerbahce bylo v úvodu lepší, ale i tak inkasovalo od Castra jako první, na což těsně před pauzou odpověděl Aziz. Velká divočina vznikla kolem šedesáté minuty, kdy video přisoudilo domácím penaltu. Öztürk ji neproměnil a za hosty z okamžitého brejku skóroval Moses. Do všeho ale znovu vstoupilo video, které gól na 1:2 zrušilo a nechalo opakovat penaltu, kterou Öztürk napodruhé proměnil. Hosté mohli cítit křivdu, ale i tak díky Rodriguesovi rychle vyrovnali na konečných 2:2.

90+9

Konec zápasu.

90+9

Ofsajd těsně za půlící čarou přerušil útok Göztepe v samotném zárodku. Hosté mají před sebou dost možná poslední akci.

90+8

Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Serdar Gürler, přichází Yasin Öztekin.

90+7

Kruse převzal vhozený míč a předal ho Tufanovi. Další hráči v modrém ale zařadili zpátečku a dobrovolně se přesunuli až k Bayındırovi.

90+6

Domácí mají s přibývajícím časem stále více navrch. Ani Castrova střela z větší vzdálenosti rozhodujícím gólem ale neskončila, protože prosvištěla hodně vedle pravé tyče.

90+4

Další standardka už přinesla gólovou hlavičku Kadaha, které ale předcházel miniaturní ofsajd. Na stavu 2:2 se tak stále nic nemění.

90+3

Göztepe ze standardní situace z pravé strany nic nevytěžilo. Krátce po ofsajdu se k míči ale vrací, protože byl faulován Deniz Kadah.

90+2

Mezitím už je známo, že se bude nastavovat porce dalších devíti minut.

90+1

90+1. Červená karta po 2. žluté

90+1

Halil Akbunar si ve sprintu šikovně dal míč dál od nohy. Gustavo svůj skluz už nezastavil a po faulu za druhou žlutou kartu musel předčasně zamířit do sprch.

90

Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Cameron Jerome, přichází Deniz Kadah.

89

Z pokusu o překvapivě rychlou rozehrávku resultuje žlutá karta pro Jailsona. Sudí jasně ukazuje, že se bude hrát na píšťalku.

88

Halil Akbunar to v souboji dvou hráčů se sedmičkou na zádech přehnal s důrazem. Tufan získal pro hosty standardní situaci.

87

Ozan Tufan se dostal k hlavičce, ale domácí gólman Beto ji stačil zachytit ještě před tím, než balón prošel za brankovou čáru.

86

Jailson po neodpískaném zákroku na Gürlera založil rychlý protiútok, na jehož konci byl skluz na Kadioglua a roh pro hosty.

85

Gustavo přihrával k levé postranní čáře, jenže Nabíl Dirár míč ve hřišti nezastihl. Opět tak budou vhazovat domácí fotbalisté.

84

Dirárův centr z levé strany do místa určení nedoletěl. Hosté už míč neudrželi, ale díky faulu hned po vhazování se k němu zase vrací.

83

Je vidět, že ani jednomu týmu bod za remízu v žádném případě nestačí. Po faulu nově příchozího Kadioglua však přišel nedovolený zákrok na Kruseho.

81

Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Deniz Türüç, přichází Ferdi Kadioglu.

80

Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Stefano Napoleoni, přichází Mossoró.

79

Domácí měli hned dvě šance na opětovný zisk vedení! Napoleoniho střelu i dorážku Gürlera se však hostující obraně podařilo zablokovat.

78

Mužstvo z Izmiru přečkalo bez úhony vlnu centrovaných balónů. Kruse ani nikdo jiný v modrém se k hlavičce nedostal.

77

Altay Bayındır zkušeně přečetl let centru z dílny Aydogdua a okamžitě rozjel protiútok, který se tentokrát obešel bez zakončení.

76

Serdar Aziz zastavil průnik Castra jen za pomoci faulu a žluté karty. Jediné co tomuto zápasu ještě chybí, je karta barvy červené.

75

Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Emre Belözoğlu, přichází Jailson.

74

Přímý kop z místa těsně před velkým vápnem zrealizoval Soner Aydogdu, ale Bayındır si se slabou střelou doprostřed branky poradil.

73

Lamine Gassama vyrazil na útočný výlet. V souboji s Belözoğluem si šel pro faul, který získal, ale přesto to byl on, kdo dostal žlutou kartu. Trošku zvláštní rozhodnutí...

72

Ozan Tufan si školácky nepohlídal obrannou linii a o velký kus se na pravé straně nechal vystavit do ofsajdu.

71

Hráči a fanoušci Fenerbahce si tentokrát mohou oddechnout. O vyrovnávající trefu na 2:2 je video nepřipravilo.

70

Stále se čeká na definitivní verdikt. Už nyní je skoro jasné, že se bude nastavovat až deset minut.

69

Situace se znovu zkoumá u videa. Rodrigues při hlavičce Muriqiho v ofsajdovém postavení určitě nebyl, nicméně je otázka, jak to bylo u kosovského útočníka.

67

67. Garry Mendes Rodrigues - 2:2

67

Fenerbahce právě vstřelilo branku!
Netrvalo to dlouho a stav divokého zápasu už je opět nerozhodný! Kruse zleva odcentroval přesně na hlavu čerstvého Muriqiho, který pohotovně sklepl míč k Betově pravé tyči a tam už to měl GARRY MENDES RODRIGUES při doklepnutí hodně jednoduché.

66

Mosesův nákop byl pro Muriqiho nechytatelný. Domácí rychle otočili hru a Jerome technickou střelou o kousek netrefil ze svého pohledu pravou tyč.

65

Poslední minuty byly pro fanoušky jako na horské dráze. V těchto chvílích už většina stadionu skáče a křepčí radostí.

64

Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Mathias Jörgensen, přichází Vedat Muriqi.

63

Další protesty a další karta. V tomto případě ji viděl Deniz Türüç.

63

63. Alpaslan ÖZTÜRK - 2:1

63

Göztepe právě vstřelilo branku!
Opakovaná penalta přeci jen končí domácím gólem! ALPASLAN ÖZTÜRK prokázal obrovskou dávku odvahy, protože si pár minut po předchozím neúspěchu troufl na repete. Balón tentokrát nekompromisně napral pod břevno a nedal Bayındırovi šanci zakročit.

61

Fenerbahce samozřejmě spustilo velké protesty, za které vyfasovali kartu Nabil Dirád i brankář Altay Bayındır. Nic se ale nemění na tom, že se bude zahrávat další penalta.

59

59. ...a to znamená, že Mosesova gólová dorážka platit nebude

59

Tak tohle je pravá turecká divočina! Bayındır chytil penaltu a okamžitě rozehrál protiútok. Kruse vysunul Rodriguese, jehož obloučku pomohl do branky Moses. Velká radost z gólu na 2:1 ale byla předčasná, protože se u videa rozhodlo, že se bude penalta opakovat.

58

58. Öztürkem neproměněná penalta se bude opakovat...

58

Alpaslan Öztürk kopl penaltu prachmizerným způsobem! Bayındırovi stačil k úspěšnému zákroku drobný skok ke své pravé tyči.

57

Je to tak! Gustavo místo balónu trefil nárt Aydogdua a zavinil tím pokutový kop pro Göztepe. Navíc nevyvázl bez žluté karty.

56

Bitegin se jde podívat na zákrok Gustava k obrazovce, což je předzvěst toho, že se bude kopat penalta!

55

Soner Aydogdu rovněž natáhl krok, jenže si u vápna dal míč daleko od nohy a pak už narazil do Gustava, který mu lehce došlápl na nohu.

54

Halil Akbunar nabral velkou rychlost, která ho zahnala do nulového úhlu a z pravé strany už nenašel skulinku v postoji brankáře Bayındıra.

53

Úvod druhé půle se přece jenom hraje v trochu klidnějším tempu. Žádný z týmů ještě neměl ani jednu výraznější šanci.

51

Göztepe krátce po konci ošetřování Napoleoniho balón ztratilo. Hosté si ale rovněž nerozuměli, když Gustavo poslal míč mimo dosah Belözoğlua.

50

První žlutá karta celého zápasu. Za došlápnutí na špičku Napoleoniho kopačky ji vyfasoval hostující kapitán Emre Belözoğlu.

49

Victor Moses dostal trochu naloženo od Titiho. Kopat se tak bude proti brance Göztepe.

48

Halil Akbunar dostal přihrávku do špeku a napravo se k míči přes dvojici protihráčů nepropracoval.

47

Türüç odstartoval druhou půli výpadem po pravém křídle, ovšem Krusemu střela z nepřipravené pozice hrubě nesedla.

46

Začal druhý poločas.
Oba týmy měly v první půli několik zajímavých možností. Jako první dvakrát zahrozili hosté, kteří po Kruseho šanci sami inkasovali od Castra. Postupem času se papírový favorit stále častěji usazoval na polovině soupeře a těsně před odchodem do šaten díky hlavičce Azize vyrovnal na současných 1:1.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nastavuje se jediná minuta.

45

Obraně Göztepe nezaklapla ofsajdová past. Deniz Türüç pláchl před Beta, ale ten ho u pravé tyče výborně vystál a nenechal jej vystřelit.

44

44. Serdar AZIZ - 1:1

44

Fenerbahce právě vstřelilo branku!
Hosté na startu čtyřiačtyřicáté minuty vyrovnávají na 1:1! Emre Belözoğlu skvěle rozehrál rohový kop z levé strany. V chumlu těl nejvýše vyskočil SERDAR AZIZ a dostatečně prudkou hlavičkou uklidil míč mimo dosah Beta i u pravé tyče stojícího Gürlera.

43

Kruseho střela byla sražená, jenže domácí se zmohli jen na vysvobozující odkop k Luizi Gustavovi.

42

Ozan Tufan rychlostí nevyzrál na šikovně postaveného beka, nicméně hostující útočné snažení tím ještě neskončilo.

41

Victor Moses nechal odcentrovat Tufana, jehož pas z pravé strany skončil až u opačné postranní čáry.

39

39. Berkan Emir (GZT)

39

Berkan Emir zrealizoval standardní situaci z pravého křídla, odkud kroutil střílený centr přímo na branku a Bayındır musel rychle reagovat, aby mu míč nezapadl pod břevno.

37

Domácí radost z druhého gólu byla předčasná, pomezní rozhodčí po prodlouženém nákopu správně odhalil několikadecimetrový ofsajd.

36

Rodrigues výborně načasoval přihrávku na Denize Türüça, který zkoušel štěstí z ostrého úhlu, ovšem Beto byl u pravé tyče připraven.

35

Gustavo napřahoval z velké dálky, ale do dráhy jeho projektilu se obětavě vložil autor dosud jediné branky André Castro.

34

Opět ofsajd odmávaný domácímu celku. Své výchozí postavení si minimálně o metr nepohlídal Gürler.

33

Serdar Gürler o malý kousek nedosáhl na kolmici ze zahuštěného prostoru. Ani akce Fenerbahce pak ale neměla dlouhého trvání.

32

Altay Bayındır vystartoval z branky i celého velkého vápna zbytečně, protože rozběhlý hráč Göztepe vybíhal z ofsajdu.

31

Halil Akbunar se u hostující branky neprosadil přes Dirára. Míč skončil v zámezí a rozhodčí přisoudili rozehrávku pro Bayındıra.

30

Neujal se ani další centr od Türüça, který letěl do prostoru, kde se zrovna nacházel jen domácí obránce Berkan Emir.

29

Emre Belözoğlu zleva odcentroval, ale balón se po několika hlavičkách dostal ven z pokutového území Göztepe.

28

Dirár si neobhodil Akbunara, protože ten si pomohl odpískaným faulem. Následuje standardní situace z nepalebné pozice.

27

Na hřišti byl chvíli ošetřován v poslední době několikrát zmíněný Gassama. Na vynucené střídání to však zatím nevypadá.

26

Garry Mendes Rodrigues neprostrčil přihrávku přes Gassamu, který zřejmě zahrál horní končetinou, ale rozhodčí si tohoto přestupku nevšimli.

25

Hosté útočili za ohlušujícího pískotu domácích fanoušků. Těm udělal radost pád Türüç, jehož vinou propadl balón na Beta.

24

Napoleoni rozdal přihrávku na pravou stranu, odkud přiletěl centr od Gassamy, ale míč se přes několik hráčů dostal až k Bayındırovi.

23

Lamine Gassama na rohu pokutového území oloupil o balón Rodriguese, přes kterého chodí většina akcí Fenerhabce.

22

Halil Akbunar poslal do ohně fantastický centr, na který si těsně před brankou naskočil Gürler a zakončil kousek nad horní tyč.

21

Luiz Gustavo dostal míč od Tufana z větší vzdálenosti nanejvýš o metr netrefil Betonu levou tyč, ke které by domácí gólman asi nedosáhl.

20

Beto si došel pro míč před Krusem. Úvodní dvacetiminutovka tak skončí těsným náskokem pro Göztepe.

19

Belözoğlu svým centrem nenadělal ve vápně žádnou větší paseku. Od Rodriguese se nakonec balón odrazil do autu.

18

Rodrigues si to zleva namířil směrem k ose hřiště, ovšem Aydogdu jeho pokus zablokoval na rohový kop.

17

Hosté si dávali načas s přechodovou fází. Kvůli tomu umožnili hráčům Göztepe napadat a z toho vzešel faul Akbunara.

16

Fenerbahce zaútočilo po levé straně, nicméně ani po získaném rohovém kopu si další šanci na vyrovnání nevytvořilo.

15

Serdar Aziz chtěl odehrát vysoký míč nůžkami, přičemž ale trefil Jeromeho hlavu. Naštěstí z toho nebylo žádné nepříjemné zranění.

13

Kruse nabral rychlost a u velkého vápna nechal míč Rodriguesovi, jehož prudkou ránu Beto vyrazil a pak už byl máván ofsajd.

11

Stále se hraje v hodně divokém tempu. Ze střele z nějakých dvaceti metrů napřáhl Türüç a jen o kousek minul ze svého pohledu pravou tyč.

10

Belözoğlu zezadu kopl do lýtka Napoleoniho. O faulu není sporu a hrát mohou domácí.

9

Garry Mendes Rodrigues na vedle šestnáctky ochotně padal poté, co ho jeden ze soupeřů zezadu lehce objal. Hlavní rozhodčí zůstal v klidu.

8

Belözoğlu zahnal Dirára, který na levé straně míč neudržel, ovšem istanbulský tým bude pokračovat autovým vhazováním.

7

7. André CASTRO - 1:0

7

Göztepe právě vstřelilo branku!
Domácí přečkali dvě Kruseho šance a z první vlastní příležitosti sami otevřeli skóre! Serdar Gürler centroval od praporku na malé vápno, kde Bayındır míč v rukavicích nezastavil. Akce tak mohla pokračovat a vyvrcholila přízemní střelou ANDRÉHO CASTRA, jež se od levé tyče odrazila za brankovou čáru.

6

Rychlá akce Göztepe končí rohovým kopem.

5

Druhá šance pro Kruseho! Po centru zprava zůstal trestuhodně sám před brankou, jenže hlavičkou hrozil jen kameru zavěšenou na jeřábu za brankou.

3

Max Kruse zadrbal svůj brejk po chybě Titiho. U hranice vápna se zastavil a Alpaslan Öztürk ho od balónu odseparoval.

2

Úvodního výkopu se zhostili hosté, kteří nastupují v modrobílých, zatímco domácí ve žlutočervených dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Göztepe SK: Beto – Gassama, Öztürk, Titi, Emir – Aydogdu, A. Castro – Gürler, Jerome, Akbunar – Napoleoni.
Náhradníci: Bakırbaş – Derdiyok, Kadah, Kayan, Mossoró, Nukan, Öztekin, Schwechlen, Wallace, C. Borges.

Fenerbahce Istanbul: Bayındır – Tufan, M. Jörgensen, Aziz, Dirár – Gustavo, Belözoğlu – Moses, Türüç, G. Rodrigues – M. Kruse.
Náhradníci: Tekin – Arslan, Çiftpinar, Tolga Ciğerci, Kadioglu, Jailson, Muriqi, Potuk, Zajc, Kaldırım.

Rozhodčí: Bitegin – Ok, Hanoğlu.
Vzájemné zápasy

01.02.2019 Fenerbahce – Göztepe 2:0
25.08.2018 Göztepe – Fenerbahce 1:0
20.01.2018 Fenerbahce – Göztepe 2:1
12.08.2017 Göztepe – Fenerbahce 2:2.
Göztepe SK

Domácí na tom ještě před pár týdny nebyli nejlépe. Z prvních devíti kol vytěžili jen dvě výhry, nicméně v předchozích třech zápasech dokázali porazit výsledkem 1:0 Trabzonspor i Alanyaspor a další bodík přidali za remízu 1:1 s Malatyasporem. V osmnáctičlenné tabulce se Göztepe nachází na deváté příčce, nicméně disponuje jen dvoubodovým náskokem na třináctý Rizespor. Klub z Izmiru disponuje skóre 11:12, žádný z fotbalistů přitom nemá na kontě více než dvě vstřelené branky.
Fenerbahce Istanbul

Hosté se vyvarovali podobně mizerného vstupu, jaký zažili v minulé sezóně. V té aktuální mají po dvanácti kolech šest výher a tři remízy, což dohromady dělá jednadvacáté místo a čtvrté místo v tabulce, z něhož ztrácí tři body na překvapivě vedoucí Sivasspor. Z předchozích tří kol však Fenerbahce vyhrálo pouze nad Kasimpaşou. Výsledek 3:2 však orámovalo nečekanou porážkou 0:1 s posledním Kayserisporem a bezbrankovou remízou s šestým Malatyasporem. Nejlepším střelcem je se sedmi góly kosovský útočník Vedat Muriqi, kterého v posledních týdnech zužují zdravotní problémy.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu třináctého kola turecké Superligy. Od osmnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi Göztepe a Fenerhabce!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Göztepe SK – Fenerbahce Istanbul

2:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 7. A. Castro, 63. Öztürk (pen.) – 44. Aziz (Belözoğlu), 67. G. Rodrigues (Muriqi)

Karty:   73. Gassama (GZT) – 50. Belözoğlu (FEN), 57. Gustavo (FEN), 61. Dirár (FEN), 61. Bayındır (FEN), 63. Türüç (FEN), 76. Aziz (FEN), 89. Jailson (FEN)   90+1. Gustavo (FEN)

Neproměněná penalta: 58. Öztürk (GZT), brankář Bayındır zneškodnil

Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 7:2. Fauly: 11:12.

Göztepe SK: Beto – Gassama, Öztürk, Titi, Emir – Aydogdu, A. Castro – Gürler (90+8. Öztekin), Jerome (90. Kadah), Akbunar – Napoleoni (80. Mossoró).
Náhradníci: Bakırbaş – Derdiyok, Kadah, Kayan, Mossoró, Nukan, Öztekin, Schwechlen, Wallace, C. Borges.

Fenerbahce Istanbul: Bayındır – Tufan, M. Jörgensen (64. Muriqi), Aziz, Dirár – Gustavo, Belözoğlu (75. Jailson) – Moses, Türüç (81. Kadioglu), G. Rodrigues – M. Kruse.
Náhradníci: Tekin – Arslan, Çiftpinar, Tolga Ciğerci, Kadioglu, Jailson, Muriqi, Potuk, Zajc, Kaldırım.

Rozhodčí: Bitegin – Ok, Hanoğlu