Menu

Fotbal

Kvalifikace ME U21

Švýcarsko – Francie

3:1

konec (2:1)

19.11.2019, 19:00 • Stade de la Maladière • Skupina 2 • Denisa Józsová

Tipsport: 4.84 3.92 1.73 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (21:01:03)
Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 1:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:13.
Je konec! Na světě máme navíc možná celkem překvapivý výsledek. Favoritem tohoto utkání totiž byla Francie, jenže ta ze Švýcarska odjede s porážkou 1:3. Hosté absolutně nezvládli konec prvního poločasu, kdy se domácí prosadili dvakrát, čímž dali základ své výhře. Ve druhé půli se ještě navíc trefil Andi Zaqiri, jenž byl hvězdou tohoto utkání, ve kterém dal dvě branky. Fotbalisté ze země galského kohouta se téměř na nic nezmohli a nemohli projít přes pevnou obranu Švýcarska. Tím pádem se nám mění pořadí v druhé kvalifikační skupině. Na první místo se dostávají právě Švýcaři, kteří vedou před Francií o tři body a mají lepší vzájemný zápas. Pro ně jedině dobře.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Zbývá nám poslední minuta tohoto utkání, ve kterém si připíšou Švýcaři tři body! K tomu ještě drží v posledních okamžicích balón na svých kopačkách.

90+1

Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Lotomba, přichází Pusic.

90+1

Francouzi měli k dispozici rohový kop, ale ten nebyl zahrán bůhvíjak dobře. Následná střela z pětadvaceti metrů vůbec naopak nenašla prostor mezi třemi tyčemi.

90

Nastavovat se budou tři minuty!

89

Dnes už si troufám tvrdit, že v tomto utkání je rozhodnuto! Švýcarsko totiž nadále vede o dvě branky a jde si pro tři body za výhru. K tomu navíc předstihne svého dnešního soupeře ve druhé kvalifikační skupině.

88

Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Andi Zeqiri, přichází Bajrami.

87

Sylvain Ripoll, což je trenér francouzského nároďáku, sedí na lavičce a nemůže uvěřit tomu, co se na hřišti děje. Jeho tým nepodává nijak oslnivý výkon.

86

Švýcaři se drží na útočné polovině a nepouští hráče ze země galského kohouta do nějakého tlaku na útočné polovině. Zatím hrají domácí opravdu dobře.

85

Ze kterého už žádné nebezpečí nevzešlo. Naopak se Francie už chtěla hnát do protiakce, když přišel faul na domácí straně. Zatím bez karetního postihu.

84

Tady z toho mohla být čtvrtá branka v síti Francie! Ndoye si už zabíhal za obranu, kam přišla parádní přihrávka, ale na poslední chvíli se tam zjevil Zagadou, jenž odpálil balón na roh!

83

A k tomu ještě získají domácí jako bonus balón. Sidler nyní velmi dobře odhadl situaci, takže se dostal před balón jako první, načež ho soupeř poslal k zemi.

82

Hostující fotbalisté jsou znovu na balónu a tentokrát se už pomalými kroky dostávají až k šestnáctce. Na druhou stranu Švýcaři brání v deseti lidech.

81

Přesto si musel Lafont připsat zákrok. Respektive to byl možná centr, možná střela, ale gólman hostí byl v šestnáctce sám, takže bez potíží chytil.

80

Francouzi se sice snaží, ale zatím jim to k ničemu není. Nemohou se dostat do okolí šestnáctky. Švýcarsko už se soustředí hlavně na obrannou fázi.

79

Je před námi nějakých deset minut v normální hrací době. Rozhodně se dá očekávat nějaké nastavení, ale to nejspíše nebude mít nějaký dlouhý charakter.

78

Švýcarsko má zatím utkání plně pod kontrolou a je mnohem nebezpečnější než Francie. U té to to zatím vypadá na první porážku v rámci kvalifikace.

76

Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Guillemenot, přichází Ndoye.

75

Žlutou kartu dostává Domgjoni (Švýcarsko).

74

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Youssouf, přichází Louza.

74

Reine-Adélaïde mohl celkem z ničeho nic snížit zase na rozdíl jedné branky! Neměl ale už dobrou pozice, takže balón nasměroval jen mimo hrací plochu.

73

Édouard je na druhé straně asi nejlepším hráčem Francie. Stihl nyní balón ještě na hrací ploše, ale jeho následná přihrávka mířila přesně do rukavic Racioppiho.

72

Zeqiri je dnes nejspíše nejaktivnější hráčem na hřišti. Naběhl si podél lajny pro balón, ale jeho přihrávka byla sražena k hostujícímu gólmanovi.

71

Francie nyní obklopuje šestnáctku soupeře a utahuje pověstné šrouby. Nakonec přišel centr do šestnáctky, ale následná hlavička mířila vedle tyče.

70

Žlutou kartu dostává Guillemenot (Švýcarsko).

69

Nakonec jsme viděli přímou střelu na branku, proti které nemusel Lafont zasahovat. Dobře si totiž postavil zeď, jež střelu zastavila a odrazila mimo nebezpečí.

68

Švýcarsko samozřejmě s rozehrávkou standardní situace nikam nespěchalo. Po chvilce ale vybojovalo další faul, a to ve velmi dobré pozici pro střelu.

67

Žlutou kartu dostává Zagadou (Francie).

66

Racioppi se musel mít na pozoru. Mbeumo dostal přihrávku z jedné na hranici šestnáctky, ovšem proti jeho střele z první byl domácí gólman na zemi včas.

65

Hostující hráč se už hnal do šestnáctky, načež pálil, možná chtěl jen centrovat. Každopádně trefil jen boční konstrukci a je z toho balón pro domácí.

63

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Diaby, přichází Chouiar.

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Nordin, přichází Mbeumo.

62

Hra nám pomalu plyne a už se přehoupla do své poslední třetiny. To znamená, že Francie má posledních třicet minut na to, aby dala alespoň dva góly.

61

Rüegg se dostal ke krásné střele z voleje! Tu vyslal z hranice šestnáctky a jeho rána před Lafontem zaplavala, ten přesto vyrazil balón na rohový kop.

60

Je za námi už hodina hry a Švýcarsko naprosto kontroluje hru. Francie naopak moc nestíhá, a tak teď musela faulovat. Proto jsou domácí nadále na míči.

58

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Kamara, přichází Fofana.

57

Francie měla k dispozici standardní situaci poté, co jeden z nich předvedl skok plavmo. Proto se však musel činit dobrým výběhem Racioppi.

56

Francii se nyní moc nedaří. Švýcaři jsou všude dříve a dobře brání. Přesto měli hosté k dispozici rohový kop, po kterém mířila skákavá hlavička nad.

55

Domácí fanoušci jsou rozhodně nabuzení, vždyť jejich tým vede proti Francii o parádní dvě branky! Navíc je v posledních minutách lepším týmem.

53

53. ZEQUIRI - 3:1

53

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Švýcaři využívají rychlý protiútok a vedou už o dvě branky! Tohle klidně může být rozhodující branka! ANDY ZEQIRI si naběhl na malé vápno, kam dostal přihrávku a střelou z první nedal Lafontovi šanci na úspěšný zákrok.

52

Tohle už byla ale obrovská šance na srovnání! Édouard dostal přihrávku za obranu. Balón mu ale při zpracování odskočil, načež se k němu stihl stáhnout domácí obránce.

52

Diaby byl zase na druhé straně hodně aktivní. Doběhl si rychle pro balón, ovšem jeho následná přihrávka do šestnáctky neměla potřebné parametry.

51

Domácí fotbalisté se vydali do dalšího ataku. Zeqiri stihl balón ještě na hrací ploše a udělal to šikovně. Vybojoval pro svůj tým alespoň rohový kop.

50

Na druhé straně jsme viděli rohový kop, který zahrával Diaby, Balón se odrazil od někoho v šestnáctce na branku, ale Racioppi byl včas na svém místě.

49

A mohlo k nim být o něco blíže! Jérémy Guillemenot si naběhl za obranu, kam dostal přihrávku, ovšem Lafont byl na zemi znovu velmi rychle. To byla opravdu dobrá šance pro domácí.

48

Francie se zatím nemůže pořádně dostat k balónu. Švýcarsko hraje od nějaké třicáté minuty opravdu velmi dobře a chtělo by doma získat všechny body.

47

Švýcarsko hned mělo zajímavou možnost! Zeqiri se dostal ke střele z dobré vzdálenosti, ovšem Lafont byl na zemi včas a jeho pokus stihl ukrýt do bezpečí.

46

Začal druhý poločas.
Wow, tak na švýcarském stadionu se nakonec děly teda věci! Francie vstoupila do utkání lépe a byla rozhodně lepším týmem. Díky své aktivitě si vybojovala i penaltu, kterou proměnil Édouard a hosté vedli o jednu branku. Navíc poté diktovali tempo hry a Švýcaři nestíhali, přesto Francouzi nedokázali tento tlak využít. A tak se stalo něco, co už moc lidí asi nečekalo. Minutu před koncem řádné hrací doby totiž Tomaův centr poslal do sítě Jérémy Guillemenot po dobrém zpracování v šestnáctce. O dvě minuty později, tedy v jedné nastavené minutě, dokonali Švýcaři svůj obrat. Po rychlém protiútoku dostal balón předložený Andy Zeqiri, jenž dal svému týmu vedení.

45+1

První poločas skončil.

45+1

45+1. ZEQIRI - 2:1

45+1

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Neskuteční Švýcaři během dvou minut naprosto otáčejí stav utkání! Dostali se totiž do rychlého protiútoku a hlavně přečíslení. Lotomba byl u balónu dříve než soupeř, a tak ho poslal mezi obránce na Guillemenota. Ten nebyl sobec, našel ještě lépe postaveného ANDIHO ZEQIRIHO, jenž měl jednoduchou pozici.

45

Nastavovat se bude jedna minuta!

44

44. GUILLEMENOT - 1:1

44

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Těsně před koncem prvního poločasu je vyrovnáno! Tento faul za žlutou tedy přišel Francii hodně draho. Toma vyslal krásný centr do šestnáctky, kde si ho JÉRÉMY GUILLEMENOT hodil špičkou kopačky do protipohybu, načež zakončil za bezbranného gólmana.

43

Žlutou kartu dostává Andy Pelmard (Francie).

42

Francouzská obrana se opravdu musí v posledních minutách přece jen činit daleko více než ze začátku zápasu. Zatím s tím ale nemá nějaké větší potíže.

41

Domácí fotbalisté v posledních minutách přidali na aktivitě a ženou se za vyrovnáním ještě v prvním poločase! Domgjoni si nabíhal na přihrávku mezi obránce, ovšem ta byla dlouhá!

40

Viděli jsme standardní situaci i na domácí straně. I zde přišla přímá střela na branku, kterou vyslal Zeqiri, ale jeho pokus byl tečován na rohový kop.

39

Žlutou kartu dostává Boubacar Kamara (Francie).

37

Domácí fanoušci už se nadechovali k nějaké radosti, ale jejich radost byla velmi předčasná. Rüegg už totiž nestihl balón na hrací ploše, takže vzrušení po jeho centru do šestnáctky bylo zbytečné.

36

Francie měla k dispozici standardní situaci z celkem uctivé vzdálenosti. Nakonec se k ní postavil jeden ze záložníků, ale svou střelu namířil přesně doprostřed.

35

Žlutou kartu dostává Vasilije Janjicic (Švýcarsko).

34

Tohle vypadalo na straně Francie hodně nebezpečně! Édouard si nabíhal do šestnáctky, kam také přišel celkem dobrý centr. Ten však nakonec mířil těsně za jediného dosavadního střelce branky, už mohl mít na kontě dvě!

33

Tento duel může být nakonec i rozhodujícím zápase ve druhé kvalifikační skupině. Oba týmy totiž dosud bodovaly naplno a moc ztrácet asi nebudou.

32

Lafont pomohl týmu s rozehrávkou. Dlouhý nákop se totiž dostal až k němu, takže měl i spoustu času. Přesto se hosté zbavili balónu až nečekaně rychle.

31

Diaby centroval ze strany do šestnáctky, kde sice neměl moc spoluhráčů. Jeden z domácích ale míč k jednomu z nich odrazil, ovšem ten to nejspíše nečekal.

30

Už je za námi první půlhodina hry. Po té vede hostující Francie, která vstřelila první branku z penalty. O zatím jedinou branku se postaral Édouard.

29

Švýcaři se pokoušeli vymyslet něco směrem dopředu, ale tam jim to zatím silně drhne. To Francie se dostává do okolí šestnáctky mnohem efektivněji.

27

Ne, domácím se zatím opravdu moc nedaří. Francie vystihla nepřesnou rozehrávku a sama se žene do útoku. Ten ale nakonec zpomalila.

26

Jenže Švýcaři se nemohou dostat s míčem až do okolí šestnáctky, odkud by se jim nebezpečná pozice rozhodně vymýšlela lépe než z půlky hřiště.

25

Hosté se nyní provinili faulem na polovině hřiště, takže domácí mohou v klidu rozehrát.

24

Od druhého týmu v rámci druhé skupiny to zatím není moc dobrý výkon. Leckdo asi čekal od Švýcarska podstatně lepší výkon, než který zatím předvádí.

23

Francie navíc poměrně záhy získala balón na své kopačky, a tak může zase útočit. Zatím si hraje s balónem na polovině hřiště stejně jako na začátku utkání.

22

Fotbalisté v modrém mohou hrát nyní celkem v klidu. Zatím byli na hřišti lepšími hráči. Švýcarsko bude muset naopak hodně přidat směrem dopředu.

21

Švýcaři měli k dispozici na druhé straně standardní situaci. S tímto centrem si však francouzští fotbalisté v klidu poradili a poslali balón mimo nebezpečí.

19

19. ÉDOUARD - 0:1

19

Francie právě vstřelila branku!
A penalta je proměněna, takže hostující fotbalisté se po devatenácti minutách dostávají do vedení! Na penaltový puntík si míč postavil ÉDOUARD, jenž nechal gólmana skočit do strany, načež poslal balón přesně doprostřed branky.

18

18. Penaltový zákrok

18

Francie bude kopat penaltu!

17

Zeqiri dostával další přihrávku za obranu. Nakonec byl švýcarskému hráči odpískán ofsajd, ale podle opakovaných záběrů to bylo tedy velmi na hraně.

16

Zatím tedy nesledujeme zrovna atraktivní fotbalové utkání. Kdo čekal více branek v tomto zápase, bude dnes možná zklamán. Uvidíme, co přinesou další minuty.

15

Zeqiri si nabíhal za dlouhou přihrávkou za obranu. U balónu byl však o něco dříve Upamecano, jenž celou situaci ustál a hosté budou vhazovat.

14

Švýcarská obrana se zatím musí mít podstatně více na pozoru než ta francouzská. Přesto zatím brání celkem v klidu a nepouští soupeře do gólových šancí.

13

Výhodou tohoto souboje je celkem krátká vzdálenost mezi stadionem ve Švýcarsku a Francií. Proto přijela i hosty podpořit početná skupinka fanoušků.

11

Francie zrychlila svou hru a málem to přineslo své ovoce! Hráč hostí už dostával přihrávku do šestnáctky, jenže ta byla přece jen o něco delší.

10

Hostující fotbalisté jsou zatím o něco aktivnější než jejich soupeři. Přesto jsme ještě neviděli gólovou střelu, která by šla mezi tři tyče.

9

9. První zajímavější střela v utkání.

9

Nyní už to ale byla velká šance na straně Francie! Diaby poslal balón na hranici šestnáctky pro svého kapitána. Ten vyslal dobrou střelu, kterou ale trefil spoluhráče, od kterého se balón odrazil mimo! Škoda, to už vypadalo zajímavě.

8

Fotbalisté v tmavě modrých dresech jsou stále na balónu na útočné polovině. Nemohou se ale dostat k žádné střele, takže Racioppi ještě nemusel zasahovat.

7

Ze kterého žádné větší nebezpečí nevzešlo, domácí obrana si poradila s přehledem. Poté byl však faulován jeden hráč z Francie, která tak zůstává u balónu.

6

Nordin předvedl dobrý náběh po straně, kam také přihrávku dostal. Centr sice nedoletěl až do šestnáctky, ale hostující fotbalista vybojoval alespoň rohový kop.

5

Upamecano dostal přihrávku na střed hřiště, ale byl atakován soupeřem. Proto si nepřidělával práci a poslal svou přihrávku raději až ke gólmanovi.

4

Ale hostující fotbalisté zatím nepředvedli směrem dopředu téměř nic. Přihrávají si hlavně kolem středového kruhu a nemohou se dostat až k bráně.

3

Země helvétského kříže předvedla dobré napadání na útočné polovině, ale k ničemu to nakonec nevedlo. Proto se Francie usadila s míčem na útočné polovině.

2

Jsou to právě domácí fotbalisté, kteří se ze začátku snaží hodně útočit. Lafont nyní obrovsky pomohl týmu, když dobře odhadl situaci a odpálil balón daleko od soupeře!

1

Na zahájení prvního poločasu jsme si sice museli chvilku počkat, ale sudí už odpískal, takže se hraje! O úvodní výkop se postarala Francie, která hraje v tmavě modrých dresech, Švýcarsko zvolilo červenou.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Švýcarsko: Racioppi – Sidler, Zesiger, Bamert, Rüegg (C) – Domgjoni, Janjicic – Zeqiri, Toma, Lotomba – Guillemenot.
Náhradníci: Köhn, Seydoux, Van Der Werff, Kaiser, Pusic, Bajrami, Ugrinic, Ndoye, Stojilković.

Francie: Lafont – Ait Nouri, Zagadou, Upamecano, Pelmard – Camavinga, Youssouf, Reine-Adélaïde (C) – Diaby, Édouard, Nordin.
Náhradníci: Meslier, Poussin, Kamara, Louza, Mbeumo, Chouiar, Dagba, Fofana, N'Dicka.

Rozhodčí: Stuart Attwell – Edward Smart, Harry Lennard (vš. ENG).
Francie

Francie je na tom o chloupek lépe než jeho dnešní soupeř. Po třech zápasech má na svém kontě taktéž devět bodů, k tomu navíc lepší skóre a ovládají druhou skupinu kvalifikace. Dohromady nastříleli Francouzi už třináct branek, zatímco jich dostali pět. Dnes tedy uvidíme přímý souboj o první příčku. Země galského kohouta si taktéž zastřílela hlavně v prvním utkání, když doma porazila Ázerbájdžán vysoko 5:0. Následovala přestřelka na Slovensku, kde Francie vyhrála 5:3. V zatím posledním zápase zvítězila doma nad týmem Gruzie těsně 3:2.
Švýcarsko

Švýcarsko si zatím vede v kvalifikace o ME do jednadvaceti let opravdu znamenitě. Po třech zápasech má na svém kontě devět bodů, které ho řadí na druhou pozici druhé skupiny, a to jen o skóre za první Francii. Celkem fotbalisté ze země helvétského kříže vstřelili osm branek, zatímco dostali jen jednu jedinou. Švýcaři si zastříleli hned v prvním zápase kvalifikace, kdy porazili Lichtenštejnsko na jeho hřišti 5:0. Následovala těsná domácí výhra s Gruzií 2:1. V zatím posledním utkání hráli na hřišti Ázerbájdžánu, kde si připsali další těsnou výhru, a to 1:0.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Švýcarsko – Francie

3:1

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 44. Guillemenot, 45+1. Zeqiri, 53. Zeqiri – 19. Édouard (pen.)

Karty:   35. Janjicic (SUI), 70. Guillemenot (SUI), 75. Domgjoni (SUI) – 39. Kamara (FRA), 43. Pelmard (FRA), 67. Zagadou (FRA)

Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 1:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:13.

Švýcarsko: Racioppi – Sidler, Zesiger, Bamert, Rüegg (C) – Domgjoni, Janjicic – Zeqiri (88. Bajrami), Toma, Lotomba (90+1. Pusic) – Guillemenot (76. Ndoye).
Náhradníci: Köhn, Seydoux, Van Der Werff, Kaiser, Pusic, Bajrami, Ugrinic, Ndoye, Stojilković.

Francie: Lafont – Ait Nouri, Zagadou, Upamecano, Pelmard – Kamara (58. Fofana), Youssouf (74. Louza), Reine-Adélaïde (C) – Diaby (63. Chouiar), Édouard, Nordin (63. Mbeumo).
Náhradníci: Meslier, Poussin, Kamara, Louza, Mbeumo, Chouiar, Dagba, Fofana, N'Dicka.

Rozhodčí: Stuart Attwell – Edward Smart, Harry Lennard (vš. ENG)