Menu

Fotbal

Kvalifikace ME

Slovensko – Ázerbájdžán

2:0

konec (1:0)

19.11.2019, 20:45 • Štadión Antona Malatinského, Trnava • Skupina E • Michal Sadlek

Tipsport: 1.18 7.48 21.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (22:43:36)
Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 8:1.
Střely mimo: 4:3.
Rohy: 5:1.
Ofsajdy: 3:0.
Fauly: 9:14.
Slováci přehráli Ázerbájdžán, ve druhém poločase ale měl jejich výkon od ideálu hodně daleko. Hosty pod podobně velký tlak, jako měli v prvním poločase, dostat nedokázali, i tak si ale výhru dokázali pohlídat. Ázerbájdžan se ale postupně začal osmelovat a Slováky musel dvakrát podržet i brankář Dúbravka, jenž vyrazil Rahimovův nebezpečný centr a gólovou příležitost Dadašova. Výhru Slováků nakonec pojistil až v 86. minutě kapitán Marek Hamšík. Na trávníku se však navzdory výhře neslaví, protože Wales zdolal doma Maďarsko 2:0 a postupil na evropský šampionát z druhého místa ve skupině E. Slovensko končí na třetím místě této skupiny, stále má ale šanci na postup přes březnové play-off Ligy národů.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Poslední střeleckou příležitost zápasu měli Slováci. Berovu střelu z hranice šestnáctky nadzvedl obránce Ázerbájdžánu k Ďurišovi, jenž míč ještě posunul za sebe na Dudu. Jeho slabou střelu po zemi pak chytil brankář Balajev.

90+2

Napokon ale po zisku míče Slováci ještě přece jen zaútočili. Duda přihrávkou na levou stranu našel Hamšíka, jehož centr odhlavičkoval ze své šestnáctky Mustafazade.

90+1

Zápas se už v podstatě jen dohrává. Hráči Ázerbájdžánu si přihrávají na vlastní polovině a Slováci jejich rozehrávku už sledují jen z uctivé vzdálenosti.

90

Bude se hrát ještě tři minuty.

90

Hamšíkův tečovaný centr z levé strany chytil u své pravé tyče brankář Balajev. Hosté pak po jeho rozehrávce míč pod tlakem odkopli jen na slovenskou polovinu.

89

Slováci drží míč na polovině Ázerbájdžánu, kde by chtěli dohrát tento zápas. Hosté se zatím k míči nedokážou dostat.

88

Žlutou kartu za šlápnutí na nohu pronikajícímu Dudovi dostává Tamkin Chalilzade (Ázerbájdžán).

86

86. Marek HAMŠÍK - 2:0

86

Slovensko právě vstřelilo branku!
Slovensko navyšuje svůj náskok! Dudovu přihrávku srazil obránce Ázerbájdžánu k MAREKOVI HAMŠÍKOVI, který napřáhl k tvrdé střele ze střední vzdálenosti. Jeho pokus srazil Mustafazade při pokusu o zblokovaní mimo dosah už letícího brankáře Balajeva a míč tak skončil podruhé v brance hostů. Bez asistence.

86

Slováci se snaží po předchozích situacích před svou brankou uklidnit hru a drží míč na své polovině. Hosté je ale velmi vysoko presují a do slovenské rozehrávky se po malé domů musel zapojit i brankář Dúbravka.

85

Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Juraj Kucka, přichází Ondrej Duda.

83

Hosté najednou ožili a zjevně zacítili šanci na body. Šejdajev se uvolnil na levém křídle, centr na zadní tyč ale dokázal před Isgandarlim odhlavičkovat do bezpečí Milan Škriniar.

82

Žlutou kartu za sražení pronikajícího Šejdajeva k zemi dostává Milan Škriniar (Slovensko).

82

82. Renat Dadašov mohl srovnat, ale Dúbravka ho vychytal. Dorážející Isgandarli pak mířil hodně nepřesně.

Slovensko – Ázerbájdžán

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 19. Boženík (Hamšík), 86. Hamšík

Karty:   62. Haraslín (SVK), 82. Škriniar (SVK) – 45. Israfilov (AZE), 45. D. Husejnov (AZE), 88. Chalilzade (AZE)

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:14.

Slovensko: Dúbravka – Pekarík, Gyömbér, Škriniar, Hancko – Kucka (85. Duda), Lobotka, Hamšík (C) – Bero, Boženík (77. Mráz), Haraslín (71. Ďuriš).
Náhradníci: Rodák, Holec – Vavro, Valjent, Šatka, Greguš, Duda, Rusnák, Hrošovský, Mráz, Špalek, Ďuriš.

Ázerbájdžán: Balajev – A. Husejnov, Mustafazade, B. Husejnov, Krivocjuk (72. Chalilzade) – Garajev (C), Israfilov (46. Džamalov) – Isgandarli, D. Husejnov (79. Renat Dadašov), Rahimov – Šejdajev.
Náhradníci: S. Agajev, Jannatov – Džamalov, Abdullajev, D. Mahmudov, Ramazanov, Nazarov, Alijev, Renat Dadašov, Chalilzade, R. Almeida, Pašajev.

Rozhodčí: Bojko – Volodin, Šlončak (UKR)

Diváci: 7 825